Premier League 8:e omgången 2010

Svea – Mediaedge: cia  3 – 2
Dan Elfvendal 2, Joel Holmer. M. Niklas Pettersson, Mats Björklund.

Svea startade matchen efter modellen full fart framåt och Hans-Olof Johansson fick en trippelchans och Daniel Jirhäll hade en dubbelchans där skottet gick utanför och lobben över medan Göran Malmborg tog resten. Offensiven tog dock på krafterna och ju längre matchen led ju mer växte Mediaedge: cia sig in i den och efter dussinet minuter gjorde Niklas Pettersson en raid över hela planen och fick iväg ett bra skott men Magnus Källman gjorde en TV-räddning. Innan den första halvleken var över sköt duktige Joel Holmer 1-0 framspelad av Dan Elfvendal. I början på den andra halvleken så bjöds det på en öppen och händelserik match och Pettersson kvitterade. Minuterna senare var rollerna ombytta för Holmer och Elfvendal och denna gång var den sistnämnda den som gjorde målet. I anfallet efter var det kvitterat igen när Mats Björklund svarade för en fin prestation till 2-2. Svea avslutade som de inledde matchen och Elfvendal gjorde sitt andra mål vilket betydde 3-2. Där kämpade Holmer till sig bollen och Mårten Forsell som stod för passningen. Cia satsade nu allt framåt men det var Svea som skaffade sig de tre giftigaste målchanserna på sina kontringar. Först lirade Holmer till Elfvendal men Malmborg räddade närskottet, sedan nickade Mårten Forsell utanför efter ett fint läge och till sist kom Elfvendal fri från halva men Malmborg räddade igen. Till sist vann Svea med 3-2, trevlig sommar.
MATCHENS LIRARE: DAN ELFVENDAL, SVEA.

Kanal 5 – FC Seasons 1 – 0
K.
Tomas Eriksson.

Kanal 5 inledde med tre raka förluster (två i serien och en i cupen) men efter det har man fått ordning på maskineriet och radat upp hela sex matcher utan förlust sedan den 12 april. Dagens match mot det tilltänkta topplaget FC Seasons var helt jämn. Det var Seasons som skapade de två första farligheterna och först ut var alltid så duktige Ola Gustavsson som slog en perfekt crossboll till en annan Ola, nämligen Odebäck, som i sin tur nickade in bollen framför mål och där dök Jakob Marky upp men nickade bollen i stolpens utsida. Samma stolpe träffade Kalle Schröder när han fick iväg ett bra skott två minuter senare. Det var istället K5 som gjorde 1-0 när Daniel Cedercrona förlängde bollen till Tomas Eriksson som tog emot den, drev framåt från vänsterkanten, skar in och behärskat bredsidade han in bollen i den bortre gaveln. Seasons inledde den andra halvleken mycket bra och fick iväg en rad skott där Odebäcks var närmast att resultera men kanonen träffade ribban med full kraft. Det var ett tufft ställningskrig där ute och det var Seasons som fick den sista chansen när Gustavsson lyfte in bollen från halva plan varpå bollen tog i överkant på ribban. Det blev alltså Femman som drog längsta strået men noteras skall att Seasons hade fyra träffar i virket.
MATCHENS LIRARE: SAM RIHANI, KANAL 5.

Aftonbladet – Lokaltidningen Mitt i  2 – 5
Pontus Ogebjer, Erik Sylvén. L. Sten Blomstrand 3, Martin Söderström, Peter Leijonspjuth.

Lokaltidningen Mitt i kan se tillbaka på en fantastisk vårsäsong och man kan dessutom fira midsommar som ett slutspelslag. LMI vårdade boll föredömligt men dagens första målchans hade Aftonbladet när Pontus Ogebjer fick till ett bra direktskott men Magnus Meijer gjorde en fin räddning. I mitten på halvleken gjorde Sten Blomstrand en fin prestation när han maskerade ett bra och lågt skott som smet in invid stolproten. Minuten senare var det kvitterat när Ogebjer krigade in kvitteringen till 1-1 efter att vunnit två motlägg samt dundrat upp bollen i nättaket med en patenterad tåjagare. LMI fortsatte sedan sitt lugna och metodiska spel med den mycket spelskicklige Mats Saxer som dirigent och i slutet på halvleken gick man ifrån 1-1 till viktiga 3-1 efter det att Martin Söderström styrt in Blomstrands inspel samt att Peter Leijonspjuth förlängt in Saxers djupledsboll in i mål. Bladet spelade ok i den första halvleken men under den första halvan av den andra halvleken hade de sin bästa period i matchen. Efter en halvtimme så slog Steffen Backe en underbar crossboll till Erik Sylvén som stod vid den bortre stolpen, han tog ner bollen med en fin teknik och rullade behärskat in 2-3. I anfallet efter dök Michael Fristedt upp inne i straffområdet och sköt en retur strax över men istället för 3-3 så kunde det pigga yrvädret Blomstrand göra 4-2 någon minut senare. Då kändes matchen avgjord och Blomstrand han även fullborda sitt hattrick innan slutsignalen ljöd, 5-2 i ett fantastsikt väder. Trevlig sommar.
MATCHENS LIRARE: STEN BLOMSTRAND, LOKALTIDNINGEN MITT I.

TV 4 - Eurosport 0 – 0

De två formstarka lagen TV 4 och Eurosport spelade en tät och spännande match i sommarvädret. Den första halvleken var ganska jämn men mållös, kanske med ett litet spelövertag för TV 4. Robert Björk hade ett bra skott men Ralf Bjurbo gjorde en fin fotparad och Nic Edwards hade en fin volley men Bjurbo räddade igen. Sedan hade Staffan Ekholm i Eurosport en lobb från ett friläge men den gick över. I den andra halvleken höjde Fyran trycket och efter en halvtimme så hade Marcus Skarphagen, som verkligen vaknat till liv då, tre bra lägen. Först sköt han ett direktskott efter hörna strax utanför, sedan kom han fri men Bjurbo räddade igen och till sist spelade Björk fram Skarphagen och nu trodde vi på mål men Bjurbo växte ut till en jätte i målet och räddade mirakulöst igen. Mot slutet fick Eurosport mest kämpa för att freda sitt mål och Rasmus Winther slet som aldrig förr. Även debutanten Martin Ahlin gick för högtryck. Med fem kvar så sköt Johan Fernqvist en kanon som Bjurbo styrde upp i egen ribba. Det blev 0-0 men det var ingen tråkig match.
MATCHENS LIRARE: RALF BJURBO, EUROSPORT.

Four of a Kind – FC Viasat Sport  0 – 2 (WO)

IDG – Starcom  3 – 1
I.
Dennis Lodin 2, Ola Ljungstedt. S. Björn Ivarsson.

Liket lever! Plötsligt och helt utan förvarning så slog blixten ner från en klarblå himmel på Skytteholms IP. De fast förankrade jumbolaget IDG som har åtta raka förluster samt en målskillnad på 9-72 (inklusive cupmatchen) gjorde årets bästa insats. Laget kämpade som galärslavar, hade Dennis Lodin som notorisk måltjuv och så förfogade man sig över planens gigant, Semir Jasarevic, vilken lirare! IDG var bra i den första halvleken och Jasarevic sköt ett skott i utsidan på stolpen och ett annat skott som med full kraft träffade samma stolpe efter en indirekt frispark. Med 20 sekunder kvar till halvtidsvilan kunde Lodin smälla in 1-0 i nättaket efter en fin passning från Christoffer Björkwall. I början på den andra halvleken stod Jasarevic för sin tredje träff i virket när skottet tog i överkanten på ribban. Sedan kom 2-0 genom, just det, Lodin. Denna gång stod Jarasevic för förspelet. Starcom som vid en seger hade gått upp på samma poäng som slutspelslaget var riktigt bleka under den första halvleken och mäktade bara med en klar målchans och det var när David Zetterlund kom fri men Nicolas Larsson räddade. Med kvarten kvar började Starcom inse att man kunde förlora och nu höjde man sig minst två snäpp och med kvarten kvar kom också reduceringen när Björn Ivarsson slog in en retur. Linus Jönsson var även nära att kvittera men Larsson räddade även det friläget. Nu började Starcom trycka på ordentligt men samtidigt kontrade IDG giftigt som när Björkwall kom fri men Martin Palm räddade. Med fyra kvar kom det avgörande målet när Ola Ljungstedt kyligt bredsidade in 3-1 på Jasarevic perfekta passning, skrällen var ett faktum! Vad hände Starcom?
MATCHENS LIRARE: SEMIR JASAREVIC, IDG.

TNS SIFO – MSN  10 – 1
Johan Aronsson 4, Andreas Bryvall 3, Joacim Runholm 3. M. Martin Olsson.

De nya serieledarna TNS SIFO fick inte guldfeber i ledarpositionen utan tvärtom. Man spelade ut hela sitt register och gick till halvtidsvila med en 5-0 ledning. TNS slog inte av på takten i den andra utan malde bara på och med minuten kvar att spela så kom TÖ (teknsisk överlägsenhet) när 10-1 föll. Trots att det blev tvåsiffrigt var de båda målvakterna Johan Lidén och Anders Uhlin bra och dessutom träffade TNS virket vi två tillfällen. En som hade en magisk morgon var Johan Aronsson. Han svarade för fyra mål och tre målpass men två av målen var riktiga turmål vilket gör att vi rekommenderar Johan att pröva på lotto, spela på hästar eller tippa. Du har kanske en turdag idag. Andreas Bryvall har nu fått igång målmaskineriet och satte dit tre mål liksom Joacim Runholm. MSN som varit så framgångsrika de senaste omgångarna kom inte upp i den nivån idag trots att laget mönstrade ett nytt matchställ, röda och vita samt med namnet på ryggen, grymt snygga. Jonas Lidén var som vanligt bra men idag blev det inget mål men en fin målpass till Martin Olsson som smällde upp bollen i nättaket. TNS är nu inne i ett stim. Sju raka segrar i serien, gjort mest mål, släppt in minst och så har man dessutom Runholm som är delad etta i skytteligan samt Bryvall på fjärde plats och Aronsson elva. Vi ser fram emot höstsäsongen.
MATCHENS LIRARE: JOHAN ARONSSON, TNS SIFO.

Clear Channel – Expressen  0 – 6
Ulf Alberchtsson, Kristoffer Karlsson, Henrik Ehlesjö, Serdar Ok, Martin Wennerholm, Kimmo Rolin.

Expressen avslutade vårsäsongen som de inledde den, nämligen med en kanonmatch. Topplaget Expressen drev upp ett högt tempo och de roliga var att jumbolaget (en gåta) bjöd upp till dans varpå vi fick se en härlig tillställning. Vilket lag som helst hade kunnat ta ledningen. Kimmo Rolin hade ett friläge men Stellan Cårebo räddade och så hade planens absolut bästa aktör, Vasilis Birbas, ett skott som smet strax utanför, grymt utkast från Cårebo. Efter en kvart så kom dagens vackraste anfall när Rolin spelade ut bollen på högerkanten till Martin Wennerholm som satte in bollen framför mål med ett hårt direktpass och där dök Ulf Alberchtsson upp och med ytterligare ett direktskott, dessutom med yttersidan på foten, smällde han in 1-0. Minuten senare var Alberchtsson nära att göra ett mål till men Cårebo storspelade och det blev inget mål den gången men i den första spelminuten på andra halvlek kunde lagkaptenen och friskusen Kristoffer Karlsson styra in Michael Norlunds framspelning. Expressens Henrik Ehlesjö sköt även in 3-0 på sin egen retur några minuter senare. Nu tvingades CC på storoffensiven vilket de gjorde mycket bra och matchens öppnandes upp på vid gavel. CC hade mängder av lägen och Alexis Logothetis (som lovat gå ner 10 kilo under sommaren) hade bl.a. tre fina chanser där ett skott smet utanför den högra stolpen, ett annat utanför den vänstra samt en klack i stolpen. CC fick ingen utdelning men de fick Expressen på sina kontringar och under matchens sista fem minuter gick man från 3-0 till 6-0 efter mål av Serdar Ok, Martin Wennerholm och Rolin. Rätt lag vann men siffrorna blev till sist för stora. Vårsäsongens sista match bjöd tillika på årets varmaste morgon, vilket härligt väder. Trevlig midsommar, vi syns i höst men hoppas det dröjer.
MATCHENS LIRARE: VASILIS BIRBAS, CLEAR CHANNEL.