Premier League 4:e omgången 2010

TV 4 - Clear Channel  3 – 2
Robert Björk, Henrik Berndtson, Marcus Skarphagen. C. Alexander Valentini, Vasilis Birbas.

Clear Channel spelade taktiskt och tillät inte TV 4 få igång sitt sedvanliga anfallsspel. Den första halvleken hade få riktiga målchanser. Jimmy Widén hade en boll i utsidan på stolpen och Alexis Logothetis ett fint nickläge och precis när vi trodde på 0-0 i paus tog Robert Björk ner en inspark på bröstet, avancerade fram i banan och sköt en riktig kanon i nättaket på halvvolley, vilken kasse! I början på andra hade Thony Karlsson ett skott i stolpen men istället för 2-0 kunde CC kvittera efter en halvtimme genom Alexander ¨GP¨ Valentini. Minuten senare tog Fyran ledningen igen efter ytterligare ett mäktigt skott. Denna gång hette målskytten Henrik Berndtson. Med fem kvar kunde CC kvittera en andra gång och det var genom alltid duktiga Vasilis Birbas. Det lutade åt ett kryss men med tre minuter kvar kom den stora chansen för TV 4 när Björk hittade Marcus Skarphagen vid den bortre stolpen men mirakulöst räddade Andreas Sandin bollen. Det skulle komma en chans till och på ett liknande sätt. Björk till Skarphagen som denna gång inte gjorde något misstag och Fyran tog hem segern med 3-2 med två kvar, starkt men bittert för ett kämpande CC.
MATCHENS LIRARE: ROBERT BJÖRK, TV 4.

Eurosport – Expressen  0 – 0

Eurosport följde upp sitt fina spel från den förra omgången och tog udden av Expressens fantastiska anfallsspel från de inledande omgångarna. Den första halvleken blev mållös och vi hittade faktiskt inte en ända riktigt het målchans. Den andra halvleken var den första lik. Med sex minuter kvar kom matchens stora läge men Johan Erikssons skott tog i stolpen. Minuterna tickade iväg och vi fick inte se några mål denna morgon varpå matchen slöt 0-0, ett ganska rättvist resultat. Expressen toppar fortfarande serien och för Eurosports del verkar marschen uppåt nu ha börjat.
MATCHENS LIRARE: OSKAR MÅNSSON, EUROSPORT.

FC Viasat Sport – Kanal 5  1 – 3
Ola Wenström. K. Daniel Cedercrona, Morgan Cooper, Johan Gyllenpalm.

Ett riktigt hett derby i Reklamserien är matcherna mellan Kanal 5 och FC Viasat Sport. Båda lagen tog ut varandra inledningsvis men efter en kvart fick vi se ett förlösande vackert anfall när Johan Gyllenpalm spelade ut bollen från ett centralt läge till Morgan Cooper, som i sin tur slog bollen mot den bortre stolpen där Daniel Cedercrona stod och kunde rulla in 1-0. Cedercrona visade inte några stora gester men inombords bubblade han säkert. I anfallet efter var även ett andra mål på gång men Kalle Mellberg räddade Fabian Coopers läge. VS hade en bra slutforcering på den första halvleken så därför var det lite överraskande att det var K5 som inledde slutrundan bäst. Cedercrona hade ett bra läge men Mellberg räddade. Det gjorde han inte när M Cooper sköt en lobb från egen planhalva och in i mål till 2-0. Nu var Femman det bättre laget och Per Hedberg sköt en riktig kanon strax över. Med nio minuter kvar kunde VS reducera när Per Tellanders inlägg till sist dansade på mållinjen varpå Ola Wenström kunde nicka in bollen. Istället för en förväntad press från VS sida så var det Femman som skapade några lägen och Cedercronas närskott som gick över var värd ett bättre öde. Med fem kvar kom nådastöten när Gyllenpalm med ett bra skott fastställde slutresultatet 3-1.
MATCHENS LIRARE: MORGAN COOPER, KANAL 5.

Four of a Kind – Aftonbladet  4 – 2
Eddie Karlberg 2, Alexander Kloow, Magnus Frisk. A. Thomas Hanusek, Daniel Larsson.

Matchen mellan Aftonbadet och Four of a Kind hade en vänskapskaraktär över sig när man hade derbyt innan på näthinnan. Under hela matchen behövde inte domaren blåsa en enda frispark. Four of a Kind, härligt påhejade av en tre glada damer, förgyllde denna morgon. Eddie Karlberg blev den första halvlekens enda målskytt. Det stod fortfarande 1-0 med åtta minuter kvar men sedan blixtrade det till i målprotokollet och vi fick se fem mål. Thomas Hanusek kvitterade och när vi trodde på en stark slutspurt från deras sida var det istället Four of a Kind som gjorde så att 1-1 blev 4-1 på fem minuter. Alexander Kloow, Karlberg igen och så Magnus Frisk som därmed satte sitt femte mål för säsongen. I slutsekunder fick vi se ett otroligt vackert mål när Daniel Larsson laddade vänsterkanonen, ungefär där avbytarbänken står, varpå bollen satt i det bortre krysset efter en fantastisk Brasse bana på bollen.
MATCHENS LIRARE: HEJARKLACKEN, FOUR OF A KIND.

Lokaltidningen Mitt i – FC Seasons  2 – 2
L.
Mats Saxer 2. F. Kalle Schröder 2.

Lokaltidningen Mitt I inledde matchen i stor stil med ett bra försvarsspel, Mats Saxer som styrde mittfältet och Peter Leijonspjuth firade stora triumfer som target player. På kanterna kom Patric Jacobsson och Erik Pettersson farande i parti och minut. Det var endast storspel från en tänd Peter Krokstrand som hindrade LMI från ett ledningsmål. Efterhand började lagmaskinen FC Seasons komma in i matchen, jämna ut spelet och sedan var man det bättre laget och gjorde också 1-0 genom Kalle Schröder som fick se sitt överraskande skott gå in. Innan halvlekens slut kunde LMI rättmätigt kvittera med tanke på inledningen på matchen och det var Mats Saxer som slog in Leijonspjuths hörna i den bortre gaveln. Seasons fick en drömstart på andra halvlek när Schröder sköt sitt andra mål för dagen till 2-1. Sedan drog sig Seasons tillbaka en aning, omedvetet eller inte, det var frågan. I och med det kom LMI in i matchen igen efter att ha hämtat andan och man skapade två tre chanser och med 90 sekunder kvar så kom också kvitteringen genom fantastiske Saxer som hårt trängd sköt bollen i den vänstra stolpen och in. Två bra lag fick med sig en poäng var till jobbet, LMI är fortfarande obesegrade.
MATCHENS LIRARE: MATS SAXER, LOKALTIDNINGEN MITT I.

TNS SIFO – Mediaedge: cia  4 – 0
Joacim Runholm 2, Andreas Bryvall, Mathias Friman.

Den första halvleken måste varit en av TNS SIFO bästa någonsin. Man spelade snabbt, rörligt och anföll med högsta fart varpå det första målet kom som ett brev på posten. Det var Joacim Runholm som sköt via stolpen och in i mål. Runholm är otroligt snabb, springer hela tiden och har en mycket funktionell teknik. Sedan fortsatte TNS med sin fina fotboll och debutanten och matchens bästa spelare, Oskar Axelsson, såg verkligen ut som en Italiensk Serie A libero med sin tajming och sitt gråspräckliga hårsvall. Fjolårets skyttekung Andreas Bryvall gjorde 2-0 i den tionde minuten och efter en kvart kom även 3-0 genom Runholm igen. Hade inte Leslie Marsden storspelat hade det blivit fler mål och Mediaedge: cia skapade ingenting. I den andra halvleken höjde sig cia minst två snäpp och stundtals var det här en bra match. Samuel Andersson sköt ett bra skott men Bob Pernodd gjorde en fantastisk enhandsräddning, sedan hade Ola Andersson en språngnick i ribban och så presenterade sig 2001 års publiklirare i form av Erik Larsson Post. Han gick upp i luften, hängde kvar samt sköt med huvudet men bolluslingen smet utanför. Istället för minst en reducering kunde Mathias Friman fastställa slutresultatet 4-0 när han drog halva laget och avslutade med en tunnel på målvakten. Andragenerationen Friman hade presenterat sig i Reklamserien. Det var även nära att Axelsson blev målskytt men långskottet tippade Marsden i stolpen.
MATCHENS LIRARE: MATHIAS FRIMAN, TNS SIFO

MSN – IDG  4 – 1
M.
Jonas Lidén 2, Johan Elwin, Mikael Frisk. I. Ola Ljungstedt.

Så var det dags för en äkta jumbofinal mellan MSN och IDG. Den första halvleken var ganska öppen och matchens första riktiga målchans hade Anders Lundh men skottet gick utanför. Efter en kvart fick MSN en frispark utanför straffområdet och fram tågade Johan Elwin som sedan sköt igenom både muren och målvakten till 1-0. IDG hade en bra period i slutet på halvleken och Ola Ljungstedt sköt men Björn Bigander räddade med en fotparad. Lika nära en kvittering var Martin Lundqvist men skottet gick över. Istället tog Jonas Lidén saken i egna händer när han bröt sig fram och smällde in 2-0. MSN fick sedan en drömstart på den andra halvleken när Mikael Falk gjorde 3-0 men IDG ville verkligen spräcka nollan idag och Micael Welin var bara centimeter från det men till sist kom reduceringen genom Ljungstedt efter ett vackert anfall. Jonas Lidén kunde fastställa slutresultatet 4-1 men Lundqvist straff i slutsekunderna var värd ett bättre öde. MSN vann därmed årets första seger.
MATCHENS LIRARE: JOHAN ELWIN, MSN.

Svea – Starcom  0 – 3
St.
Christian Ullmark, Jesper Both, Johan Pettersson.

Svea satte högsta fart från första nedsläpp och en spelare dominerade planen fullständigt först tio minuterna och det var årsdebuterande Mårten Forsell. Redan i den första minuten sköt han ett skott stolpe, stolpe och ut. Minuterna senare flög han fram och drog två man men Johan Pettersson kunde rädda friläget. Ytterligare en stund senare drog han halva laget igen inklusive målvakten men han kom lite ur vinkel och fick inte in bollen. Var vad då naturligare än att Starcom gjorde 1-0 på sitt första anfall och det var Christian Ullmark som sköt stolpe, stolpe in. Ja så kan det gå. I och med det målet kroknade Svea en aning liksom Forsell, som såg dopad ut inledningsvis. Efter en kvart kunde Jesper Both göra 2-0 och därmed har han gjort mål två matcher i rad. Det sista som hände innan paus var att mycket duktige Martin Eisele löpte längs kanten med en väldig fart och spelade in bollen till Mattias Björklund men skottet gick utanför. I den andra halvleken gjorde Svea allt för att gå ikapp men man saknar Jens Lundström. Det var nära några gånger men andra halvleks målvakt, Martin Palm, storspelade. Till sist gav man nästan upp och då kom 3-0 genom Pettersson som elegant spelade vägg med Björn Ivarsson. Det sista som hände var att Kalle Olsson sköt i stolpen. Starcom ser överraskande bra ut och ligger nu femma två poäng från serieledning, kom igen Svea. Ni är aldrig sämre än motståndarna, snart kommer segrarna.
MATCHENS LIRARE: CHRISTIAN ULLMARK, STARCOM.