Serie A 7:e omgången 2010

BOW Reklam – Bizkit  1 – 5
Bo.
David Nildén. Bi. Martin Andreasson 3, Björn Ericsson, Michael Wennermo.

Bizkit och BOW reklam bjöd på en bra, fartfylld och spännande match från första till sista minuten. Bizkit fick den första riktigt farliga chansen när Björn Ericsson kom fri från högerkanten men skottet gick strax utanför. Några minuter senare kom planens ena kung, BOW:s David Nildén, i ett liknande läge men nu satt bollen bergsäkert via stolpen till 1-0. BOW fick bara behålla ledningen några sekunder för då tog planens andra kung, Martin Andreasson, bollen och drog enkelt två man och bredsidade enkelt in 1-1. Matchen var helt jämn men det var Bizkit som fick gå till halvtidsvilan med en 2-1 ledning efter det att Andreassons skott gick via målvakten och retfullt in med stolpens hjälp. I början på den andra halvleken blixtrade matchen till på en ännu högre nivå och innan matchuret tickat iväg en minut så fick vi se två giftiga målchanser. BOW stod för matchens bästa anfall redan efter 20 sekunder där till sist Nildén sköt över och spelet vände där Andreasson kom fri och lobbade bollen över målvakten men den hann studsa en meter från mållinjen sedan upp i ribbans underkant och ut. Nästan lika nära ett 2-2 mål där var Håkan Stegrud vid två tillfällen men Andreas Hagelin var vass mellan stolparna och till sist kom 3-1 när Daniel Adamsson spelade fram Ericsson. BOW spelade egentligen riktigt bra men fick inte in bollen och Hagelin stoppade ytterligare två tre lägen innan Bizkit kontrade in 4-1 genom Andreasson som elegant chippade in bollen, snacka om utdelning! Matchen var nu givetvis över men Bizkit han öka på till otroliga 5-1 genom duktiga Michael Wennermo. Bizkit avslutade våren på absolut bästa tänkbara och tog tre raka.
MATCHENS LIRARE: MARTIN ANDREASSON, BIZKIT.

IEC in Sports – Tössinger  2 – 10
I.
Markus Nordin, Karl Samuelsson. T. Mikael Nilsson 3, Fredrik Dahlström 3, Niklas Nestlander 2, Martin Hamrin, Adam Stevens.

Tössinger är nu enda obesegrade laget i hela Reklamserien. Idag hade man kattens lek med råttan mot ett B-betonat IEC in Sports. De tog bara 24 sekunder så låg 1-0 bollen i nätet. 2-0 kom i den tredje minuten och så stod det smått otroliga 6-0 efter elva minuter och 7-1 efter en kvart, ridå. I den andra halvleken så slog Tössinger av på takten samtidigt som IEC ryckte upp sig en aning. Efter 16.44 kom en TÖ (teknisk överlägsenhet) när 10-2 målet kom. Firman Mikael Nilsson & Fredrik Dahlström gjorde tre var men dagens överraskning var Niklas Nestlander, han svarade för två mål, en assist samt så såg man att han lös fotboll. Teknikerna Martin Hamrin och Adam Stevens svarade för varsitt liksom Markus Norin och Karl Samuelsson hos IEC. Att Magnus Larsson tog Pelle Lundquist hårda närskott nere vi stolproten är värt att nämnas. Frågan är om Tössinger varit så här stabila någonsin. IEC började starkt men har nu inte vunnit på fyra omgångar.
MATCHENS LIRARE: NIKLAS NESTLANDER, TÖSSINGER.

AGO – Done  5 – 1
Michel Gordin 2, Per Jonsén, Olle Kullinger, Peter Waltre. D. Pär Askerstam.

AGO inledde matchen med ett stort bollinnehav, som bara var skenbart eftersom man hade svårt att skapa några riktigt heta målchanser. Detta berodde även på att Done spelade ett bra och lågt försvarsspel. Efter en kvart en drog den tekniske Fredrik Sträng upp ett anfall, lirade ut bollen till högerkanten där Magnus Laurin kom farande samt slog in bollen framför mål och där dök Per Jonsén upp och klackade vackert in bollen. Klacksparkar verkar blivit AGO:s signum den senaste tiden. Done blev nu tvungna att flytta fram sina positioner och det gjorde man också vilket fick till följd att kvitteringen kom per omgående. Roger Tell vann en duell som vanligt, spelade ut boll till sidlinjen där mycket duktiga Pär Askerstam stod för en bra bollmottagning, skar in mot mål i hög fart och med bra bollkontroll satte han dit kulan. I och med det målet växte Done med uppgiften och matchen var nu helt jämn. Efter en halvtimme avgjordes matchen när Olle Kullinger påpassligt utnyttjade ett försvarsslarv och petade in 2-1 och i anfallet efter sköt Michel Gordin ett lurigt skott som gick i diagonal stolpe och in till 3-1. Done gav givetvis inte upp och Joakim Karlsson sköt en kanon i stolpen men istället för 3-2 gjorde AGO 4-1 med två kvar när Peter Waltre förvaltade Kullingers passning på bästa sätt. I slutminuten kom även 5-1 genom Gordin. Det var rättvist att AGO vann men siffrorna blev till sist för stora. Done var på väg att göra vårens bästa insats men man har inte haft det rätta flytet i år.
MATCHENS LIRARE: OLLE KULLINGER, AGO.

Mediakompaniet – Tidningskungen  3 – 4
M.
Pehr Dunger, Andreas Lifbom, Claes Andberg. T. Rutger Lindquist, Peter de Clairac, Andreas Gustafsson, Jimmy Thurby

Matchen mellan Tidningskungen och Mediakompaniet innehöll det mesta. Det var MK som inledde klart bäst och gick fram till en osannolik 3-0 ledning efter bara sex minuter. Pehr Dunger satte dit ettan, Andreas Lifbom tvåan efter en fin crossboll från Jonny Månsson samt ett elegant snett inåtspel från Kristoffer Wilén och trean gjorde Claes Andberg efter assist från Johan Sund. Det tog alltså sex minuter för MK att göra tre mål och det tog lika många minuter för TK att gå ikapp till 3-3. Det är inte ofta en match står 3-3 efter tretton minuter. Rutger Lindquist och Peter de Clairac reducerade och så fick vi se årets skott från 25 meter, ribba in, från Andreas Gustafsson när kvitteringen kom. Efter det avtog målfabrikationen i den första halvleken. För att vara Reklamserien så spelades det för hårt, inte direkt fult men alldeles för hårt vilket brukar föra med sig gnäll. Båda lagen spelade för hårt medan TK föll tillbaka till den nivån man ibland kunde ha förr, nämligen gnälla på med och motspelare samt lite på domaren. Det gjorde att matchen bröts efter 18.11. I halvtid fick de berörda spelarna tänka över sina synder och vi fick se än bättre andra halvlek. MK körde för mycket solo och fick inte till något lagspel och TK försvarade sig bra och kontrade giftigt. I början på den andra halvleken var vändningen från 0-3 till 4-3 ett faktum när Jimmy Thurby sköt in bollen i nät. Resten av matchen var ett ställningskrig där bägge lagen hade fina lägen för ytterligare mål. De båda målvakterna Max Eriksson och Klaus Bengtsson var lite släpphänta inledningsvis men spelade upp sig rejält samt avslutade magnifikt. TK skuggar ettan.
MATCHENS LIRARE: ANDREAS GUSTAFSSON, TIDNINGSKUNGEN.

DHL Reklam – FC Talentum  8 – 5
D.
Johan Gerdes 5, Freddy Hägglund 2, Robert Sjölund. F. Linus Erkhammar 3, Björn Hyllengren, Marcus Carlsson.

I ett fantastiskt väder bjöd DHL Reklam och FC Talentum på en målorgie. DHL var det klart bättre laget och ledde med hela 5-0 i halvtid, hade 7-1 fem minuter in på den andra halvleken och 8-2 efter lite mer än en halvtimme. Talentum hyfsade till siffrorna med att reducera tre gånger under matchens tre sista minuter. Johan Gerdes hade sitt livs morgon och bokfördes för hela fem mål och är nu upp i nio fullträffar i serien. Den nu 50-årige Freddy Hägglund har blivit ung på nytt denna vår och gjorde två idag vilket inneburit sex mål med målen i cupen inräknade. Dagens snyggaste mål svarade Robert Sjölund när han smällde in 2-0 målet med ett skott exakt i krysset. Sjölund slog även ett grymt inlägg till det ena målet. Även Ulf Kramer (två) och Pelle Ericson slog fina målgivande passningar. Apropå snygga mål så gjorde Linus Erkhammar hela tre strutar där det ena var en klockren vänster i diagonal gavel i närheten av krysset. Debutanten Björn Hyllengren och Marcus Karlsson svarade även de för var sitt mål i denna märkliga 8-5 historia.
MATCHENS LIRARE: JOHAN GERDES, DHL REKLAM.

Dagens Nyheter - Dandy Dots  1 - 4
DN.
Simon Lindberg. DD. Jonas Andersson 2, Birhan Akdag, Fredrik Käck.

De båda D lagen Dagens Nyheter och Dandy Dots spelade en jämn match ute på plan där dock DD var lite giftigare i de båda boxarna. Fredrik Käck var planens gigant och Jonas Andersson svarade för ett fint arbete till den ständigt löpande Birhan Akdag när denna gjorde den första halvlekens enda mål. Men både innan och efter det målet hade framfusige Sebastian Nordlund två bra lägen att näta för DN. I början på den andra halvleken fick DD in ett viktigt 2-0 mål när den notoriske målskytten Andersson höll sig framme. Efter en halvtimme var DN riktigt på bettet och Jonas Breding sköt via en försvarare i ribban och till sist blev det nytt liv i matchen igen när Simon Lindberg sköt 1-2. DN han aldrig jobba på en kvittering för i anfallet efter spelade Andersson fram Käck som satte dit 3-1. DN gav allt för nu hade man fått vittring trots det tredje målet och Breding kom fri från vänsterkanten men alltid så duktiga Roger Stokki reflexräddade. Med fyra kvar avgjordes matchen definitivt när Andersson sköt sitt andra mål för dagen (samt två assist) vilket betydde 4-1. Andersson har svarat för nio mål under våren och skuggar Fredrik Dahlström.
MATCHENS LIRARE: FREDRIK KÄCK, DANDY DOTS.