Premier League 9:e omgången 2010

Svea – Expressen  0–5
Kimmo Rolin 4, Fredrik Ehlesjö.

Reklamserien bjöd på höstpremiär och de båda lagen Expressen och Svea bjöd på semesterfotboll i ett behagligt tempo. Det var ganska jämnt ute på plan men Expressen hade extremt bra utdelning på sina chanser. Kimmo Rolin gjorde ett vackert mål när han nickade in Kristoffer Karlssons perfekt slagna inlägg från högerkanten. En otroligt glad nyhet var att mister Reklamserien, Jens Lundström, gjorde comeback efter tre års frånvaro och han hade faktiskt en tre fyra hyggliga målchanser men fick inte in bollen eftersom den vikarierande målvakten Mats Garderud höll nollan i hela matchen. Expressen gick till halvtidsvila med en 3-0 ledning och i matchens absolut sista minut fastställde fyramålsskytten Rolin slutresultatet till 5-0 när han tog ut sina absolut sista krafter. Trots Rolins målkavalkad går matchens lirare priset till Fredrik Ehlesjö, som förutom att han gjorde det andra målet sprang som aldrig förr, speciellt i den första halvleken. Expressen gick nu upp på den åtråvärda slutspelsplatsen inför en spännande höstsäsong.
MATCHENS LIRARE: FREDRIK EHLESJÖ, EXPRESSEN.

TV 4 - IDG  3–6
Robert Björk 2, Henrik Berndtson. I. Dan Lundqvist 2, Semir Jasarevic 2, Daniel Rimfjäll, Marwin Kalsböll Knudsen.

IDG chockade när man tog sin första seger i årets serie i den sista våromgången när man besegrade topplaget Starcom. Man inledde hösten på ett lika imponerande sätt när de tog emot trean TV 4. Det var TV 4 som tog ledningen i den tredje minuten när Robert Björk sköt 1-0. Sedan hade IDG en fantastisk period när man vände 0-1 till 3-1 på fem minuter. Debutanten Daniel Rimfjäll klackade in kvitteringen innan Dan Lundqvist och Semir Jasarevic spädde på med tvåan och trean. I början på andra trodde vi att Fyran skulle ta över händelserna men IDG var smarta och Rimfjäll spelade in bollen stenhårt efter marken och inne i straffområdet dök kraftpaketet Marwin Kalsböll Knudsen upp och stötte in 4-1. Det var inte stopp där utan alltid så duktiga Jasarevic gjorde 5-1. TV 4 gjorde sedan ett sista försök att gå ikapp och efter ett bra rull kunde man reducera till både 5-2 och 5-3 genom Björk (suveränt ass från Henrik Berndtson) och så gjorde Berndtson själv ett mål. Man hade dessutom två frilägen till ytterligare en reducering men istället för 5-4 kunde Lundqvist avgöra med sitt 6-3 mål. IDG har verkligen lyckats med sina rekryteringar, fortsättning följer.
MATCHENS LIRARE: DANIEL RIMFJÄLL, IDG.

Eurosport – Lokaltidningen Mitt i  3–3
Staffan Ekholm, Jari Kohonen, Martin Ahlin. L. Patric Jacobsson 3.

Regnet hade vräkt ned under natten vilket gjort att planen var en aning vattensjuk. Då flyttades matchen till planen bredvid, vilken service. Lokaltidningen Mitt i började klart bäst och skaffade sig fyra raka hörnor och följaktligen kom också 1-0 målet när Patric Jacobsson höll sig framme och sköt ett direktskott på Viktor Meidals perfekta passning, vilket steg den grabben har. I mitten på första halvlek slog Mats Saxer två raka tunnlar på mittplan samt frispelade Jacobsson som löpte i djupet men Ralf Bjurbo räddade friläget. I anfallet efter kvitterade Eurosport lite överraskande genom Staffan Ekholm som iskallt bredsidade in 1-1. LMI hade sedan ett bra läge att återta ledningen men Bjurbo räddade Meidals framstöt. LMI inledde även den andra halvleken strålande och Jacobsson kunde rycka sig loss på en kontring och rullade in 2-1 via den bortre stolpen. Efter en halvtimme kom även 3-1 efter ett vackert anfall där Meidal och Saxer stod för förspelet och Jacobsson fullbordade sitt hattrick och därmed tog han ensam ledningen i hela Reklamseriens skytteliga efter 14 mål. Vi trodde nog lite till mans att LMI skulle gå segrande ur denna strid men Eurosport stod för en mäktig slutforcering där först Jari Kohonen vänsterslägga talade efter ett skott från långt håll till 2-3 och bara 20 sekunder senare så höll Martin Ahlin sig framme och kvitterade till 3-3. Det blev också slutresultatet.
MATCHENS LIRARE: VIKTOR MEIDAL, LOKALTIDNINGEN MITT I.

Four of a Kind – Kanal 5  2-10
Patrick Saxe, Alexander Falck. K. Per Hedberg 4, Mattias Edqvist 2, Tomas Eriksson, Morgan Cooper, Norman Cooper, Daniel Cedercrona.

Kanal 5 är ett av Reklamseriens hetaste lag för tillfället. Efter två raka förluster har man inte förlorat sedan i april och i dagens målshow spelade man den sjunde raka matchen utan förlust. Dagens motståndare, Four of a Kind, tog ledningen med 1-0 efter 30 sekunder när Patrick Saxe slog till efter fint pass från Mathias Lundin. Kind gjorde även 2-1 i den tionde minuten när Alexander Falck förvaltade Magnus Frisk passning. K5 kvitterade igen och under den första halvlekens sista fyra minuter gick Femman från 2-2 till osannolika 6-2, vad hände? I den andra halvleken kunde Kanal 5 defilera till en 10-2 viktoria när Daniel Cedercrona fixade en TÖ (teknisk överlägsenhet) efter 13.35. Det låter kanske konstigt men spelet var jämnare än siffrorna och Kind sprang som aldrig förr tills orken tröt. Per Hedberg var planens kung och bokfördes för hela fyra mål samt ett enormt slit. Mattias Edqvist gjorde två och alltid så duktige Tomas Eriksson ett. Bröderna Morgan och Norman Cooper stod även de för var sin kasse. K5 är nu två poäng från 1:a platsen.
MATCHENS LIRARE: PER HEDBERG, KANAL 5.

Aftonbladet – Mediaedge: cia  3–2
Steffen Backe, Erik Sylvén, Martin Lindblad. M. Samuel Andersson 2.

Aftonbladet och Mediaedge: cia bjöd på en underhållande match som inte avgjordes först i slutsekunderna. Cia såg riktigt pigga ut inledningsvis och man kontrade sylvasst. Samuel Anderssons skott slank lite turligt in till 1-0 men när de beryktade 2-0 målet kom efter en kvart var det mycket vackert. Leslie Marsden slog en underbar crossboll till just Andersson, som tog ner bollen på bröstet, vände sig om samt sköt 2-0. Bladet hade mängder av chanser men Göran Malmborg storspelade mellan stolparna och de som inte han tog gick strax utanför eller över. Med 20 sekunder kvar till halvtidsvilan kunde AB reducera med ett viktigt mål när Steffen Backe slog in en retur. I början på den andra kom även 2-2 och på nytt var det på en retur. Martin Lindblad sköt och Erik Sylvén höll sig framme och slog in skinnet. Sedan stod det länge och vägde och Lindblad drog två man men skottet tog i stolpen. I slutminuterna var cia nära att avgöra två gånger om. Först sköt Daniel Collin en hörna som strök ribban och i anfallet efter sköt Kalle Ekstam en hörna i stolpen. Matchen skulle få ett avgörande. Med 30 sekunder kvar tog Lindblad ner bollen, vände på en fem öring och satte upp 3-2 bollen i krysset. Ett vackert mål och AB kunde bara jubla ikapp medan cia hade lättare att hålla sig för skratt.
MATCHENS LIRARE: MARTIN LINDBLAD, AFTONBLADET.

FC Viasat Sport – Starcom  3–0
Ali Tajbakhsh, Aron Wahlgren, Daniel La Placa.

FC Viasat Sport och Starcom bjöd på en avvaktande inledning och den första målchansen lät vänta på sig till den 15:e matchminuten när Ola Wenström spelade in bollen till Daniel La Placa men direktskottet gick utanför. Det blev inga mål under de första 20 minuterna. I den andra halvleken så höjdes pulsen en aning och på fyra minuter avgjordes hela tillställningen. Wenström slog ett perfekt inlägg och vid bortre delen av straffområdet dök Ali Tajbakhsh upp och mycket vackert kunde han nicka in 1-0. Två minuter senare spelade VS upp ett vackert anfall där till sist Aron Wahlgren kunde skjuta 2-0. I anfallet efter kom så även 3-0 genom La Placa efter en retur. VS avancerar nu upp till fjärde plats i tabellen, hur skall detta sluta? Starcom har förlorat två raka men kommer säkert igen. Martin Palm var bra i målet.
MATCHENS LIRARE: ALI TAJBAKHSH, FC VIASAT SPORT.

MSN – FC Seasons  1–2
Jonas Lidén. F. Marcus Henricsson, Oskar Wennerblom.

FC Seasons och MSN spelade en öppen match men många målchanser för bägge lagen. Debutanten Marcus Henricsson stod för 1-0 målet efter en fin prestation. I början på den andra halvleken körde Oskar Wennerblom ett solo som avslutades med ett 2-0 mål. Då kändes det som om Seasons hade segern i en ask. MSN stod sedan för en mycket fin avslutning på matchen. Efter en halvtimme kastade Anders Lundh ett perfekt inkast och inne i straffområdet dök Jonas Lidén upp, hängde kvar i luften samt nickade med full kraft in reduceringen till 1-2. Samme Lidén hade sedan ett skott i insidan på stolpen och under matchens sista självande minuter var det lika nära ett 3-1 mål som ett 2-2 mål. Henricsson träffade stolpen och så ryckte Lidén sig loss som nästan bara han kan men skottet räddades mirakulöst av Peder Edvinsson med den ena handen nere vid stolproten. Matchen slutade 2-1 till Seasons.
MATCHENS LIRARE: PEDER EDVINSSON, FC SEASONS.

TNS SIFO – Clear Channel  3–6
Johan Aronsson 3. C. Daniel Didrik 3, Joshua Skoglund, Motta Saleh, Vasilis Birbas.

Efter sju raka segrar tog det stop för serieledarna TNS SIFO mot ett för dagen grymt Clear Channel. TNS tog ledningen med både 1-0 och 2-1 men det var ändå CC som gick till halvtidsvila med en 3-2 ledning. I början på andra kvitterade TNS till 3-3 men minuterna senare så var CC i ledningen igen. Efter en halvtimme avgjordes matchen. TNS hade hela tre frilägen på två minuter men inget gick i mål och istället för 4-4 flera gånger om så kom 5-3 med fem kvar vilket även blev till 6-3 i slutminuten. Johan Aronsson gjorde hela tre mål för sitt TNS och laget har hela tre man (Joacim Runholm & Andreas Bryvall) bland de fem i skytteligan. I Daniel Didrik hade CC planens kung, han svarade för tre mål där det ena var det snyggaste målet under Reklamserien 2010. En äkta bicycletas rätt upp i nättaket. Sedan gjorde Joshua Skoglund, Motta Saleh och Vasilis Birbas varsitt. Skoglund var kortast på plan men gick högst upp i en nickduell efter hörna och formligen sköt in bollen med huvudet. TNS leder serien fortfarande. En liten smolk i bägaren kan sammanfattas kort. Reklamserien är till för Reklam- och mediafolk och helst skall man inte vara aktiv. Enligt reglerna får man inte låna in en spelare som spelar i div III eller högre för en enstaka match. CC lånade idag in tre spelare från div IV laget Blue Hill och dessa var inte dåliga och sedan tidigare hade man redan några aktiva spelare. Det är helt ok att spela på en hög nivå om man är med i truppen hela säsongen. Välkomna åter om det är regelbundet.
MATCHENS LIRARE: DANIEL DIDRIK, CLEAR CHANNEL.