Kanal 5 – Mediekompaniet  2 – 4
K.
Manfred Micaux, Per Hedberg. M. Johan Sund 2, Pehr Dunger, Andreas Lifbom.

Serie A-laget Mediekompaniet fick lägga i högsta växeln för att besegra Premier Leagues Kanal 5, som troligtvis bara kommer att bli bättre och bättre ju längre tiden går. Som vanligt rivstartade MK och Johan Sund och Andreas Lifbom kom i våg efter våg och är som tidigare sagt är nog de Reklamseriens vassaste duo tillsammans. De fick inte till det den sista tredjedelen inledningsvis samtidigt som Sam Rihani var helt strålande i målet och stod för den ena paraden efter den andra. Efter en kvart kom dock ett rättvist 1-0 mål och det var den tredje musketören framåt, Pehr Dunger, som hittade rätt. Med minuten kvar kom ett litet överraskande kvitteringsmål genom Manfred Micaux. I början på den andra spelade Femman taktiskt rätt och störde MK med sitt vägvinnande försvarsspel. De kunde inte hindra firman Lifbom & Sund som gjorde ett mycket vackert mål. Lifbom slog ett perfekt svepande inlägg och i absolut högsta fart kom Sund farande, gick upp i luften och hängde kvar likt Pelé samt nickade med full kraft in 2-1 målet. Trots det gav inte K5 upp och med fem minuter kvar stod matchen fortfarande och vägde. Visserligen gjorde Sund sitt andra mål till 3-1 men starke Per Hedberg kunde i samma minut reducera. Med två minuter kvar kunde tillställningen avgöras när Lifbom satte dit slutresultatet 4-2.
MATCHENS LIRARE: JOHAN SUND, MEDIAKOMPANIET.

Expressen – Dandy Dots  3 – 7
Michael Norlund 2. Serdar Ok. D. K-G Gustavson 3, Magnus Ahlström 2, Niclas Ivarsson, Bosse Eriksson

Den första halvleken i Reklamseriecupens kvalmatch mellan Expressen och Dandy Dots var helt magisk. Hade det stått någon klubbledare från de högre serierna i Sverige och sett detta spel hade den personen nog gnuggat sina ögon ordentligt. Dels för att kockan bara var några minuter över 7 på morgonen men framförallt för att spelet var helt fantastiskt. Det började med att Expressens Kimmo Rolin slog en underbar passning till Michael Norlund som skarvade in 1-0 redan efter 45 sekunder. Efter det målet spelade Expressen som i trans. Man formligen bombade mot Roger Stokki i DD mål, som höll laget kvar i matchen flera gånger om. Han gjorde den ena svettiga räddningen efter den andra. Expressen höll ihop laget, vann alla dueller och man fyllde på bakifrån. Laget kom i våg efter våg och många tänkte nog att Expressen var hela Reklamseriens formstarkaste lag. Efter tio minuter kom en total scenförändring. På fyra minuter gick DD från 0-1 till otroliga 4-1 och det ena målet var snyggare än det andra. Först pricksköt K-G Gustavson krysset till 1-1, sedan sköt Niclas Ivarsson stolpe in till 2-1 och så gjorde Magnus Ahlström 3-1 efter en halvbissa. Ahlström har nu gjort två grymma mål två dagar i rad. Dessutom gjorde Ahlström även 4-1. Här har Expressen spelat propaganda fotboll och så ligger man under med 1-4. Det var inte slut med det. Bosse Eriksson spelade vägg med Ivarsson till 5-1 innan Norlund reducerade till 2-5. Tio sekunder före halvtidsvilan sköt Gustavson in 6-2 i tidernas halvlek. Om man jämför den andra halvleken med den första så var det mest en väntan på slutsignalen. Vi fick se två mål varpå matchen slöt 7-3 till DD. Serdar Ok svarade för ett och så blev K-G hattrickman. En mycket trevlig gammal Reklamserieräv visade upp sig igen, nämligen Sven Gustafsson. Känslan för spelet och tekniken var klockren. Han såg bara några år äldre ut. Sedan presenterade sig den 64:e före detta Allsvenska spelaren dagen till ära och det var inte mindre än Markus Johannesson, Djurgårdens klippa.
MATCHENS LIRARE: MAGNUS AHLSTRÖM, DANDY DOTS.

TNS SIFO – Tidningskungen  1 – 9
TN. Calle Vestman. Ti. Jerry Månsson 3, Peter de Clairac 2, Jimmy Thurby 2, Rutger Lindquist 2.

Vinstmaskinen Tidningskungen segertåg bara fortsätter. På de tre inledande matcherna har laget tre raka segrar samt en målskillnad på imponerande 23-2. Nu behöver laget komma ner på jorden. TNS SIFO hade inte mycket att hämta och hängde väl med något sånär den första kvarten. SIFO hade läge på ett ledningsmål men Peter de Clairac kontrade in 1-0 när han rundade målvakten. Sedan hade SIFO läge på en kvittering men de Clairac kontrade in 2-0. Efter en kvart passade första halvleks bästa spelare, de Clairac fram Jimmy Thurby som klackade in 3-0. Rutger Lindquist smekte sedan in 4-0 i det bortre krysset. I den andra halvleken gick TK ganska lätt fram till 9-0 och Jerry Månsson svarade för ett hattrick medan Thurby och Lindquist båda blev tvåmålsskyttar. 59 kilo tunge (de du Roberth Westlund) Jussi Kontinen prövade på att göra skorpionen som sista man och det bästa av allt, det var att han lyckades och därmed tog hand om titeln matchens lirare från Peter De Clairac. SIFO klarade sig i alla fall från att åka på ett TÖ (teknisk överlägsenhet) och man lyckades med att spräcka nollan när alltid så positiva Calle Vestman tröstmålade.
MATCHENS LIRARE: JUSSI KONTINEN, TIDNINGSKUNGEN.SE.

IEC in Sports – BOW reklam  6 – 4 (2-2 full tid)
I.
Markus Norin, Tomas Eriksson. Straffmål: I. Hans Svelander, Daniel Franck, Pelle Lundquist, Markus Norin. B. David Nildén 2. Straffmål: B. Christian Hosenfeld, Lasse Åstrand.

Frågan var innan matchen hur nykomlingen och överraskningslaget IEC in Sports skulle klara av riktigt meriterat motstånd. Svaret blev enkel och rakt, - Mycket bra! Redan i den andra minuten så spelade Hans Svelander fram Markus Norin som utan pardon smällde upp 1-0 i nättaket. Några minuter senare gjorde BOW reklam ett liknande mål när Christian Hosenfeld spelade fram David Nildén och så var det kvitterat. IEC kämpar, sliter och när man har bollen är man riktigt fyndiga. I den tionde minuten skjuter Nildén en rökare men Max Malm styr upp bollen i ribban för andra matchen i rad och den dansade på mållinjen innan Karl Samuelsson skjuter upp bollen i egen ribban och ut, vilket flax. Resten av matchen är backklippan Samuelsson fantastisk. Han släpper inte en jävel över bron. I slutet på första och i början på andra har Peter Kisfaludy och Nildén varsitt bra läge men bägge skotten smiter strax utanför. Under sista kvarten böljar spelet fram och tillbaka och bägge lagen har fräsande skott men efter en halvtimme nickar Pelle Lundquist fram bollen till Tomas Eriksson som i sin tur nickar in 2-1 till IEC. BOW börjar då trycka på ordentligt och till sist spelar duktiga Nildén vägg med Peter Kisfaludy varpå Nildén trycker in 2-2 med högern. Sedan har Jose Moreno ett friläge men Henrik Strömblad gör en grym benparad och minuten senare har Lundquist en bra nick men Strömblad räddar igen. I slutminuterna har bägge lagen lägen för ett vinstmål men det slutar 2-2 och straffar fick avgöra denna holmgång. IEC vann lotten och valde att inleda enligt nedan: Hans Svelander stolpe ut, Peter Kisfaludy högt över, Daniel Franck 1-0, Christian Hosenfeld 1-1, Pelle Lundquist 2-1, David Nildén stolpe ut, David Nilsson 3-1, Lasse Åstrand 3-2 och så dundrar Markus Norin in 4-2 via ribban varpå matchen slutar 6-4. IEC överraskade igen, Hur skall detta sluta? Det var länge sedan BOW fick respass så här tidigt.
MATCHENS LIRARE: KARL SAMUELSSON, IEC IN SPORTS.

Dagens Nyheter – Svea  10- 1
Mathias Bengtsson 3, Örjan Wallin 2, Thomas Pagling, Jonas Jonsson, Mattias Wallenborg, Mikael Holmström, Jesper Olsson. S. Hans-Olof Johansson.

När det väl lossnade så lossnade det med besked för Dagens Nyheter. Laget passade dessutom på att göra 3-1 medan Svea var decimerat. DN hade en 100% utdelning och man hade i stort sett fyra målchanser och gjorde fem mål. Hade Pierre Knutssons nick gått in till 2-3 så hade kanske matchbilden varit en annan men istället gjorde DN både 4-1 och 5-1 innan halvtid. Svea försökte i inledningen på andra men denna morgon var tillägnad DN, som gick fram till en TÖ efter 18.10. Backen Mathias Bengtsson svarade för tre mål medan den eviga backkollegan Jonas Jonsson svarade för ett. Övriga enmålsskyttar var Thomas Pagling, Mattias Wallenborg, Mikael Holmström och Jesper Olsson. Däremot stänkte Örjan Wallin in två strutar och Sveas tröstmål svarade Hans-Olof Johansson för. Siffrorna var för stora men rätt lag vann.
MATCHENS LIRARE: MATHIAS BENGTSSON, DAGENS NYHETER.

Bizkit – AGO  5 – 3 (3-3 full tid)
David Andersson, Björn Ericsson, Henrik Norgren. Straffmål: Gustav Lundström, Henrik Norgren. A. Jesper Blomqvist, Olle Kullinger, Michel Gordin.

Matchen mellan Bizkit och de regerande cupmästarna AGO var intressant i hela tiden ut samt lite till. Det var AGO som tog tag i taktpinnen och ett mål hängde i luften inledningsvis. Jesper Blomqvist serverade Fredrik Sträng, som stod vid den bortre stolpen, en grym macka och han tog det lugnt och rullade bollen mot ett öppet mål. Målvakten Peter Arnesson (utgick en stund senare) gjorde dock en fin räddning. Sedan drog Olle Kullinger två tre man i färden mot målet men han var osjälvisk och sköt inte och till sist rann chansen ut i sanden. När AGO inte utnyttjade sina chanser så kunde istället Bizkit göra mål på sin första när duktige David Andersson slog in sin egen retur till 1-0. Nu blev det fart på Bizkit och Andersson höll sig framme igen men Kristian Kaufmann räddade och sedan hade Björn Ericsson ett bra läge men skottet gick över. I början på andra förväntade vi oss en anstormning från AGO:s sida men mycket överraskande så var det Bizkit som gjorde både 2-0 genom Eriksson efter fint förarbete från Michael Wennermo och 3-0 genom Henrik Norgren efter en grym raid från Gustav Lundström. Sista kvarten tryckte AGO på men Bizkit försvarade sig föredömligt med Mikael Djulstedt som säker sist utpost. Blomqvist hade dock ett inspel i stolpen och matchen såg klar ut. Med tre minuter kvar tog dock Blomqvist saken i egna händer och formligen dundrade in 1-3 med sträckt vrist. Det blev då lite liv i luckan och med 90 sekunder kvar så reducerade AGO en gång till genom Olle Kullinger. Skulle det otroliga hända, ja visst! Med 30 sekunder kvar så startade Blomqvist ett anfall nere vid egen hörnflagga, ryckte längs kanten i ett ryck som vi inte trodde fanns kvar och till sist lirade han bollen tvärs över plan till Simon Thylander som i sin tur slog in bollen framför mål och där dök Michel Gordin upp och kvitterade, vilken upphämtning och AGO jublade varpå flera spelare i Bizkit lade sig ner i frustation. Straffar fick avgöra denna match och Thomas Endler vann lotten och valde att börja enligt följande: Michel Gordin (Djulstedt räddade), Gustav Lundström 1-0, Kristian Kaufmann miss, David Andersson miss, Jesper Blomqvist miss, Henrik Norgren 2-0 och till sist missade AGO och Thylander även sin fjärde straff och Bizkit vann och svarade därmed för en skräll.
MATCHENS LIRARE: DAVID ANDERSSON, BIZKIT.

Done – FC Seasons  3 – 2
Niklas Anbratt 2, Mikael Mehrsson. F. Kalle Schröder, Pål Åsberg.

FC Seasons inledde mycket piggt med snabbt och rörligt spel men det var Done som gjorde 1-0 på deras första riktiga anfall i den åttonde minuten. Det var Niklas Anbratt som sköt ett överraskande skott från 15-16 meter som smet in vid stolpen. Seasons fortsatte sin offensiv och minuterna senare kunde Kalle Schröder kvittera till 1-1 efter ett fint väggspel med Pål Åsberg. Efter en kvart kunde ett smart spelande Done återta ledningen när Mikael Mehrsson blev fälld och den efterföljande straffen satte Anbratt bergsäkert i nät. I den andra halvleken tog ett allt tröttare Done hem laget än mer och satsade på ett fåtal kontringar och efter en halvtimme kunde Mehrsson slå in en retur efter skott från Glenn Andersson. Då trodde vi lite till mans att Seasons skulle vika ner sig men de fortsatte att spela bra och Åsberg kunde reducera till 2-3. Björn Westberg hade ett bra läge att öka på Done ledning efter en kontring men Peter Krokstrand avvärjde förtjänstfullt. Med två minuter kvar dom Seasons stora chans men Åsberg sköt i stolpen och därmed tog Done årets första seger.
MATCHENS LIRARE: NIKLAS ANBRATT, DONE.

Aftonbladet – Mediaedge: cia  0 -10
John Aleman 3, Niklas Pettersson 2, Kalle Ekstam 2, Kristian Kurki 2, Joel Nyrén.

Mediaedge: cia hade en sådan där dag då allt stämde. Man spelade snabbt, rörligt och hade en fantastisk offensiv. Dessutom hade man så gått som 100% utdelning och många av målen var riktiga delikatesser. Cia gjorde 1-0 efter 45 sekunder, det stod 5-0 efter en kvart och 6-0 i halvtid. Efter prick en halvtimme så kom det oundvikliga 10-0 målet. Aftonbladet hade ett B-betonat lag idag men cia hade nog slagit samtliga lag i Premier League idag. Johan Aleman gjorde tre vackra mål där volleyn till 5-0 var ett riktigt klassmål. Niklas Pettersson (alltid bra) gjorde två mål varav 1-0 målet efter ett solo. Sedan blev även Kalle Ekstam och Kristian Kurki tvåmålsskyttar medan Joel Nyrén satte dit en strut.
MATCHENS LIRARE: NIKLAS PETTERSSON, MEDIAEDGE:CIA

MSN – Tössinger  0 -10
T. Fredrik Dahlström 5, Peter Holm 4, Mikael Nilsson.

Serieledarna i Serie A, Tössinger, mot ett av jumbolagen (än så länge), MSN, kunde väl bara sluta på ett sätt. Det gjorde det också men till en början stred MSN tappert. MSN hade väl lite vittring i matchen när Anders Lundh var nära att reducera till 1-2 men istället blev det 3-0 i anfallet efter. Sedan hade Lundh två bra lägen i inledningen på andra att reducera till 1-3 men minuterna senare stod det 5-0, ridå! Tössinger kunde efter 19.19 göra en TÖ (teknisk överlägsenhet) när man slog in 10-0. Fredrik Dahlström gjorde fem mål, Peter Holm fyra och Mikael Nilsson ett. Erik Johannisson svarade för tre assist och vikarierande målvakten Martin Hamrin höll nollan. MSN kämpade som sagt emot riktigt bra och hade ¨bara¨ 0-3 i baken i början på andra.
MATCHENS LIRARE: PETER HOLM, TÖSSINGER.

Eurosport – FC Talentum  0 – 9
Pelle Pettersson 2, Linus Erkhammar 2, Emil Sahlin 2, Malcolm Svensson, Marcus Carlsson, Christopher Sahlin

FC Talentum höjde sig två klasser till dagens match medan Eurosport föll tillbaka till ruta ett från inledningen av vårsäsongen. Inledande tio minuterna var jämna men sedan lyckades Talentum med precis allt och så hade man en 100% utdelning. Marcus Carlsson blev fälld och Malcolm Svensson slog in straffen, 1-0. Sedan kom Pelle Pettersson farande och gjorde 2-0, Carlsson satte dit 3-0 innan Linus Erkhammar såg till att det blev 4-0. När Emil Sahlin sköt 5-0 med ett skott kryssribban och in så hade laget gjort fem raka mål och radat upp fem olika målskyttar. Ett chockat Eurosport kom aldrig mer tillbaka i matchen varpå Talentum ökade på till hela 9-0. Pettersson, Erkhammar och E Sahlin blev samtliga tvåmålsskyttar. Christoffer Sahlin fick också göra ett mål. Talentum hade ett bra lag i dag och var bättre men 9-0 var lite för stora siffror. Eurosport har varit lite ojämna i år men Rasmus Christenson var riktigt bra i den första halvleken.
MATCHENS LIRARE: MALCOLM SVENSSON, FC TALENTUM.

Four of a Kind – DHL Reklam  1 – 3
Alexander Kloow. D. Freddy Hägglund 2, Robert Nordin.

Jag vet inte i vilken tur i ordningen som vi sagt att DHL Reklam startat bra och givetvis var dagens match inget undantag. Michael Björling hade den första chansen i den andra minuten men Mathias Zakrisson räddade. Kvicksilvret Robert Nordin gjorde sedan 1-0 i den fjärde minuten och så fortsatte det och Pelle Ericsson hade en giftig lobb efter en kvart. Men som vanligt brukar man krokna och det gjorde man även nu. Alexander Kloow, som för övrigt var mycket bra, sköt ett bra skott som Stefan Karlsson fick göra en egen patenterad fotparad på men i slutminuten kunde han inte hindra just Kloow från att kvittera till 1-1. I den andra halvleken spelade Kind riktigt bra och efter en halvtimme kom man i tre raka tre mot två lägen men man fick inte till den sista passningen och istället kunde Freddy Hägglund göra 2-1 efter ett flipperspel. Sista minuterna in mot målsnöret var ett ställningskrig men med två kvar spelade Ericsson genialiskt fram Hägglund till 3-1 och därmed blev han tvåmålsskytt.
MATCHENS LIRARE: FREDDY HÄGGLUND, DHL REKLAM.

IDG – FC Viasat Sport  2 – 9
I.
Semir Jasarevic 2. F. Ola Wenström 2, Daniel La Placa, Gustav Lundström, Ali Tajbakhsh, Per Tellander, Erik Westberg, Johan Ringberger, Kristofer Anderzon

FC Viasat Sport hade lilla julafton mot IDG när man gick fram till 4-0 i halvtid. I den andra halvleken fortsatte man sin klockrena offensiv varpå slutresultatet skrevs till 9-2. Det otroliga hände och det var att VS radade upp hela åtta olika målskyttar i form av Ola Wenström (två mål), Gustav Lundström, Daniel La Placa, Ali Tajbakhsh, Per Tellender, Erik Westberg, Johan Ringberger och Kristofer Anderzon. Detta måste vara något slags rekord. Tellander hade även en kanon i ribban. IDG förlorar och förlorar men något säger mig att snart kommer den första segern. Idag mönstrade man ett grymt nyförvärv i Semir Jasarevic, han var bäst på plan och svarade för två mål. I IDG turades några av spelarna om att vara målvakt och när Ronnie Åkerlund tog på sig målvaktshandskarna så hade IDG deras bästa period i matchen. Åkerlund styrde och ställde.
MATCHENS LIRARE: SEMIR JASAREVIC, IDG.