Premier League 5:e omgången 2010


Kanal 5 – MSN  0 – 0

Kanal 5 med två raka segrar i bagaget tog emot MSN som vann sin första match i den förra omgången i en härlig tillställning med hög puls. Femman hade ett stort bollinnehav men MSN defensiv var fantastisk. De målchanser som producerades i den första halvleken kunde man räkna på en hand. K5 hade två lägen genom Norman Cooper men Björn Bigander höll tätt. Mot slutet av halvleken stack även MSN upp lite och Jonas Lidén hade en frispark som tog på en försvarare och gick strax utanför diagonal stolpe. Sedan sköt Bigander en inspark som studsade förbi alla inklusive målvakten men bollen gick utanför. I den andra halvleken ökade K5 trycket och speciellt Per Hedberg kom i flera fina framstormningar och N Cooper hade ytterligare två bra skottförsök men närmast det var Sam Rihani när han pricksköt stolpen efter en halvtimme. Bigander storspelade men en gång blev han överlistad men då räddade Anders Uhlin Hedbergs skott på mållinjen. Femman pressade desperat mot slutet mot ett allt tröttare men med bra lagmoral spelande MSN och till sist gick slutsignalen, 0-0 i en skön match. Martin Svensson gjorde sin bästa match på flera år, ingen kom förbi idag.
MATCHENS LIRARE: MARTIN SVENSSON, KANAL 5.


TNS SIFO – Eurosport  5 – 1
T. Joacim Runholm 2, Andreas Bryvall 2, Stefan Svanfeldt. E. Rasmus Christenson.

Efter premiärförlusten mot TV 4 har TNS SIFO radat upp fyra raka segrar i Premier League och är för närvarande kanske det bästa laget i dito serie. Längst bak är Oskar Axelsson likt Beckenbauer en kung och där framme var Joacim Runholm inledningsvis helt fantastisk och gjorde 1-0 tidigt samt 2-0 efter dussinet minuter, vilken speed! Detta var hans sjätte och sjunde mål för säsongen. Då skall man veta att det var formstarka Eurosport som stod på andra sidan nätet. Med tre kvar till the-paus så reducerade Rasmus Christenson till 1-2 men lyckan blev kortvarig för Stefan Svanfeldt tog revansch på sig själv och stötte in 3-1 på Runholms perfekta hörna. I den andra halvleken försökte Eurosport gå ikapp men istället gled TNS ifrån till en äkta femetta efter två mål av fjolårets skyttekung Andreas Bryvall där Runholm assisterade till det ena. Bryvall hade även en boll i insidan på stolpen. Axelsson gick då och då på offensiven och vid ett tillfälle spelade han vägg med framfusige Johan Aronsson men skottet gick över. Pigge Christenson avslutade matchen med att prickskjuta ribban. TNS ser mycket starka ut för tillfället och vi ser fram emot deras nästa match.
MATCHENS LIRARE: OSKAR AXELSSON, TNS SIFO.


IDG – Svea  2 – 10
I.
Dennis Lodin 2. S. Andreas Björklund 4, Mattias Björklund 2, Pierre Knutsson 2, Martin Eisele, Dan Elfvedal.

Helt plötsligt släppte allt för Svea som gjorde 1-0 redan i den första minuten. Dennis Lodin kvitterade men efter en kvart hade Svea gjort både 2-1 och 3-1 och halvtidssiffrorna skrevs till 4-1. I inledningen på den andra halvleken var Svea riktigt bra och gick från 4-1 till 8-1 och med fem kvar kom det en TÖ (teknisk överlägsenhet) när 10-2 målet föll. Lodin blev tvåmålsskytt i ett kämpande IDG, som trots storförluster på löpande band aldrig ger upp. Bröderna Mattias och Andreas Björklund hade lilla julafton idag. Mattias gjorde två mål men den debuterande brodern Andreas var än värre med fyra mål och två assist. Pierre Knutsson var alert och bokfördes för två mål och annat smått och gott som t.ex. en nick som Nicolas Larsson räddade på mållinjen. Martin Eisele och Dan Elfvedal fick även de näta. Joel Holmer var ett stolpskott från mål och nu får vi hoppas att Svea avancerar i tabellen. IDG får kämpa vidare.
MATCHENS LIRARE: ANDREAS BJÖRKLUND, SVEA.


Four of a Kind – Mediaedge: cia  2 – 1
F.
Christopher Kloow, Eddie Karlberg. M. Kristian Kurki.

Four of a Kind och Mediaedge: cia bjöd på en underhållande och bra fotbollsmatch och fortsätter lagen med detta spel framöver så kommer de båda att slåss i toppen. Christopher Kloow gjorde 1-0 redan i den femte minuten och det skulle visa sig vara den första halvlekens enda mål. John Aleman var nära efter det att Niklas Pettersson svarat för en genialisk framspelning men skottet gick utanför. Sedan var C Kloow nära att bli tvåmålsskytt när han blev framspelade av brodern Alexander Kloow men Göran Malmborg räddade. I början på den andra halvleken svängde det friskt mellan anfallen och först kom cia två mot en där Mathias Zakrisson i målet räddade förtjänstfullt. Sedan var pigge C Kloow igenom igen där Malmborg räddade men när snabbe Eddie Karlberg fick ett läge så blev det 2-0. Vi trodde nog då lite till mans att Kind skulle bevaka sin ledning men Kristian Kurki reducerade när han förlängde Leslie Marsdens skott som låg och dansade på mållinjen. Nu fick cia en adrenalinkick och Ola Andersson sköt en kanon som strök ribban och med minuten kvar så trodde vi på en kvittering men Patrick Saxe dök upp på mållinjen och räddade Samuel Anderssons skott. Four of a Kind höll därmed undan och tog en viktig seger men cia föll verkligen med flaggan i topp.
MATCHENS LIRARE: PATRICK SAXE, FOUR OF A KIND.


FC Seasons – Expressen  4 – 2
F.
Ola Odebäck 2, Marcus Hallberg 2. E. Kimmo Rolin, Kristoffer Karlsson.

FC Seasons gjorde sin bästa match för säsongen när man vände ett underläge i paus till en övertygande seger mot självaste serieledarna Expressen. Det var en ganska jämn inledning i det underbara vårvädret (18 grader, blå himmel och solsken). Expressen tog ledningen med 1-0 när Serdar Ok kastade ett inkast som gick igenom allt folk inne i straffområdet och vid den bortre stolpen dök Kimmo Rolin upp, direkt från Thailand, samt stötte upp bollen i nättaket. Allt eftersom matchen led så blev Seasons allt bättre och laget hade tre bra avslut där Ola Odebäcks skott var närmast att resultera. I början på andra fick Seasons en drömstart och laget vände otroligt nog 0-1 till 3-1 på sex minuter. Kvitteringen gjorde Odebäck och 2-1 slog Marcus Hallberg in och där störde Nisse Rasmusson förtjänstfullt målvakten. Hallberg gjorde även 3-1 och har nu svarat för fem mål totalt hittills i år. Med fem kvar fick även klippan Odebäck bli tvåmålsskytt. I slutminuten kunde i alla fall ett lite tröttkört Expressen reducera genom lagkaptenen Kristoffer Karlsson som även han gjorde sitt femte mål för säsongen. Seasons är så här bra när det stämmer för gubbarna och man har utdelning. Expressen vet nu hur det känns att torska.
MATCHENS LIRARE: OLA ODEBÄCK, FC SEASONS.


Starcom – Lokaltidningen Mitt i  6 – 4
S.
Linus Jönsson 3, Björn Ivarsson, Alexander Gauffin, Magnus Olsson. L. Johan Kristensen 2, Patric Jacobsson, Erik Pettersson.

De två formstarka lagen Starcom och Lokaltidningen Mitt i drabbade samman i en bra, fartfylld och målrik match i ett underbart vårväder. Redan i den fjärde minuten kom Peter Leijonspjuth fri men osjälviskt passade han fram till en ännu friare Patric Jacobsson som kunde rulla in 1-0 i öppet mål. Starcom mönstrade nog sin bästa laguppställning någonsin och visade nu upp ett mycket bra spel och med debutanten Magnus Olsson i laget fick man en dimension till i sitt spel. Nu är man hela fem smålänningar i truppen men man spelade verkligen inte snålt. Innan klockan tickat iväg till tio minuter hade man vänt 0-1 till 2-1 efter det att Björn Ivarsson kvitterat efter ett fint triangelspel mellan Linus Jönsson och Martin Palm. Sedan gjorde rappe Alexander Gauffin 2-1 målet. Starcom gick även för 3-1 men istället kunde Johan Kristenson styra in Leijonspjuths inspel efter en kvart. I den andra halvleken tog Starcom ledningen med både 3-2 och 4-3 men LMI kvitterade vid bägge tillfällena. Jönsson gjorde 3-2 efter assist från M Olsson men Erik Pettersson kvitterade. Sedan spelade Kalle Olsson vackert fram M Olsson som tryckte in 4-3. Kvitteringen till 4-4 med fyra minuter kvar var kanske årets vackraste mål. Kristensen sköt en riktig kanon nästan från halva plan och ett tag trodde vi att bollen skulle gå både utanför och över men en meter från målet dök helt plötsligt bollen ner i det vänstra krysset, vilken Brasse skruv! Matchen borde kanske slutat 4-4 men med två kvar fick Starcom en halvbillig frispark varpå M Olsson spelade bollen till vänster där Jönsson stod och krutade in 5-4. Samme Jönsson satte sedan sitt hattrick i slutsekunden och Starcom ligger nu fyra i tabellen, två poäng från serieledning. Hur skall detta sluta? LMI åkte nu på sin första förlust men man var värda ett kryss (kanske). Leijonspjuth hade en Zlatan-klack som räddades på mållinjen och en nick i ribban i den andra halvleken och dessa chanser var värda ett bättre öde.
MATCHENS LIRARE: JOHAN KRISTENSEN, LOKALTIDNINGEN MITT I.


Aftonbladet – TV 4  2 – 4
A.
Erik Sylvén, Pontus Ogebjer. T. Marcus Skarphagen 2, Roberto Rivas, Jimmy Widén.

TV 4 är nu nya serieledare i Premier League efter en mycket fin första halvtimme mot ett lite formsvagt Aftonbladet. Henrik Berndtson, Nic Edwards och Marcus Skarphagen testade alla Anders Nelin, som var omutlig första kvarten. Till sist fick han  kapitulera på Roberto Rivas skott. I slutet på halvleken kom Skarphagen farande på vänsterkanten och rullade in 2-0. Bladet hade väl egentligen bara en het chans under den första rundan och det var när Erik Sylvén spelade fram Pontus Ogebjer men skottet gick utanför. I inledningen på andra kom det avgörande 3-0 målet genom Jimmy Widén. Sista tio slog Fyran av på takten samtidigt som AB ryckte upp sig ordentligt och gick på storoffensiven. Då kom mycket riktigt också en reducering genom Sylvén. Bladet var sedan nära ytterligare en reducering men istället kunde måltjuven Skarphagen göra 4-1 med sitt andra mål för dagen och hans sjunde hittills i år, starkt. Ogebjer gav sedan sitt lag förnyat hopp när han otroligt vackert slog en hörna rakt in i mål utan att den vidrörde någon Trots flera chanser för Bladet höll till sist TV 4 undan i det fantastiska vädret och Widén åkte ned kabbat till matchen, vilken smokinglirare.
MATCHENS LIRARE: ANDERS NELIN, AFTONBLADET.


Clear Channel – FC Viasat Sport  3 – 6
C.
Andreas Varnava 3. F. Aron Wahlgren 3, Jimmie Wirf 2, Johan Ringberger.

FC Viasat Sport och Clear Channel bjöd på en bra, böljande och spännande match med många mål. VS tog ledningen med 1-0 i den femte minuten när Ali Tajbakhsh inlägg nickades in av Jimmie Wirf. VS låg sedan på för en 2-0 ledning men istället kunde CC kvittera efter en kvart genom ständigt farlige Andreas Varnava. I slutet på den första halvleken sköt matchens bästa spelare, Daniel La Placa (vilket artistnamn) en riktig kanon men den debuterande målvakten Stellan Carebo gjorde en fantastisk räddning. VS fick en riktig drömöppning på den andra halvleken när Aron Wahlgren gjorde 2-1 efter en fin passning från La Placa och då hade det endast gått 20 sekunder. Minuten senare kom även 3-1 efter det att Johan Ringberger gjort mål på en retur efter La Placas skott. Då trodde vi nog att VS skulle segla ifrån men CC vek verkligen inte ned sig och när halvtimmen var spelad så hade man segat sig ikapp till 3-3. Vid bägge tillfällena var det hattrick mannen Varnava som var målskytt. Nu fick CC riktigt blodad tand och Kalle Mellberg fick göra två fina räddningar inom loppet av en minut men istället för ett ledningsmål för CC så kunde VS kontra in 4-3 genom Wirf med sju minuter kvar efter det att Per Tellander svarat för en magisk passning. Två minuter senare avgjordes matchen när La Placa svarade för en fantastisk passning till Wahlgren som gjorde sitt andra mål. Wahlgren var inte färdig med det utan han blev också hattrick man och ståtar nu med fem mål vilket betydde en 6-3 seger där dock matchen var jämnare än vad siffrorna visar.
MATCHENS LIRARE: DANIEL LA PLACA, FC VIASAT SPORT.