Serie A 8:e omgången 2010

Bizkit – DHL Reklam  3 – 3
Peter Arnesson, Daniel Adamsson, Martin Andreasson. D. Fredrik Persson 2, Johan Gerdes

Höstpremiären i Serie A bjöd på en fantastisk match i flera avseenden. Bizkit centrade och efter två passningar hamnade bollen hos Jörgen Lindqvist som från egen planhalva slog en lyra mot mål och felvänd mot målet nicklobbade en nyopererad och nyklippt Peter Arnesson in 1-0, tid 13 sekunder! Efter 40 sekunder kom kvitteringen när Johan Gerdes klackade in 1-1. Bara 28 sekunder senare sköt Fredrik Persson in en kanon till 2-1. Att ligga under med 1-2 efter 1.08 och ändå tagit ledningen i matchen måste nog vara ett slags rekord i Reklamseriens historia. Resten av matchen i det underbara sensommarvädret bedrevs i ett högt tempo, i god stämning, knappt någon frispark och med två lag som körde efter modellen full fart framåt. Det blev inga fler mål i den första halvleken för båda lagen var nog lite chockade efter den starten men Dick Hedivi hade en träff i stolpens insida. När Persson gjorde sitt andra mål för dagen som betydde 3-1 efter fem minuter på den andra avdelningen kändes det som om DHL Reklam hade ett övertag som skulle räcka till seger. Efter en halvtimme tog 55-årige Sten-Ove Ramberg hand om händelserna och fick till två tunnlar mittplan, avancerade ner mot höger hörnflaggan och fick efter många om och men in bollen till Daniel Adamsson som rullade in 2-3. Tre minuter senare var pigga Björn Ericsson igenom men blev klockrent fälld och på den efterföljande straffen tågade Martin Andreasson fram och sköt 3-3. Under matchens sist nio minuter böljade spelet fram och tillbaka och närmast segern var nog Bizkit men det hela slutade med delad pott och bägge lagen var värda poäng.
MATCHENS LIRARE: DAVID ANDERSSON, BIZKIT.

Done – Dagens Nyheter  3 – 1
Do.
Pär Askerstam, Jonas Henriksson, Björn Lindahl. DN. Johan Claesson.

Done var fast beslutna att efter sju raka förluster så måste det till en seger för att hösten skulle bli spännande och mycket riktigt så började man inspirerat och duktiga Pär Askerstam gjorde 1-0 i den femte minuten. Dagens Nyheter som så gott som hade bästa tänkbara uppställning såg loja ut inledningsvis och efter en kvart kunde därmed Done öka på sin ledning till 2-0 när Askerstams perfekta stickare förlängdes in i mål av trevlige Jonas Henriksson. Allt eftersom matchen led ju mer kom DN in i matchen och i början på den andra halvleken fick den duktiga debutanten, Philip Palmgren, i Dones mål kapitulera när Johan Claesson reducerade. Resten av matchen blev ett ställningskrig men när det återstod åtta minuter så drev 48-årige Björn Lindahl bollen över hela planen och sköt iväg ett skott som slank in till 3-1 och efter det reste sig inte DN varpå Done tog årets första seger i serien.
MATCHENS LIRARE: PHILIP PALMGREN, DONE.

FC Talentum – AGO  1 – 2
Marcus Carlsson. A. Elias Karroum, Per Jonsén.

AGO centrade och höll bollen inom laget i två hela minuter men när äntligen FC Talentum fick känna på skalet slog man till blixtsnabbt och Marcus Carlsson vann en duell inne i straffområdet samt smällde in bollen till 1-0, det gäller att vara effektiva. AGO fortsatte med att rulla bollen mellan varandra riktigt bra och några minuter efter målet kom man i ett triangelspel där för dagen riktigt pigga Elias Karroum spelade till Simon Thylander som i sin tur lirade in till Per Jonsén, som stötte bollen utanför. Minuten senare slog Michel Gordin en hörna som nickspecialisten Jonsén nickade ner bollen till Karroum som föste in 1-1. AGO hade sedan hand om taktpinnen resten av matchen men Talentum försvarade sig föredömligt samt var inte ofarliga i sina kontringar. Minuterna tickade iväg och det såg ut att sluta med ett oavgjort resultat. Två minuter före full tid lossade Jonsén stora kanonen och en skymd målvakt hade ingen chans eftersom bollen ändrade riktning på en försvarare. AGO vann rättvist men vi tyckte nog lite synd om nästjumbon ändå.
MATCHENS LIRARE: ELIAS KARROUM, AGO.

IEC in Sports – Mediakompaniet  1 – 4
I.
Torsten Billing. M. Pehr Dunger 2, Kristoffer Willén, Johan Petersen.

Mediakompaniet kom till match med helt nya dräkter. Dessa var mycket snygga och gick i rosa, det gäller inte att ha en ölmage för då kan man snabbt förväxlas med en gris. Det verkade som om MK stod och beundrade varandras kläder inledningsvis för redan i det första anfallet kunde Torsten Billing trycka in 1-0 efter ett fint inspel från Markus Norin. IEC in Sports fortsatte sin positiva anfallsfotboll och Billing har sällan setts bättre i sin target position som nu. Det var också Billing som låg bakom nästa stora chans för IEC när han och Norin fick in bollen framför mål och där kom formstarka Tomas Eriksson farande men bollen strök både han och stolpen. Efterhand började MK vakna till liv och Jari Hållmans fantastiska utkast rev djupa sår i IEC:s lag och i mitten på halvleken så fick MK en trippelchans. Petter Werner räddade de två första men sedan tryckte Pehr Dunger upp 1-1 bollen i nättaket med vänstern. Det målet gav MK energi och några minuter senare stod Andreas Lifbom för ett fantastiskt förspel varpå Dunger bara hade att sätta dit foten så var vändningen från 0-1 till 2-1 ett faktum. Ytterligare några minuter senare spelade Lifbom vägg med Jonny Månsson men duktiga (igen) Werner räddade. Den andra halvleken blev lika bra som den första och Hans Svelander drev på sitt lag för en kvittering. MK kontrade giftigt och Max Eriksson styrde Månssons skott i stolpen från nära håll och efter en halvtimme var Dunger nära ett hattrick men Werner räddade. Med fem kvar fick IEC sin stora kvitteringschans men Norin sköt utanför och istället för 2-2 kontrade Kristoffer Willén in 3-1, ridå! I matchens sista sekund sköt Johan Petersen en frispark från egen planhalva och bollen studsade över alla inne i straffområdet och kanske målvakten kunde fått en frispark med sig men målet hade ingen poängavgörande betydelse och så blev ju Petersen väldigt glad.
MATCHENS LIRARE: JARI HÅLLMAN, MEDIAKOMPANIET.

Tidningskungen – BOW reklam  3 – 1
Rutger Lindquist 2, Jerry Månsson. B. Anders Hammargren.

Tidningskungen spelade bra men hade också marginalerna på sin sida när de fick mål i psykologiska lägen. Det var BOW reklam som skapade den första farliga chansen men i den fjärde minuten så slog Roberth Westlund vaket en snabb frispark till Jerry Månsson som precis utanför straffområdet tryckte upp 1-0 i nättaket. Båda lagen spelade sedan riktigt bra men några fler mål fick vi inte se i den första halvleken. I inledningen på andra gjorde TK ett mycket vackert mål när Andreas Gustafsson och Månsson frispelade Rutger Lindquist till 2-0. Trots ett tvåmålsunderläge fortsatte BOW sin positiva fotboll och skottvillige David Nildén fick på en riktig rökare men Niklas Hedberg gjorde en fantastisk fotparad och styrde upp bollen i kryssribban och ut. BOW fortsatte att jaga en reducering och nu växte Hedberg ut till en jätte i målet. Efter en halvtimme kunde Anders Hammargren göra 1-2 och med sin målgest manade han på sina lagkamrater, nu jävlar! Men bara 30 sekunder senare låg 3-1 bollen i nätet när Gustafsson slog en genialisk passning till tvåmålsskytten Lindquist. Efter det orkade inte BOW resa sig igen och TK skuggar serieledarna. BOW får nu svårt att nå slutspelet.
MATCHENS LIRARE: NIKLAS HEDBERG, TIDNINGSKUNGEN.

Tössinger – Dandy Dots  6 – 3
Fredrik Dahlström 2, Niklas Nestlander 2, Peter Holm, Martin Hamrin. D. Birhan Akdag, Jonas Andersson, Bo Eriksson.

Både Tössinger och Dandy Dots såg lite semestertrötta ut men det öppnade upp för en svängig match där Tössinger trots allt var det bättre laget. Redan i den andra matchminuten sköt Peter Holm på en försvarare till 1-0. Fredrik Dahlström ser bättre ut nu än på flera år vilket säger det mesta om hans form. Dala nickade i stolpen från nära håll och sedan sköt han han tätt utanför efter en fin passning från Niklas Nestlander. Efter en kvart kunde ingen hindra Dahlström från att göra både 2-0 och 3-0. Vid tvåan fick han en fin passning från Martin Hamrin och vid trean bröt han sig loss som nästan bara han kan i Reklamserien. Tössinger såg segersäkra ut men helt plötsligt vaknade DD till och med tio sekunder till halvtidsvila reducerade Birhan Akdag till 1-3 och fem minuter in på den andra halvleken gjorde Magnus Larsson en fin räddning när han styrde upp ett skott i ribban men returen rakades in av Jonas Andersson till 2-3. Vi trodde nog inte att Larsson hade ett sådant temperament, han blev inte glad när bollen låg i nätmaskorna. Nu var det match igen och det är inte lätt att bara trycka på en knapp och börja spela bra igen men det är ju serieledarna vi snackar om. Efter en halvtimme gjorde Nestlander 4-2 efter en fin passning från Dahlström. Av bara farten sköt Hamrin upp bollen i krysset till 5-2 och sedan gjorde Nestlander 6-2 med tre kvar. Nestlander är bättre nu än han någonsin varit och då var han ändå bra när han var aktiv. Bosse Eriksson fick sista ordet men Tössinger vann en öppen match med 6-3.
MATCHENS LIRARE: FREDRIK DAHLSTRÖM, TÖSSINGER.