Slutspel 2009 - Semifinaler

AGO – Tössinger  4 – 5 (1-1 full tid)
A. Olle Kullinger. Straffmål: Michel Gordin, Kristian Kaufmann, Ted Svensson. T. Niclas Bergh. Straffmål: Mikael Nilsson, Peter Törnqvist, Niclas Bergh, Peter Holm.

I ett strilande regn fick vi denna morgon en föraning om cupfinalen på fredag där just AGO och Tössinger möts. Idag var det dags för semifinal och det var en mycket bra fotbollsmatch. AGO spelade smart och fick också matchens två första målchanser när Michel Gordin nickade utanför och så hade även Per Apelgren ett bra läge där Mattias Andersson gjorde en fantastisk räddning. Efter en kvart slog Jesper Blomqvist ett hårt och perfekt inlägg varpå Kullinger bara behövde sätta fram skallen till 1-0. AGO såg ut att gå till halvtidsvila med en ledning men Niclas Bergh snappade upp ett försvarsslarv i vänsterytterläge, skar in mot mitten samt skruvade in 1-1 i bortre burgaveln, ett klassmål av en klasspelare. Efter 20 sekunder på den andra halvleken fick Fredrik Dahlström ett bra läge men Kristian Kaufmann gjorde en bra räddning. Det var ett härligt ställningskrig och Blomqvist var riktigt vass när han lutade kroppen åt höger, petade till vänster och ryckte så att ingen han med. Efter det så slog han fina passningar, crossbollar på läppen eller gick på avslut. Med tre minuter före full tid hade Dahlström ett fint läge till men Kaufmann är ju grym i målet. Det gick till straffar och AGO vann lotten och valde att börja enlige följande: Michel Gordin 1-0, Fredrik Dahlström miss, Per Apelgren miss, Mikael Nilsson 1-1, Kristian Kaufmann 2-1, Peter Törnqvist 2-2, Ted Svensson 3-2, Niclas Bergh 3-3, Jesper Blomqvist miss och Peter Holm avgjorde med att sätta dit den sista stramaren. Tössinger är i dubbelfinal igen och AGO kan nu rätta in sig på endast en match, nämligen cupfinalen.
MATCHENS LIRARE: NICLAS BERGH, TÖSSINGER.

LRF Media – Bizkit  4 – 2
L. Anders Lennhagen 2, Rutger Lindquist, Roger Folkhage. B. Martin Andreasson, Björn Ericsson.

Bizkit var riktigt bra under den första halvleken och från den sjunde minuten dominerade Martin Andreasson planens händelser efter behag. Först träffade han stolpe och ut men i anfallet efter träffade han stolpen och in till 1-0. Ytterligare en minut senare kom Bizkit i ett två mot ett läge och David Andersson spelade fram Björn Ericsson till 2-0. Efter det hade Andreasson tre lägen men Niklas Hedberg räddade vid två tillfällen och ett skott gick utanför. Där var en 3-0 ledning inte långt borta men det var även nära en reducering när Jerry Månsson träffade stolpens utsida. Det tog mycket kraft från Bizkits spelare att spela så bra. I början på den andra halvleken backade Bizkit hem men man glömde bort att vara aggressiva vilket fick till sin följd att kontringsspelet uteblev och bollen kom bara tillbaka när den slogs bort. Lite överraskande så kunde LRF Media väldigt lättvindigt vända 0-2 till 3-2 på nio minuter. Rutger Lindquist ville verkligen gå till final för första gången på tio år då han kämpade och slet så att han blev blodig på ena knäet. Det var också Rulle som med vänstern reducerade efter två minuter. I den fjärde minuten kom så även 2-2 genom Anders Lennhagen som efter en vägg från Rulle gjorde mål. Fem minuter senare så slog Andreas Gustafsson en perfekt hörna och Roger Folkhage nickade elegant in ledningsmålet. Bizkit hade nu svårt att ställa om och efter en kvart avgjordes matchen när outtröttlige Lennhagen drev igenom och avslutade med att skjuta in sitt andra mål för dagen vilket betydde segermålet 4-2. Bizkit hade chansen men orkade inte knyta till säcken men samtidigt skall de ha en eloge för detta var deras största framgång hittills i Reklamserien. Det är det även för LRF media. Man har varit i semifinal tre gånger men aldrig i final. LRF vände 0-2 till seger även i dag, det visar prov på moral, starkt.
MATCHENS LIRARE: RUTGER LINDQUIST, LRF MEDIA.