Premier League 2:a omgången 2010

Expressen – Kanal 5  10 – 0
Ulf Albrechtsson 3, Martin Sahlgren 3, Martin Wennerholm 2, Michael Norlund, Serdar Ok.

Serieledarna Expressen behövde bara 26 minuter för att fixa en TÖ (teknisk överlägsenhet) på ett decimerat och stundtals oinspirerat Kanal 5. Laget gick enkelt fram till en 5-0 ledning i den första halvleken och för att göra ytterligare fem mål krävdes det bara sex minuter av den andra halvleken. Ulf Albrechtsson och Martin Sahlgren svarade för var sitt hattrick medan Martin Wennerholm svarade för två mål. Enmålsskyttar blev Michael Norlund och Serdar Ok i en match där pulsen saknades. Expressen har nu 19-1 på två matcher, grymt. Kanal 5 måste rycka upp sig ordentligt.
MATCHENS LIRARE: ULF ALBRECHTSSON, EXPRESSEN.

FC Seasons – IDG  10 – 0
F. Patrik Mattsson 3, Marcus Hallberg 3, Jakob Marky 3, Ola Odebäck.

FC Seasons inledde sådär lite lagom, ökade efterhand samt satte gasen i botten mot slutet. Detta räckte för att fixa dagens andra TÖ (teknisk överlägsenhet). Det skulle dröja till en kvart innan det första målet kom för Nicolas Larsson storspelade i IDG:s mål. Men när väl 1-0 kom så blev det raskt till 3-0 i paus. I den andra halvleken var det kattens lek med råttan och med minuten kvar så kom 10-0 målet. Seasons hade ett hattrick i hattrick målskyttar i form av Patrik Mattsson, Marcus Hallberg och Jakob Marky. Ola Odebäck hamnade även han i målprotokollet och stundtals trillade man boll riktigt bra. IDG var faktiskt klassen bättre än i premiären men positionsspelet var obefintligt och stundtals virrigt. Man kämpade dock.
MATCHENS LIRARE: PATRIK MATTSSON, FC SEASONS.

Lokaltidningen Mitt i – Clear Channel 2 – 2
Sten Blomstrand, Patric Jacobsson. C. Andreas Varnava, Alexis Logothetis.

Även i Lokaltidningens Mitt I:s andra match så inledde laget starkt. Efter 20 sekunder så spelade Patric Jacobsson fram Sten Blomstrand som inte gjorde något misstag. Efter det målet radade LMI upp en fem sex mycket bra måltillfällen och Jacobsson var fri tre gånger men Stefan Fiala var magisk i målet. I början på andra kom Jacobsson i sitt fjärde friläge men Fiala räddade och Blomstrand slog returen i ribban. Några minuter spräckte äntligen Jacobsson sin nolla när han gjorde 2-0. I detta läge på matchen såg LMI ut som ett vinnande lag men man slappnade bara av en minut och helt plötsligt och nästan utan förvarning vaknade Clear Channel till liv och så stod det 2-2 på anslagstavlan efter det att Andreas Varnava och Alexis Logothetis efter en fin passningar från Vasilis Birbas gjort varsitt mål. Helt plötsligt blev det en helt annan matchkaraktär. Spelet böljade fram och tillbaka och båda lagen var lika nära ett ledningsmål. Nu fick Magnus Meijer visa att han är en bra målvakt. Ingo Dahlin räddade på mållinjen vid ett tillfälle. Till slut slöt matchen med delad pott. LMI hade segern i en ask samtidigt som man lika gärna kunnat åka till jobbet poänglöst. Det var en stark avslutning som CC stod för.
MATCHENS LIRARE: STEAFN FIALA, CLEAR CHANNEL.

FC Viasat Sport – TNS SIFO  3 – 4
Aron Wahlgren 2, Johan Ringberger. T. Joacim Runholm 3, Andreas Bryvall.

Matchen mellan TNS SIFO och FC Viasat Sport blev en svängig, tät och spännande historia. SIFO fick en bra start med mål redan i den andra minuten när matchens bästa spelare, Joacim Runholm, slog in 1-0. Det blev startskottet för en mycket bra VS-period. Aron Wahlgren kvitterade omgående när han först nickade varpå han slog in sin egen retur. I anfallet efter träffade Wahlgren stolpen men ett 2-1 mål för VS skulle komma i den sjätte matchminuten genom Johan Ringberger. Sedan bedarrade spelet en aning men halvleken skulle få se ett mål till när Stefan Olofsson spelade fram förra årets skyttekung, Andreas Bryvall, som i sin tur kunde bredsida in 2-2. I början på andra var VS det bättre laget och nu räddade Erik Blomkvist sitt lag kvar i matchen och på en kontring kunde SIFO göra ett mycket vackert 3-2 mål. Bryvall slog ett perfekt inlägg som Johan Aronsson på volley spelade in framför mål och där dök Runholm upp och stötte in bollen i nättaket. Nu satte VS allt på ett kort och man skaffade sig fyra fem mycket bra lägen men Blomkvist var omutlig och vi minns speciellt en dubbelräddning efter två närskott. Med två minuter kvar till full tid så kastar Kristofer Anderzon ett långt inkast som Ola Wenström nickskarvar bakåt och där dyker Wahlgren upp och på volley dundrar han in 3-3, vilket mål. Nu gick VS för segern men Bryvall slog ett nytt inlägg i slutminuten och där dök Runholm upp och nickade in segermålet 4-3. Ja, detta var verkligen Sifos morgon medan VS hade lättare att hålla sig för skratt.
MATCHENS LIRARE: ERIK BLOMKVIST, TNS SIFO.

TV 4 - Four of a Kind  3 – 1
Marcus Skarphagen 2, Jimmy Widén. F. Amir Srebrenikovic.

TV 4 och Four of a Kind bjöd publiken på en bra och underhållande match. Fyran var piggast inledningsvis och kunde också ta ledningen med 1-0 när Marcus Skarphagen slog in bollen efter en retur. Sedan hängde ett 2-0 mål i luften. Först kom Jimmy Widén fri och slog bollen förbi målvakten men en försvarare han ikapp bollen på mållinjen samt sköt upp den i egen ribba och ut, vilket flyt. Sedan hade Hannes Edlund ett bra skott i burgaveln. Robert Björk avlossade stora kanonen men Mathias Zakrisson gjorde en bejublad TV-räddning. Därför kom Four of a Kinds kvittering som en liten kalldusch. Den första halvlekens bästa spelare, Amir Srebrenikovic, drev bollen från vänsterbacksläge över hela plan innan han behärskat satte bollen lågt vid den ena gaveln. Nu blev matchen helt öppen resten av matchen. Det var härligt att se Björk och Henrik Bendtson tillbaka på backen. De firade ju stora triumfer tillsammans 2008. Efter en halvtimme hade Srebrenik en nick i ribban, spelet vände och Widén sköt men bollen slogs bort på mållinjen en andra gång. Apropå Widén, så såg han ut som en äkta Serie A spelare. Vita skor, vita strumpor, vita kortbyxor och en Real Madrid tröja. Dessutom hade en Italiensk frisyr samt en bra teknik. TV 4 kunde sedan göra 2-1 när Björk drev igenom, spelade mycket vackert fram Skarphagen som i sin tur lirade till Widén som till sist fick näta. Mot slutet tryckte Four of a Kind på ordentligt och Alexander Bernhard fick göra flera fina räddningar där vi speciellt minns en fantastisk dubbelräddning från nära håll. I slutsekunder kontrade Skarphagen in sitt andra mål och han verkar vara i storform, Hur skall detta sluta, skyttekung eller? En som sprang för två och var ruskigt stark i den andra halvleken var Thomas Pickelner och det var även han som spelade fram det sista målet, vilken kondis.
MATCHENS LIRARE: THOMAS PICKELNER, TV 4.

Eurosport – Starcom  0 – 1
Henrik Eriksson.

Starcom har fått en drömstart på säsongen. Först fick man med sig 4-4 mot fjolårets trea FC Seasons och idag tog man en riktigt fin skalp när man besegrade fjolårets femma Eurosport. Den här matchen var bra och båda lagen lirade boll. Den innehöll ganska få målchanser under den första halvtimmen och det stod fortfarande 0-0 mot slutet. Henning Wijkmark träffade dock stolpen och Johan Pettersson kostade på sig att missa en straff (stolpens insida) i den första halvleken. Duktiga Henrik Eriksson kunde till sist göra det förlösande målet till 1-0. Mot slutet tryckte Eurosport på men Starcom kontrade giftigt. Målskytten Eriksson missade ett friläge och så gjorde Åke Johansson en bra räddning på Anders Bojmars kanonläge. Till sist höll Starcom undan och i dagens match hade man många bra spelare. Ett riktigt bra nyförvärv debuterade med namnet Kalle Olsson. Kommer han att medverka i fortsättningen är han en het kandidat till Reklamseriens Rookie. Olsson behöver bara förbättra sin kondition men vilken teknik, spelsinne och framförallt, vilket steg!
MATCHENS LIRARE: HENRIK ERIKSSON, STARCOM.

Svea – Aftonbladet  1 – 2
Martin Eisele. A. Johan Åsén, Daniel Larsson.

Aftonbladet övertygade även i deras andra match för säsongen, speciellt i den första halvleken. Inledningsvis var Johan Åsén strålande och han kom fri i den femte minuten och lyckades med en vacker yttersida curla in bollen i den vänstra gaveln. Minuten senare var Jon Hansson nära att öka på Bladets ledning men Magnus Källman räddade förtjänstfullt. Sveas kontringar var ganska farliga och när Joel Holmer vackert frispelade Martin Eisele var vi beredda att anteckna för en kvitteringen. Men istället för 1-1 så kunde Åsén spela fram Daniel Larsson som kunde stöta in 2-0 efter en kvart. AB inledde även den andra halvleken med fint spel men när Eisele fick till en praktträff på volley efter fint spel innan så var Svea med i matchen på allvar igen. Svea fick mycket energi av reduceringen och sista kvarten var helt jämn, öppen och det bjöds på bra fotboll. Svea kunde med lite tur fått med sig en straff efter en handssituation men domaren friade. Mot slutet jagade Svea en kvittering men Aftonbladet höll undan och tog därmed sin andra raka seger och skuggar Expressen i serieledning från andraplatsen. Svea föll med flaggan i topp.
MATCHENS LIRARE: JOHAN ÅSÈN, AFTONBLADET.

MSN – Mediaedge: cia  2 – 5
MS.
Johnas Liljegren, Anders Lundh. Me. John Aleman 2, Kristian Kurki 2, Niklas Pettersson.

Det var full fart framåt från både Mediaedge: cia och MSN från första nedsläpp. John Aleman gav sitt lag ledningen i den fjärde minuten efter en touch där inspelet kom från matchens bästa spelare Niklas Pettersson. Två minuter senare kvitterade MSN när Johnas Liljegren höll sig framme. Det var en öppen fotboll och i den tionde minuten kunde cia ta ledningen på nytt när just Pettersson gjorde 2-1. I slutet på den första halvleken hände en matchavgörande situation. MSN hade två fina avslut genom Jim Jansson och Johan Lidén men Göran Malmborg gjorde två reflexräddningar så istället för 2-2 två gånger om kontrade Kristian Kurki in 3-1 med tio sekunder kvar. Apropå Jansson såg han ut som ett äkta centertank. Han var 1.91 lång och vägde 88 kilo. Det såg ut som han var 1.95 samt vägde 100 kilo muskler. MSN hade mycket spring i benen, kämpade kopiöst men organisationen var bristfällig. När Aleman gjorde 4-1 i inledningen på andra trodde vi att matchen var död men MSN gav verkligen inte upp. Med fem kvar kom dessutom en reducering till 2-4 när Jonas Lidén sköt mot mål. Framför målet stod fightern Anders Lundh och likt en Zlatan på bästa humör klackade han in veckans vackraste mål. – Skriv inget om det sa kompisarna reptilsnabbt på bänken, han är ÖIS-are. MSN försökte att få in ytterligare en reducering men istället kunde Kurki fastställa slutresultatet 5-2 efter en grym lobb med sitt andra mål för dagen.
MATCHENS LIRARE: ANDERS LUNDH, MSN.