Premier League 6:e omgången 2010

TV 4 - FC Seasons  3 – 2
T. Thomas Pickelner 2, Thony Karlsson. F. Nisse Rasmusson, Pål Åsberg.

I den förra omgången spelade FC Seasons bra och besegrade serieledarna Expressen. Idag var de dags att möta de nya serieledarna TV 4 och man började stabilt och tog också ledningen med 1-0 när Ola Gustavsson slog en crossboll som Nisse Rasmusson nickade ner i marken och sedan gick bollen över målvakten i en båge och in. Efter det kom man inte upp i samma standard som man kan så Fyran arbetade sig in i matchen och efter en kvart kom också kvitteringen när Thony Karlsson stötte in bollen med knäet efter Mattias Blomquist skott. I början på andra tog TV 4 även rättvist ledningen med 2-1 när Thomas Pickelner höll sig framme. Efter en halvtimme fick Seasons ny luft under vingarna när Ola Odebäck sköt en hård låg frispark och framför mål stod Pål Åsberg och fick en fot på bollen till 2-2. Lyckan blev kortvarig för outtröttlige Pickelner kunde ge sitt lag ledningen med 3-2 minuten senare. Seasons kom aldrig i någon riktigt het slutforcering för Fyrans försvarsspel var mycket bra med duktiga Alexander Bernhard som sista utpost. Seasons hade i alla fall en dubbelchans med några minuter kvar där först Gustavsson sköt men Bernhard räddade och returen hamnade hos Kalle Schröder men skottet från en bra vinkel gick utanför, TV 4 behåller serieledningen.
MATCHENS LIRARE: THOMAS PICKELNER, TV 4.

Aftonbladet – Clear Channel  2 – 2
A. Johan Åsén, Erik Sylvén. C. Jonas Jägerskog 2.

Aftonbladet och Clear Channel bjöd på en kul, trevlig, spännande och framför allt bra fotbollsmatch med en härlig stämning bland spelarna med mycket ge och ta. Comebackande Jonas Jägerskog nickskarvade in 1-0 på Andreas Sandins inkast redan i den andra spelminuten. Fem minuter senare stod Johan Åsén för en egen prestation som avslutades med att han smekte in kvitteringen till 1-1. CC var riktigt laddade och i mitten på den första halvleken slog Alexander Valentini ett perfekt inlägg och inne i straffområdet dök Jägerskog upp och via stolpen nickade han in sitt andra mål till 2-1. AB hade en bra period under de första tio minuterna på andra halvlek och ständigt farlige Åsén hade tre fina lägen men mycket stabila Stellan Cårebo var med på noterna. Hans bror, Stefan Cårebo, var en härlig lirare som skapt för Reklamserien. Även Ingo Dalin var på ett härligt spelhumör liksom många i denna fight. Med fem minuter kvar kom Erik Sylvén i ett bra läge men fick bara till en halvträff och det var väl därför bollen gick i mål till 2-2. Under matchens sista minuter gick bägge lagen för seger och anfallen avlöste varandra till den sista sekunden men det blev oavgjort och det var väl bra det.
MATCHENS LIRARE: JONAS JÄGERSKOG, CLEAR CHANNEL.

Kanal 5 – Mediaedge: cia  3 – 2
K.
Tomas Eriksson 2, Norman Cooper. M. Kalle Ekstam 2.

Kanal 5 ångar på i ullstrumporna och spelade idag den fjärde matchen i rad utan förlust. Det var annars Mediaedge: cia som inledde i stor stil och redan i den andra spelminuten kunde Kalle Ekstam slå in en stolpretur från Joel Nyrén. Fem minuter senare hade Ekstam presenterats sig igen när han friställdes efter en genial passning från Samuel Andersson och så stod det 2-0 på anslagstavlan. K5 hade börjat vakna till liv redan innan det andra målet och hade en del lägen för en kvittering och efter dussinet minuter kom i alla fall en reducering när planens bästa spelare, Tomas Eriksson, rullade in bollen i ett öppet mål efter en elegant framspelning från Norman Cooper. Efter en kvart så var det helt plötsligt kvitterat till 2-2 och nu gjorde N Cooper målet själv. Den andra halvleken var öppen, spännande och hyfsad välspelad. Båda lagen gick för seger och hade en del lägen. Eriksson var igenom men Kristian Kurki gjorde en fin fotparad och så var Ekstam nära att bli hattrick man men bollen tog i stolpen. När det började lukta ett kryss så slog Eriksson till med sitt andra mål med fem kvar, vilket blev segermålet. En skön seger för Femman och ännu en hedersam förlust för cia.
MATCHENS LIRARE: TOMAS ERIKSSON, KANAL 5.

Four of a Kind – Starcom  0 – 1
Johan Pettersson.

Starcom och Four of a Kind spelade en bra fotbollsmatch med många målchanser men som innehöll få mål. Spelet ute på plan var relativt jämt men Starcom hade lättare att skaffa målchanser på sina giftiga kontringar. En av planens bästa spelare, Linus Jönsson, hade två bra lägen men Mathias Zakrisson var mycket duktig i målet matchen igenom. En som ständigt var på bettet var Joakim Reuszner, som hade tre bra målchanser men Zakrisson var omutlig och vid ett tillfälle gjorde han en akrobatisk räddning. När Alexander Gauffin skulle slå in en retur i ett ganska öppet mål var vi beredda på at anteckna ett mål men Zakrisson tog även den. Matchen fick i alla fall se en målskytt och det var Johan Pettersson som slog in en retur på Jönssons skott till 1-0. Kind försökte få in en kvittering med tio sekunder kvar men Alexander Kloows volley gick utanför inför ögonen på Magnus Frisk som kom till matchen när 30 sekunder återstod, han kom ändå. Starcom är en het kandidat till utnämningen vårens lag men än återstår någon match, man parkerar på en tredje plats i tabellen, starkt.
MATCHENS LIRARE: MATHIAS ZAKRISSON, FOUR OF A KIND.

Svea – Eurosport  0 – 8
Rasmus Christenson 4, Rasmus Winther 2, Jakob Christenson, Henning Wijkmark.

Eurosport stod för en sen islossning i dagens match mot ett håglöst Svea. Efter 38 sekunder gjorde debutanten Jakob Christenson 1-0 i en debut värd att minnas när han på första bollberöringen fick till en godkänd volley som studsade in i gaveln. Efter 2.40 kom 2-0 och efter 3 minuter prick var det dags för 3-0. Vid de två första målen var Svea decimerat men vid det tredje målet samt vid 4-0 i den tionde minuten och vid 5-0 efter en kvart så sov laget fortfarande. Halvtidssiffrorna skrevs till 6-0. Eurosport gjorde även 7-0 i inledningen på andra innan man slog av på tempot två snäpp samtidigt som faktiskt Svea tog sig i kragen och började kämpa emot. Svea hade väl egentligen bara en målchans och det var när Andreas Björklund sköt en kanon i ribban. Tvåmålsskytten Rasmus Winther fick sista ordet när han fastställde slutresultatet 8-0 i slutminuten. Rasmus Christenson som börjat hitta storformen bokfördes för hela fyra mål. Snabbe och motoriske Henning Wijkmarks mål var en delikatess. Så här bra kan Eurosport spela om de vill, Svea däremot stod för ett riktigt bottennapp.
MATCHENS LIRARE: RASMUS CHRISTENSON, EUROSPORT.

FC Viasat Sport – Expressen  4 – 2
F. Christoffer Braw, Ola Wenström, Erik Westberg, Hans Skarplöth. E. Serdar Ok, Michael Norlund.

FC Viasat Sport spelade årets, ja frågan är om de inte gjorde sin bästa match någonsin. Man spelade smart och effektivt mot ett bra Expressen i en bra match. Expressen inledde starkt som de brukar göra och tog också ledningen med 1-0 redan i den fjärde matchminuten när Martin Sahlgren slog en perfekt hörna så att Serdar Ok bara behövde stöta in bollen i nätmaskorna. Expressen låg även på för 2-0 men helt plötsligt slog Aron Wahlgren en perfekt genomskärare till Christoffer Braw som vackert sköt upp bollen i nattaket till 1-1. VS fick sedan en drömöppning på den andra halvleken när Ola Wenström sköt 2-1 direkt på avspark, domaren tittade på klockan, den stod på fyra sekunder. Av bara farten kunde även kämpen Erik Westberg slå in 3-1 och på nytt var det Wahlgren som stod för passningen. Ett lite chockat Expressen hade nu en uppförsbacke framför sig och givetvis försökte man gå ikapp. Kimmo Rolin var nära men träffade klockrent i stolpen. VS spelade som vi tidigare sagt mycket smart när man tog hem laget, kontraslog blixtsnabbt och så spelade man sig fram till lägen ideligen. Efter en halvtimme kunde i alla fall duktige Michael Norlund reducera men bara minuten senare var VS i en tvåmålsledning igen. Man fick verkligen målen i rätta lägen. Det var högerbacken Hasse Skarplöth som dök upp inne i straffområdet. Sedan skaffade man sig en dubbelchans där Per Tellander var ytterst nära att öka på ledningen och lika nära var man när Skarplöth ytterligare en gång gav sig iväg på en offensiv raid som slutade med att han klackade bollen precis utanför. Expressen gav sig inte och Norlund hade två bra lägen och Ok ett men Kalle Mellberg var bra och till sist höll VS undan och tog en meriterande seger. Stabile Wenström hade dessutom en klockren ribba i slutminuten.
MATCHENS LIRARE: OLA WENSTRÖM, FC VIASAT SPORT.

MSN – Lokaltidningen Mitt i  1 – 3
Martin Olsson. L. Patric Jacobsson 3.

MSN fick en riktig drömstart när Anders Lundh kastade ett långt inkast som Martin Olsson vackert nickade in till 1-0. Sedan var det Lokaltidningen Mitt i för hela slanten resten av halvleken. LMI spelade mycket bra och MSN kom knappt över planhalvan. Man försvarade sig utmärkt och Björn Bigander gjorde den ena fantomräddningen efter den andra. Både snabbe Viktor Meidal och Patric Jacobsson hade flera lägen men efter en kvart kunde inte ens Bigander stå emot när just Jacobsson smekte in 1-1 i krysset. Av bara farten kom även 2-1 och även nu hette målskytten Jacobsson som efter en lång löpning till sist sköt in bollen i mål. LMI inledde även storstilat i början på andra och Meidal träffade utsidan på stolpen. Det kändes som om det var närmare 5-1 än en kvittering för MSN. Helt plötsligt och helt utan förvarning kom LMI av sig samtidigt som MSN ryckte upp sig avsevärt. Sista kvarten var jämn och spelet böljade fram och tillbaka. Jonas Lidén, som skulle åka till Grekland någon timme senare, kom farande och sköt strax utanför och in i det sista var det ställningskrig. Jacobsson kunde sedan avgöra med 40 sekunder kvar och svarade därmed för ett hattrick, rätt lag vann till sist.
MATCHENS LIRARE: PATRIC JACOBSSON, LOKALTIDNINGEN MITT I.

TNS SIFO – IDG 10- 2
Mathias Friman 3, Joacim Runholm 2, Jonas Holmberg 2, Andreas Bryvall 2, Johan Aronsson. I. Emil Söhr, Dennis Lodin.

De närvarande på Skytteholms IP kl 7.15 i morse trodde nog att de var på Copacabana för nere på centercourten spelade TNS SIFO en magnifik fotboll. Laget gjorde nio mål på en kvart som var magisk och Mathias Friman hade show och bokfördes för tre mål och två assist där det ena inlägget till Joacim Runholm höll högsta klass varpå Runholm nickade in ett av sina två mål. Det är inte ofta som Jonas Holmberg gör två mål i en och samma halvlek men idag lyckades man med allt. Andreas Bryvall blev även han tvåmålsskytt och det sista betydde TÖ (teknisk överlägsenhet) efter 9.20 av slutrundan. Johan Aronsson svarade för ett mål och lagkaptenen Stefan Svanfeldt stod för två delikata målgivande passningar. Svanfeldt har nu spelat i 24 år i Reklamserien och äntligen får han segla i medvind, det måste kännas som ett rus på jobbet, fortsättning följer. Stackars IDG som inledde så bra med ett 1-0 mål av debutanten Emil Söhr och ett friläge till 2-1 i den sjunde minuten där Bob Pernodd gjorde en benparad. Det är inte ofta en halvlek slutar 9-1. Det blev till sist 10-2 och Lodin satte dit en idag igen. Efter premiärförlusten den 29 mars med 3-4 mot serieledarna TV 4 har vårens kometlag TNS SIFO radat upp fem raka segrar. Vi lider lite med IDG som har 6-53 på de inledande sex matcherna.
MATCHENS LIRARE: MATHIAS FRIMAN, TNS SIFO.