Serie A 5:e omgången 2010

BOW reklam – Done  3 – 1
B. Christian Hosenfeld 2, Andreas Hammargren. D. Joakim Karlsson.

BOW reklam inledde i stor stil, tappade sedan farten och var nära att förlora hela matchen innan man fick till en fin slutforcering. I den fjärde minuten styrde Christian Hosenfeld in David Nildéns hårda markskott till 1-0 och sedan jagade man ytterligare mål men allt eftersom matchen led blev det mer en Hawaii-betonad historia och Done höll sitt uddamålsunderläge. Efter en kvart var Roger Tell nära att kvittera men Henrik Strömblad gjorde en riktig TV-räddning. Halvlekens sista chans hade BOW när Michael Eklund sköt en boll som rensades bort på mållinjen av Niklas Anbratt. I den andra halvleken böljade spelet fram och tillbaka helt plötsligt kom backen Joakim Karlsson farande bakifrån och sköt vackert 1-1 i steget. Efter en halvtimme hände några matchavgörande situationer. Först sköt Nildén ett högerskott som målvakten Alex Edén tippade i ribban, spelet vände och Done kom i en fartfylld kontring i ett tre mot två läge där till sist Anbratt blev frispelade men skottet gick strax utanför. Minuten senare sköt Anders Hammargren 2-1 via den bortre stolpen. Done jagade en kvittering i slutminuterna men istället kunde Hosenfeld skjuta avgörande 3-1 med ett rappt skott invid stolpen. BOW är fortfarande obesegrade i Serie A medan Done väntar på den första poängen i dito serie.
MATCHENS LIRARE: CHRISTIAN HOSENFELD, BOW REKLAM.

AGO – Dagens Nyheter 2 – 3
A. Magnus Laurin, Peter Waltre. D. Thomas Pagling 2, Jesper Olsson.

Dagens Nyheter svarade för en fantastisk vändning, tog sin första seger och samtidigt så bröt man en förbannelse. Det började annars i sedvanlig stil när Johan Claesson gjorde en fin prestation inne i straffområdet men den vikarierande målvakten Elias Karroum gjorde en benparad på skottet. I mitten på halvleken hade AGO en bra period och man byggde upp ett mycket vackert anfall där bollen gick på en touch mellan fyra spelare innan Peter Waltre slog ett fint inlägg och framför mål dök Magnus Laurin upp och svarade för en grym nick i mål till 1-0. I anfallet efter kunde sedan Waltre öka på ledningen till 2-0 efter ett överraskande skott. I slutminuterna var inte heller ett 3-0 mål långt borta när vårdebuterande Fredrik Dahlin smekte bollen i ribban efter ett fint skott. I början på andra hade Sebastian Nordlund en dubbelchans men fantastiske Karroum räddade bägge. Efter tre timmar, 23 minuter och 16 sekunder gjorde DN årets första mål när Thomas Pagling lyfte in reduceringen i den bortre gaveln. Sedan dröjde det inte lika länge innan nästa mål kom utan snarare 54 sekunder då Simon Lindberg i högerbacksläge slog en crossboll till planens kung, Pagling, som stod i ytterkanten av straffområdet lite till vänster och drog till på helvolley samt fick till årets träff varpå bollen satt bergsäkert i diagonal gavel, vilken strut till 2-2! Reste av matchen blev dramatisk och Pagling var även nära att göra ett hattrick men Karroum räddade friläget. Sedan hade Per Jonsén ett närskott och ett skott utanför straffområdet men båda gick utanför respektive stolpe. Som ni hör så svängde det ordentligt och med fyra minuter kvar var Pagling stark som en oxe när han vann två närkamper hårt trängd och fick fram bollen till Jesper Olsson, som i sin tur rullade in 3-2, vilken vändning! DN höll sedan undan och man visade stor lagmoral, besegrade därmed AGO för första gången och så spelade Pagling som i fornstora dagar, det räckte.
MATCHENS LIRARE: THOMAS PAGLING, DAGENS NYHETER.

Mediakompaniet – FC Talentum  4 – 0
M. Andreas Lifbom 2, Johan Sund, Pehr Dunger.

Mediakompaniet hade 2-0 innan FC Talentum vaknat och sedan kom man i anfallsvåg efter anfallsvåg och ett håglöst Talentum kunde inte hindra MK från att gå fram till 4-0 i paus. Andreas Lifbom spelade fram Johan Sund till det första målet och gjorde sedan det andra och det tredje målet där det sista var en otagbar kanon. Jari Hållman kände sig som en gubbe inledningsvis men var som vanligt bra i målet och så har han ju Reklamseriens bästa utkast och på ett sådant hittade han Pehr Dunger som gjorde fyran. I den andra halvleken slog MK av något på tempot men det hindrade dem från att skjuta tre stolpar där Sunds och Dungers träffade på samma ställe vilket var insidan på den vänstra. Sedan hade Max Eriksson en träff i den högra stolpen. Marcus Carlsson slet för två men Talentum mäktade inte med att spräcka nollan och nu måste man rycka upp sig i framtida matcher. Mediakompaniet ångar på och Lifbom har fått upp farten, sju mål hittills.
MATCHENS LIRARE: ANDREAS LIFBOM, MEDIAKOMPANIET.

IEC in Sports – Bizkit  2 – 4
I. Jose Moreno, Markus Norin. B. Martin Andreasson 2, David Andersson, Björn Eriksson.

Det tog 24 sekunder så låg 1-0 bollen i målet inprickat av José Moreno för överraskningslaget IEC in Sports. Bizkit lät sig inte nedslås utan växte så sakteliga in i matchen och efter en kvart exploderade man när först Björn Ericsson sköt utanför efter en genialisk framspelning från Martin Andreasson. I anfallet efter sköt Andreasson med full kraft in kvitteringen och ytterligare någon minut senare kom även 2-1 genom David Andersson efter fint pass från Andreasson och Bizkit hade vänt 0-1 till 2-1. Tio sekunder före halvtidsvilan kunde dock IEC kvittera genom Markus Norin och en mycket bra första halvlek var till ända. I den andra halvleken svängde det frisk mellan anfallen och Max Malm räddade Andreassons närskott. Sedan var Moreno i farten igen och först fick han iväg ett löst lurigt skott som studsade i stolpen och ut och en stund senare sköt Moreno en kanon som Andreas Hagelin gjorde en suverän räddning på. Sedan var det Phillip Männers tur att testa Hagelin, som räddade med bravur igen. Nästa mål var givetvis viktigt och efter en halvtimme kom det ett mål och det var Andersson som spelade fram Ericsson och så var Bizkit i ledningen med 3-2. IEC gav allt för att få in en kvittering och Tomas Eriksson var riktigt, riktigt bra idag och han manade på sina adepter, sprang som aldrig förr och var som Johan Mjällby eller med andra ord ett äkta kärnkraftverk. Männer hade en bra lobb men bollen hamnade i hängnätet ovanför ribban och IEC fick en sista chans men istället kontrade Bizkit in segermålet 4-2 genom viktige Andreasson och därmed tog laget årets första seger. IEC har nu två raka förluster.
MATCHENS LIRARE: TOMAS ERIKSSON, IEC IN SPORTS.

DHL Reklam – Dandy Dots  3 – 6
DHL.
Mikael Brunell, Robert Sjölund, Michael Björling. DD. Jonas Andersson 5, Birhan Akdag.

När de båda D lagen Dandy Dots och DHL Reklam möttes förväntade vi oss en jämn tillställning mellan två gäng som låg på varsin sida om slutspelsstrecket. Det var nu så att DD hade en sådan där morgon då allt stämde och det var givetvis tvärtom för DHL. Firman Jonas Andersson & Birhan Akdag hade stor show och Akdag ägde mittfältet medan Andersson firade lilla julafton och gjorde 1-0 efter fem minuter, både 2-0 och 3-0 i den tolfte minuten och 4-0 efter en kvart. Akdag som sprang för tre personer hade dessutom två bra lägen men det stannade vid 4-0 där det sista målet var ett av årets vackraste mål. Tommy Svensson stod i vänsterbacksläge och slog en crossboll till Bosse Eriksson som på volley passade bollen till den bortre stolpen där skyttekungen stod och även han dundrade in bollen på volley. I slutet på den första halvleken och i början på den andra gjorde DHL ett allvarligt menat försök att gå ikapp men Freddy Hägglund sköt över ett öppet mål från en meter och Pelle Ericsson kunde inte överlista Roger Stokki vid två frilägen. Istället för både en och två reduceringar så spelade Andersson in bollen framför mål där den tog på en försvarare och gick i en båge över målvakten och in till 5-0, ridå. Nu fick inte Andersson göra fler mål enligt reglerna men då passade han på att spela fram Akdag till 6-0. Sista kvarten bjöds det på Hawaiifotboll och DHL snyggade upp siffrorna genom att göra tre mål under de sista fyra minuterna i en rask följd av Mikael Brunell, Robert Sjölund och Michael Björling. En övertygande 6-3 viktoria för DD.
MATCHENS LIRARE: JONAS ANDERSSON, DANDY DOTS.

Tidningskungen – Tössinger  0 – 3
Tö. Martin Hamrin, Mikael Nilsson, Peter Holm

I den sista matchen i omgång fem så var det dags för giganternas seriefinal mellan Tössinger och Tidningskungen. Dessa lag möttes även i fjolårets final och vi såg fram emot en klang och jubelföreställning. Inledningen blev avvaktande och lagen såg ut som två tungviktsmästare som stod och jabbade mot varandra. Tössinger vann den första halvleken på poäng och gjorde också ett mål genom Martin Hamrin som stötte in Peter Holms skott till 1-0. I början på den andra halvleken spelade Tössinger som Inter och gjorde TK annars så vassa anfallsspel uddlöst. Efter en halvtimme avgjordes nog matchen när Jerry Månsson visade sig på allvar för första gången när han ryckte förbi två man, sköt en kanon i steget men bollen träffade ribbans undersida och ut. Istället för 1-1 så kunde Tössinger öka på sin ledning till 2-0 någon minut senare efter ett mycket vackert anfall. Christian Bauer stod i vänsterbacksläge ute vid sidlinjen på egen planhalva, slog en crossboll till Hamrin som låg i ett högerytterläge samt spelade en direktpassning in framför mål och bakifrån kom outtröttlige Mikael Nilsson farande. Han hann före målvakten och chippade in bollen i mål, det var spiken i kistan. Artisten Hamrin var alert i dag och spelade minuterna senare fram Peter Holm som fastställde slutresultatet 3-0. Under matchens slutsked blev bägge lagens spelare trötta och man producerade målchanser på löpande band men då fick de båda målvakterna Mattias Andersson och Niklas Hedberg visa hur bra det är. Tössinger är nu nya serieledare när man såg till att TK föll för första gången på över ett år.
MATCHENS LIRARE: MARTIN HAMRIN, TÖSSINGER.