Lokaltidningen Mitt i – TV 4   2 – 0 (WO)

Mediekompaniet – Tidningskungen  4–5 (2-2 full tid)
Pehr Dunger 2. Straffmål: Jonny Månsson, Ludvig Söderlind. T. Mathias Adolfsson, Rutger Lindquist. Straffmål: Andreas Bergvall, Torbjörn Sahlin, Roberth Westlund.

Ett tropiskt skyfall vällde in över Stockholm under natten och av Skytteholms fem 7-manna planer var endast en spelbar och där var det endast en vattenpöl som hindrade bollen att rulla normalt och i just den vattenpölen fastnade bollen när Jonny Månsson skulle raka in 1-0. Apropå Månsson så var det en liten släktträff under matchen eftersom Jonny och Jerry är bröder och spelade i olika lag och sedan var även Andreas Bergvall och Ludvig Söderlind svågrar och spelade i varsitt lag. Mediekompaniet var riktigt vassa inledningsvis och Pehr Dunger formligen pricksköt krysset till 1-0. När matchuret tickat iväg till tio minuter slog Kristoffer Willén en fin boll till Dunger som fri med målvakten iskallt rullade in 2-0. Tidningskungen fick ett mycket psykologiskt mål 30 sekunder senare när Mathias Adolfsson smällde in bollen i den bortre gaveln. Innan paus så kom även 2-2 genom Rutger Lindquist och det var även nära att TK vänt på steken för Roberth Westlund prickade stolpen. Den andra halvleken var helt öppen och det var intressant att MK kunde störa ¨favoriten¨ TK så väl och Jonny Månsson är i sitt livs fotbollsform och efter en halvtimme sköt han i ribban och han slet för två. I slutminuterna var det Lindquist tur att träffa ribban och den spännande matchen slöt 2-2 och straffar fick tillgripas. TK vann lotten och valde att börja enligt: Jerry Månsson (Max Eriksson räddade), Pehr Dunger (Roger Folkhage räddade), Andreas Bergvall 1-0, Kristoffer Wilén (Folkhage räddade igen mirakulöst med en enhandsräddning under ribban), Torbjörn Sahlin 2-0, Jonny Månsson 2-1, Roberth Westlund 3-1, Ludvig Söderlind 3-2, Folkhage (utanför) och till sist räddade Folkhage via stolpen Johan Holmbergs sista straff varpå matchen slöt 5-4 till TK.
MATCHENS LIRARE: ROGER FOLKHAGE, TIDNINGSKUNGEN.

Dagens Nyheter – Done   3 – 5 (1-1 full tid)
DN.
Thomas Pagling. Straffmål: Jonas Breding, Simon Lindberg. Do. Roger Tell. Straffmål: Niklas Anbratt, Roger Tell, Mattias Bröm, Björn Westberg

Dagens Nyheter och Done slogs om kvalplatsen och den gången drog DN längsta stråt men idag var det dags för kvartsfinal i cupen. Pigge Niklas Anbratt hade matchens första klara målchans i den andra minuten men han var lite för snäll varpå David Balsam räddade närskottet. Resten av halvleken var jämn, välspelad och båda lagen skapade en del halvchanser. Så fortsatte det även i den andra halvleken men efter en halvtimme dök det upp en del giftiga lägen. Först spelade Anbratt fram Mattias Bröms som dundrade på ett direktskott med högern men Balsam räddade förtjänstfullt. Sedan sköt Jonas Breding ett skott som målvakten Joakim Karlsson styrde upp i ribban och ut. Mikael Mehrsson stod vid den bortre stolpen och bollen gick igenom allt folk inne i straffområdet men den strök både stolpen och hans fot. Sju minuter före full tid så sköt Mattias Wallenborg bollen i stolpen och det lutade åt ett straffdrama. Roger Tell ville dock annorlunda och chansade med ett lurigt skott som slank in till 1-0. DN var nu tvungna att satsa allt framåt och med fyra kvar satsade Thomas Pagling med ett stenhårt direktskott efter marken och bollen smet in invid stolproten och det blev ändå straffar som skulle avgöra denna match. Done vann lotten och valde att börja enligt nedan: Niklas Anbratt 1-0, Mattias Wallenborg stolpe ut, Roger tell 2-0, Thomas Pagling över, Mattias Bröms 3-0, Jonas Breding 3-1, Joakim Karlsson över, Simon Lindberg 3-2 och så stegade 52-år ung Björn Westberg fram och avgjorde matchen till 4-2 varpå matchen slöt 5-3. Därmed slutade säsongen för DN, vi hörs i höst.
MATCHENS LIRARE: BJÖRN WESTBERG, DONE.

Tössinger – FC Viasat Sport  7 – 4
Fredrik Dahlström 3, Peter Törnqvist 2, Niklas Nestlander, Mikael Nilsson. F. Erik Westberg, Gustav Lundström, Aron Wahlgren, Daniel La Placa.

Tössinger behövde bara sätta in högsta växeln vid några tillfällen under dagens match vilket gjorde att man vann en målrik historia över Premier League laget FC Viasat Sport. Tössinger tog ledningen med 1-0 i den sjunde minuten men lite överraskande så kvitterade VS till 1-1 i anfallet efter. Sedan satte Tössinger in sin första tempoväxling och vips stod det 4-1 i halvtid. När 5-1 kom i början på andra så kändes saken helt klar. VS gav dock inte upp och lagen följdes åt via 5-2, 6-3, 6-4 och till sist slutade det 7-4. Fredrik Dahlström som är i sitt livs Reklamserieform gjorde tre mål varav ett mål var grymt när han trots hård uppvaktning vände sig om, löpte och vräkte sig fram samt till sist chippade han in bollen över målvakten. Peter Törnqvist gjorde debut och tackade med att göra två mål varpå Niklas Nestlander och alltid så stabila Mikael Nilsson svarade för varsitt. VS skall ha en eloge för att man mäktade med hela fyra mål inslagna av Erik Westberg, Gustav Lundström, Aron Wahlgren och Daniel La Placa. Tössinger har nu spelat 13 raka segermatcher.
MATCHENS LIRARE: PETER TÖRNQVIST, TÖSSINGER.