Serie A 7:e omgången 2009

BOW reklam – Bizkit  3 – 3
BO.
Jonas Goude, David Nildén, Thomas Hvitfeldt. Bi. Kaj Eskelinen, Martin Andreasson, David Andersson.

Bizkit och BOW reklam bjöd på en underhållande semesterfotboll. Hade det inte varit för det duktiga målvakterna Henrik Strömblad och Andreas Hagelin samt att skottet gick utanför och över hade det stått 2-2 redan efter tio minuter. Den första halvleken skulle i alla fall få se ett mål när Gustav Lundström, som för övrigt är bra på det mesta, kastade ett perfekt inkast till fem i tolv värvningen Kaj Eskelinen, som löpte i djupet och elegant touchade in bollen till 1-0. I början på den andra fortsatte båda lagen sin offensiv och det bjöds på fina lägen i parti och minut men när Martin Andreasson körde ett solo som han avslutade med att chippa in till 2-0 kändes det som ett segermål. Strax därefter kroknade Bizkit betänkligt samtidigt som BOW inledde en mycket bra period. Hasse Pettersson fick till en perfekt helvolley men Hagelin gjorde en akrobatisk räddning. Efter en halvtimme kom 1-2 när Jonas Goude bara behövde stöta in David Nildéns perfekta passning. Nu var det bara BOW för en stund och att Hagelin kunde rädda Christian Hosenfelds närskott var en gåta. Med fem minuter kvar tog Nildén tag i bollen vid mittcirkeln, avancerade fram i banan och från 20 meter kom kanonskottet med vänster och bollen satt precis innanför stolpen. Ett sådant mål är Nildén nästan ensam om att kunna göra. Nu gick BOW för segern och Goude fick läget men närnicken gick utanför. Bizkit lyckades iallafall få till en hörna mitt i pressen och den slog Eskelinen mot bortre delen av straffområdet och där stod Sten-Ove ¨Putte¨Ramberg och bröstpassade bollen vidare till Andreasson som nöp till direkt och den efterföljande returen rakade David Andersson in till 3-2. Vilket klassmål och med endast minuten kvar att spela. Ett frustrerat BOW gick i alla fall upp i ett sist anfall och Thomas Hvitfeldt slog in en lyra mot mål och efter lite kämpande inne i straffområdet tog bollen på en hårt trängd försvarares huvud och via en båge över målvakten till 3-3. Vilken dramatik och sedan var den trevliga matchen slut.
MATCHENS LIRARE: ANDREAS HAGELIN, BIZKIT.

Tössinger – HEGO  6 – 1
Fredrik Dahlström 3, Martin Hamrin, Mikael Nilsson, Peter Törnqvist. H. Anders Hammargren.

Tössinger avslutade vårsäsongen på ett mäktigt sätt och storformen verkar ha infunnit sig. Synd att det är sommarledigt, eller! Tössinger gjorde tidigt 1-0 efter ett vackert triangelspel mellan Mikael Nilsson, Fredrik Dahlström och målskytten Martin Hamrin, eller med andra ord Tössingers målkungar. I den tionde minuten står Magnus Larsson för ett Barcelona instick till Dahlström som bara har att sätta foten till. Trots att Tössinger för spelet så kontrar HEGO lite då och då och det blev direkt farligt. Vi räknade till tre giftiga lägen och i slutminuten kunde till sist Anders Hammargren gör sitt nionde mål för säsongen. Tössinger visade direkt var skåpet skulle stå när Dahlström efter en fin väggpass från Nilsson satte dit 3-1 redan efter 30 sekunder in på andra. Efter det spelade Tössinger upp hela sitt register och gick från 3-1 till slutresultatet 6-1. Dahlström gick inte att stoppa idag och bokfördes för tre strutar och en stolpträff. Peter Törnqvist och Nilsson hamnade även de i målprotokollet. Tössinger slutspelsjakt har nu inletts precis som vanligt. HEGO var verkligen inte dåliga idag men man mötte ett för starkt motstånd.
MATCHENS LIRARE: FREDRIK DAHLSTRÖM, TÖSSINGER.

AGO – Done  5 – 0
A. Michel Gordin 2, Peter Waltre 2, Kristian Kaufmann.

Gubbarna i AGO avslutade vårsäsongen på bästa tänkbara sätt när man besegrade Done. Därmed får vårens suverän fira semester som värdiga serieledare. AGO var det något bättre laget inledningsvis där både Fredrik Dahlin (bra räddning av Peter Segerström) och junioren Ted Svensson var nära när han träffade ribban. Done som varit ett överraskningslag i vår med fyra segrar och en placering på slutspelsplats som följd hade tre fina lägen. Tor Sundberg (årsdebut, härligt), Daniel Larsson och Ludvig Grimlund på nick men inget gick i mål så den första halvleken slutade mållös i det härliga vädret. I den andra halvleken var spelet liknande men nu fick AGO utdelning samt att man gjorde psykologiska mål. Först styrde Michel Gordin in Per Jonséns skott i den andra minuten till 1-0. Efter det målet hade Done en bra period och Kristian Kaufmann gjorde en fantastisk enhandsräddning på Daniel Larssons skott och istället för 1-1 så fick AGO straff efter en halvtimme på grund av en hands. Den förvaltade Kaufmann på bästa sätt till 2-0, vilken hjälte. Med fem minuter kvar fick duktiga Johnny Sotil en bra chans men istället för en nödvändig reducering kunde Gordin göra sitt andra mål och matchen var över via 3-0, Per Apelgren assisterade förtjänstfullt. Larsson träffade sedan ribban men det ville sig inte för Done och Apelgren passade på att göra ett hattrick i målpass när han spelade fram Peter Waltre till två mål under matchens sista minut. AGO vann rättvist men 5-0 var för stora siffror, 3-1 hade varit mer rättvisande, trevlig sommar.
MATCHENS LIRARE: KRISTIAN KAUFMAN, AGO.

Land & Rike – LRF Media  4 – 4
La.
Johan Sund 2, Claes Andberg, Jonny Månsson. LR. Peter de Clairac 2, Rutger Lindquist, Jerry Månsson.

Land & Rike och LRF Media bjöd på en härlig duell samtidigt som det var en match i matchen mellan bröderna Jerry och Jonny Månsson. L & R var det något bättre laget inledningsvis och Niklas Hedberg var riktigt bra i målet. Vi minns bl.a. när han tippade ut Andreas Lifboms skott redan i den andra minuten. I den tionde minuten kunde Johan Sund överlista Hedberg och 1-0 blev också halvtidssiffror. I den andra halvleken kom LRF ut som ett nytt lag och bjöd upp till en frejdig offensiv. L & R var inte sena med att haka på och vi fick se en mycket bra fotbollsmatch. Peter de Clairac var pigg värre idag och redan i den första minuten sköt han en kanon som fastnade i muren men han fick en ny chans och nu satt kvitteringsbollen till 1-1. Efter en halvtimme hade L & R en bra period där Sund sköt och på returen var Claes Andberg framme och stötte in 2-1. En stund senare fick vi bevittna ett mycket grant mål när Pehr Dunger slog en hörna till Sund som mötte med ett direktskott utanför straffområdet varpå bollen satt bergsäkert i det högra krysset till 3-1 och det kändes som ett vinnarmål. Dessutom gjorde Hedberg en kanonräddning däremellan när planens bästa spelare Sund var i farten igen. LRF gav inte upp trots ett mycket utsatt läge och man vred sig ur greppet samt med fem kvar kom reduceringen till 2-3 genom Rutger Lindquist som sprang som aldrig förr denna match. Bara minuten senare bröt sig Jerry Månsson sig fram och smällde lite överraskande in kvitteringen till 3-3 på ett snopet L & R. Med tre kvar uppstod ett misstag mellan annars så duktiga Hedberg och Jerry Månsson. Vips var Jonny Månsson där och sköt in 4-3 från nära håll och med händerna i skyn sprang han ut mot hörnflaggan inför jublande kamrater. För tredje gången kändes det som om L & R skulle vinna. Det blev till slut familjefrid för de Clairac kvitterade helt makalöst med minuten kvar och den fantastiska matchen slöt härliga 4-4, lycka till i höst men hoppas den dröjer.
MATCHENS LIRARE: PETER DE CLAIRAC, LRF MEDIA.

DHL Reklam – TV 4  4 - 4
Robert Nordin 2, Pelle Ericsson, Michael Björling. T. Robin Trygg 3, Mika Grote.

DHL Reklam var fast beslutna på att ta vårens andra seger när man mötte jumbolaget TV 4 och man började också mycket piggt och i den femte minuten slog Robert Nordin en hörna som turligt letade sig in i mål via en försvarare. DHL fortsatte att föra spelet och när laget kom i en flygande kontring efter en kvart där Pelle Ericsson bergsäkert satte dit 2-0 med ett bra skott i burgaveln kändes det som om DHL var på rätt väg. Men lite oväntat kunde Fyran reducera till 1-2 när outtröttlige Robin Trygg tråcklade sig igenom längs högerkanten och inspelet gick i mål via en försvarare, då var det kvitterat med ¨självmål¨. Av bara farten fick TV 4 en frispark minuten senare och den förvaltade Mika Grote på bästa tänkbara sätt och så var det hastigt och lustigt (För Fyran) kvitterat. I början på den andra halvleken sköt Michael Björling ett rungande skott i stolpen, spelet vände och nu fick Marcus Skarphagen en bra chans men Stefan Tengvall räddade vackert. TV 4 bet sig fast och Trygg kunde ge sitt lag ledningen. Därmed hade man vänt tunga 0-2 till 3-2. Björling avlossade sedan ett bra skott till och denna gång var inte stolpen i vägen vilket innebar att den trevliga matchen stod 3-3. Efter en halvtimme gör sedan planens gigant Trygg sitt tredje mål för dagen och hans nionde totalt (delad skytteligaledning) och ställningen var 4-3. Sedan spelade Fyran ett mycket bra försvarsspel och tillät inte DHL skapa några riktigt heta målchanser. DHL låg på ordentligt och med fyra kvar blev Paco Matta överkörd inne i straffområdet och den solklara straffen satte Nordin bergsäkert i mål till 4-4 som också blev ett fantastiskt slutresultat, trevlig sommar.
MATCHENS LIRARE: ROBIN TRYGG, TV 4

Dagens Nyheter – Dandy Dots  2 - 5
DN.
Örjan Wallin, Mathias Sånemyr. DD. Jonas Andersson 4, Birhan Akdag

Dagens Nyheter fick en bra start när Thomas Pagling spelade fram Örjan Wallin som satte dit sitt fjärde mål under denna vårsäsong, inte illa av en 51 åring. Lyckan blev kortvarig för DN för Dandy Dots kunde kvittera till 1-1 genom Birhan Akdag. Det svängde friskt för bägge lagen och Pagling var igenom men Roger Stokki räddade. Sedan hade DD två bra lägen, dels genom Jonas Andersson och dels genom formstarka (speciellt den första) Niclas Ivarsson. David Balsam räddade vid bägge tillfällena. Ivarsson sköt sedan en kanon och på returen gjorde Andersson 2-1. Ivarsson hade inte fått nog och sköt ytterligare en gång och nu tippade Balsam bollen i ribban. I den andra halvleken var det Andersson show. Planens bästa spelare gick inte att ta bollen ifrån. Vid 3-1 vände och vred och vände och vred han varpå han retfullt enkelt rullade in bollen. Minuterna senare sköt han ett kliniskt avslut till 4-1. DD hade bytt taktik och backade hem efter dagens resurser av manskapet och man kontrade sönder DN efter deras eget recept. DN försökte efter en halvtimme där Jonas Breding hade en dubbelchans och Matthias Sånemyr sköt utanför helt fri med målvakten. Detta var DD:s morgon för Andersson smällde in sitt fjärde mål för dagen till 5-1. Sånemyr reducerade till 2-5 men fler mål blev det inte i vårens sista match och temperaturen visade på 20 grader, vi syns till hösten men vi hoppas det dröjer länge.
MATCHENS LIRARE: NICLAS IVARSSON, DANDY DOTS