Kvalmatch Serie A 2010

Done – Expressen  4 – 1
Niklas Anbratt, Björn Lindahl, Daniel Larsson, Roger Tell. E. Serdar Ok.

För andra gången så spelades det en kvalmatch mellan elvan i Serie A (Done) och tvåan i Premier League (Expressen) klockan 06.00 på morgonen. Som vanligt blir man alltid lite chockad när den första snön kommer på hösten och det var precis vad den gjorde lagom till finaldagen. Ett två centimeter snötäcke låg över planen men den utmärkta vaktmästaren Roger ¨Råttan¨ Pettersson sladdade bort snön 05.45, ett stort tack. Det var mjuk och bra och redan i den första spelminuten vann Niklas Anbratt ett ¨motlägg¨ varpå bollen gick i mål till 1-0. I den sjunde minuten var det kvitterat när Serdar Ok höll sig framme. Minuten senare var Done i ledningen igen efter det att Björn ¨Lappen¨ Lindahl klackat in bollen till 2-1. Ett sådant tekniskt nummer trodde vi inte fanns i Lindahl verktygslåda. Men då skall vi inte glömma att han tränade själv under många timmar på Södra Ängbys Bollplan när han var i tonåren. Innan den andra halvleken gick igång får vi inte glömma att Michael Eklund spelade i kortbyxor, vilken viking. Efter ett ställningskrig så kom ett mycket viktigt mål för Done efter en halvtimme när Daniel Larsson höll sig framme. I slutet kom även 4-1 genom Roger Tell och Done är nu kvar i Serie A, grattis. ¨Nya¨ Expressen var en mycket trevlig bekantskap, välkommen tillbaka i vår när det är ljust.
MATCHENS LIRARE: BJÖRN LINDAHL, DONE.