Premier League 10:e omgången 2010

FC Seasons – FC Viasat Sport   0–2
FCV.
Ola Wenström, Daniel La Placa.

FC Viasat Sport går från klarhet till klarhet och idag tog man sin sjätte raka seger (sjunde inklusive cupmatchen). Den första halvleken var helt jämn och de klara målchanserna lös med sin frånvaro. I den tionde minuten spelade Ola Wenström ut bollen till Aron Wahlgren som kom löpande med hög fart längs vänsterkanten, han i sin tur slog in bollen framför mål och där dök Wenström upp och stötte in 1-0 målet. Den andra halvleken startade FC Seasons klart bra och både Mikael Olsson (perfekt inlägg från Per Olsson) och Jakob Marky hade varsin bra nick tätt över. Sedan fick Ola Odebäck två bra lägen men Kalle Mellberg var på sin vakt. Ett mål hängde i luften för Seasons men med fem kvar kontrade VS där Wenström och Johan Ringberger serverade Daniel La Placa öppet mål och så var matchen avgjord när 2-0 bollen låg i maskorna. Kalle Mellberg har nu hållit nollan i de två inledande omgångarna på höstsäsongen. Ingen missade väl Hasse Skarplöths grymma tunnel i ett pressat läge.
MATCHENS LIRARE: KALLE MELLBERG, FC VIASAT SPORT.

Clear Channel – Mediaedge: cia  8 – 2
C.
Vasilis Birbas 2, Mike Tecle 2, Motta Saleh, Alexis Logothetis, Alexander Valentini, Kim Thell. M. Thomas Svensson, Mathias Björklund

Clear Channel har inlett säsongen på ett strålande sätt och idag vände man 1-2 i halvtid till en övertygande 8-2 historia. Mediaedge: cia var decimerat men man spelade smart och när man väl kontrade så var man sylvassa. Thomas Svensson gav sitt lag ledningen med 1-0, ett mål som Motta Saleh kvitterade några minuter senare. Efter en kvart var den första halvlekens bästa spelare, Mathias Björklund, i farten och efter en riktig soloprestation kunde han smälla in 2-1. I slutsekunderna hade dessutom Björklund ett fräsande vänsterskott i stolpens utsida. Johan Högfeldt löpte som aldrig förr. Med kvarten kvar kom Svensson fri men Ingo Dalin gjorde en fotparad och istället för 3-1 så kunde CC kvittera i anfallet efter till 2-2 genom Vasilis Birbas. Med tio minuter kvar att spela avgjorde CC matchen när både 3-2 och 4-2 kom inom loppet av en minut. Då tröt orken hos cia och mot slutet blev 4-2 till hela 8-2 vilket var lite missvisande siffror men att rätt lag vann var det inget snack om. Birbas och Mike Tecle satte dit två var och så gjorde trion Alexander Valentini, Kim Thell och Alexis Logothetis varsitt där lobbspecialisten Logothetis satte dit den från 40 meter, igen!
MATCHENS LIRARE: ALEXIS LOGOTHETIS, CLEAR CHANNEL.

Lokaltidningen Mitt i – Svea  3–2
Sten Blomstrand 2, Thomas Ringqvist. S. Jens Lundström, Mårten Forsell.

Tredje placerade Lokaltidningen Mitt I, som även jagar en slutspelsplats kom undan med blotta förskräckelsen i mötet med för dagen mycket pigga Svea. Det var just Svea som inledde strålande och redan efter 35 sekunder spelade Jens Lundström fram yrvädret Mårten Forsell men Magnus Meijer räddade friläget. Minuten senare kom ett klassiskt mål när Lundström smällde upp bollen i nätmaskorna efter en fin passning från Hans-Olof Johansson. Detta var Lundströms första mål på tre år och tillika hans 402 mål genom historien. I den sjätte minuten så sköt Forsell ett skott och på returen störtade Lundström fram men sköt från mycket nära håll bollen över. I mitten på halvleken blixtrade helt plötsligt LMI till och framför allt då Sten Blomstrand. Först slog han in en retur till 1-1 och bara några minuter senare formligen dunkade han upp 2-1 i nättaket, vändningen var ett faktum om än lite orättvis. I början på andra kom även 3-1 genom Thomas Ringgvist efter en genialisk passning från Patric Jacobsson. Sista kvarten spelade Svea riktigt bra och man låg på för en reducering och chanserna dök upp med jämna mellanrum. LMI kontrade giftigt och deras chanser blev vassare. Jacobsson var igenom men Magnus Källman räddade och Viktor Meidal träffade stolpen. Med fem minuter kvar kom så 2-3 när Forsell höll sig framme. Bägge lagen hade sedan varsin bra chans till ytterligare mål men det blev 3-2 till LMI som fortsätter jakten på den ädlaste tabellplaceringen. Svea åkte på en ny hedersam förlust.
MATCHENS LIRARE: JENS LUNDSTRÖM, SVEA.

Aftonbladet – Eurosport   0–2 (WO)

Starcom – TV 4  4 – 4
David Zetterlund, Andreas Bardh, Henrik Eriksson, Joakim Reuszner. T. Marcus Skarphagen 2, John Carlsson, Peter Eklund.

Starcom och TV 4 stod för en fantastisk fotbollsunderhållning i den första halvleken. Båda lagen satsade på offensiven och det blev en härlig puls i matchen. Starcom var riktigt grymma inledningsvis och man visade upp ett spel som gjorde de så framgångsrika under större delen av vårsäsongen. Efter fyra minuter hade Starcom skaffat sig två frilägen genom Joakim Reuszner och Andreas Bardh men Alexander Bernhard räddade förtjänstfullt. I den femte minuten var han dock chanslös när David Zetterlund tryckte in 1-0 i nättaket med vänstern. Tre minuter senare kom högerbacken Bard fri igen efter ett fint spel och via målvakten satt bollen i krysset till 2-0. Fyran stack emellan och Robert Björk fick på en bra träff men Johan Pettersson gjorde en fantastisk enhandsräddning nere vid stolproten och tippade bollen till hörna. Spelet vände och Reuszner var igenom men Bernhard räddade med ansiktet. Minuterna senare så nicktouchade en Starcom försvarare bollen över egen målvakt, den studsade framför mållinjen och över. Den efterföljande hörnan nickades in av kraftpaketet John Carlsson. Fyra minuter innan paus så smällde Henrik Eriksson vackert in 3-1 i krysset. Halvleken hade inte sett sitt sista mål för Marcus Skarphagen reducerade till 2-3 efter fint pass från Björk, vilken härlig halvlek. Den andra kom inte upp i samma kaliber och spelet var lite avvaktande inledningsvis. Ju längre minuterna tickade desto bättre blev TV 4 och efter en halvtimme var det kvitterat när Skarphagen gjorde sitt andra mål samt tionde för säsongen. Mot slutet var det intensivt och bägge lagen gick för seger. Med två minuter kvar dök Peter Eklund upp inne i straffområdet och satte dit bollen. Fyran hade därmed vänt 0-2 och 1-3 till 4-3, starkt. Starcom visade sedan stor lagmoral då Reuszner kom i en sista attack längs högerkanten där han drämde till för kung och fosterland och det blev tredje gången gillt för bollen satt i diagonal gavel, otagbart. Matchen slöt 4-4 vilket var ett underbart resultat.
MATCHENS LIRARE: ANDREAS BARDH, STARCOM.

IDG – Four of a Kind  3 – 2
I.
David Agnerling, Angelica Lundin, Dennis Lodin. F. Alexander Falck, Andreas Lundin.

Det otroliga har hänt. De helt utdömda IDG tog idag sin tredje raka seger, vad var det för odds på det? Matchen bedrevs med ett äkta Hawaiispel där organisationen var så gott som obefintlig men spelarnas kämpahumör kan ingen klaga på. Tre minuter före halvtidsvilan kom 1-0 genom David Agnerling och det var även nära 2-0 men Mathias Zakrisson gjorde en bejublad räddning på Dennis Lodins skott. Patrick Saxe hos Four of a Kind sprang för två och hade en tre fyra hyfsade avslut men bollen ville inte in. Det stod och vägde i den andra halvleken och efter en halvtimme kunde Alexander Falck kvittera. Några minuter senare klev dock två ¨doldisar¨ in och avgjorde matchen. Nico Asenjo slog ett perfekt inlägg och vid den bortre stolpen dök Angelica Lundin upp och nickade vackert in 2-1 inför jublande lagkompisar. I rena glädjeyran kunde även Lodin göra 3-1 när han stötte in bollen från nära håll. Kind försökte givetvis att gå ikapp men närmare än ett reduceringsmål genom Andreas Lundin i slutsekunderna kom man inte. Därmed lämnade IDG jumboplatsen som var vikt för dem denna säsong och man gick dessutom förbi två lag.
MATCHENS LIRARE: ANGELICA LUNDIN, IDG.

Kanal 5 – TNS SIFO  1 – 4
K.
Tomas Eriksson. T. Johan Aronsson 3, Andreas Bryvall.

Det måste till en serieledare för att få Kanal 5 på fall efter sju matcher i rad utan förlust. TNS SIFO tog tag i taktpinnen direkt men spelövertaget var bara skenbart för några farliga målchanser hade man svårt att få till. Samtidigt visade ett decimerat K5 upp ett förträffligt försvarsspel med pådrivaren Martin Svensson i spetsen. Tre minuter före paus så kunde Johan Aronsson via den bortre stolpen göra 1-0. I början på den andra halvleken stod matchen och vägde ett tag men efter en halvtimme höll Aronsson sig framme och på nytt sköt han in bollen via stolpen. Femman gav inte upp och Daniel Cedercrona fick ett bra läge men skottet gick stolpe ut. Istället för 2-1 så låg 3-0 bollen i nätmaskorna när Aronsson svarade för sitt tredje mål för dagen och tillika det 13:e för säsongen. Minuterna senare kunde Andreas Bryvall rulla in 4-0, via stolpen såklart. K5 fick in ett mål i slutminuten när målvakten Sam Rihani drev bollen över hela banan samt släppte ut bollen till Cedercrona som i sin tur lirade in bollen till evighetsmaskinen Tomas Eriksson som vackert klackade in bollen. TNS behåller sin serieledning. Idag strilade regnet ner under hela matchen vilket är ovanligt.
MATCHENS LIRARE: JOHAN ARONSSON, TNS SIFO.

Expressen – MSN  4 – 0
E. Kimmo Rolin 3, Kristoffer Karlsson.

Expressen fick en drömstart på matchen när Henrik Ehlesjö efter 35 sekunder slog en genialisk stickare till Kristoffer Karlsson som kom löpande i djupled och vid den första bollberöringen chippade han elegant in 1-0. Sedan hade slutspelslaget fullt sjå med jumbon MSN och i den femte minuten kom Anders Lundh farande i ett friläge men skottet gick utanför. Istället kunde Kimmo Rolin se sitt inspel gå i mål via en försvarare till 2-0. Sedan hade Serdar Ok en bra ribbträff i den fartfyllda halvleken. I början på den andra halvleken kändes det som spiken satt i kistan när Ok slog en hörna och upp i luften på spänstiga ben gick Rolin, han hängde kvar likt Pelé och nickade vackert in 3-0. Sista kvarten hade bägge lagen lägen för ytterligare mål och med två kvar kunde formstarka Rolin göra sitt tredje mål när han lobbade in 4-0 och därmed har han svarat för sju mål på två matcher vilket betyder elva totalt.
MATCHENS LIRARE: KIMMO ROLIN, EXPRESSEN.