Premier League 13:e omgången 2010

FC Seasons – Four of a Kind  1 - 1
FC.
Patrik Mattsson. Fo. Alexander Falck.

FC Seasons tog tag i taktpinnen omgående men det var Four of a Kind som tog ledningen med 1-0 genom Alexander Falck. Seasons fortsatte sin offensiv och alltid så duktige Ola Gustavsson var igenom men skottet gick utanför. Efter en kvart spelade Kalle Schröder fram Jakob Marky som fri med målvakten valde att lobba men bollen la sig på nätet ovanför målet. Kvitteringen kom till sist när Patrik Mattsson slog in en retur efter ett skott från Jakob ¨Jacke¨ Kaplan (f.d. Andersson) med minuten kvar till pausvilan. I den andra halvleken pressade Seasons på ordentligt men Mathias Zakrisson var helt fenomenal i målet men när Marky och Marcus Hallberg var igenom trodde vi på mål men Zakrisson var omutlig. Minuterna tickade iväg och ett decimerat och vilt kämpande Kind höll undan varpå slutresultatet skrevs 1-1.
MATCHENS LIRARE: OLA GUSTAVSSON, FC SEASONS.

Starcom – TNS SIFO  3 – 8
Martin Palm, David Zetterlund, Kalle Bexell. T. Joacim Runholm 2, Mathais Friman 2, Johan Aronsson 2, Bob Pernod, Erik Blomkvist.

I 24 år har lagkaptenen Stefan Svanfeldt drömt om att vinna en serie i Reklamserien och den drömmen lever i allra högsta grad för TNS SIFO var helt magiska den första kvarten. SIFO hade ett bra försvarsspel, kontrade sylvasst och hade så gott som 100% utdelning. Laget gick fram till en 5-0 ledning och hur konstigt det än låter var inte Starcom så dåliga som siffrorna visar men SIFO var grymma offensivt. I slutet på den första och i början på andra reducerade Starcom två gånger så att siffrorna blev 5-2 och man jagade även ett tredje mål men när 6-2 kom så var matchen över varpå det bjöds på ett Hawaiispel sista kvarten och siffrorna spikades till målglada 8-3. Joacim Runholm, Mathias Friman och Johan Aronsson svarade samtliga för två mål vardera medan Bob Pernodd och Erik Blomkvist satte dit en strut var. Kämpen Martin Palm, David Zetterlund och Kalle Bexell (spelade 1-1 med sig själv) blev Starcoms målskyttar.
MATCHENS LIRARE: BOB PERNODD, TNS SIFO.

Svea – MSN  5 – 3
Jens Lundström 4, Andreas Björklund. M. Jonas Jonsborg 2, Anders Lundh.

Så var det dags för ett litet bottenmöte mellan Svea och MSN men av spelet att döma så liknade de bägge lagen två mittenlag. Det var full fart framåt och målchanserna duggade tätt. Det började med att Erik Axdorph sköt i stolpen men sedan var det dags för Jens Lundström show och han såg ut som i fornstora dagar och rullade iskallt in 1-0 från ett friläge i den fjärde minuten. Efter det prickade Lundström stolpen två gånger om och även Martin Eisele träffade stolpen. Sedan var det Anders Lundhs tur att träffa stolpen och med andra ord fick vi se hela fem virkträffar under de första tio minuterna, rekord kanske! Jonas Jonsborg som verkar vara i fin höstform kvitterade till 1-1 men Svea jagade vidare och Daniel Jirhäll fick på ett bra närskott som dock Björn Bigander gjorde en helt fantastisk fin räddning på. I anfallet efter så tog Svea ledningen på nytt när Lundström höll sig framme och gjorde 2-1. För andra gången denna halvlek kunde MSN kvittera när Lundh mycket vackert klackskarvade in 2-2 som också blev ett trevligt halvtidsresultat. I den andra halvleken bjöds det på ett ställningskrig och efter en halvtimme var MSN i ledningen för första gången och på nytt var det Jonsborgs som bokfördes för målet när han styrde in Jonas Lidéns skott till 3-2. Lyckan blev dock kortvarig för Andreas Björklund kvitterade till 3-3 endast 30 sekunder senare. Det hela såg ut att sluta oavgjort men Lundström var grym idag och med några minuter kvar fullbordade han sitt hattrick och matchens 4-3 mål. MSN tvingades på storoffensiven i slutminuterna och då passade Lundström på att göra sitt fjärde mål för dagen och Svea slapp ännu en hedersam förlust i och med 5-3 segern. MSN åker fortfarande på hedersamma förluster och trots att man vände både 0-1 och 0-2 till 3-2 så fick man inga poäng med sig idag heller, synd.
MATCHENS LIRARE: JENS LUNDSTRÖM, SVEA.

Clear Channel – Eurosport 0 – 2 (WO)

Expressen – TV 4  1 – 5
Patrik Myrbäck. T. Marcus Skarphagen 2, Thomas Pickelner, Robin Trygg, Carl Skärvall.

Serieledarna Expressen drog igång ett högt tempo och anföll med mycket folk från första stund men ett mycket smart spelande TV 4 försvarade sig utmärkt. Istället kontrade Fyran blixtsnabbt och på tio minuter så gjorde man både 1-0, 2-0 och 3-0. Vid det första målet spelade Marcus Skarphagen in bollen framför mål och den tog på en försvarade och in. Vid det andra målet så spelade Robin Trygg in bollen till Thomas Pickelner som var tillbaka i gammalt gott slag och trean smällde Trygg själv in i gaveln. Ett Expressen som blev tagna på sängkanten tog sig i kragen och innan paus så kunde pigga Patrik Myrbäck reducera till 3-1. Den första halvleken innehöll förutom fyra mål fyra träffar i virket. Kristoffer Karlsson var nära att kvittera men närskottet tog i stolpen och sedan radade TV 4 upp tre stolpar i rad genom Jimmy Widén, Skarphagen och Robert Björk så att rätt lag ledde var det inget snack om. I den andra halvleken sjönk tempot flera snäpp och Expressen gick på knäna efter en halvtimme vilket TV 4 utnyttjade i och med att fightern Carl Skärvall gjorde 4-1 och så kunde Skarphagen göra 5-1 i slutminuten med sitt 12 mål för säsongen. Fyran har verkligen kommit i form lagom till slutspurten medan Expressen tyvärr tappade både serieledningen och slutspelsplatsen inför de sista två spännande omgångarna.
MATCHENS LIRARE: CARL SKÄRVALL, TV 4.

IDG – Mediaedge: cia  0 – 3
Johan Högfeldt, Joel Nyrén, Kristian Kurki.

När Mediaedge: cia och IDG möttes så var det två lag med helt olika formkurvor. Cia är en gåta, laget har radat upp hela nio raka förluster i serien och man har inte vunnit på tio omgångar samt rasat från en tredje plats i tabellen till en nästjumbo. IDG däremot inledde med sju raka storförluster och låg klart sist men sedan har man varit något av hösten lag och spelat fem raka utan förlust. I dagens match var Cia det bättre laget och man hade ett fint passningsspel, härlig rörelse i spelet samt en mycket bra offensiv. Joel Nyrén sköt men Christoffer Björkwall räddade på mållinjen vilket han för övrigt gjorde tre gånger denna morgon. Johan Högfeldt sköt sedan returen över men efter en kvart kunde Högfeldt ta revansch när han gjorde 1-0 och med minuten kvar till halvtid så kunde Nyrén öka på till 2-0. IDG gav aldrig upp utan kämpade på riktigt bra. I den första halvleken stod Dan Lundqvist och gjorde det bra och han hade ett ypperligt tillfälle att reducera men Leslie Marsden höll nollan idag. I den andra halvleken så var Marwin Kalsböll Knudsen målvakt och med sin egen målvaktsstil var han mycket sevärd. En som verkligen var i farten denna morgon så var det Kristian Kurki. Han körde först ett eget solo som slutade med att bollen tog i ribban och sedan sköt han i stolpen innan han till sist avgjorde matchen med sitt 3-0 mål med några minuter kvar. Cia vände verkligen på en negativ trend och IDG kom ner på jorden igen, fortsättning följer.
MATCHENS LIRARE: KRISTIAN KURKI, MEDIAEDGE: CIA

Aftonbladet – Kanal 5  2 - 0 (WO)

Lokaltidningen Mitt i – FC Viasat Sport 6 – 2
Patric Jacobsson 5, Sten Blomstrand. F. Ola Wenström, Aron Wahlgren.

Den sista matchen i omgång 13 var en toppmatch mellan de formstarka lagen Lokaltidningen Mitt i och FC Viasat Sport. Förutsättningarna inför matchen var solklara, det vinnande laget skulle gå upp på slutspelsplats. Morgonens första målchans hade Patric Jacobsson när han kom fri i den sjätte minuten men i sista ögonblicket blev han träng så att skottet gick utanför. Matchens första mål kom minuten senare i det andra målet när Per Tellander sköt en hård hörna som Ola Wenström mycket skickligt bröstade in till 1-0. Under den andra halvan av första halvlek så spelade LMI lugnt och metodiskt och följaktligen kom också 1-1 när Mats Saxer hittade Jacobsson som med vänstern rullade in bollen i diagonal gavel. Några minuter senare var vändningen från 0-1 till 2-1 ett faktum när Jacobsson drev in i straffområdet samt sköt in bollen vid första stolpen. Jacobsson och Sten Blomstrand hade sedan en dubbelchans men Kalle Mellberg avvärjde bägge skotten. I början på den andra halvleken kom VS ut som ett nytt lag och man spelade en drömfotboll inledningsvis och vi räknade till hela fem klara målchanser på de första fyra minuterna. Wenström och Aron Wahlgren hade två var och Gustav Lundström en men Magnus Meier storspelade i målet och i stället för ett rättvist 2-2 mål i det läget på matchen så kontrade LMI in 3-1 när Jacobsson, typ lite turligt kunde göra mål på ett hopslag. Men VS var som sagt på gång och Wenström kom fri men Meijer var omutlig så istället för 3-2 kontrade Sten Blomstrand in 4-1 på en retur efter skott från Saxer, ridå! Resten av matchen kontrade LMI sönder VS som inte hade något motmedel på det och man kunde inte heller stoppa otroligt vasse Jacobsson varpå matchen slöt 6-2. Jacobsson svarade för hela fem mål i en toppmatch, stort! Wahlgren fick in ett mål till sist.
MATCHENS LIRARE: MAGNUS MEIER (förlåt Patric Jacobsson) LOKALTIDNINGEN MITT I.