Serie A 11:e omgången 2009

Dagens Nyheter – TV 4  2 – 0 (WO)

DHL Reklam – LRF Media  0 – 3
Johan Hageus, Andreas Gustafsson, Anders Lennhagen.

Reklamserien gratulerar LRF Media till seriesegern. Egentligen så får man inget för det i priser men däremot får man självförtroende, en bättre lottning och ära. Det var DHL Reklam som inledde bäst. Låt vara att Jerry Månsson sköt en kanon ribba ner men sedan radade DHL upp lägen och först ut var Robert Nordin som träffade stolpen. Sedan kom laget två mot noll men den sista passningen slarvades bort. Freddy Hägglund hade en nick från en meter som gick över och så var Klaus Bengtsson helt strålande i målet. Istället för både 1-0 eller 2-0 till DHL så gjorde LRF halvlekens enda mål när Johan Hageus fick stå omarkerad vid bortre stolpen och stöta in 1-0 på Månssons precisa inlägg. I den andra halvleken kom LRF ut som ett nytt lag och Anders Lennhagen dominerade i stor stil. Han fick inte in bollen när de kom två mot noll och efter en halvtimme prickade Andreas Gustafsson ribban. Med sju minuter kvar spelade Jimmy Thurby fram Gustafsson som avgjorde matchen. Nu gav DHL upp och Roberth Westlund samt Thurby träffade bägge ribban innan Lennhagen fastställde slutresultatet 3-0. Bengtsson höll välförtjänt nollan.
MATCHENS LIRARE: KLAUS BENGTSSON, LRF MEDIA.

BOW reklam – HEGO  2 – 1
David Nildén, Christer Haglund. H. Mårten Yrmark.

Tisdagen den 29 september 2009 kom hösten på allvar till Stockholm vilket betydde elljus, nordlig vind och 3 grader plus. Matchen mellan BOW reklam och HEGO var till en början avvaktande eftersom det stod mycket på spel. För BOW var det seger som gällde för att på egen kraft kvalificera sig för slutspelet och för HEGO gällde det att ta poäng för att undvika ett kval. Det skulle bli ett mål innan paus och det föregicks av ett vackert anfall efter en kvart när de för dagen två duktiga spelarna Christer Haglund och Peter Kisfaludy (sprang som aldrig förr) spelade fram David Nildén till 1-0. I början på den andra halvleken fick Haglund tag på bollen och avancerade rakt igenom flera spelare samt stänkte upp 2-0 i nättaket och vi fick se en härlig målgest från målskytten. Resten av matchen var ganska öppen och det var lika nära ett 3-0 mål för BOW som ett 2-1 mål för HEGO. Med en minut kvar så reducerade duktiga Mårten Yrmark så slutsekunderna blev rafflande men de regerande mästarna höll till sist undan.
MATCHENS LIRARE: CHRISTER HAGLUND, BOW REKLAM.

AGO – Bizkit  2 – 2
Michel Gordin 2. B. Peter Arnesson, Martin Andreasson.

Bizkit överraskade med att spela en riktigt bra fotboll i den första halvleken och laget fick också en riktigt bra start när Peter Arnesson sköt 1-0 redan i den andra minuten. Fyra minuter senare stod Martin Andreasson för ett vackert solomål som betydde 2-0. Bizkit var det bättre laget och de få lägen som AGO fick tog utmärkta målvakten Andreas Hagelin hand om. Den andra halvleken hade en helt annan karaktär. För första gången på bra länge (som tur är) så blev det grinigt på plan vilket gjorde att stämningen sjönk som en gråsten. Att spelare som Putte Ramberg och Fredrik Sträng skall få se sådant är pinsamt för Reklamserien. Efter en halvtimme reducerade Michel Gordin till 1-2 och med åtta minuter kvar fastställde samma man slutresultatet 2-2. Matchens sista riktiga chans hade Bizkit när urstarke Andreasson serverade bollen med en snett inåt bakåt passning till David Andersson men han sköt strax över. Resultatet kändes helt oviktigt. Vi hoppas på gladare miner i ett förhoppningsvis underbart slutspel.
MATCHENS LIRARE: MARTIN ANDREASSON, BIZKIT.

Dandy Dots – Done  7 – 3
Da.
Jonas Andersson 4, Magnus Ahlström 2, Birhan Akdag. Do. Daniel Larsson 3.

Dandy Dots och Done spelade en märklig match. DD gjorde mål på nästan allt under den första halvleken medan Done missade allt under samma tid. Detta medförde att det stod 5-0 i paus, helt otroligt! Magnus Ahlström hade vaknat på sin bästa sida och gjorde både 1-0 och 2-0. Jonas Andersson stod för 3-0 och 5-0 medan Birhan Akdag gjorde ett som vanligt. Hos Done hade Andreas Westberg en mängd chanser som en lobb i stolpen och en riktig dubbelchans där Roger Stokki visade att han är en bra målvakt. Tor Sundberg gjorde några fina dragningar men skottet gick strax utanför och Niklas Anbratt träffade stolpens insida. I den andra halvleken klev duktiga Daniel Larsson in i handlingarna och han reducerade hela tre gånger och efter en halvtimme var helt plötsligt ställningen 5-3. Done hade även en jättechans till ytterligare en reducering men istället kontrade Andersson in 6-3 och i matchens absolut sista sekund såg Andersson till så att hans fjärde mål för dagen betydde att han vann skytteligan i Serie A, grattis igen! Sedan kan vi konstatera att Reklamseriens största profil genom tiderna lägger skorna på hyllan efter 20 års showande i Reklamserien. Tor Sundberg är värd en bok för sig men han är den enda som innehar en Grand Slam vilket innebär att han fått inteckningarna Player of the year, publiklirare, skyttekung och inte minst Reklamseriens gentleman. Vi får hoppas att han vill ställa upp som prisutdelare om några år. Jens Lundström får skriva ner lite statistik på hemsidan. På återseende.
MATCHENS LIRARE: MAGNUS AHLSTRÖM, DANDY DOTS.

Land & Rike – Tössinger  3 – 3
Andreas Lifbom, Kristoffer Willén, Jonny Månsson. T. Peter Holm, Martin Hamrin, Niclas Bergh.

Tössinger var det bättre laget inledningsvis och den första halvlekens bästa spelare, Niclas Bergh, träffade ribbkrysset och ut redan i den andra minuten. Jonas Ringström höll sedan stången ganska länge men efter en kvart så kunde stabila Peter Holm göra 1-0. När väl ettan kom så kom tvåan ganska tätt inpå genom Martin Hamrin som lättade in 2-0 efter fint pass från Bergh. Ett måste för att inte matchens skulle rinna iväg till Tössingers fördel var att Land & Rike skulle få in ett snabbt reduceringsmål och det var precis vad de fick när Andreas Lifbom gjorde sitt 16:e mål för säsongen i serien. Efter en halvtimme kunde Bergh vackert göra 3-1, ett vinstmål kändes det som. Sedan var det lika nära ett 4-1 mål som ett 3-2 mål och med två minuter kvar kunde Kristoffer Willén reducera. Sedan hände de otroliga och med 45 sekunder kvar kom L & R i en kontring och Jonny Månsson var helt fri och behärskat satte han dit kvitteringen till 3-3, vilken dramatisk avslutning. Det skulle bli ännu mer dramatiskt. När domaren stod och skrev om målet så var han tvingad att titta upp för Tössinger centrade utan domarsignal innan alla spelare kommit över mittlinjen. Dessutom var några felvända och hade inte kommit tillbaka till sina positioner. Först tänkte jag att "låta det gå" det är ju slut men Peter Holm fick iväg bollen som gick in i mål. Det tog 20 sekunder innan domaren hade bestämt sig för mål eller inte. Eftersom målet i sig inte betydde något för serietabellen så dömdes det bort. Ursäkta min försumlighet och en ursäkt till Tössinger och Holmen. Men de var trevliga och inga nämndvärda protester hördes. L & R kunde ju inte vara annat än glada.
MATCHENS LIRARE: JONNY MÅNSSON, LAND & RIKE.