Premier League 1:a omgången 2010

TNS SIFO – TV 4  3–4
TN.
Johan Aronsson 2, Peter Callius. TV. Hannes Edlund, Nic Edwards, Robert Björk, Pelle Porseryd.

Hannes Edlund, ja så hette 2010 års första målskytt i Reklamserien när han slog in en retur i den femte matchminuten för TV 4. Två minuter senare stod samma Edlund för ett perfekt inspel som backklippan Nic Edwards kunde stöta in till 2-0. Efter en kvart trodde vi att matchen skulle punkteras. Marcus Skarphagen blev fälld och Robert Björk slog en ganska hård straff men det var bara det att Erik Blomkvist gjorde en fantastisk räddning. Spelet sattes igång direkt varpå TNS SIFO kunde kontra in 1-2 efter ett bra skott utanför straffområdet från Johan Aronsson. Bollen touchade på Peter Callius, som är en gentleman och sa att målet skulle bokföras på Aronsson. Istället för en 3-0 ledning stod det helt plötsligt 2-2 i början på den andra halvleken efter det att Aronsson behärskat hade bredsidat in kvittering efter ett friläge från vänster. Nu var det match igen. TV 4 kunde blivit skakiga i detta läge men nu visade laget klass och på en minut gjorde man både 3-2 genom Björk och 4-2 genom Pelle Porseryd efter en fin överlappning. Skarphagen lirade fram till tre mål och verkar ha skött formen utomlands. Sedan drog TV 4 sig tillbaka samtidigt som man kroknade en aning. TNS avslutade starkt men Alexander Bernhard var som vanligt bra. Callius reducerade till 3-4 med en minut kvar, slut.
MATCHENS LIRARE: HANNES EDLUND, TV 4.

IDG – Expressen   1–9
I. Erik Hofslagare. E. Patrik Myrbäck 2, Kristoffer Karlsson 2, Michael Norlund, Martin Wennerholm, Ulf Alberchtsson, Serdar Ok, Kimmo Rolin.

¨Nya Expressen¨ fick en drömstart när ¨gamle¨ Patrik Myrbäck lossade kanonen redan i den andra minuten. Efter det målet spelade Expressen lite propagandafotboll och första set skrevs 6-0. Laget visade upp en härlig bredd och radade upp hela sex olika målskyttar. Alltid duktige Michael Norlund gjorde 2-0 i den fjärde minuten, Martin Wennerholm 3-0 efter tio, Ulf Alberchtsson 4-0 och lagkaptenen Kristoffer Karlsson 5-0 efter en kvart. Sedan satte Serdar Ok dit 6-0. En som inte gjorde mål denna gång var klurige Fredrik Ehlesjö men han stod för tre målgivande passningar. Som ni förstår hade IDG inte mycket att hämta denna morgon men man föll aldrig ihop totalt utan laget ryckte upp sig en aning i den andra halvleken och Erik Hofslagare kunde reducera efter en halvtimme. Expressen tappade lite fart i den andra men både Myrbäck och Karlsson blev tvåmålsskyttar och där den sistnämnda även var nära ett hattrick men skottet tog i ribban. Matchen avslutades med att fjolårets publiklirare Kimmo Rolin elegant klackade in slutresultatet 9-1.
MATCHENS LIRARE: PATRIK MYRBÄCK, EXPRESSEN.

Aftonbladet – MSN   6–0
A. Mikael Samuelsson 2, Erik Sylvén, Sven-Anders Eriksson, Steffen Backe, Pontus Ogebjer.

Fjolårets fyra Aftonbladet inledde strålande och 50-årige Mikael Samuelsson hade inledningsvis en dubbelchans innan han med sträckt vrist gjorde 1-0 i den femte minuten. Thomas Hanusek stod för en fin snett-inåt-bakåt passning. Efterhand kom ett lite trögstartat MSN igång och Jonas Lidén stod för dagens tunnel, ryck och inspel men tyvärr fick inte Jonas Jonsborg till skottet från ett mycket bra närläge. I början på den andra halvleken ökade Bladet istället på till 2-0 när Erik Sylvén höll sig framme och på nytt var det Hanusek som på ett liknande sätt stod för assisten. Efter en halvtimme avgjordes matchen när nu den 65-årige Sven-Anders Eriksson gjorde 3-0. Nu dog MSN och Bladet kunde briljera under matchens slutskede och 3-0 blev hastigt 6-0. Samuelsson blev tvåmålsskytt, Steffen Backe nickade med kraft in en kasse och till sist fick alltid duktige Pontus Ogebjer också bli målskytt. Hanusek stod för ytterligare en snett inåt macka, vilken passningsform.
MATCHENS LIRARE: THOMAS HANUCEK, AFTONBLADET.

Kanal 5 – Lokaltidningen Mitt i  0–3
Sten Blomstrand, Mats Saxer, Peter Leijonspjuth.

Lokaltidningen Mitt i gjorde 1-0 redan i den första minuten genom Sten Blomstrand. Detta blev ett startskott till en fantastisk LMI period och laget visade upp ett spel under de första 20 minuterna som de inte varit i närheten av sedan säsongen 2009. I den tionde minuten kom 2-0 genom planens bästa spelare Mats Saxer som slog in en retur från Patric Jacobssons ribbträff och i halvlekens absolut sista sekunder kunde alltid lika glade Peter Leijonspjuth med ansiktet göra 3-0. Fortsätter LMI i denna stil blir de att räkna med i år. Vi väntar oss mycket från Kanal 5 den närmsta tiden. Sex spelare från HEGO (som åkte ut Serie A) har anslutit till truppen men idag fick man inte till det i offensiven inledningsvis. I den andra halvleken var  spelet helt jämnt och bägge lagen hade lägen för nätkänning men vi fick inte se några fler mål idag.
MATCHENS LIRARE: MATS SAXER, LOKALTIDNINGEN MITT I.

Clear Channel – Svea 0 – 2 (WO)

FC Seasons – Starcom  4–4
Nicklas Thorgerzon 2, Kalle Schröder 2. S. Alexander Gauffin, Johan Pettersson, Björn Ivarsson, Henrik Eriksson.

FC Seasons och Starcom bjöd på en speciell och svängig match. Seasons trillade boll riktigt fyndigt inledningsvis och i den femte minuten kom också 1-0 när Nicklas Thorgerzon fick till en riktig pärla efter ett fint väggspel med Kalle Schröder. Just Schröder ökade sedan på till 2-0 några minuter senare. Till en början ganska anonyma Starcom fick egentligen till sitt första organiserade anfall värt namnet efter ungefär tio minuter då bollen hamnade hos Alexander Gauffin som elegant klackade in reduceringen. I och med det målet fick Starcom alltmer luft under vingarna och Henrik Eriksson skaffade sig två fina lägen på ett skott och en nick. Det blev inte något mål dessa gånger men i slutet på den första halvleken och i början på den andra fick laget till något som kan liknas en Lidners knäpp. Under fyra matchminuter gick man från 1-2 till otroliga 4-2. Målvakten Johan Pettersson sköt från egen planhalva och efter ett tumult inne i straffområdet seglade bollen över alla och in till kvitteringen. Med bara 30 sekunder till halvtidsvila så gjorde Björn Ivarsson en kopia när han sköt från 40 meter och på nytt gick bollen över alla och in i mål. Eriksson kunde sedan sätta dit 4-2 i början på andra. Under matchens sista kvart började Seasons hitta tillbaka till sitt vägvinnande spel och efter en halvtimme kunde Schröder från en minimal vinkel få in reduceringen. Nu pressade Starcom på ordentligt och Thorgerzon var nära en kvittering när han rundade målvakten men han kom samtidigt lite ur vinkeln och fick inte in bollen. Med sju kvar kom kvitteringen till 4-4 genom just duktiga Thorgerzon. Under de sista minuterna gick Starcom för segern. Ola Odebäck gjorde allt rätt förutom mål. Två kanonlägen hade han och även Thorgerzon var nära. Pettersson i målet var omutlig mot slutet och till sist var en liten skräll ett faktum.
MATCHENS LIRARE: JOHAN PETTERSSON, STARCOM.

FC Viasat Sport – Mediaedge: cia  2-4
F. Christoffer Braw, Johan Ringberger. M. Samuel Andersson 2, Joel Nyrén, Mats Björklund.

Matchen denna skärtorsdag inleddes med att FC Viasat Sport hade bollen under de första fem minuter men man låg under med 0-2, ja ni läste rätt. Det var nämligen så att Mediaedge: cia hade 100% utdelning när man utnyttjade försvarsslarv från VS sida. Vid det första målet sköt Joel Nyrén bollen utanför eget straffområde i vänsterbackläge och en försvarare nickade in bollen i eget mål. Vi det andra målet blev Mats Björklund serverad bollen från en motståndare precis i slotet och pang så satt bollen i nätmaskorna. Resten av matchen var jämn, ganska bra och bedrevs i ett rätt hyggligt tempo. Man såg att detta var definitivt två lag från den övre halvan av tabellen. Efter en kvart tog den nya lagkaptenen Christoffer Braw saken i egna händer och krutade in reduceringen med ett vänsterskott från 20 meter. Matchen stod verkligen och vägde och Göran Malmborg gjorde en avgörande räddning när han boxade ut Aron Wahlgrens skott som var på väg in i det högra krysset. Istället för 2-2 så klev matchhjälten Samuel Andersson in i handlingarna och på en minut såg han till att 2-1 blev till 4-1. Ett mål gjorde han med högern i krysset innan han som vanligt lät vänstern tala vid det andra tillfället. Johan Ringberger såg till att det var match igen när han reducerade till 2-4. Under den sista kvarten böljade spelet fram och tillbaka men det blev inga fler mål denna dag.
MATCHENS LIRARE: SAMUEL ANDERSSON, MEDIAEDGE: CIA.

Four of a Kind – Eurosport  6–0
F. Magnus Frisk 4, Alexander Kloow 2.

Det var en märklig match den mellan Four of a Kind (f.d. Zakrisson) och Eurosport. Det var nämligen Eurosport som var det bättre laget den första kvarten. Rasmus Winther hade tre bra lägen där nicken i stolpen var närmast, laget hade två frisparkar i kanonläge och så hade Jacob Frisk en jättechans men oskärpa framför mål och många bra räddingar från storspelande Mathias Zakrisson räddade Four of a Kind kvar i matchen. I slutminuterna på första fick Magnus Frisk en fin passning framför mål men Åke Johansson räddade mirakulöst. M Frisk skulle få en chans till direkt efter och nu satt 1-0. I början på den andra så kunde Alexander Kloow öka på till 2-0. Eurosport tappade nu allt spel och den sista kvarten bjöds det på förstklassiskt Hawaiispel där det som skiljde lagen åt var Four of a Kinds effektivitet framför bägge kassarna. Juryn hade Zakrisson som matchens lirare nästan hela matchen men när gubben Magnus Frisk till sist blev fyramålsskytt gick det inte att undgå honom. Kloow bokfördes för två mål i denna, som tidigare sagt, märkliga 6-0 historia.
MATCHENS LIRARE: MAGNUS FRISK, FOUR OF A KIND.