Starcom – Lokaltidningen Mitt i   0–2 (WO)

TV 4 - Clear Channel   5–3
Thomas Pickelner 2, Marcus Skarphagen, Johan Fernqvist, Jimmy Widén. C. Alexander Valentini, Vasilis Birbas, Andreas Varnava.

TV 4 och Clear Channel spelade en spännande match där Fyran var det klart bättre laget i den första halvleken. Innan CC vaknat passade TV 4 på att göra 1-0 av Thomas Pickelner via stolpen och 2-0 genom Marcus Skarphagen när han slet sig loss och dammade in bollen i nätmaskorna. Efter en kvart kom även 3-0 när Johan Fernqvist sköt från en ganska dålig vinkel. Dessutom hade pigga Skarphagen två frilägen där Andreas Sandin gjorde en fin fotparad samt en grym enhandsräddning. Sandin gjorde även fotparad på Jimmy Widéns skott. CC började vakna till liv i slutet på halvleken och Andreas Vanerva var igenom men Alexander Bernhard räddade. Till den andra halvleken kom CC ut som ett nytt lag och i den femte minuten gjorde man två mål inom 30 sekunder genom Alexander Valentini och Vasilis Birbas. Efter en halvtimme kom också en kvittering när Andreas Varnava sköt 3-3. CC kom sedan i ett friläge men Bernhard räddade denna gång Varnavas skott. I slutminuterna började domaren fundera på i vilket mål straffarna skulle slå men just då kunde Pickelner, som har gjort en grym vår, trycka in 4-3 till TV 4 efter en tilltrasslad situation. CC satsade nu allt framåt, precis som de gjort tidigare och som de alltid brukar göra. Då kontrade Fyran även in 5-3 när Widén förvaltade Skarphagens perfekta inspel.
MATCHENS LIRARE: MARCUS SKARPHAGEN, TV 4.

Mediakompaniet – Dandy Dots  2–0 (WO)

Tidningskungen – IEC in Sports  2–0
Rutger Lindquist, Andreas Gustafsson.

I rena rama värmeböljan (+ 19 grader i skuggan) möttes Tidningskungen och IEC in sports. TK var något bättre men IEC försvarade föredömligt men inget kunde hindra Andreas Gustafsson från att slå ett perfekt inlägg och det nickade Rutger Lindquist in till 1-0. I början på andra var rollerna ombytta när Gustafsson styrde in Rulles perfekta inspel. TK låg även på för ett tredje mål men Petter Werner storspelade mellan stolparna och att han tog Jimmy Thurbys närskott var en gåta, likaså dubbelräddningen i slutminuterna. Jerry Månsson träffade stolpen så rätt lag vann. Peter De Clairac sprang som aldrig förr och är lätt i kroppen och vig som en ungdom.
MATCHENS LIRARE: PETTER WERNER, IEC IN SPORTS.

Bizkit – Dagens Nyheter  6-7 (efter straffar, 2-2 vid full tid)
Michael Wennermo, Martin Andreasson. Straffmål: Martin Andreasson, Michael Wennermo, Björn Eriksson, Peter Arnesson. D. Mattias Wallenborg 2. Straffmål: Mattias Wallenborg, Jonas Jonsson, Thomas Pagling, David Balsam, Mathias Bengtsson.

I en skarp morgonsol spelades en riktigt bra fotbollsmatch mellan Bizkit och Dagens Nyheter. DN började ganska piggt anförda av Thomas Pagling och Mattias Wallenborg. Det var just Wallenborg som gav DN ledningen efter 4 minuter med ett välplacerat skott. Första halvleken var tämligen jämn där Martin Andreasson var nära att kvittera i friläge och Jesper Olsson hade ett gyllene läge att ge DN ett tvåmålsförsprång. I andra halvlek kom Bizkit ut och spelade bländande fotboll. David Balsam i DN:s mål fick bekänna färg. Efter ett par minuter kom kvitteringen då Michael Wennermo höll sig framme på Peter Arnessons nickretur. Arnesson var het och nickade två minuter senare i stolpen. Bizkit hade stort spelövertag och då går det som det brukar. DN kontrade snabbt och Pagling lade ut till Wallenborg som satte 2-1 på sin första målchans i andra. Bizkit gav sig inte och hade en boll på mållinjen samt tvingade Balsam till en TV-räddning. Med 15 sekunder kvar kunde starke Andreasson kvittera och man fick tillgripa straffar enligt följande: 2-3 Mattias Wallenborg, 3-3 Martin Andreasson, Andreas Hagelin räddning, Henrik Norgren miss (över), 3-4 Jonas Jonsson, 4-4 Michael Wennermo, 4-5 Thomas Pagling, 5-5 Björn Eriksson, 5-6 David Balsam, 6-6 Peter Arnesson, Jonas Olsson miss (stolpe), Andreas Hagelin miss (stolpe), 6-7 Mathias Bengtsson och sedan räddade David Balsam. Grattis DN till avancemang i cupen. Mycket bra match gubbar!
MATCHENS LIRARE: MATTIAS WALLENBORG, DAGENS NYHETER

Done – Mediaedge:cia 10-0
Niklas Anbratt 3, Roger Tell 2, Björn Lindahl 2, Björn Westberg, Kimmo Pöntinen, Pär Askerstam.

Det är inte roligt när man får tillgripa TÖ. Detta fick domaren göra 15 minuter in på andra halvlek då Done hade slagit in 10 bollar bakom Leslie Marsen i Mediaedge:cia. Det ska sägas att så ojämnt var det inte. Roger Tell gjorde visserligen 1-0 efter 40 sekunder, därefter tvungades Marsden till ett par bra parader. Efter det visade Done upp en kuslig effektivitet, regiserade främst av Niklas Anbratt och Roger Tell. Däremellan visade även Pär Askerstam fina kvaliteter. Mediaedge:cia hade ett par bra lägen och Johan Högfeldt var spelsugen. Han hade en fin soloraid med avslut och därefter ett fräsande skott. Även Samuel Andersson var farligt framme. Dones passningsspel tog ut sin rätt och det var mycket snygga passningsmål. Anbratt gjorde 3, Tell 2 och Björn Lindahl 2. Anbratt kallade även domaren sitt rätta namn. Sådant premieras!
MATCHENS LIRARE: NIKLAS ANBRATT, DONE

Tössinger – FC Talentum 2 – 0 (WO)

DHL Reklam – FC Viasat Sport  0 – 1
Daniel Laplaca.

Det skulle bli intressant att se formstarka Premier League laget FC Viasat Sport mot sexan i Serie A, DHL Reklam. Matchen blev helt öppen. De båda målvakterna Kalle Mellberg och Peter Knutsson var strålande matchen igenom. Fredrik Persson sköt en kanon som Melander räddade och sedan var det Gustav Lundströms tur men nu räddade Knutsson. De blev en mållös första halvlek. I inledningen på den andra halvleken så var det Lundströms tur att träffa stolpen via Knutsson och sedan var det Perssons tur att träffa ribban via Mellberg händer. Michael Björling fick en bra träff men Mellberg gjorde en fin enhandsräddning och med minuterna kvar till full tid började domaren tänka på i vilket mål straffarna skulle slås och det skulle bli mot Råsunda Stadion. Precis då spelade Lundström fram Daniel La Placa som gjorde 1-0 för VS. DHL satsade nu allt för att få in en kvittering i slutminuterna men La Placa var närmare ett mål på en kontring och till sist höll VS undan och en liten skräll var ett faktum.
MATCHENS LIRARE: KALLE MELLBERG, FC VIASAT SPORT.