Serie A 9:e omgången 2009


DHL Reklam – Land & Rike  3 – 7
D.
Mikael Brunell, Pelle Ericsson, Fredrik Persson. L. Johan Sund 2, Andreas Lifbom 2, Pehr Dunger 2, Sebastian Jurell.

Land & Rike inledde och avslutade matchen fantastiskt, ja rent magiskt. Vi har ju sagt det förr och upprepar detta igen. Inget lag i hela Reklamserien har ett sådant snabbt, bra och effektivt anfallsspel som L & R. Idag började matchen med att Johan Sund sköt ett lågt och lurigt skott som smet in vid burgaveln. Allt eftersom kom DHL Reklam in i matchen och i den tionde minuten dansade bollen på motståndarnas mållinje innan den slogs bort. Istället för en kvittering formligen dunkade Andreas Lifbom in 2-0 i anfallet efter med ett skott som satt stenhårt i den bortre burgaveln. Sedan var det den tredje supergubbens tur att presentera sig, Sebastian Jurell, när han träffade stolpen. Istället för 3-0 stod det helt plötsligt 2-2 på anslagstavlan två minuter senare. Det var starkt av DHL att gå ikapp och det var efter mål från Mikael Brunell och Pelle Ericsson. I början på den andra halvleken jagade L & R ett ledningsmål men Stefan Tengvall storspelade två tre gånger om och med halvtimmen spelad så kunde den mycket duktiga debutanten Fredrik Persson dundra in 3-2, vilken vändnig. Men om man skall snacka om vändningar så kom det ytterligare än när L & R gick från 2-3 till 6-3 på tre minuter. Sund, Pehr Dunger, Lifbom och Dunger igen var i farten. Ett chockat DHL ledde alltså med ett mål sju minuter från slutet men fick åka till jobbet med 3-7 i baken. För att trösta spelarna DHL så går inget lag säkert när L & R är i farten. Upprepar L & R denna form i slutspelet så blir de livsfarliga. Tyvärr var det andra gången i år DHL föll ihop mot slutet.
MATCHENS LIRARE: JOHAN SUND, LAND & RIKE.


Dagens Nyheter – LRF Media  3 – 5
D.
Mattias Wallenborg, Johan Claesson, Thomas Pagling. L. Kimmo Rolin 2, Jimmy Thurby 2, Rutger Lindquist.

LRF Media gick från 0-1 till 4-1 på en kvart men man glömde att knyta till säcken. Det började med att Dagens Nyheter tog ledningen genom Mattias Wallenborg på ett lurigt skott som studsade i det blöta konstgräset. Bara minuten senare var det  kvitterat när vänsterbacken Kimmo Rolin gick upp i ett anfall och fick till en bra träff som satt. I den tionde minuten var Rolin i farten igen när han spelade fram Rutger Lindquist som i sin tur styrde bollen i mål till 2-1. Inte nog med det, det såg ut som om Rolin var på copacabana, för han gjorde sedan 3-1 med vänstern. Vad har Rolin gjort i sommar för att bli så bra? En annan spelare som är formstark är Jimmy Thurby. Först nickade han i ribban innan han blev frispelad av Jerry Månsson som ryckte sig loss på vänsterkanten och serverade Thurby bollen till 4-1. Nu trodde vi lite till mans att LRF skulle rycka ifrån riktigt ordentligt men i den sista minuten på första halvlek lyckades DN reducera genom Johan Claesson. Dessutom hade Wallenborg en träff i stolpen. Ju längre matchen led ju tröttare blev LRF:s spelare och efter en halvtimme krutade Thomas Pagling in 3-4 med ett mäktigt skott. Nu var det helt öppet och DN hade ytterligare två lägen för en kvittering men istället för en sådan så avgjorde LRF när Thurby sköt ett mycket vackert skott med fotens yttersida och bollen satt en meter från krysset otagbart, vackert. LRF höll undan!
MATCHENS LIRARE: KIMMO ROLIN, LRF MEDIA.


Done – TV 4  10- 1
D.
Björn Lindahl 3, Daniel Larsson 2, Tor Sundberg 2, Andreas Westberg, Håkan Tranér, Niklas Anbratt. T. Jonas Kindgren.

Done tog tillbaka sin slutspelsplats efter att fullständigt krossat TV 4. Målen trillade in med jämna mellanrum och först ut var Andreas Westberg med ett skott i nättaket och sedan passade Daniel Larsson in bollen framför mål varpå Tor Sundberg elegant hoppade över bollen som rullade in till 2-0. Efter en kvart kom även 3-0 genom kämpen Björn Lindahl efter en dubbelvägg med Sundberg innan Håkan Tranér fastställde halvtidsresultatet 4-0. Dessutom hade Sundberg ett friläge samt en stolpe och så dundrade Tranér bollen i ribban med ett mäktigt skott. Fyran var värda ett mål och närmast var Musse Kilickiran. I den andra halvleken var det kattens lek med råttan och Done gick fram till 10-1 efter 14.53 och Lindahl blev tremålskytt medan Larsson bokfördes för två. Sundberg hittade äntligen rätt och gjorde matchens två sista och däremellan satte Allstarspelaren Niklas Anbratt ett. Jumbon TV 4 har det inte lätt för tillfället, laget har en mängd skador och sjukdomar men Mika Grote sköt i alla fall en volley i stolpen innan Jonas Kindgren spräckte nollan.
MATCHENS LIRARE: TOR SUNDBERG, DONE.


Dandy Dots – Bizkit  3 – 4
D.
Jonas Andersson 2, Fredrik Karlsson. B. Björn Ericsson 2, Rickard Lundberg, Peter Arnesson.

Bizkit var nästan uträknat, reste sig på nio och stod för en makalös vändning. Därmed vände laget en negativ trend med tre raka utan seger. Matchen mot Dandy Dots inleddes i ett högt tempo och hade det inte varit för de två mycket duktiga målvakterna Roger Stokki och Andreas Hagelin där den sistnämnda räddade givna mål vid två tillfällen så hade det inte stått 0-0 efter en kvart. Till sist fick vi se ett mål när DD kom i en snabb kontring och med Jonas Andersson som målskytt. Bara minuten senare sköt Martin Andreasson en volley utanför varpå spelet vände och DD kom i en ny flygande kontring och vi fick se ett lysande triangelspel mellan Birhan Akdag, Andersson och till sist gjorde ständigt farlige Fredrik Karlsson 2-0. Det kändes som om DD var det starkare laget och därför kom det som en liten överraskning när Bizkit kom ut som ett helt nytt lag till den andra halvan och efter två bra lägen så kom reduceringen som ett brev på posten när Andreasson spelade fram Björn Ericsson till 1-2. Nu fick Bizkit luft i lungorna och minuten senare nickade Rickard Lundberg in 2-2. Efter ett litet ställningskrig så fick vi se ett klassiskt mål med sex minuter kvar när Peter Arnesson tog ner bollen på bröstet, vände sig i luften och dräpte in 3-2 till Bizkit på helvolley, vilken balja. Efter det målet tog Bizkit hem hela laget för att freda sitt mål och DD tryckte på riktigt ordentligt. Bollarna ven runt stolpe och ribba innan dagens överraskningsgubbe, Ericsson, slog in matchavgörande 4-2 i det närmsta krysset i en kontring. DD fortsatte att trycka på men närmare än ett reduceringsmål genom Andersson efter fint väggpass från Bosse Eriksson. Bizkit behåller sin plats ovanför strecket medan DD nog får börja titta åt kvalstrecket.
MATCHENS LIRARE: PETER ARNESSON, BIZKIT.


BOW reklam – Tössinger  2 – 4
B.
Krister Eriksson 2. T. Fredrik Dahlström, Niclas Bergh, Peter Törnqvist, Peter Holm.

Formstarka Tössinger fortsätter att övertyga och det laget man mönstrade idag går inte av för hackor. Redan i den tredje minuten kom Tössinger i en kontring och Fredrik Dahlström spelade in bollen framför mål varpå den tog på en försvarare och in till 1-0. BOW reklam hakade på i det höga tempot där Hasse Pettersson var riktigt på bettet inledningsvis och tvingade suveräna målvakten Mattias Andersson till två otroliga räddningar medan det tredje skottet tog i stolpen. Matchen var sedan ganska öppen och Mikael Nilsson hade två fina direktskott efter hörnor och så kämpade Dahlström till sig ett läge men Henrik Strömblad var med på noterna. I början på den andra halvleken var det BOW:s tur att få en drömstart och dagens klippa Lasse Åstrand drev upp bollen, spelade ut den till vänsterkanten där Pettersson med stor skicklighet tog sig ner till kortlinje och serverade Krister Eriksson bollen som slog in 1-1 vid närmsta stolpen. BOW hade sedan ett bra läge för ett ledningsmål men det var Tössinger som fick till det när Niclas Bergh gjorde 2-1 efter fint väggspel från Dahlström. Nu fick Tössinger matchen dit de ville och minuterna senare var det dags för 3-1 efter ett fint mål från Peter Törnqvist. Med sju minuter kvar gjorde sedan Peter Holm 4-1 efter fint spel innan och matchen var över. Visserligen reducerade Eriksson i slutsekunderna. De regerande mästarna BOW ligger nu under slutspelsstrecket inför de två avslutande matcherna. Denna match höll hög kvalitet.
MATCHENS LIRARE: LASSE ÅSTRAND, BOW REKLAM.


AGO – HEGO  1 – 1
A.
Michel Gordin. H. Tomas Eriksson.

Nästjumbon HEGO spelade äckligt disciplinerat, hade ett fantastiskt bar försvarsspel över hela planen samt kontrade giftigt. Detta räckte för att laget skulle svara för en halv skräll mot serieledarna AGO. Men det var AGO som tog tag i taktpinnen men spelövertaget var bara skenbart eftersom de bara skapades halvchanser och den första halvleken slöt mållös. I början på den andra chockade HEGO och Tomas Eriksson kom helt fri från halva plan men Kristian Kaufmann räddade. Bara två minuter senare ryckte sig Eriksson sig fri igen från halva plan men Kaufmann räddade igen. Efter en halvtimme stod det fortfarande 0-0 men det skulle bli tredje gången gillt för snabbe Eriksson som gjorde 1-0. AGO försökte nu allt för att nå en kvittering och den kom också när ständigt farlige Michel Gordin tryckte in 1-1. AGO var inte nöjda med det och slutsekunderna blev dramatiska. Felfrie Martin Svensson hade lite tur när han touchade bollen som gick över en utrusande målvakt men bollen tog i överkant på ribban. Det blev en sista hörna och Per Jonsén slet sig loss och fick till en bra nick som tog på Leif Göransson i ansiktet när han stod på mållinjen och det blev 1-1.
MATCHENS LIRARE: TOMAS ERIKSSON, HEGO.