Premier League 15:e omgången 2010

TNS SIFO – FC Seasons  5 – 0
Joacim Runholm 2, Johan Aronsson 2, Andreas Bryvall.

Vi gratulerar TNS SIFO till seriesegern och vi gratulerar lagkaptenen Stefan Svanfeldt som efter 24 år i tjänst äntligen får vinna en serie. SIFO hade nog Reklamserie-anden med sig för det var FC Seasons som var det bättre laget den första kvarten och de målchanser man skapade borde räckt till ett ledningsmål. Marcus Hallberg hade det bästa läget men som så många gånger förr så kommer klyschan fram, gör man inte mål framåt så blir det ett bakåt och mycket riktigt. Med två minuter kvar till halvtid så får SIFO sin första riktiga chans då Andreas Bryvall hukar sig ner och nickar fram bollen till Joacim Runholm som drar till med ett direktskott med vänstern inne i straffområdet och bollen sitter som en strut i nättaket. Om Seasons spelade bra i första så spelade man riktigt bra i början på den andra och vi räknade till hela fem bra avslut på lika många minuter. Bollarna gick utanför, över eller så storspelade Erik Blomkvist i målet. Mitt i Seasons kraftiga press kontrade SIFO och Svanfeldt tog sitt ansvar och spelade en perfekt boll till hittills osynliga Johan Aronsson som kom farande i djupet, hann precis före målvakten och rullade in 2-0, vilket flyt! Trots detta så fortsatte Seasons sin offensiv men i dag kändes det som att de kunde hålla på flera timmar, bollen ville inte in. Med fyra kvar avgörs matchen när Runholm gör sitt andra mål och 20:e sammanlagt. När klockan tickat iväg till 38.14 så slår Aronsson till för andra gången vilket betyder 4-0 och för första gången under hela året toppar han hela Reklamseriens skytteliga, det gäller att slå till vid rätt tillfälle. Symptomatiskt för hela matchen var att Bryvall stänkte in 5-0 med ett skott i krysset med minuten kvar. Nu väntar slutspel och uppflyttning i Serie A. ¨Köper¨ Seasons en måltjuv till nästa säsong blir man livsfarliga. Ännu en gång, grattis TNS SIFO.
MATCHENS LIRARE: STEFAN SVANFELDT, TNS SIFO.

Starcom – Mediaedge: cia  0 – 3
Samuel Andersson 2, John Aleman.

Mediaedge: cia avslutade säsongen på bästa tänkbara sätt när man tog tredje raka segern. Att cia legat nästjumbo ett tag är en gåta och idag spelade man riktigt trevligt. Efter en jämn inledning så fick cia det första målet när John Aleman slog till med ett skott, stolpe in. Starcom som varit lite ojämna under hösten drevs på av alltid så duktige Kalle Bexell men man hade svårt att få till det den sista tredje delen och när man väl kom fram var Kristian Kurki omöjlig att överlista. I början på andra så smällde för dagen mycket pigga Samuel Andersson in 2-0 i krysset. Starcom försökte gå i kapp och Henrik Eriksson drog två men Kurki stod i vägen. Även Anders Bojmar var nära men den suveräna gotlänningen Kurki ville hålla nollan idag. Istället för ett reduceringsmål för Starcom fastställde Andersson 3-0 i slutminuten. Välkommen åter nästa vår.
MATCHENS LIRARE: KRISTIAN KURKI, MEDIAEDGE: CIA.

TV 4 - Lokaltidningen Mitt I  1 – 7
Hannes Edlund. L. Patric Jacobsson 3, Viktor Meidal 2, Erik Pettersson, Mats Saxer.

I dag fick vi se en riktig toppmatch mellan TV 4 och Lokaltidningen Mitt i. Båda dessa lag hade chansen att nå slutspelet vid seger samtidigt som två konkurrenter måste förlora. Matchen bedrevs i ett högt tempo mellan två bra lag. Fyran var något vassare inledningsvis och för ovanlighetens skull innehöll laget 12 spelare. Det kanske var någon för mycket för efterhand bytte spelarna positioner och blev lite oorganiserade. Ju längre matchen led så blev LMI bara bättre och bättre och under fyra lyckominuter i slutet på halvleken gick man från 0-0 till hela 3-0 efter mål av Viktor Meidal, Patric Jacobsson och Erik Pettersson. Det första målet var vackert när Johan Kristensen slog en crossboll till Thomas Ringqvist som nickade in bollen till målskytten. I den andra var Fyran tvungna att gå på storoffensiven varpå LMI troligtvis gjorde sin bästa halvlek för året och det säger inte lite det. Laget hade ett bra försvarsspel, en fantastisk innermittfältare i Mats Saxer och sylvassa kontringar samt en grym utdelning. Först reducerade Fyran till 1-3 efter ett mäktigt skott från Hannes Edlund men sedan var det LMI show. Man gick från 3-1 till otroliga 7-1. Jacobsson blev tremålsskytt vilket betydde delad seger i hela Reklamseriens skytteliga. Meidal satte dit två och planens bästa spelare, Saxer satte även ett mål. Välkomna tillbaka nästa år.
MATCHENS LIRARE: MATS SAXER, LOKALTIDNINGEN MITT I.

FC Viasat Sport – Svea  3 – 2
Aron Wahlgren 2, Per Tellander. S. Pierre Knutsson, Jens Lundström.

FC Viasat Sport kan se tillbaka på deras bästa säsong hittills. Man inledde mycket bra och bjöd på två vackra mål. Vid det första målet slog en formstark Per Tellander ett bra inlägg som Aron Wahlgren elegant stötte in till 1-0. Det andra målet var ännu vackrare när Gustav Lundström slog in bollen inne i straffområdet och där mötte Tellander med ett mäktigt vänster volley skott i nättaket. VS var även nära 3-0 när Christoffer Braw kom fri men han rullade bollen strax utanför. Ju längre matchen led ju bättre blev Svea och Jens Lundström fick ett bra läge men den första halvlekens målvakt Robert Eriksson räddade. Sedan spelade J Lundström fram Joel Holmer som sköt ett bra direktskott strax utanför. I början på andra kom till sist reduceringen 1-2 efter det att Pierre Knutsson slog till med en vänsterkanon. Svea gick sedan för en kvittering och Daniel Jirhäll fick ett bra läge men den andra halvlekens målvakt Kalle Mellberg räddade. Med fem kvar så nickade Wahlgren in en hörna från G Lundström till 3-1 och det blev hans elfte mål för säsongen. Svea gav matchen ett sista nervryck när J Lundström väntade ut målvakten och sköt bollen via ribban och in. Det var tveksamt var bollen studsade men domaren var säker och precis som i VM finalen 1966 blev det mål. Sista tre blev spännande men till sist höll VS undan, trevlig säsong gubbar och välkomna tillbaka nästa år.
MATCHENS LIRARE: ARON WAHLGREN, FC VIASAT SPORT.

Aftonbladet – IDG  2 – 1
Mikael Samuelsson, Johan Åsén. I. Dan Blomqvist.

Att de var två bottenlag som möttes var en gåta, det var nämligen full fart framåt i en mycket tempostark och bra match mellan Aftonbladet och IDG. De var också en match mellan två stilar. IDG hade många unga killar som körde efter modellen, kör så det ryker. AB:s spelare hade minst tio år högre medelålder och försökte spela mer fotboll och man vårdade bollen inom laget. David Ajneling fick matchens första målchans men den förre IDG spelaren Anders Vesterlund räddade. Sedan var Johan Åsén igenom men han lobbade över. Åsén hade också en bra nick efter ett överlångt inkast från Pontus Ogebjer. IDG gjorde sedan 1-0 genom en fin klackspark från Dan Blomqvist. Halvleken avslutades med att den andra förre IDG spelaren Robert Pihl försökte sig på en härlig bicycletas. Bladet inledde den andra rundan på ett imponerande sätt, ja tror kanske att de visade upp årets bästa spel. Erik Sylvén lirade fram Åsén men bollen ville inte in och sedan sköt Ogebjer en kanon i ribban och ett mål hängde verkligen i luften. Efter en halvtimme kom till sist kvitteringen när Mikael Samuelsson drog till på volley, ett vackert mål. AB var inte nöjda med det utan minuten senare kom äntligen specialaren med gott resultat, som lyst med sin frånvaro ett bra tag. Med Ogebjer i laget får hela AB en helt annan dimension och det var ju just han som kastade ett av sina patenterade inkast och så nickade Åsén in bollen och därmed hade man vänt 0-1 till 2-1 på en minut. Bladet gick även för att avgöra matchen med ett 3-1 mål men Nicolas Larsson stoppade alla försök och han var bra matchen igenom. I slutminuterna försökta IDG kvittera men AB höll undan, välkomna tillbaka nästa vår.
MATCHENS LIRARE: PONTUS OGEBJER, AFTONBLADET.

Eurosport – MSN 3 – 2
Rasmus Winther 2, Jacob Frisk. M. Erik Axdorph, Anders Lundh.

Matchen mellan Eurosport och MSN satte högsta fart direkt och MSN hade hittat två fynd på våningsplan 2 och det var Jennie Flodin från ¨Älvsjö tjejer de e grejer¨ och så Patrik Brunnberg, som dessutom nickade i stolpen redan i den andra minuten. Brunnberg var riktigt bra som innermittfältare och spelar man med honom nästa säsong kommer laget att höjas många %. Eurosport vaskade sedan fram tre målchanser i rad men Johan Lidén var med på noterna och istället kunde den speciella måltjuven Erik Axdorph slå till med ett bra skott på halvvolley till 1-0. I slutet på halvleken så smällde Rasmus Winther in kvitteringen till 1-1 med ett skott i diagonal burgavel. MSN fick sista ordet när Anders Lundh vräkte in bollen till 2-1 med fem sekunder kvar till paus. I början på andra tog Lundh sig förbi målvakten och skulle ¨bara¨ rulla in den i öppet mål men på något konstigt sätt gick bollen utanför. Istället för kanske ett matchavgörande 3-1 mål så kontrade Eurosport in 2-2 i anfallet efter när Winther nickade fram bollen samt slog till på halvvolley från 20 meter, vilken kasse. Tyvärr gjorde målskytten sin sista match i Reklamserien på ett bra tag, flyttlasset kommer att gå till Borås. Efter ett ställningskrig fick Jacob Frisk ett läge efter en halvtimme och via stolpen sköt han sitt första mål för säsongen efter den konstiga skadan. Eurosport höll sedan undan och vann med 3-2. Det bli mörkare och mörkare för var morgon, flyttfåglarna drar söderut och en efter en av alla de kämpande fotbollspelare lägger skorna i vinteridé. Men sedan blir det ljusare, varmare och så är det vårpremiär igen, ni är alla välkomna åter.
MATCHENS LIRARE: RASMUS WINTHER, EUROSPORT.

Four of a Kind – Expressen 2 – 6
Magnus Frisk, Magnus Helin. E. Kimmo Rolin 3, Kristoffer Karlsson 2, Serdar Ok.

Förutsättningarna för Expressen var glasklara inför matchen mot Four of a Kind. Det var seger som gällde för att nå slutspelet. Det var inga nervösa spelare på plan utan Expressen bara öste på och som de spelade inledningsvis så bör Serie A-lagen hålla sig i hatten. Laget skapade tre giftiga chanser under de första fem minuterna och passningsläggare vid samtliga tillfällena var Kimmo Rolin men bollen ville inte in där Patrik Myrbäck var närmast med ett ribbskott. Formstarka Rolin tog då sakerna i egna händer och smällde in 1-0. Sedan spelade Rolin huvrollen igen när han spelade fram Kristoffer Karlsson som fick in 2-0 bollen efter lite flyt. Ju längre halvleken led ju bättre blev Kind och Alexander Falck kom fri men sköt utanför. Reduceringen kom några anfall senare när Magnus Frisk iskallt lobbade in bollen med vänstern. Med endast 30 sekunder kvar till pausvilan blev Rolin fälld, tog själv straffen och så stod det 3-1. Expressen började även den andra halvleken i stor stil och firman Rolin & Karlsson såg till att 3-1 blev till 5-1. Efter en halvtimme gjorde båda lagen var sitt mål genom Serdar Ok och Magnus Helin så att slutresultatet skrevs till 6-2. För Expressen väntar nu Tössinger som krossat allt i år medan Kind få ta vintervila.
MATCHENS LIRARE: KIMMO ROLIN, EXPRESSEN.

Clear Channel – Kanal 5  2 - 0 (WO)