Serie A 3:e omgången 2010

Dagens Nyheter – DHL Reklam  0 – 5
DH. Johan Gerdes 2, Henrik Wåhlin 2, Dick Hedivi.

DHL Reklam startade i ett virvlande tempo och tog för tredje matchen i rad ledningen med 1-0. Det var Dick Hedivi som enkelt rullade in bollen. I denna match tappade aldrig DHL greppet. Dagens Nyheter kom däremot in i matchen och precis när det började lukta kvittering så avslutade DHL halvleken med två mål så att 1-0 blev till 3-0 efter mål av Johan Gerdes när han rundade målvakten och behärskat rullade in bollen. Sedan kunde den första halvlekens bästa spelare, Henrik Wåhlin, göra trean. DN försökte komma ikapp i andra men denna härliga morgon var tillägnad DHL som efter en halvtimme kunde göra både 4-0 och 5-0 efter ytterligare mål från Gerdes och Wåhlin. DN var nära att spräcka nollan när Jonas Breding höll sig framme men nicken strök stolpen. DN får väl utlysa en tävling i tidningen om vem som gör årets första mål och när det kommer. Blir det i maj, juni, juli eller i augusti, kom igen gubbar. DHL tog en välbehövlig seger. Ulf Kramer var bra som vanligt och Pelle Ericsson träffade stolpen igen.
MATCHENS LIRARE: HENRIK WÅHLIN, DHL REKLAM.

Dandy Dots – BOW reklam  1 – 1
Jonas Andersson. B. Conny Liljeqvist.

BOW reklam inledde matchen på ett sprudlande sätt och laget hade skaffat sig två rena frilägen efter endast fyra minuter. Nikos Nikopoulos var solo från halva plan men när han skulle dribbla av målvakten så dök just Roger Stokki ner framför fötterna och tog bollen iskallt. Sedan var Anders Hammargren igenom men Stokki avvärjde igen. Därför kom det lite överraskande när ständigt farlige Jonas Andersson helt omarkerad gjorde 1-0. I och med det målet så kom BOW av sig och Dandy Dots var närmare ett 2-0 mål än BOW en kvittering. Innan halvleken var slut så kom det en kvittering från BOW:s sida när debutanten Conny Liljeqvist höll sig framme på en retur. Det var BOW som förde spelet i den andra halvleken men de få målchanser som uppstod var jämnt fördelade. Mot slutet av matchen var BOW närmast en seger men det hela slutade oavgjort och därmed är bägge lagen fortfarande obesegrade i Serie A. DD var mest nöjd efter slutsignalen och har startat denna säsong magnifikt. Kul att se Stefan Söderström, han var bra idag igen och svarade för en snurrfint i hög fart.
MATCHENS LIRARE: ROGER STOKKI, DANDY DOTS.

Bizkit – Tidningskungen  2 -10
B. Peter Arnesson 2. T. Andreas Bergvall 3, Jimmy Thurby 2, Jerry Månsson 2, Rutger Lindquist 2, Klaus Bengtsson.

Bizkit fick en drömstart på matchen när Björn Ericsson slog in en hög boll framför mål och där presenterades sig lagkaptenen Peter Arnesson när han dundrade in 1-0 på helvolley på hans första bollberöring på hela vårsäsongen, vilken strut. Minuten senare så förlängde samma Arnesson in bollen i mål på David Anderssons målskott. Ett lite chockat Tidningskungen tog sig i kragen och i den tionde minuten kom reduceringen genom Jimmy Thurby. Efter en kvart kom en avgörande situation för hela matchen. Bizkit rullade upp matchens vackraste anfall där 55-årige Sten-Ove ¨Putte¨ Ramberg chip lobbade bollen till Andersson som med en cykelspark fick bollen till Arnesson men han stötte bollen strax utanför. Istället för 3-1 för Bizkit så stod det 6-2 till TK fem minuter senare, ja ni läste rätt. Efter en halvtimme stod det fortfarande 6-2 men sedan gick TK fram till en 10-2 seger efter att det sista målet gjordes efter 17.32. Duktige Andreas Bergvall svarade för ett hattrick medan Thurby, Jerry Månsson och Rutger Lindquist gjorde två mål var. Klaus Bengtsson klackade kyligt in en kasse i krysset. Det är aldrig bra att en match slutar tvåsiffrigt. Antingen är det ena laget för bra för Reklamserien eller tvärtom.
MATCHENS LIRARE: PETER ARNESSON, BIZKIT (skadad men gjorde två, blev sedan målvakt).

Tössinger – AGO  3 – 1
Fredrik Dahlström 2, Mats Lundin. A. Olle Kullinger.

De två giganterna Tössinger och AGO möttes i den tredje omgångens prestigematch. Den första halvleken slutade 0-0 och vi fick se få målchanser. Michel Gordin drog på ett skott på halvvolley från straffpunkten vid stolproten men som Gordon Banks gjorde Magnus Larsson en fantastisk räddning. Sedan hade Fredrik Dahlström två rökare men Kristian Kaufmann gjorde en reflexräddning samt en äkta TV-räddning. Tössinger vann första ronden knappt på poäng och det var också Tössinger som fick det viktiga första målet i inledningen på andra när Fredrik Persson från sin högerbacks position slog en lång boll och målvakten, en försvarare och Dahlström gick upp i luften och den sistnämnda nicktouchade in 1-0. I samma minut fick den fantastiska evighetsmaskinen Mats Lundin till ett perfekt instick och Dahlström kunde vinkla in 2-0. Nu blev uppförsbacken tyngre för AGO men de gav givetvis inte upp. När Fredrik Sträng hade öppet mål var vi beredda att anteckna ett reduceringsmål men Larsson gjorde årets räddning. Sedan hade Olle Kullinger en nick från nära håll men den gick utanför. Minuterna senare dök det upp en dubbelchans för AGO men både Kullinger och Peter Waltre fick inte till närskotten för på mållinjen stod först Larsson och sedan Mathias Tauberman som räddande änglar. Då förstod vi att detta inte var AGO:s morgon. Mycket riktigt så smällde Lundin in 3-0 med ett mäktigt skott i krysset. Tössinger har väl aldrig startat så här bra. Frågan när man förlorade en match under ordinarie tid. Det måste varit för ett år sedan, kom igen AGO.
MATCHENS LIRARE: MAGNUS LARSSON, TÖSSINGER.

FC Talentum – IEC in Sports  1 – 3
F. Marcus Carlsson. I. Torsten Billing 2, Craig Neilson.

Det var FC Talentum som inledde nykomlingsmötet piggast men när IEC in Sport fick sitt första anfall så hamnade bollen hos Craig Neilson, som drog på ett överraskande skott som smet in. 20 sekunder senare lättade Torsten Billing in 2-0 i nättaket, snacka om utdelning. Resten av matchen bjöds det på Hawaiispel och spelmässigt hade matchen inte någon Serie A stämpel på sig. Kämpatakterna var det inget fel på men det började bli lite småfult vilket fick till sin följd att domaren visade ut tre spelare inom loppet av en minut vilket gjorde att det snabbt lugnade ner sig. IEC kunde även göra 3-0 när Hans Svelander spelade fram Billing som gjorde sitt andra mål. I slutet på den första halvleken drev Marcus Carlsson igenom som nästan bara han kan och trots tuff uppvaktning fick han in bollen framför mål där den tog på en försvarare och in till 1-3. Vi förväntade oss en anstormning från Talentums sida i inledningen på andra men den kom aldrig riktigt och istället träffade både Neilson och Petter Werner ribban med kanoner. Sista tio satsade Talentum allt framåt och Linus Erkhammar hade två jättelägen där först fantastiske Max Malm gjorde en enhandsräddning samt en reflexdito. Även Emil Sahlin och Calle Froste hade fantastisk fina chanser men Malm var grym. IEC höll undan och vann. Vem hade trott att laget skulle ligga på en tredje plats i Serie A utan förlust efter tre omgångar samt att man avancerat i cupen efter seger mot BOW reklam, kanske de själva i så fall!
MATCHENS LIRARE: MAX MALM, IEC IN SPORTS.

Done – Mediakompaniet  2 – 6
D. Pär Askerstam, Roger Tell. M. Andreas Lifbom 2, Jonny Månsson, Pehr Dunger, Johan Sund, Kristoffer Willén.

Utan att glänsa i sedvanlig stil tog Mediakompaniet en stabil och trygg seger över jumbon Done. Efter en lite trevande inledning kunde Andreas Lifbom ge sitt lag ledningen med 1-0 i den åttonde minuten. Efter en kvart kom en liten överraskande kvittering genom mycket duktige Pär Askerstam. Under den första halvlekens sista minuter kunde i alla fall MK rycka ifrån till 4-1 efter det att Jonny Månsson gjort en fantastisk lobb, Lifbom sitt andra mål efter vägg med Pehr Dunger och så kunde även Dunger hamna i målprotokollet. Det går inte att slappna av mot Done för ifjol ledde MK både med 3-0 och 4-2 för att sedan förlora med 4-5. Den matchen satt kanske i skallarna hos MK för i inledningen på den andra halvleken hade Done sin bästa period i matchen och det var mycket nära mål när Andreas Westberg var framme men Jari Hållman gjorde en kvalificerade en hands räddning men 2-4 kom aldrig utan istället kunde kanske Reklamseriens bästa spelare, Johan Sund, göra 5-1 med sju kvar. Kristoffer Willén ökade på till 6-1 innan alltid duktige Roger Tell kunde tröstmåla i slutsekunden.
MATCHENS LIRARE: JONNY MÅNSSON, MEDIEKOMPANIET.