Premier League 12:e omgången 2010


Svea – TV 4  2 – 5
S. Daniel Jirhäll, Andreas Björklund. T. Robin Trygg 2, Jimmy Widén, Nic Edwards, John Carlson.

TV 4 och Svea bjöd på en öppen, fartfylld och chansrik match från första till sista stund. Skillnaden inledningsvis var väl att Fyran tog vara på sina målchanser som när årsdebuterande Robin Trygg satte dit 1-0 i den bortre gaveln i den andra spelminuten. Sedan kastade Henrik Berndtson ett bra inkast och det nickade Jimmy Widén in till 2-0 och så stod Nic Edwards för ett solo till 3-0 och då hade det bara gått tio minuter. I slutminuterna på den första halvleken så reducerade Svea till 1-3 när Daniel Jirhälls skott satt uppe i krysset och nu blev det en intressant början på den andra halvleken. Det var lika nära ett 3-2 mål som ett avgörande 4-1. Jens Lundström skapar och får fina lägen men har inte marginalerna med sig men det kommer säkerligen med tiden. Mårten Forsell hade ett skott i stolpen men med åtta kvar satt spiken i kistan när John Carlson satte dit 4-1. Trygg sköt 5-1 innan matchen avslutades med att kämpen Andreas Björklund reducerade vilket medförde att slutresultatet skrevs 5-2 till TV 4.
MATCHENS LIRARE: NIC EDWARDS, TV 4.


IDG – Clear Channel  2 - 0 (WO)


Starcom – Aftonbladet  6 – 3
S.
Linus Jönsson 3, Alexander Gauffin, Johan Pettersson, David Zetterlund. A. Thomas Hanusek 2, Anders Westerlund.

I dag visade Starcom upp ett spel som de firade stora triumfer med under stora delar av vårsäsongen. Aftonbladet var decimerat men stod emot riktigt bra. Nickspecialisten Jon Hansson nickade i insidan på stolpen efter en fin slagen hörna från Sven-Anders Eriksson. En stund senare så kvitterade Starcom den stolpträffen när David Zetterlund nickade på Martin Palms perfekta inlägg. I mitten på halvleken lyckades AB ta ledningen efter ett mycket märkligt mål. Anders Westerlund sköt en vänster utsida från eget straffområde och målvakten på andra sidan nätet var ute och cyklade. Minuterna senare var det kvitterat när Alexander Gauffin förlängde Filip Brännströms sagolika förspel i mål. Med fem minuter kvar till halvtidsvila inträffade en matchavgörande situation. Mycket duktige Thomas Hanusek vände bort en försvarare inne i straffområdet men skottet gick precis utanför och i stället för 1-2 till Bladet så stod det 3-1 till Starcom en minut senare. Skottvillige Linus Jönsson sköt en kanon till 2-1 och samme man träffade stolpen in till 3-1. I början på andra fullbordade Jönsson sitt hattrick när han förvaltade Zetterlunds perfekta passning på bästa sätt. Johan Petterson såg till att det blev 5-1 och i slutet på matchen var det ett Hawaiispel och det slöt till sist 6-3 efter att Zetterlund nätat för Starcom och Hanusek blev till sist tvåmålsskytt för AB. Vid Bladets ena mål fick vi se två delikata tunnlar i samma anfall samt en fantastisk målgivande passning från Mikael Samuelsson.
MATCHENS LIRARE: ANDERS WESTERLUND, AFTONBLADET.


Expressen – TNS SIFO  2 – 2
E.
Kimmo Rolin, Fredrik Ehlesjö. T. Joakim Nordin, Joacim Runholm.

Även i denna omgång fick vi se en äkta seriefinal och på nytt var TNS SIFO den ena partnern. I och med det oavgjorda resultatet mellan TNS och Lokaltidningen Mitt i den förra seriefinalen så passerade dagens motståndare Expressen båda dessa lag i tabellen. Inledningsvis så kände de bägge lagens spelare på varandra likt två tungviktsboxare. Tempot var ganska lågt med tanke på klassen på spelarna men de blev trötta ändå av ¨nervspänningen¨. När SIFO gjorde 1-0 efter det att Joakim Nordin stötte in Johan Aronssons fina passning, ja då öppnades matchen upp en aning. Expressen lyckades kvittera efter det att Fredrik Ehlesjö drivit bollen över hela plan samt släppte ut den till Kimmo Rolin som var iskall, höll inne skottet och placerade in bollen i den bortre burgaveln. Minuten senare var SIFO i ledning igen när Mathias Friman hittade Joacim Runholm som satte dit 2-1 med sitt 14:e mål för säsongen. I början på den andra så var det Rolin som stod för passningen till F Ehlesjö som kvitterade. Under matchens sista kvart blev spelarna trötta och spelet böljade fram och tillbaka och målchanserna avlöste varandra i parti och minut. Rolin nickade över, Aronsson var igenom, Rolin sköt strax utanför, Runholm träffade ribban och F Ehlesjö träffade även han ribban. De båda målvakterna Erik Blomkvist och Mats Garderud hade mycket att stå i men till sist slutade matchen rättvist 2-2, kul match gubbar!
MATCHENS LIRARE: MATS GARDERUD, EXPRESSEN.
 

Lokaltidningen Mitt I – Four af a Kind  2 – 0 (WO)


FC Seasons – Mediaedge: cia  3 – 0
F.
Pål Åsberg, Alper Celik, Marcus Hallberg.

FC Seasons bjöd på stor fotbollsunderhållning i det underbart vackra höstvädret, klarblå himmel, svaga sydliga vindar och 15 grader varmt! Det började med att Ola Odebäck tog ner bollen på bröstet samt slog till på halvvolley men Göran Malmborg räddade. I anfallet efter sköt pigge Odebäck strax utanför. Sedan var det Kalle Schröders tur och han drog på ett bra skott i insidan på stolpen och nu har Kalle träffat virket tre gånger i rad. Ola Gustavsson drog tre man samt målvakten men en försvarare slog bort bollen på mållinjen. Seasons offensiv fortsatte och Pål Åsberg stötte Marcus Hallbergs fina inspel utanför och den första halvleken blev otroligt nog mållös. Under den andra halvlekens första spelminut var Alper Celik fri men Malmborg var omutlig. Mediaedge: cia som inte fått några poäng med sig den senaste tiden höll upp spelet och efterhand kom man även fram i några framstötar, främst då genom Samuel Andersson och Seasons började tappa trycket. Med nio kvar kunde sedan Åsberg slå in en retur till 1-0 och fem minuter senare kom nådastöten till 2-0 när Celik förvaltade Gustavssons på bästa sätt. Med tre kvar fastställdes slutresultatet 3-0 när Odebäck spelade fram Hallberg som elegant klackade in bollen, vilket rull Seasons.
MATCHENS LIRARE: GÖRAN MALMBORG, MEDIAEDGE: CIA.


Kanal 5 – Eurosport  0 – 2 (WO)


MSN – FC Viasat Sport 3 – 4
M.
Jonas Jonsborg, Anders Lundh, Jonas Liljegren. F. Manfred Aronsson, Christoffer Braw, Kristofer Anderzon, Gustav Lundström.

FC Viasat Sport och MSN bjöd på en underhållande match helt i publiken smak. Redan i den fjärde minuten var den comebackande Jonas Jonsborg i farten och han förlängde Jonas Lidéns fina förarbete in i mål till 1-0. I anfallet efter var Manfred Aronsson igenom men en 10 kilo lättare Björn Bigander gjorde en fin fotparad. I den tionde matchminuten förlängde Johan Ringberger Gustav Lundströms inkast i ribban. Spelet böljade fram och tillbaka och Jonsborg frispelade Anders Lundh bollen men skottet smet utanför. Efter en kvart fick MSN en indirekt frispark innanför straffområdet i ett mycket bra läge men det blev inget mål. I slutminuterna på den första halvleken kastade Lundstöm ett nytt perfekt inkast och Aron Wahlgren språngnickade bollen över. VS lyckades kvittera innan halvtid efter det att Aronsson vackert lobbat in bollen i mål till 1-1. I den andra halvleken hade matchuret endast tickat iväg 15 sekunder när Lundh vann ett motlägg som gick rakt in i mål, vilken kämpe. Med kvarten kvar tog lagkaptenen Christoffer Braw tag i händelserna och drev bollen 20 meter innan han avlossade en riktig kanon med vänstern som satt bergsäkert i nättaket. Ett tag såg det ut att sluta oavgjort men VS ville verkligen vinna. Per Tellander fick ett gyllene läge men bollen gick utanför men med fem kvar dök Kristofer Anderzon upp och slog in 3-2 efter ett skott från Lundström. Av bara farten utökade utmärkte Lundström till 4-2 innan Jonas Liljegren redcuerade till slutresulatet 4-3. VS har nu radat upp 11 raka utan förlust. MSN är bättre än en jumbo rent spelmässigt.
MATCHENS LIRARE: KRISTOFER ANDERZON, FC VIASAT SPORT.