Premier League 3:e omgången 2010

MSN – Clear Channel  2 – 3
Anders Lundh, Björn Bigander. C. Alexis Logothetis 2, Robin Ek.

Matchen inleddes med att Anders Lundh gjorde 1-0 för sitt kära MSN. Det blev starten för en mycket bra period från Clear Channels sida och kvitteringen lät inte vänta på sig för målvakten Stefan Fiala kastade ett underbart utkast vilket blev till sin följd att Alexis Logothetis kom helt fri och rullade behärskat in 1-1. Minuterna senare var matchens bästa spelare, backklippan Ingo Dahlin, framme och sköt ett bra skott men Björn Bigander sträckte ut sin fulla längd och räddade. Sedan hade Logothetis en lobb utanför men ledningsmålet kom efter en kvart när Logothetis påpassligt kunde göra 2-1 efter ett försvarsslarv. Därmed har Logothetis svarat för tre mål på två matcher. I den andra halvleken var spelet helt öppet och nästa mål var givetvis viktigt för resten av matchens utgång. Fiala spelade fram Logothetis men det blev inget mål och det blev det inte heller när Johan Elwin fick ett bra läge mitt framför mål då Peter Lindvall gjorde en fin benparad. Spelet vände och Robin Ek kunde lite tursamt men desto skönare för CC se sitt skott gå in till 3-1 via stolpen. Med tre minuter kvar så blev det nytt liv i matchen när målvakten Bigander sköt en frispark från halva plan och Lundh störde målvakten så att bollen gick rakt in i mål. Det blev några spännande slutminuter men till sist höll CC undan.
MATCHENS LIRARE: INGO DAHLIN, CLEAR CHANNEL.

Lokaltidningen Mitt i – IDG  10- 0
L. Patric Jacobsson 3, Peter Leijonspjuth 3, Mats Saxer, Erik Pettersson, Martin Söderström, Viktor Meidal.

Lokaltidningen Mitt I måste man ta på allvar i år. Idag spelade man stundtals ut sina motståndare och efter 5-0 i varje halvlek så kunde man titulera sig med en TÖ (teknisk överlägsenhet) med 30 sekunder kvar av matchen. Patric Jacobsson gjorde tre mål i den första halvleken och ställde sig sedan i mål och höll nollan. Peter Leijonspjuth svarade även han för ett hattrick medan Mats Saxer, Erik Pettersson, Martin Söderström (sköt även en stolpe) och Viktor Meidal blev enmålsskyttar. Det kan låta konstigt men IDG har blivit bättre och bättre match för match men har tyvärr en målskillnad på 1-29 på de tre inledande matcherna. Idag kom man med en 13 man stark besättning och dagens match kändes inte som den var en tio måls match, kom igen.
MATCHENS LIRARE: PATRIC JACOBSSON, LOKALTIDNINGEN MITT I.

TV 4 - Mediaedge: cia  6 – 6
Robert Björk 2, Marcus Skarphagen 2, Roberto Rivas, Mika Grote. M. Leslie Marsden 2, Ola Andersson 2, Thomas Krywult, Mathias Björklund.

Toppmatchen mellan TV 4 och Mediaedge: cia blev en märklig historia. TV 4 inledde i stor stil när man gick fram till en osannolik 4-0 ledning efter tretton minuter. Robert Björk gjorde 1-0 efter fint väggpass från Marcus Skarphagen. Sedan slog Mika Grote en genialisk genomskärare till Skarphagen som gjorde 2-0 och Roberto Rivas satte dit 3-0 efter en retur efter ett skott från Skarphagen. Grote kunde sedan slå in 4-0. Ett tafatt cia vaknade till sist till liv och Leslie Marsden kunde via kryssribban reducera till 1-4. Thomas Krywult slog sedan en straff men Alexander Bernhard gjorde en sagolik räddning. Det blev inte 2-4 den gången men i början på andra så sköt först Krywult i ribban innan Ola Andersson gjorde 2-4. Nu var det cia för hela slanten men poängkungen Skarphagen (10 poäng hittills) stack emellan med ett 5-2 mål innan cia reducerade till 3-5 genom Krywult. Cia var nu verkligen på bettet och på en minut såg man till så att det var kvitterat efter två mål från Andersson och Mathias Björklund. Cia fick sedan sin andra straff för dagen och Marsden satte sitt andra mål. Cia hade nu gjort det otroliga och vänt 0-4, 2-5 till 6-5 efter bl.a. bra spel och man kunde t.o.m. fått en tredje straff men domaren friade. Ett nästan chockat TV 4 gick på offensiven igen och efter en dubbelvägg kunde Björk kvittera till fantastiska 6-6. Matchen slutade tyvärr olyckligt för med tre minuter kvar fick Krywult målvakten över sig på kortlinjen när bollen var på väg ut eller var t.o.m. ute. Krywult vred sig av smärta från sitt knä och ambulans fick tillkallas för första gången detta århundrade i Reklamserien. Matchen bröts och ingen tänkte på om det var en straff igen men det kändes oviktigt och det hela fick till sist sluta 6-6. Krywult fick gipsa, fick blommor från TV 4 och den första prognosen säger att det kan bli match igen i höst, vi får väl hoppas.
MATCHENS LIRARE: MARCUS SKARPHAGEN, TV 4.

Four of a Kind – TNS SIFO  0 - 2 (WO)

Svea – Kanal 5  1 – 3
Jon Enestig. K. Norman Cooper, Thomas Sellin, Mattias Edqvist.

Matchen mellan Svea och Kanal 5 fick flytta från plan D till plan C p.g.a. att nya strålkastare skulle sättas upp. Det blir bra till hösten men hoppas att den dröjer. Vilka resurser det finns på Skytteholms IP. Båda lagen rullade boll men idag var Femman effektiva när chanserna bjöds. Norman Cooper placerade behärskat in 1-0 i den femte minuten. Joel Holmer nickade i ribbans överkant efter en kvart men istället för 1-1 så kontrade Thomas Sellin in 2-0. I den andra gjorde Svea allt för att få in en reducering men K5 hade ett bra försvarsspel och så gjorde debuterande målvakten Carl Magnus Hellsten ett bra dagsverke i målet. Efter en halvtimme fick vi se dagens vackraste anfall när Femman rullade upp Sveas försvar och till sist spelade N Cooper fram Mattias Edqvist till 3-0. Svea var lika bra ute på plan men fick inte till det den sista tredjedelen. Jon Enestig spräckte i alla fall nollan med sitt 1-3 mål. Kanal 5 tog därmed årets första seger, det kan komma fler.
MATCHENS LIRARE: NORMAN COOPER, KANAL 5.

FC Viasat Sport – Aftonbladet  9 – 4
Gustav Lundström 3, Navid Safiyari 2, Johan Ringberger 2, Erik Westberg, Cristoffer Braw. A. Pontus Ogebjer 2, Thomas Hanusek, Michael Fristedt.

När FC Viasat Sports första seger kom så kom den med besked. VS gjorde tidigt 1-0 genom Erik Westberg efter fint pass från Gustav Lundström. Sedan radade VS upp tre fina målchanser men Anders Nilen avvärjde. Istället för väntat 2-0 mål så kunde Pontus Ogebjer vända bort sin bevakare innan han smällde in 1-1 i burgaveln. Denna morgon tillhörde dock VS. Under första halvleks sista tio minuter gick man från 1-1 till 4-1 efter mål av Lundström, Navid Safiyari och Johan Ringberger (mål i varje match). Tyvärr var Aftonbladet decimerat med en man men man gav allt och Ogebjer reducerade till 2-4. Men efter en halvtimme kom både 5-2 och 6-2 och vid bägge tillfällena var det Christoffer Braw som assisterade. Till sist fick vi se hela 13 mål, det är inte ofta. Lundström trivdes som fisken i vattnet när ytorna blev lite större och bokfördes för tre mål. Safiyari gjorde två liksom Ringberger och till sist fick även Braw näta. Duktige Ogebjer svarade för två kassar samt ett klassiskt överlångt inkast till Thomas Hanusek som rullade in bollen i mål. Dagens snyggaste mål kom efter en nick från Michael Fristedt som gjorde mål på Ogebjers svepande inlägg. VS vann med 9-4.
MATCHENS LIRARE: GUSTAV LUNDSTRÖM, FC VIASAT SPORT.

Eurosport – FC Seasons  2 – 1
Jari Kohonen, Rasmus Winther. F. Jakob Marky.

Fjolårets topplag Eurosport har inlett årets spel lite svagt men till dagens match hittade man tillbaka till den vägvinnande stilen. Ralf Bjurbo var stabil i målet och backklippan Janne Möller var en riktig rese i mittförsvaret och i den första halvleken orkade han även med flera fina offensiva raider. Det var dock FC Seasons som förde spelet och under de första tio minuterna vaskade man fram två giftiga målchanser. Först spelade Pål Åsberg in bollen till Marcus Hallberg men Bjurbo räddade närskottet. Sedan var det Hallbergs tur att spela fram Åsberg som klackade bollen stolpe ut. Därför kom det lite överraskande när Eurosport tog ledningen efter en kvart. Jari Kohonen hade bollen ute vid sidlinjen, gjorde sin gubbe och avancerade in i banan och sköt ett mycket bra skott i den bortre stolpen och in till 1-0. Minuten senare kom kvitteringen till 1-1 när Jakob Marky vackert kunde nicka in Kalle Schröders perfekta inlägg. I början på den andra halvleken var Seasons det bättre laget och Niklas Thorgerzon sköt en kanon i stolpen. Efter en halvtimme kunde Eurosport lika överraskande igen ta ledningen med 2-1 när den duktige kämpen Rasmus Winther sköt in bollen i diagonal gavel. Sista tio pressade Seasons på ordentligt men Winther var lika nära att öka på ledningen efter ett friläge där Peter Krokstrand avvärjde förtjänstfullt. Eurosport höll till sist undan och tog en viktig seger, har marschen uppåt börjat nu? Seasons borde haft mer poäng med sig.
MATCHENS LIRARE: JANNE MÖLLER, EUROSPORT.

Expressen – Starcom  5 – 3
Martin Sahlgren 2, Kristoffer Karlsson 2, Kimmo Rolin. S. Jesper Borth, Calle Brynielsson, Anders Bojmar

Serieledarna Expressen kom undan med blotta förskräckelsen mot överraskningslaget Starcom. Kämpen Martin Palm sköt i stolpen i den tredje minuten. En annan Martin, med efternamn Sahlgren kunde istället ge Expressen ledningen i samma minut med 1-0. I Henrik Ehlesjö har Expressen en äkta Beckenbauer kopia, vilken lirare. I den tionde minuten kunde Starcom kvittera genom Jesper Both. I början på andra drev Kimmo Rolin igenom samt passade bollen till Kristoffer Karlsson som gjorde 2-1. Men Starcom kvitterade igen när Palm sköt i ribban varpå Calle Brynielsson slog in returen. För tredje gången kunde Expressen ta ledningen när Karlsson gjorde sitt andra mål. Men fantastiska Starcom kunde kvittera en tredje gång och nu var det Anders Bojmar som höll sig framme. Ett tag lutade det åt en liten skräll men med två minuter kvar kunde Sahlgren se sitt skott gå in via en touch från en försvarare till 4-3. Starcom försökte att kvittera en fjärde gång men istället fastställde Rolin slutresultatet 5-3 i slutsekunderna i en trevlig match och därmed är Expressen enda lag som inte tappat poäng.
MATCHENS LIRARE: HENRIK EHLESJÖ, EXPRESSEN.