Slutspel 2009 - Kvartsfinaler

Land & Rike – Bizkit  3 – 4
Claes Andberg, Sebastian Jurell, Andreas Lifbom. B. David Andersson 2, Martin Andreasson, Peter Arnesson.

Bizkit fick en drömstart på den första kvartsfinalen och ledde med 2-0 redan efter fem minuter. Det var Gustav Lundström som låg bakom det första målet när han körde solo rätt igenom försvaret och det blev hörna. Den slogs och David Andersson stötte in bollen i mål. I anfallet efter spelade Fredrik Malmfält in bollen framför mål varpå Martin Andreasson lite turligt styrde den i nät. Ett för ovanligheterna trögstartat Land & Rike vaknade till liv efter ca tio minuter och Sebastian Jurell, Andreas Lifbom och Claes Andberg skaffade sig tre snabba lägen men vid samtliga tillfällena sprattlade duktiga Andreas Hagelin till och räddade. Där var en reducering nära men samtidigt var det lika nära ett 3-0 mål när Peter Arnesson var igenom men lyfte bollen över. Under den första halvlekens sista fem minuter var L & R helt otroliga då man vände man 0-2 till en 3-2 ledning. Claes Andberg stötte in Kristoffer Willéns hörna, Sebastian Jurell sköt in bollen via stolpen och så blev även Andreas Lifbom målskytt. Det smögs sig nog in en falsk säkerhetskänsla hos L & R för Bizkit började även den andra halvleken på ett strålande sätt. Peter Arnesson nickade i ribban, Lundström gjorde en ny raid men Jonas Ringström räddade och till sist kom kvitteringen till 3-3 genom Andersson. Sedan hade Andreasson en träff i utsidan på stolpen. Efter en halvtimme hände troligtvis en matchavgörande situation. Lifbom drog hela tre fyra man och serverade Max Eriksson helt öppet mål. Max ville ta det extra lugnt och istället för att bara stöta in bollen lade han den till rätta för att vara ännu säkrare på mål men då kastade sig Björn Ericsson och räddade det givna målet på mållinjen. Istället för 4-3 till L & R så gjorde Peter Arnesson 4-3 till Bizkit i anfallet efter. Under matchens sista tio minuter pressade L & R på för fulla segel men Hagelin stod emot. Bizkit kom bara upp i någon enstaka kontring och faktiskt träffade Andreasson ribban vid ett tillfälle. Lifbom stötte bollen utanför vid ett tillfälle och klippan Johan Sund hade matchens två sista chanser. På den ena var vi beredda att anteckna ett mål men Hagelin fick ut en tåspets och räddade till hörna. Till sist höll Bizkit undan och vann denna holmgång och därmed har man nått sin största framgång i deras Reklamseriehistoria. För L & R var det nog mycket bittert.
MATCHENS LIRARE: ANDREAS HAGELIN, BIZKIT.

Tössinger – BOW reklam  9 – 1
Martin Hamrin 3, Fredrik Dahlström 3, Christian Bauer, Mikael Nilsson, Niclas Bergh. B. David Nildén.

Ifjol möttes Tössinger och BOW reklam i finalen och den gången vann BOW. I dagens andra kvartsfinal var BOW ihåligt som en Schweizerost och Tössinger var flera klasser bättre. Efter en någorlunda jämn inledning fick Christian Bauer bollen i den sjunde minuten, långt ut på vänsterkanten och han chansade på ett skott som gick in i det närmsta krysset, vilken kasse! Det blev starten på ett mycket bra Tössinger-spel och efter tio minuter kom 2-0 genom Martin Hamrin. Det hela fortsatte med 3-0 efter en kvart genom Fredrik Dahlström och precis innan halvtid fick Reklamseriens bästa target player, Dahlström, bollen och på ett tillslag spelade han ut den till Bauer som ytterligare en gång kom löpande längs vänsterkanten. Han slog in kulan till Dahlström som stötte in 4-0. BOW:s spelare lovade varandra i halvtid att inte vika ner sig men när Hamrin gjorde sitt andra mål i början på andra var matchen över. Visserligen sköt David Nildén in ett tröstmål men efter det radade Tössinger upp fyra raka kassar varpå ställningen var 9-1. Hade inte domaren blåst av matchen för full tid hade det blivit tvåsiffrigt. Planens bästa spelare Dahlström gjorde tre mål liksom Hamrin. Mikael Nilsson och Niclas Bergh bokfördes också för ett mål. När dessutom Mattias Andersson står samtliga matcher och man rekryterat den trevliga och duktiga assistkungen Peter Holm är frågan om detta är Reklamseriens bästa lag någonsin och kanske t.o.m. för bra för att spela på denna nivå. Bästa laget för en enskild match hade dock BBR 1687 i slutet på 80-talet då fyra ordinarie Allsvenska spelare från Hammarby äntrade plan samtidigt. Den gången vann man inte för Text & Rubrik hade ju flera gubbar med mustasch och ölmage och så satte Tor Sundberg dit fyra mål när de vann med 5-4. Tössinger kan se fram emot nya roliga utmaningar medans BOW:s säsong är till ända.
MATCHENS LIRARE: CHRISTIAN BAUER, TÖSSINGER.

LRF Media – IEC in Sports  6 – 4 (2-2 full tid)
Peter de Clairac, Jerry Månsson. Straffmål: Peter de Clairac, Kimmo Rolin, Roger Folkhage, Anders Lennhagen.I. Christoffer Cederblad, Hans Svelander. Straffmål: Phillip Männer, Hans Svelander.

Tvåan i Premier League, IEC in Sports, skulle väl bara bli en munsbit för seriesegrarna i Serie A, LRF Media. Där fick de så kallade experterna helt fel för IEC chockade alla med ett spel som man inte trodde de var mäktiga till. Från första nedsläpp var det full fart framåt. IEC överraskade med att sätta mycket hög press och efter tio minuter så stressade man LRF till försvarsslarv vid två tillfällen och både Torsten Billing och Tomas Eriksson fick kanonlägen men vid bägge tillfällena räddade Niklas Hedberg förtjänstfullt. Det var elljus, frost men mjukt i konstgräset och lite grinigt på plan. Ja det var en äkta slutspelsmatch och matchpulsen var hög. Efter en kvart kunde IEC rättvist göra 1-0 när Craig Neilsen blev fälld och den efterföljande straffen satte Christoffer Cederblad i mål. I början på den andra halvleken slog Hans Svelander en hörna som till sist gick via någons ben och in i mål till 2-0. Nu låg en skräll i luften. LRF gav allt men Max Malm i målet var riktigt bra och allt eftersom minuterna tickade iväg ju mer otåliga blev LRF. IEC fick några bra kontringslägen och speciellt vid ett tillfälle trodde vi på mål när laget kom tre mot en. Med sex minuter kvar blev Peter de Clairac bortputtad när han skulle reducera och eftersom han även var inblandad i en straffsituation i den första halvleken där domaren friade så hade han samlat ihop till en straff. De Clairac slog den själv och så var det 1-2. Med tre minuter kvar hände en helt matchavgörande situation. José Moreno fick bollen över målvakten men den gick i virket och istället för ett avgörande 3-1 mål så kontrade LRF och Jerry Månsson fick iväg ett skott som gick i mål till 2-2, vilken dramatik. Matchen slutade oavgjort varpå straffar fick avgöra tillställningen. LRF vann lotten och valde att inleda enligt följande: Peter de Clairac 1-0, Pelle Lundqvist miss, Roberth Westlund miss, Christoffer Cederblad miss, Kimmo Rolin 2-0, Phillip Männer 2-1, Roger Folkhage 3-1, Hans Svelander 3-2 och så till sist Anders Lennhagen 4-2. LRF reste sig på nio och avancerade till semifinal, starkt. Vi lider med IEC, vilken match de gör. Nu väntar ett intressant historiskt kval till Serie A.
MATCHENS LIRARE: NIKLAS HEDBERG, LRF MEDIA.

AGO – FC Talentum  1 – 0
Michel Gordin.

Den sista kvartsfinalen mellan AGO och FC Talentum hade en helt annan matchkaraktär än ¨morgonmatchen¨. Båda lagen försökte vårda bollen och tempot var inte lika högt uppdrivet. AGO hade ett litet mer bollinnehav men samtidigt var det skenbart eftersom Talentum tog hem laget och tillät inte några farliga lägen. Med fyra minuter kvar vände Olle Kullinger bort sin bevakare men skottet gick i ribban. Med minuten kvar till pausvilan var Kullinger i farten igen och nickade i ribban igen, det blev retur och den rakade Michel Gordin in till 1-0. Den andra halvleken blev ett ställningskrig och de chanser som Talentum vaskade fram tog Kristian Kaufmann hand om. Minuterna gick och mot slutet tryckte Talentum på ordentligt men samtidigt öppnande de för kontringar och på en sådan träffade Magnus Laurin stolpen. Till sist red AGO ut stormen och flera spelare suckade samtidigt, - den satt långt inne. AGO mot semifinal medan Talentums säsong är över. Talentums spelare hade inte räknat med att gå så här långt eftersom de i somras bokat in avslutningsfesten samma dag som kvartsfinalen. Välkommen i Serie A.
MATCHENS LIRARE: MICHEL GORDIN, AGO.