Premier League 11:e omgången 2010


Expressen – Mediaedge:cia  4-1
E.
Michael Norlund, Kristoffer Karlsson, Kimmo Rolin, Patrik Myrbäck. M: Samuel Andersson.

Expressen hade fullt sjå att slå ett decimerat Mediaedge:cia. Mediaedge spelade med stort hjärta och hade grymt försvarsspel. Expressen hade mycket boll men kom inte till de där riktiga farliga situationerna och sköt från distans utan att träffa mål. Joel Nyrén var en klippa i Mediaedge och Samuel Andersson stack upp emellanåt och oroade. Det var mållöst i halvtid. Expressen drog upp tempot en aning i andra och Michael Norlund kunde sätta 1-0 efter fint tillbakaspel från Kimmo Rolin. Henrik Ehlesjö dundrade sedan bollen i ribban. Istället för 2-0 så stack Mediaedge upp och ta mig tusan så kvitterade de. Samuel Andersson dundrade upp bollen i krysset efter pass från John Aleman. Expressen var nära igen då Kristoffer Karlsson sköt i stolpen. Han fick en chans till lite senare och då blev det mål efter Norlunds skarvning. Sedan sköt Norlund i ribban. Han hann med ett stolpskott också men dessförinnan hade han serverat bollen på ett silverfat till Rolin som gjort 3-1. Aleman hade en chans till reducering innan Patrik Myrbäck fastställde slutsiffrorna till 4-1, återigen på pass från Norlund. Stor kämpainsats av Mediaedge:cia som ska ha all heder för hur de genomförde matchen. Bra av Expressen som hade stort tålamod trots att bollen inte rullade deras väg inledningsvis.
MATCHENS LIRARE: MICHAEL NORLUND, EXPRESSEN


TNS SIFO – Lokaltidningen Mitt i  1-1
T.
Johan Aronsson. L. Patric Jacobsson

Vad härligt med en seriefinal en tidig augustimorgon. Serieledande TNS SIFO mötte toppkonkurrenten Lokaltidningen Mitt i och det var fullt fräs från början till slut. Målsprutan Patric Jacobsson var igenom redan efter en minut men Erik Blomkvist räddade och i TNS SIFO första riktiga anfall sköt Johan Aronsson in 1-0. Det präglade matchen en aning då TNS SIFO backade hem och Lokaltidningen förde matchen främst genom spelfördelaren Mats Saxer. Jacobsson sköt i stolpen och strax efter sköt Victor Meidal i stolpen. Blomkvist gjorde två bra räddningar och när han var överspelad stod Stefan Svanfeldt och styrde bort bollen. Lokaltidningen var än bättre i andra men TNS SIFO:s burväktare Blomkvist var grym. Flera parader avlöste varandra. Efter 5 minuter lyckades till slut Jacobsson att få hål på Blomkvist och kvitteringen var ett faktum. Det öppnade upp en aning men Lokaltidningen behöll initiativet och både Meidal och Jacobson hade klassavslut som räddades av Blomkvist. Med 5-6 minuter kvar vaknade Joacim Runholm i TNS till och hade två bra nickar. Sedan kom en omdiskuterad situation då Saxers skott träffade stolpen och Meidal sköt stolpe ut på returen. Man menade på att Saxers skott träffat hjulet innanför stolpen men domaren kunde inte se från sin position och friade. Därefter gjorde Blomkvist ytterligare en räddning och Jacobsson slet sitt hår. Aronsson rann igenom på en kontring och endast ribban var i vägen för att han skulle bli TNS hjälte. De blev ändå planens två giganter som gjorde upp om det med en minut kvar då Jacobson tog sig igenom men Blomkvist gick ut och räddade för femtioelfte gången. Härlig intensitet och spel i denna match. De stänkte adrenalin men inte en enda gång rann sinnet över för någon spelare. Reklamserieanda!
MATCHENS LIRARE: ERIK BLOMKVIST, TNS SIFO
 

Aftonbladet – FC Seasons  3 – 5
A.
Mikael Samuelsson, Thomas Hanusek, Johan Åsén. F. Mikael Olsson 4, Ola Gustavsson.

FC Seasons och en herre vid namn Mikael Olsson hade en bra dag när man vann en offensiv match mot Aftonbladet. Denna morgon tillhörde ¨doldisen¨ Olsson som stötte in 1-0 och slog in en retur till 2-0 efter en stolpretur från Kalle Schröder. Efter en kvart kom också 3-0 efter en kanon från Ola Gustavsson. I detta läge på matchen såg det ut som om Seasons bara skulle defilera in mot mål men under den första halvlekens sista tre minuter reducerade AB två gånger om genom Mikael Samuelsson och Thomas Hanusek (fin ass från Johan Åsén). Helt plötsligt stod det alltså 3-2 men Bladets förhoppningar om ett kvitteringsmål grusades redan efter tio sekunder in på den andra akten då Olsson, vem annars, satte dit 4-2 (efter en ribbretur från Schröder, igen) och 50 sekunder senare hade han gjort sitt fjärde mål vilket betydde 5-2. Åsén reducerade till 5-3 med åtta kvar och gav matchen lite nerv igen men det blev inga fler mål, Seasons vann rättvist.
MATCHENS LIRARE: MIKAEL OLSSON, FC SEASONS.


Eurosport – FC Viasat Sport  2 – 2
E. Magnus Berg, Jari Kohonen. F. Aron Wahlgren, Daniel La Placa.

Efter en trög start på säsongen sätter Eurosport nu käppar i hjulen för det ena topplaget efter det andra och man vägrar att förlora. Dagens motståndare, FC Viasat Sport, har ett liknande facit och därmed förväntade vi oss en jämn, bra och sevärd match. Efter fyra minuter stod det 1-1 efter mål av Magnus Berg (den gamle räven) och Aron Wahlgren. Det var Eurosport som var det bättre laget inledningsvis mot ett tafatt VS. Jacob Frisk var tillbaka i spel efter en skada och han kämpade som aldrig förr och hade en boll i stolpen. En annan som slet för två var Rasmus Winther och han var också nära ett mål men skottet gick utanför. I den andra halvleken kom VS mer och mer in i matchen men det hindrade inte Jari Kohonen från att kyligt lägga in 2-1 efter en vacker crossboll från Winther. Efter det målet satte VS fart på allvar och Johan Ringberger nickade i stolpen och Manfred Aronsson stötte bollen utanför från ett bra läge men till sist kom kvitteringen när Daniel La Placa nickade in Hans Skarplöths fina inlägg. Apropå Skarplöth, han blir bara bättre och bättre och vi minns verkligen hans underbara tunnel framför avbytarnas bänk. Båda lagen gick för seger och Henning Wijkmark var riktigt bra i målet och tack vare bl.a. honom slutade matchen 2-2 och bägge lagen behåller sin svit.
MATCHENS LIRARE: HANS SKARPLÖTH, FC VIASAT SPORT.


TV 4 - MSN  2 – 0 (WO)


Kanal 5 – IDG  4 – 4
K.
Tomas Eriksson 2, Per Hedberg 2. I. Semir Jasarevic 3, Christoffer Björkwall.

Stärkta med tre raka segrar i ryggen så startade den före detta jumbon IDG i stor stil även mot en annan formstark motståndare i form av Kanal 5 och David Agneling sköt två bra skott direkt i inledningen på matchen. Den vikarierande målvakten Daniel Cedercrona slängde sig likt stålmannen och gjorde två fantastiska räddningar med sina neongröna trädgårdshandskar. IDG fortsatte sedan sin offensiv och planens bästa spelare, Semir Jasarevic, gjorde 1-0 efter tio minuter och 3-0 efter en kvart efter en frispark, stolpe in. Däremellan knäade Christoffer Björkwall in tvåan efter en bra slagen hörna från Ola Ljungstedt. Femman fick ett litet hopp tillbaka när Tomas Eriksson slog in en retur till 1-3 i slutet på halvleken. I början på den andra halvleken såg Jasarevic till att det var en tremålsledningen igen när han gjorde sitt hattrick vilket betydde 4-1. K5 var nu riktigt på gång då Per Hedberg och Eriksson kom i våg efter våg och på tre minuter blev 4-1 till otroliga 4-4 efter två mål av Hedberg och ett till för Eriksson efter en vacker lobb från egen planhalva. Nu gick Femman för seger och Timo Nurmi, Thomas Kingdahl, Hedberg och Eriksson hade alla chanser för ett segermål men nu klev Nicolas Larsson in i handlingarna och gjorde några fina parader. IDG stack emellan och fick till ett bra skott som Cedercrona gjorde en fotparad på. Lagen hade varsin halvlek och matchen slöt rättvist 4-4, kul!
MATCHENS LIRARE: DANIEL CEDERCRONA, KANAL 5.


Four of a Kind – Svea  2 – 0
F.
Mattias Lundin, Magnus Helin.

Svea inledde mycket bra och sköt tre fina skott i rad samt fixade till lika många hörnor men Mathias Zakrisson var på rätt humör idag. Four of a Kind gjorde sedan mål på sitt första läge när Mattias Lundin slog in 1-0. Svea fortsatte att spela en offensiv fin fotboll och man skaffade sig ytterligare två bra målchanser samt lika många hörnor men Zakrisson tog allt. En gång nickades bollen bort på mållinjen. Mot slutet på första och i början på andra satsade Svea ännu hårdare för att få in bollen men då kontrade Kind giftigt och nu fick Magnus Källman visa vad han gick för och gjorde fyra bra räddningar i rad. Mot slutet hängde verkligen ett kvitteringsmål i luften och både Mattias Björklund och Jens Lundström hade två nickar mot ett halvöppet mål men vid bägge tillfällena gick bollen över. Mitt i pressen kontrade Kind in 2-0 med fem kvar när Magnus Helins frispark gick igenom allt och alla inne i straffområdet. Det var starkt av Kind att vinna men nu börjar vi tröttna på alla Sveas hedersamma förluster. Nu måste de snart börja vinna för att infria målet, att hamna i mitten som Joel Holmer brukar säga och han brukar få medhåll från Hans-Olof Johansson.
MATCHENS LIRARE: MATHIAS ZAKRISSON, FOUR OF A KIND.


Clear Channel – Starcom  8 – 2
C. Alexander Valentini 3, Andreas Varnava 2, Daniel Didrik 2, Vasilis Birbas. S. Kalle Bexell, Joakim Reuzsner.

Segertåget fortsätter för Clear Channels kanongäng och mönstrar man detta lag i framtiden så hör de hemma bland topplagen i Serie A. Därför behöver inte Starcom skämmas för de 2-8 man åkte på. Alexander Valentini var verkligen på spelhumör och stod för två genialiska framspelningar och svarade för tre fina mål. Div I spelaren Andreas Varnava svarade för två mål liksom grymma Daniel Didrik. Givetvis bokfördes även Vasilis Birbas för en strut men vi gladdes även åt Ingo Dalins Glenn Hysén brytning. Joshua Skoglund med det internationella namnet var även han bra och plockade några poäng. Starcom var inte dåliga och svarade för ett mål vardera halvlek. Mycket duktiga Kalle Bexell (f.d. Olsson) gjorde ett liksom Joakim Reuzsner. Frågan är om något lag kan matche CC i höst.
MATCHENS LIRARE: ALEXANDER VALENTINI, CLEAR CHANNEL.