Serie A 2:a omgången 2010

BOW reklam – Dagens Nyheter  0 – 0

Dagens Nyheter mönstrade bästa uppställningen denna morgon. Laget hade en fantastisk defensiv, spelarna underordnade sig sina roller lojalt och så kontrade man giftigt. Med andra ord så spelade man typiskt svenskt. BOW reklam spelade bollen till varandra och försökte och försökte men man skaffade sig bara en rejäl målchans under den första halvleken men David Balsam räddade David Nildéns nick. Man kan säga att spelövertaget var skenbart. Däremot hade DN två jättelägen men Henrik Strömblad räddade både Jonas Breding och Simon Lindbergs frilägen. Den andra halvleken bedrevs i samma anda och efter en halvtimme stod det fortfarande 0-0. Sedan gjorde 44-årige (och ännu inte gråhåriga) Peter Kisfaludy ett otroligt solonummer när han tog bollen från planens mittpunkt och drog två tre man på vägen fram till mål och fick även bollen förbi målvakten men lagkaptenen Mathias Bengtsson slog bort den på mållinjen och returen sköt Nildén strax över. Under matchens sista tio minuter kroknade spelarna en aning och spelet blev mer öppet och svängde fram och tillbaka. Några mål blev det dock inte. Ett tråkigt resultat men inte en tråkig match. Stefan Söderström gjorde comeback efter några års frånvaro och så fick vi se veckans tredje före detta allsvenska spelare göra debut och i ordningen den 65:e i historien. Jan-Erik Berg med 19 Allsvenska matcher och ett mål på visitkortet debuterade i Reklamserien. En av seriens absolut bästa spelare heter Jonas Breding. Hade han satsat full ut i sin karriär hade det räckt mycket långt. Vilket steg, vilken lirare och vilket flås.
MATCHENS LIRARE: JONAS BREDING, DAGENS NYHETER.

Bizkit – Tössinger  0 – 2 (WO)

Tidningskungen – FC Talentum  6 – 0
Andreas Gustafsson 2, Rutger Lindquist, Jerry Månsson, Jimmy Thurby, Anders Lennhagen.

De regerande mästarna och årets serieledare Tidningskungen fick en drömstart på matchen när man ledde med 2-0 redan efter fyra minuter. Sedan rullade de bara på och laget spelade stundtals rena klapp, klapp spelet. Nykomlingen FC Talentum kom med andra ord ner på jorden ganska rejält efter premiärvinsten. Marcus Carlsson hade visserligen ett friläge i den tionde minuten men skottet gick utanför. Sedan radade TK upp tre gyllene lägen men det tredje målet kom med minuten kvar att spela av den första halvleken genom Andreas Gustafsson som gjorde sitt andra mål för dagen. Rutger Lindquist var på alerten idag och satte en strut samt hade två i virket. Det stod fortfarande 3-0 efter en halvtimme men sedan ökade TK på till hela 6-0 efter mål av Jerry Månsson, Jimmy Thurby och Anders Lennhagen. Talentum var verkligen värda att spräcka nollan men Klaus Bengtsson höll nollan idag.
MATCHENS LIRARE: JERRY MÅNSSON, TIDNINGSKUNGEN.

Mediakompaniet – Dandy Dots  1 – 2
Claes Andberg. D. Fredrik Käck, Jonas Andersson.

Dandy Dots spelade en säker defensiv, vårdade bollen ömt och kontrade med ständigt giftige Jonas Andersson på topp. Det gjorde så att Mediakompaniet för en gångs skull tappade farten och under den första halvleken var matchens målchanser lätt räknade på den ena handen. Tommy Svensson sköt två frisparkar där den andra träffade stolpens utsida. Sedan hade Andersson en lobb över från ett bra läge. MK målchans fick Jonny Månsson men han fick inte till det. Precis innan halvtidsvilan kunde Fredrik Käck göra 1-0. I den andra halvlekens inledning så drog Andersson en försvarare, han drog även målvakten men skottet gick i gaveln. Med åtta minuter kvar av matchen kastade Andreas Lifbom ett inkast till Claes Andberg som vickade sig förbi en spelare samt elegant kvitterade till 1-1. Då trodde man att MK skulle ta över men i anfallet efter sköt Niclas Ivarsson i ribban varpå bollen dök ner på mållinjen och väl där kunde Andersson nicktoucha in 2-1. Detta var DD:s dag och Ivarsson sköt en riktig kanon men Jari Hållander gjorde en bejublad räddning och till sist gick slutsignalen och DD har startat denna säsong på ett bra sätt. Obesegrade i serien samt avancemang i cupen.
MATCHENS LIRARE: FREDRIK KÄCK, DANDY DOTS.

DHL Reklam – AGO  2 – 5
Robert Nordin, Freddy Hägglund. A. Simon Thylander 2, Per Jonsén, Peter Waltre, Michel Gordin.

AGO kom snabbt över premiärförlusten och spelade stundtals riktigt bra. Det var annars DHL Reklam som inledde bäst och i den sjätte minuten kom också 1-0 genom den första halvleks bästa spelare, Robert Nordin. DHL:s lycka blev ovanligt kort för på 40 sekunder vände AGO 0-1 till 2-1 efter mål av Per Jonsén som stötte in Michel Gordins inspel och Simon Thylander som snyggt placerade in ledningsmålet. Efter dussinet minuter kom även 3-1 genom Peter Waltre och AGO hade så gott som 100% utdelning. I början på andra halvlek stod matchen och vägde ett tag och det nästkommande målet var givetvis av stor vikt för matchens resterande utgång. Robert Sjölund sköt ett lågt hårt kanonskott invid stolpen och troligtvis är Kristian Kaufmann den enda målvakten i hela Reklamserien som kunnat rädda en sådan boll. Sedan var Fredrik Persson fri men Kaufmann räddade igen. Istället för ett reduceringsmål kunde Thylander göra sitt andra mål för dagen till 4-1. DHL gav inte upp utan Freddy Hägglund gjorde 2-4 och hade Pelle Ericsson gjort 3-4 med tre minuter kvar hade det blivit intressant men skottet tog i ribban och över. Istället fastställde Michel Gordin slutresultatet till 5-2 efter en fin passning från Jesper Blomqvist i en öppen match i underbart väder.
MATCHENS LIRARE: SIMON THYLANDER, AGO.

IEC in Sports – Done  5 – 4
I.
Christoffer Cederblad 2, Torsten Billing, Tobias Franklin, Hans Svelander. D. Roger Tell 2, Björn Westberg, Andreas Westberg.

Det finns drömstarter och så finns det drömstarter. Nykomlingen IEC in Sports fick till en magisk drömstart när Torsten Billing skarvade in Tobias (f.d. Johansson) Franklins passning efter 10 sekunder. Exakt en minut senare sköt Franklin själv in bollen till 2-0. Men det var inte stopp där för efter två minuter kom även 3-0 genom Christoffer Cederblad, otroligt. Ett chockat Done reducerade på straff genom Roger Tell i den femte minuten men det gick inte att stoppa IEC inledningsvis för i den åttonde minuten gjorde Cederblad sitt andra mål till 4-1. Done spelade upp sig avsevärt ju längre matchen led och Daniel Larsson sköt en kanon som Max Malm lyckades styra upp i ribban och ut. I början på andra fick 52-årige Björn Westberg sitt livs träff när han på helvolley sköt in 2-4 via ribbkrysset efter en hörna slagen av Larsson. Med sju minuter kvar kom även 3-4 genom formstarka Tell som satte sitt andra mål för dagen. Nu gick Done på storoffensiven men IEC kontrade och fick även de en straff och den slog Hans Svelander bergsäkert i mål till 5-3. Done hade ångan uppe och Andreas Westberg reducerade till 4-5 med tre kvar. IEC höll undan men hade matchen varat några minuter till så hade säkert Done fått till en kvittering, bra spurt från Done. IEC kan verkligen kan slå sig för bröstet, obesegrade i Serie A, hittills!
MATCHENS LIRARE: BJÖRN WESTBERG, DONE.