Serie A 8:e omgången 2009


Bizkit – DHL Reklam  0 – 1
D.
Stefan Karlsson.

DHL Reklam lämnade troligtvis nedflyttningsstrecket för gott samtidigt som man tog den sista chansen att haka på det trevligare slutspelsstrecket via en viktig 1-0 viktoria mot Bizkit i en tuff och jämn match. Hade inte de båda målvakterna Magnus Olsson och den vikarierande Peter Arnesson varit så bra hade inte halvtidsresultatet skrivits 0-0. Paco Matta gjorde sin bästa match någonsin i hans Reklamseriekarriär och han var också inblandad i segermålet men det gjordes av Stefan Karlsson som drev upp bollen från egen planhalva, spelade den vidare till Matta som sköt och på returen höll sig Karlsson sig framme och gjorde 1-0. Bizkit försökte sedan allt för att få till en kvittering under matchens sista sju minuter och lägen dök upp men det giftigaste hade Pelle Ericsson på en kontring när han träffade stolpens utsida. Helt plötsligt är laget bara två poäng från en slutspelsplats och den har Bizkit än så länge. Arnesson var helt grym i kassen!
MATCHENS LIRARE: PETER ARNESSON, BIZKIT.


Done – Dagens Nyheter 0 – 1
DN.
Simon Lindberg.

Dagens Nyheter och Done bjöd på en mycket öppen match med många målchanser och utan de både målvakterna Joakim Karlsson och David Balsam hade det blivit ett antal mål från bägge sidor. Med tre minuter från tepaus kunde Simon Lindberg göra matchens enda mål. Done hade sina chanser men Mattias Wallenborg stolpe var närmast något lag kom. DN är nu endast en poäng från en slutspelsplats och Done som parkerat just på en sådan halkade nu under strecket och frågan är om de kan ta tillbaka den platsen under hösten, den som lever får se.
MATCHENS LIRARE: SIMON LINDBERG, DAGENS NYHETER.


TV 4 – AGO  0-2 (WO)


HEGO – Land & Rike  3-6
H. Mattias Edqvist, Johan Apel, Janne Skogsberg. L. Andreas Lifbom 4, Max Eriksson, Pehr Dunger.

Land & Rike går från klarhet till klarhet och efter dagens 6-3 viktoria över nästjumbon HEGO så befäster man sin position som klar trea i tabellen. Mellan den sjätte minuten till den elfte så gjorde L & R hela fyra mål och tre av dem stod planens kung och tillika skytteligaledaren Andreas Lifbom för. Det första målet gjorde Max Eriksson. Mattias Edqvist kvitterade innan L & R målexplosion kom. I den andra halvleken bedarrades farten en aning och båda lagen gjorde två mål vardera. Lifbom bokfördes för hela fyra mål och har nu nätat tretton gånger i den högsta serien. Pehr Dunger satte det sista målet. Murbräckan Johan Apel och Janne Skogsberg hamnade även de i målprotokollet.
MATCHENS LIRARE: ANDREAS LIFBOM, LAND & RIKE.
 

LRF Media – BOW Reklam 5-2
L. Peter De Clairac 2, Andreas Gustafsson 2, Jimmy Thurby. B. Hans Pettersson, Christian Hosenfeld.

Matchen mellan LRF Media och BOW Reklam hann knappt börja innan LRF hade en vidöppen trippelchans. Den första gjorde Henrik Strömblad en makalös fotparad på, sedan en reflexräddning varpå LRF missade målramen. Det var starten på en tempofylld och mycket bra halvlek från båda lagen. Det saknades inte chanser men Strömblad fortsatte att storspela. Sedan överträffades han av Niklas Hedberg i LRF:s mål som gjorde ett par s k TV-räddningar med akrobatik. Till slut fick BOW hål på Hedberg då Hasse Pettersson retfult klackade bollen i mål efter ett drömanfall. Detta stod sig till halvlek och var rätttvist även om siffrorna kanske skulle varit 3-2 till BOW. Frågan var om båda lagen skulle orka hålla uppe spelet även i andra, vilket skulle innebära att de hade tränat ordentligt under sommaren. Vi hann inte mer än 2 minuter in i andra innan pigge Peter De Clairac rullat in kvitteringen. Bara ett par minuter senare lirkade sig Andreas Gustafsson igenom och så hade LRF vänt på steken. När så Jimmy Thurby mycket elegant spelade fram Gustafsson till ytterligare ett mål knäade BOW. De Clairac kunde sätta 4-1 på straff innan Thurby gjorde 5-1. En liten uppryckning av BOW mot slutet resulterade i ett mål av Christian Hosenfeld men det var klart att LRF hade den bättre orken. Mycket bra och underhållande match.
MATCHENS LIRARE: JIMMY THURBY, LRF MEDIA


Tössinger – Dandy Dots  6-2
T. Fredrik Dahlström 2, Mikael Nilsson 2, Niclas Bergh, Martin Hamrin. D. Fredrik Karlsson 2.

Det går knappt att stoppa Tössinger för tillfället. Idag spelade laget propagandafotboll under den första halvleken och man bjöd på många läckra passningar, finter och framförallt fantastiska mål. Tössinger gick upp till hela 5-0 innan Dandy Dots fick ett tröstmål genom mycket duktiga Fredrik Karlsson. Fredrik Dahlström gjorde två mål och Mikael Nilsson, Niclas Bergh och Martin Hamrin satte dit varsitt. Den andra halvleken blev en ren transportsträcka och till sist slutade matchen 6-2. Matchens lirare, Nilsson, gjorde ytterligare ett mål liksom Karlsson hos DD. Tössinger har fått upp ångan.
MATCHENS LIRARE: MIKAEL NILSSON, TÖSSINGER.