Premier League 7:e omgången 2010

Expressen – Aftonbladet  4 – 1
Kristoffer Karlsson 2, Martin Wennerholm, Michael Norlund. A. Johan Åsén.

Den 9 juni, vackert väder och det största derbyt av dem alla, nämligen duellen mellan Expressen och Aftonbladet! Ja så mycket bättre än så kan det knappast bli. Det blev en lite oväntad matchbild inledningsvis för Expressen hade ett lågt försvarsspel och lät AB få bollinnehavet och i den sjunde minuten kom också 1-0 till Aftonbladet. Det var den alltid så duktige Pontus Ogebjer som slog en crossboll till Johan Åsén, som i sin tur tog ner bollen på bröstet och smällde in en halvvolley invid stolproten. Efter det målet blev matchbilden den som vi tänkt oss för nu satte Expressen full fart framåt och nu var det Bladet som hade ett lågt försvarsspel. I den tionde minuten så forecheckade Michael Eklund på ett imponerande sätt varpå till sist bollen hamnade framför fötterna på Martin Wennerholm som kvitterade till 1-1. I slutet på halvleken var dessutom Expressen nära att ta ledningen när Michael Norlund spelade fram Henrik Ehlesjö men närskottet gick i stolpens utsida. Expressen var nu på gång och man fick en drömstart på den andra halvleken när Eklund drev igenom och passade bollen till Kristoffer Karlsson som skarvade in 2-1. Nu tvingades AB på offensiven och matchen öppnades upp och det svängde friskt mellan anfallen. Som alltid har AB ett anfallsvapen i Ogebjers inkast och efter ett sådant hamnade bollen hos Sven-Anders Eriksson som stötte den över ribban från nära håll och istället för 2-2 så stressade Karlsson försvaret så att bollen rensades upp i luften och när den kom ner lobbade Karlsson, med ryggen mot målet, bollen över både försvarare och målvakt. Vilket Brasse mål till 3-1! Mot slutet blev bägge lagens spelare trötta och målchanserna duggade tätt. Åsén rundade målvakten men Patrik Myrbäck, som för övrigt var mycket bra matchen igenom, stoppade bollen på mållinjen. Spelet vände och Karlsson sköt över ett vidöppet mål och sedan var det Bladets tur att skaffa sig en dubbelchans när Eriksson sköt ett närskott och Thomas Hanusek en skruvad boll mot krysset men akrobatiske Fredrik Ehlesjö reflexräddade det ena samt gjorde en TV-räddning på det andra. Matchen avslutades med att Norlund fastställde slutresultatet 4-1 och därmed vände Expressen på både denna match samt på en negativ trend.
MATCHENS LIRARE: KRISTOFFER KARLSSON, EXPRESSEN.

Starcom – Kanal 5  1 – 1
Linus Jönsson. K. Norman Cooper.

När de två formstarka lagen Starcom och Kanal 5 möttes så tog Femman ett kraftigt spelövertag direkt och redan i den fjärde minuten så gick Norman Coopers inspel via en försvarare in till 1-0. K5 fortsatte att övertyga men man hade svårt att hitta de där riktigt heta chanserna. Starcom hade knappt något anfallsspel att tala om så därför kom 1-1 målet överraskande när Linus Jönsson förlängde Martin Palms passning rätt upp i krysset. Det var deras första skott på mål och då hade uret tickat iväg till 15 minuter. Helt plötsligt tappade Femman fart och det var t.o.m. nära att Jönsson även gjort 2-1 men inlägget tippade målvakten upp i egen ribba, ner på mållinjen innan den slogs bort. Ju längre tiden gick i den andra halvleken ju mer kom K5 tillbaka in i matchen och till sist var man det klart bättre laget igen. Under de sista tio minuterna hade båda lagen chans på ett ledningsmål. Kraftpaketet Per Hedberg hade ett skott i utsidan på stolpen och ett i överkanten av ribban med två minuter kvar. Samtidigt var Anders Bojmar nära att göra mål på Palms passning men Sam Rihane reflexräddade. Det blev delad pott och de var nu länge sedan dessa lag förlorade.
MATCHENS LIRARE: PER HEDBERG, KANAL 5.

MSN – Four of a Kind  3 – 3
Anders Lundh 2, Jonas Lidén. F. Christopher Kloow 2, Magnus Frisk.

MSN tog ledningen tre gånger men lika många gånger så kvitterade Four of a Kind i en ganska fartfylld match. MSN gjorde tidigt 1-0 genom Anders Lundh innan Four hade vaknat och av bara farten kunde det blivit 2-0 när Martin Olsson rullade bollen förbi målvakten och jublade men den curlade och tog i stolpen. I mitten på halvleken kunde istället Magnus Frisk skjuta in 1-1 via en försvarare. Precis innan halvtid bröt Jonas Lidén ett anfall på egen planhalva, stark som en oxe slet han sig loss från minst två bevakare och flög fram över banan likt Stålmannen samt väl framme vid straffområdets linje formligen krutade han in 2-1. I början på andra kom en 2-2 kvittering när Christopher Kloow bara förlängde in Magnus Helins perfekta passning i mål. Efter en halvtimme var Lundh i farten igen när han slet sig loss men skottet gick över. Några minuter senare fick han en ny chans när han stötte in 3-2 på en retur efter ett skott från löpstarke Martin Tiveus. Mot slutet pressade Four på ordentligt och C Kloow hade tre bra chanser. Vid den första räddade klippan Björn Bigander förtjänstfullt, vid den andra blev det 3-3 med två minuter kvar och i slutsekunderna var han t.o.m. nära att göra 4-3 men Bigander gjorde sig stor och tog även det skottet. Kryss var bra idag. Noterbart var att Mikael Persson stod i mål och gjorde många fina utboxningar och Fredrik Öbergs bröstpassningar gick inte av för hackor.
MATCHENS LIRARE: JONAS LIDÈN, MSN.

Lokaltidningen Mitt i – Mediaedge: cia  7 – 3
Patric Jacobsson 3, Mats Saxer 2, Martin Söderström, Peter Leijonspjuth. M. Daniel Collin 2, Samuel Andersson.

Topplaget Lokaltidningen Mitt i (det lät väl bra) hade inte några större problem med ett tyvärr decimerat Mediaedge: cia. Från första stund tog LMI ett klart grepp om matchen och i mitten på halvleken gjorde man hela fyra mål på fem minuter efter stundtals sagolikt spel. Dynamon Mats Saxer smällde in 1-0 i gaveln med vristen samt 4-0. Patric Jacobsson gjorde både 2-0 och 3-0 och efter en kvart sköt Martin Söderström 5-0 med ett skott från halva plan där Peter Leijonspjuth störde målvakten. Precis innan halvtid fick cia in ett märkligt mål när Daniel Collin slog en långboll från egen planhalva i högerbacksposition och bollen nickades sedan in i egen bur av en försvarare. Självmålen är alltid snyggast. Vi är snälla i Reklamserien så Collin bokfördes för målet. I halvtid kände sig säkert LMI segersäkra och slog av på farten samtidigt som cia kämpade storstilat. Först fick Joel Nyrén ett friläge men Magnus Meijer gjorde en fin fotparad. Joel var nu på bettet och spelade vackert fram Samuel Andersson som i sin tur smekte in 2-5 i gaveln. Nu fick cia extra energi och Collin sprang som aldrig förr efter sitt konstmål och med sju kvar så gjorde han sitt livs mål efter en ruggig bicycleta, vilken strut! Nu hade 5-0 blivit till 5-3 och vid ytterligare en reducering så vet man aldrig. LMI var dock för starka och Leijonspjuth och Jacobsson såg till så att 5-3 blev 7-3. Leijonspjuth hade dessutom två nickar i stolpen. Johan Christensens vårform håller i sig, tv målgivande assist denna morgon samt ett gott arbete.
MATCHENS LIRARE: DANIEL COLLIN, MEDIAEDGE: CIA.

Svea – TNS SIFO  0 – 4
Mathias Friman 2, Joacim Runholm, Calle Vestman.

TNS SIFO blixtrade till inledningsvis och hela Reklamseriens skyttekung 2009, Andreas Bryvall, spelade elegant fram lagkaptenen Stefan Svanfeldt men den vikarierande målvakten Jens Nyström reflexräddade. Minuten senare var TNS ordinarie målvakt, Bob Pernodd (idag utespelare i en halvlek), framme och sköt mot mål men Christer Lepistu nickade bort bollen stående på mållinjen. Sedan var matchen ganska avslagen men i mitten på halvleken vaknade TNS till liv igen och gjorde två snabba mål genom Mathias Friman som smällde in bollen i diagonal gavel och så gjorde Joacim Runholm, som för övrigt stod i en klass för sig den första halvtimmen ett mål. Efter en kvart sköt Friman sitt andra mål och i slutminuten kom även 4-0 genom Calle Vestman efter assist från Runholm. Svea kom tillbaka in i matchen i slutet på första och man vann faktiskt den andra halvleken på poäng medan vårsäsongens första riktiga regn tilltog. Man hade även en rad målchanser och borde faktiskt gjort både ett och två mål. Målchanser hade även TNS som idag tog sjätte raka segern och får fira helg som serieledare, dock med en match mer spelad.
MATCHENS LIRARE: JOACIM RUNHOLM, TNS SIFO.

FC Seasons – Clear Channel  2 - 0 (WO)

FC Viasat Sport – TV 4  2 – 1
F. Ali Tajbakhsh, Christoffer Braw. T. Marcus Skarphagen.

Derbyt mellan serieledarna TV 4 och formstarka FC Viasat Sport inleddes lite avvaktande, blev bättre och bättre samt efter hand var det en riktigt bra fotbollsmatch som var spännande in till sista sekunden. I mitten på den första halvleken hade TV 4 en mycket bra period och då gjorde man också 1-0. Outtröttlige och duktige Thomas Pickelner drev igenom och passade bollen till Marcus Skarphagen som stod för en perfekt bollmottagning, tog några snabba steg och sköt distinkt in ledningsmålet i den bortre gaveln. Minuterna senare så gick Henrik Berndtson på offensiven, spelade bollen snett inåt bakåt till Jimmy Widén som sköt men på mållinjen stod Christoffer Braw som en räddande ängel. I anfallet efter var pigge Skarphagen på gång igen men målvakten räddade den framstöten. Istället för ett väntat 2-0 mål för Fyran kom en liten överraskande kvittering till 1-1 efter en kvart. Gustav Lundström kastade ett hårt, långt och flackt inkast och Ali Tajbakhsh mötte bollen vid straffområdets linje samt nickade mycket vackert in bollen i det vänstra krysset. Helt plötsligt vände matchbilden och i början på den andra halvleken sköt Daniel La Placa en frispark som gick stolpe, stolpe och ut varpå bollen gick ut till La Placa igen som sköt men på mållinjen stod Berndtson och fick ut bollen till hörna. Sista sex sju minuterna böljade fram och tillbaka och Fyran kom i tre giftiga kontringar i rad. Först stötte John Carlson bollen utanför fint framspelad av Skarphagen och sedan kom Skarphagen och Widén i ett två mot ett läge men bollen smet strax utanför. Med endast en minut kvar kom Skarphagen fri, rundade målvakten och sköt mot ett öppet mål men på mållinjen dök Tajbakhsh upp och rensade undan bollen. VS startade ett sista anfall och med en sekund kvar lyfte Braw in ett inlägg som gick över allt och alla och in i det bortre krysset, vilken dramatik. VS segertåg fortsätter medan TV 4 åkte på årets första förlust och tappade därmed sin serieledning men dock inte slutspelsplatsen, vilken match!
MATCHENS LIRARE: ALI TAJBAKHSH & CHRISTOFFER BRAW, FC VIASAT SPORT.

Eurosport – IDG  9 – 0
Jakob Christenson 3, Jonas Johansson 2, Jari Kohonen, Rasmus Christenson, Åke Johansson, Per Boström.

Eurosport följde upp 8-0 vinsten i den förra omgången med en ny brakseger. Laget gjorde 1-0 i den femte minuten när farsan Åke Johansson (54 år), även kallad Rotebros Maradona, spelade fram grabben Jonas Johansson (24 år). Sedan rullade det bara på med 2-0 efter tio, 3-0 efter en kvart och 4-0 i halvtid. I den andra halvleken gick man ifrån till 9-0. Jakob Christenson var riktigt vass idag och bokfördes för tre mål och två målpass. J Johansson gjorde två medan Jari Kohonen, Rasmus Christenson, Åke Johansson (ett mål & två assist) och Per Boström samtliga svarade för en strut. Jumbolaget IDG förlorade igen men hade Dennis Lodin haft lite flyt idag hade han gjort både ett och två mål. Eurosport har nu svarat för 17 mål på två matcher samt hållit nollan, kom igen IDG.
MATCHENS LIRARE: ÅKE (ROTEBROS MARADONA) JOHANSSON, EUROSPORT.