Slutspel 2009 - Final

LRF Media – Tössinger  6 – 4 (2-2 full tid)
Rutger Lindquist, Kimmo Rolin. Straffmål: Peter de Clairac, Kimmo Rolin, Andreas Gustafsson, Anders Lennhagen. T. Mikael Nilsson, Niclas Bergh. Straffmål: Mikael Nilsson, Fredrik Dahlström.

Det var ett piggt LRF Media inledningsvis mot ett Tössinger som hade en cupfinal i benen. Mycket riktigt var det också LRF som tog ledningen med 1-0 i den sjunde minuten efter det att Rutger Lindquist skjutit stolpe in. Bara några minuter senare så träffade Jerry Månsson ribban med ett vänsterskott och där hängde 2-0 bollen i luften men efter en kvart så klackar Fredrik Dahlström in bollen framför mål och där dyker Mikael Nilsson upp och kvitterar. Nu blev det fart på Tössinger och någon minut senare blir Dahlström fälld men den efterföljande straffen skjuter Nilsson över varpå halvtidssiffrorna var 1-1. LRF fick en bra start på den andra halvleken och i den sjätte minuten så stöter Kimmo Rolin in Anders Lennhagens skott/passning till 2-1. LRF kämpar sedan men näbbar och klor för att hålla sin ledning. Precis när vi trodde att de skulle hålla hela vägen så slog Niclas Bergh till med ett äkta klassmål där han lobbade in bollen från egen planhalva med endast fyra minuter kvar. Det hela fick avgöras på straffar, igen! Tössinger vann lotten och valde att börja enligt följande: Peter Holm miss, Peter de Clairac 1-0, Mikael Nilsson 1-1, Kimmo Rolin 2-1, Fredrik Dahlström 2-2, Andreas Gustafsson 3-2, Peter Törnqvist miss och så Anders Lennhagen 4-2. Därmed blev LRF Media mästare och den glada dansken Klaus Bengtsson fick lyfta den åtråvärda och slitna bucklan i skyn inför vilt jublande medspelare. LRF låg ju under med 0-2 i både kvarten och semin men laget visade hög moral och är värdiga mästare.
MATCHENS LIRARE: NICLAS BERGH, TÖSSINGER.