Serie A 4:e omgången 2010

BOW reklam – FC Talentum  2 – 2
David Nildén 2. F. Marcus Carlsson, Martin Hallberg.

FC Talentum hade bestämt sig för att spela defensivt och kontra vilket gjorde att BOW reklam tog ett stadigt grepp om matchen. I den femte matchminuten sköt Michael Eklund i ribban varpå Christian Hosenfeld nickade returen i stolpen. Det blev inget mål den gången men när David Nildén sköt i den elfte minuten så kom 1-0. Då skulle helt plötsligt Talentum börja anfalla och det är alltid en svår omställning. Men lite överraskande gjorde man det mycket bra och Marcus Carlsson snappade upp en retur, tråcklade sig förbi två spelare och kunde slå in kvitteringen till 1-1. Minuten senare så slog Andreas Wohlfeil en fin crossboll till den bortre delen av straffområdet och där stod Martin Hallberg som tog ner bollen samt gjorde ett fint mål. Därmed hade Talentum vänt ett spelunderläge och ett målmässigt underläge med 0-1 till 2-1 på tre minuter. BOW satte sedan högsta fart i inledningen på andra och spelade stundtals riktigt bra. Först hade Peter Kisfaludy och Patrick Luxenburg öppet mål och båda ville sätta dit den men kunde inte komma överens varpå målchansen rann ut ur sanden. Minuten senare fick Kisfaludy ett nytt läge men skottet gick utanför. Då fick Nildén med vänstersläggan kliva fram och pang så var det kvitterat. Nu gick BOW även för segern och lägen skapades och det bästa fick Kisfaludy i slutminuterna men bollen gick strax utanför. BOW är fortfarande obesegrade men har nu spelat tre raka oavgjorda. Talentum fick med sig en pinne.
MATCHENS LIRARE: DAVID NILDÈN, BOW REKLAM.

Bizkit – Mediakompaniet  0 – 1
M. Andreas Lifbom.

Mediakompaniet och Bizkit bjöd på en jämn och spännande match där MK styrde spelet till en början och skapade en rad fina lägen. Första halvleks bästa läge hade dock Sten-Ove ¨Putte¨ Ramberg när han sköt i stolpen efter ett mycket långt inkast från de fysiska fenomenet Gustav Lundström. I början på andra lirade Bizkit riktigt bra och skaffade sig tre raka målchanser men efter en halvtimme stod det fortfarande 0-0 som i det läget på matchen var rättvist. MK lade sedan in en riktig slutspurt och Andreas Hagelin gjorde en fantastisk enhandsräddning på Andreas Lifboms markskott. Sedan slog Johan Sund en frispark till Kristoffer Willén som sköt utanför diagonal stolpe. Med två minuter kvar sköt sedan Sund strax utanför och det lutade åt en 0-0 match. Med 30 sekunder kvar startade MK matchens sista anfall och Lifbom sköt ett skott långt utifrån och bollen tog på en försvarare samt gick i en båge över en vilt sprattlande målvakt och in, vilket flax. Starkt av MK men vi led med Bizkit som var ytterst nära att ta sin första poäng i årets serie.
MATCHENS LIRARE: ANDREAS HAGELIN, BIZKIT.

Tidningskungen – IEC in Sports  6 – 1
Jerry Månsson 3, Emil Mattsson, Andreas Gustafsson, Peter de Clairac. I. Christoffer Cederblad.

Vem kan stoppa Tidningskungen! Nykomlingen och hittills obesegrade IEC in Sports försökte men man räckte inte till. Formstarka Jerry Månsson ryckte som i fornstora dagar och spelade in bollen till Emil Mattsson som stötte in 1-0 i den femte minuten. Med tre minuter kvar av halvleken kom också 2-0 efter en frispark från Andreas Gustafsson och det målet hade hängt i luften under några minuter. Vi trodde nog att IEC skulle försöka jaga ikapp i inledningen på andra men det blev tvärtom. På tre minuter blev 2-0 till 4-0 efter det att Peter de Clairac gjort 3-0 efter ett fint pass från Gustafsson och så spelade Månsson vägg med Rutger Lindquist till 4-0. Sedan klev Johan Magnusson in i handlingarna samt serverade Månsson till 5-0 och 6-0 och därmed svarade Månsson för ett hattrick samt gick upp i skytteligaledning i hela Reklamserien med sina åtta fullträffar. IEC ryckte sedan upp sig två klasser och skaffade sig tre raka frilägen där Christoffer Cederblad hade två och Pelle Lundquist ett. Målvakten Klaus Bengtsson, inspirerad av Danmarks framgångar i Hockey VM, gjorde två riktigt svettiga räddningar. Han fick inte hålla nollan för Cederblad kunde på sin tredje chans tröstmåla.
MATCHENS LIRARE: KLAUS BENGTSSON, TIDNINGSKUNGEN.SE.

Tössinger – Dagens Nyheter  2 – 0
T. Mats Lundin, Peter Holm.

Tössinger och framförallt Fredrik Dahlström inledde i stor stil. I den femte minuten blev Dahlström fälld men sköt den efterföljande straffen utanför. Minuten senare tvingade Dahlström David Balsam till en otrolig reflexräddning. Till sist kom 1-0 genom Mats Lundin. I början på andra spelade Dagens Nyheter upp sig rejält och Johan Claesson sköt en volley mot krysset men där låg Magnus Larsson likt stålmannen och tippade ut bollen till hörna, vilken räddning. DN hade en kvittering i sikte och efter en halvtimme fick vi tyvärr se två fula utvisningar (en ful stämpling samt ett knä i låret). Detta vill vi inte se i framtida matcher. Med nio minuter kvar kunde Peter Holm avgöra tillställningen med sitt 2-0 mål. Sedan var det lika nära ett 3-0 mål för Tössinger som en reducering för DN. Tössinger tog idag sin fjärde raka och ligger i vinnarhålet bakom Tidningskungen. DN spelade upp sig idag men tre timmar utan mål är nog ett rekord i sig.
MATCHENS LIRARE: MAGNUS LARSSON, TÖSSINGER.

Done – DHL Reklam  1 – 4
Do.
Pär Askerstam. DH. Johan Gerdes 2, Michael Björling, Mikael Brunell.

DHL Reklam följde upp vinsten i den förra omgången med en ny bra match. DHL var det bättre laget från start och efter dussinet minuter kom också 1-0 som ett brev på posten efter ett vackert anfall där till sist Mikael Brunell spelade in bollen till Johan Gerdes som elegant lyfte bollen över målvakten och in i gaveln. Dones målvakt, Daniel Drottshage, var en bra debutant. Med två minuter kvar till halvtidsvilan så spelade Robert Nordin fram Gerdes som gjorde sitt andra mål för dagen till 2-0. Done hade ett bra snack i pausen och kom ut som ett nytt lag i inledningen på andra. Niklas Anbratt spelade fram Pär Askerstam men närskottet gick över. Sedan fick Björn Westberg ett bra läge men skottet gick utanför. Done var nu riktigt bra och ett mål hängde i luften men även DHL hade en debuterande målvakt i Magnus Brynnesson, som tog de mesta. Istället för en reducering kunde Michael Björling avgöra tillställningen med sitt påpassliga 3-0 mål. I slutminuten sköt sedan Ulf Kramer ett kanonskott efter marken och framför mål stod Brunell och styrde in 4-0 på Hockeyvis. Det sista som hände var att Askerstam kunde rättvist spräcka nollan. DHL går upp på slutspelsplats medan Done väntar på första poängen.
MATCHENS LIRARE: MAGNUS BRYNNESSON, DHL REKLAM.

Dandy Dots – AGO  0 – 2
Per Jonsén, Michel Gordin.

Den första halvleken kunde varit en propagandafilm om hur det skall vara i Reklamserien. Matchen inramades av ett fantastiskt vårväder och båda lagen, AGO och Dandy Dots, bemödade sig med att spela bra fotboll vilket man också gjorde. Stämningen på plan var perfekt och trots böljande snabbt spel blåstes det inte för någon frispark. AGO gjorde tidigt 1-0 efter det att Per Jonsén påpassligt sköt in bollen i gaveln. I anfallet efter sköt Birhan Akdag ribba ner från nära håll. Spelet vände igen och Michel Gordin hittade Per Apelgren i sin favoritposition vid den bortre stolpen men otroligt nog gick styrningen från en meter i stolpen och ut. Spelet vände igen och Jonas Andersson fick iväg ett bra skott som Kristian Kaufmann räddade. En stund senare testade Apelgren Roger Stokki men även han briljerade. Som ni hör var det en fantastisk fotbollsmatch. I den andra halvleken tog AGO hem laget lite och DD anfall blev allt färre och de som kom blev uddlösa. Matchen stod och vägde. På en kontring var Gordin nära att avgöra men Stokki räddade igen. Med fem minuter kvar kom sedan nådastöten när Gordin slog in bollen på den tredje returen till 2-0. I slutminuterna forcerade DD våldsamt mot ett AGO som gick på knäna. Att Kaufmann tog Akdags hårda skott med en reflexräddning var svårt att förstå, han såg inte ens bollen. Minuten senare lossar Andersson kanonen och Kaufmann gör en ny kanonräddning och till sist håller AGO undan och vinner med 2-0. DD föll med flaggan i topp som det heter.
MATCHENS LIRARE: KRISTIAN KAUFMANN, AGO.