Serie A 6:e omgången 2010

Tössinger – FC Talentum  6 – 2
Tö.
Fredrik Dahlström 4, Mikael Nilsson 2. Ta. Magnus Carlsson, Christoffer Sahlin.

Hela Reklamseriens bästa lag för tillfället heter utan tvekan Tössinger. Det var nykomlingen FC Talentum som skakade om serieledaren under den första kvarten och matchens bästa spelare, Marcus Carlsson, gjorde 1-0 i den fjärde minuten och i mitten på halvleken så hängde även 2-0 i luften två gånger om. Först fick Thomas Rask ett öppet läge men sköt utanför och sedan träffade Malcolm Svensson insidan av stolpen. Istället kunde Fredrik Dahlström kvittera efter en kvart när han skarvade in 1-1. I slutminuten på den första rundan sköt Mikael Nilsson 2-1 via en försvarare. Tössinger hade vänt på steken och hade dessutom ett stolpskott från Adam Stevens. I början på andra halvlek försökte ett lite väl optimistiskt Talentum gå ikapp men istället blev man sönderkontrade av ett smart spelande Tössinger. Redan efter fem minuter så hade 2-1 blivit 4-1 efter mål av Dahlström som stötte in ett överlångt inlägg från Nilsson och en stund senare var rollerna ombytta när Nilsson satte dit Dahlström passning. Ett litet ställningskrig uppstod men med sju kvar kom den definitiva spiken i kistan när Tössinger spelade upp veckans vackraste anfall när man på handbollsvis rullade upp Talentums försvar och jag tror nästa samtliga spelare var inblandade i den propagandan. Det var Dahlström som var sist på bollen och minuterna senare gjorde han sitt fjärde mål 6-1. Christoffer Sahlin hyfsade till siffrorna i slutsekunderna.
MATCHENS LIRARE: FREDRIK DAHLSTRÖM, TÖSSINGER.

IEC in Sports – Dagens Nyheter  1 – 1
I.
Petter Werner. D. Thomas Pagling.

Dagens Nyheter är i en fin form för tillfället och i dagens match mot IEC in Sports gjorde man 1-0 redan i den tredje minuten. Det var Thomas Pagling som stod felvänd på straffområdets linje, vände på en femöring och smällde in 1-0. Sedan fortsatte DN sin offensiv och Mattias Wallenborg var nära att öka på till 2-0 efter en fin passning från Sebastian Nordlund men skottet gick utanför. Ett lite trögstartat IEC sköt sitt första skott på mål efter en kvart när Hans Svelander laddade bössan men David Balsam gjorde en fin enhandsräddning och tippade ut bollen över linjen och på den efterföljande hörnan var Daniel Frank nära att nicka in bollen. I slutminuten på den första halvleken hade båda lagen var sin fet chans. Framfusige Nordlund drog till och bollen var på väg mot krysset när Max Malm gjorde en grym räddning och tippade upp bollen i ribban. I början på andra tog IEC över allt mer och efter ett tag dominerade man matchen och DN fick mest slå ifrån sig. Med tre kvar kom DN i en av väldigt få kontringar och Pagling fick ett drömläge att avgöra men Malm räddade det hårda närskottet. När matchuret börjat ticka iväg i matchens sista minut så startade IEC ett sista anfall och Frank slog en långboll till Pelle Lundquist som hårt uppvaktad vann en nickduell och i nästa moment vann även Petter Werner en nickduell med målvakten och kvitteringen var ett faktum. För DN kändes nog det oavgjorda resultatet som en förlust medan IEC nog kände att de vunnit. Båda lagen fick i alla fall åka till jobbet med en poäng i årets varmaste dag.
MATCHENS LIRARE: PETTER WERNER, IEC IN SPORTS.

BOW reklam – DHL Reklam  2 – 3
Anders Hammargren, David Nildén. D. Robert Sjölund, Freddy Hägglund, Fredrik Persson.

DHL Reklam dök upp med nya matchröjor lagom till fotograferingen och färgen kan nog beskrivas som chockgul. BOW reklam har ju som bekant orangefärgade så de båda lagen såg ut som fjädrarna i påskriset. Som vanligt brukar DHL börja bra men idag inledde man var t.o.m riktigt bra. Efter 18 sekunder sköt kvicksilvret Robert Sjölund i stolpens utsida. I den tionde minuten kom 1-0 efter ett riktigt bra direktskott från just Sjölund efter en fin passning från Michael Björling. DHL var inte nöjda med det ut ångade vidare och Johan Gerdes var nära i ett friläge men Henrik Strömblad räddade. Tre minuter före halvtidsvilan så kunde istället Freddy Hägglund påpassligt göra 2-0. BOW:s enda riktigt heta läge kom i slutsekunderna när Anders Hammargrens lyftning mot mål nickades bort av Ulf Kramer på mållinjen. DHL inledde även den andra halvleken på allra bästa sätt när Fredrik Persson tog emot bollen ute vid sidlinjen, skar in mot mitten och i steget sköt han en underbar utsida rätt upp i krysset till 3-0. I det läget på matchen kände sig nog DHL rätt segersäkra och helt plötsligt tappade man farten. BOW utnyttjade läget direkt och nu började man spela en stor fotboll och per omgående kom en reducering när Christer Haglund med den magiska touchen fick till ett perfekt instick till Hammargren som vinklade in bollen. När halvtimmen var spelad fick BOW en indirekt frispark lite till höger om straffpunkten. Haglund körde en sulklackning till en fristående David Nildén, som i detta läge kanske är Reklamseriens säkraste skytt, i alla fall vänsterskytt, 2-3. Nu fick BOW verkligen vittring och pressade på kraftigt och DHL kunde bara försvara sig men med fyra kvar var det nära att ett 4-2 mål kom när Sjölund träffade stolpens insida efter en kontring. Med 30 sekunder kvar var vi nära att anteckna en kvittering när Haglund gjorde en kopia på det första målet men denna gång vinklade Hammargren bollen precis utanför. Därmed vann DHL med 3-2 och jag minns inte när de slog BOW senast. BOW åkte dessutom på årets första torsk.
MATCHENS LIRARE: FREDRIK PERSSON, DHL REKLAM.

AGO – Mediakompaniet  3 – 0
Olle Kullinger 2, Magnus Laurin.

AGO låg lite risigt till i tabellen och vid en förlust skulle det se än värre ut. Därför ¨bestämde¨ man sig för att vinna denna match vilket också märktes från första nedsläpp. Det var disciplinerat, tekniskt och fartfyllt och eftersom Mediakompaniet hakade på blev det en tempostark inledning på matchen. Johan Sund, som troligtvis är hela Reklamseriens bästa spelare, tog sig förbi både en och två spelare varje gång han fick bollen men ett ramstarkt försvar hindrade honom från att göra mål och istället kunde Olle Kullinger ge AGO ledningen med 1-0 efter en kvart när han tog emot bollen felvänd mot mål, vände sig om och pangade in bollen i nättaket. MK hade en fyra fem bra skottförsök utifrån men ingen riktigt het målchans förrän de återstod 30 sekunder och då chippade Andreas Lifbom bollen i ribban. I början på den andra halvleken var det ett ställningskrig och nästa mål var givetvis matchavgörande. Simon Thylander, med det snabba och vackra steget, slog en perfekt boll till Peter Waltre men skottet smet utanför. Efter en halvtimme spelade Kullinger fram Magnus Laurin som kom farande vid den första stolpen och han klackade in bollen bakom det ena stödjebenet och in i mål, vilket kasse. Där rök titeln matchens lirare som var vikt för Kullinger som var inblandad i alla tre målen. För det skulle just komma ett tredje mål när Kullinger smekte in Thylanders geniala passning. AGO såg vassa ut idag.
MATCHENS LIRARE: MAGNUS LAURIN, AGO.

Done – Bizkit  0 – 4
Daniel Adamsson, Björn Ericsson, Henrik Norgren, Fredrik Malmfält.

Så var det dags för ett äkta jumbomöte mellan Bizkit och Done. Inledningen på matchen var jämn men efter en kvart presenterades sig Västergötlands stjärnskott Daniel Adamsson när han bredsidade in 1-0. Minuterna senare sköt Adamsson ett skott som det blev retur på. Där dök Björn Ericsson upp och iskallt fintade han skott, drog målvakten samt lättade in 2-0. Av bara farten kom även 3-0 när Henrik Norgren slog in en retur från David Andersson, som för övrigt var den första halvlekens bästa spelare. Bizkit hade så gott som 100% utdelning för matchen var jämnare än siffrorna. I början på andra fick Norgren till en så kallad strumprullare som träffade ribban och ut. Done gjorde ett sista desperat försök att gå ikapp och Pär Askenstam som hade en bra period i den andra halvleken fick ett bra läge men skottet gick utanför. Även Niklas Anbratt hade en bra målchans men Andreas Hagelin var utmärkt idag och istället för reduceringsmål så kunde Fredrik Malmfält smeka in slutresultatet 4-0 med sin känsliga vänster. Därmed lämnade Bizkit kvalplatsen och skuggar helt plötsligt slutspelslagen, två poäng efter i den jämna tabellen. För Done ser det tungt ut, kom igen gubbar!
MATCHENS LIRARE: DANIEL ADAMSSON, BIZKIT.

Tidningskungen – Dandy Dots  5 – 1
Roberth Westlund, Rutger Lindquist, Ambjörn Larsson, Peter de Clairac, Jerry Månsson. D. Birhan Akdag

Tidningskungen kom snabbt tillbaka i matchen efter den enda förlusten på över ett år i seriefinalen i den förra omgången. Idag spelade man stabilt och fick åka till jobbet efter en äkta femetta. Laget radade upp fem olika målskyttar i form av Roberth Westlund (stolpe, stolpe in), Rutger Lindquist (fin teknik inne i boxen), Ambjörn Larsson, Peter de Clairac och Jerry Månsson (vackert förarbete från Andreas Hörnberg). Månsson hade dessutom en klockren stolpe samt en ruggig volleykanon i ribban. Dandy Dots var tyvärr decimerat med en man men man kämpade tappert och hade 1-1 efter en kvart efter mål av fantastiske Birhan Akdag men när 3-1 målet kom i slutet på första så kändes det som nådastöten. DD hade en rad lägen för ytterligare mål i den andra halvleken och Niklas Hedberg räddade bl.a. två gånger när Akdag avlossade kanonen i bra lägen. TK skuggar serieledarna från sitt vinnarhål medan DD nu åkte ner under slutspelsstrecket. Noterbart är att när säsongen började vägde Westlund 123 kilo men nu är han nere i 111 kilo, vi ser fram emot höstens invägning.
MATCHENS LIRARE: ROBERTH WESTLUND, TIDNINGSKUNGEN.