Serie A 9:e omgången 2010

DHL Reklam – Mediakompaniet  0 – 7
M.
Johan Sund 4, Andreas Lifbom 2, Pehr Dunger.

Idag var Mediakompaniet sådär grymma som de kan vara emellanåt. Reklamseriens absolut bästa spelare i alla kategorier, Johan Sund, kom i våg efter våg och har aldrig setts bättre. Det började med att Jonny Månsson nickade i ribban och fortsatte med att Johan Sund satte dit 1-0, 2-0 och 3-0 varpå den andra speedkulan Andreas Lifbom satte dit 4-0. Hade inte den vikarierande målvakten Pelle Ericsson storspelat mellan stolparna hade siffrorna varit det dubbla. DHL Reklam gjorde en bottenmatch men kommer säkert igen i senare matcher. I den andra halvleken slog MK av något på takten samtidigt som DHL ryckte upp sig en aning. Det hindrade inte Sund från att göra sitt fjärde mål för dagen, Lifbom sitt andra och så slängde Pehr Dunger sig fram och stötte in slutresultatet 7-0 och då skall ni veta att Ericsson var bra även i den andra halvleken. Sunds 2-0 mål var magiskt. Han bröt en motståndarhörna i eget straffområde, avancerade över hela plan i ett ruskigt driv med bollen klistrad vid fötterna och drog bort en back som fick köpa korv hos Korv-Ingvar för att sedan skjuta en sådan kanon så det var tur att målvakten duckade en aning. Målet stod faktiskt kvar och det är med andra ord bra klass på fotbollsnäten nu för tiden. Upprepar MK detta spel kan man räcka långt i år.
MATCHENS LIRARE: JOHAN SUND, MEDIAKOMPANIET.

Dagens Nyheter – Tidningskungen  3 – 4
D.
Mattias Wallenborg, Jonas Jonsson, Matthias Sånemyr. T. Jerry Månsson 2, Peter de Clairac, Roberth Westlund.

Dagens Nyheter visade upp en fantastisk defensiv. Kontraslog på den ¨nya¨ och ensamma forwarden Mattias Wallenborg som var grym. Han vände bort en försvarare i inledningen på matchen samt smällde in 1-0 i den bortre gaveln, ett klassmål. DN gjorde annars så målfarliga Tidningskungen mållösa under ett tag men efter en kvart kunde Peter de Clairac kvittera. Med minuterna kvar till halvtidsvilan var vändningen ett faktum när Jerry Månsson smällde upp 2-1 med vänstern precis under ribban. TK försökte att avgöra matchen i det härliga sensommarvädret och efter en halvtimme kom det avgörande 3-1 målet (trodde vi) genom Månsson igen efter ett skott som via målvakten flög upp i krysset. Ett vilt kämpande DN kunde reducera med sju minuter kvar när Jonas Jonsson fick se sin frispark leta sig in i mål och detta gav laget energi och med fem kvar sköt Matthias Sånemyr ett lurigt skott som slank in till 3-3 och DN:s spelare jublade ikapp. Då lutade det åt ett kryss men nu visade TK en styrka som också gjorde de till mästare ifjol och med fyra kvar fick Roberth Westlund på ett hårt markskott som satt nere vid stolproten och TK fick åka till jobbet med två poäng i bagaget. Starkt av TK medan vi led lite med DN, de gjorde en grym match allihop.
MATCHENS LIRARE: MATTIAS WALLENBORG, DAGENS NYHETER.

Done – FC Talentum  3 – 1
D.
Glenn Andersson, Roger Tell, Alexander Edén. F. Pelle Pettersson.

Med tre omgångar kvar så var det dags för en äkta jumbofinal mellan 12:an Done och 11:an FC Talentum. Done som vunnit de två senaste matcherna (serien & cupen) ägde bollen de tre första minuterna men när Talentum fick tag i den kontrade man in 1-0 när Thomas Rask hittade Pelle Pettersson som kom löpande i djupet och stötte in 1-0. Efter det spelade Talentum defensivt och gick på kontringar och på en sådan var Christoffer Sahlin nära att göra mål men skottet från en dålig vinkel räddades av Daniel Drottshage. Done rullade boll som aldrig förr och efter halva den första halvleken stod Niklas Anbratt för ett fantastiskt förarbete till Glenn Andersson som bara hade att bredsida in 1-1. I början på den andra halvleken så sköt Roger Tell en riktig rökare som satt som en smäck precis under ribban till ledning 2-1. Nu ändrades matchbilden totalt för Talentum tvingades nu på offensiven vilket fick till sin följd att spelet öppnades upp ordentligt. Det var nu lika nära ett 2-2 mål som ett 3-1 resultat. Marcus Carlsson spelade fram Daniel Hedström men Drottshage gjorde en bra räddning och i anfallet efter sköt Sahlin en hörna i insidan av stolpen. Sedan var det Dones tur att få två bra lägen och både Pär Askerstam och Håkan Tranér var igenom och på den sistnämndas friläge slogs bollen bort på mållinjen. Med fem minuter kvar hade Talentum två straffsituationer i samma anfall. Vid det första fick Carlsson en axeltackling när han var i obalans och föll (domarens bedömning) och sedan drev Sahlin bollen genom straffområdet men en försvarare drog honom ¨osynligt¨ i armen och det märkte tyvärr bara Sahlin själv. I slutminuterna avgjorde till sist Done matchen när Alexander Edén sköt från dödvinkel i mål till 3-1. Streckstriden "down under" fortsätter.
MATCHENS LIRARE: NIKLAS ANBRATT, DONE.

Dandy Dots – Bizkit  2 – 4
D.
Jonas Andersson, Birhan Akdag. B. Gustav Lundström, Peter Arnesson, Martin Andreasson, Hans Grobecker

Även i dagens andra match var det en äkta streckstrid men nu handlade det om slutspelsstrecket. Den första halvleken mellan sexan Dandy Dots och sjuan Bizkit var helt jämn och det enda som skiljde var att Bizkit hade marginalerna på sin sida. DD:s Anders Friberg stötte en volley i stolpen i den sjätte minuten och en stund senare var samme Friberg helt fri men Andreas Hagelin gjorde en fin fotparad. I stället för 1-0 till DD två gångar om så bröt Gustav Lundström en motståndarhörna i eget straffområde, drev över hela planen och avslutade med ett jätteskott som tog i ribbkrysset och in. Ingen målvakt i världen hade tagit det skottet. Med fem minuter kvar till halvtidsvilan kastade Hagelin sitt längsta utkast någonsin och vid straffområdets linje gick nickspecialisten Peter Arnesson upp med ryggen mot målet (igen) och nicklobbade via stolpe och i motsatt gaveln och in till 2-0, snacka om bra utdelning. I början på den andra halvleken var Bizkit nära att avgöra matchen när Michael Wennermo var igenom men Roger Stokki gjorde en fantastisk räddning och istället för 3-0 stod det 2-1 tjugo sekunder senare när Bosse Eriksson stod för en magnifik genomskärare till Jonas Andersson som bara behövde stöta in bollen från nära håll. Nu blev det liv i luckan igen men med sju kvar så satte alltid så stabile Martin Andreasson dit 3-1. I anfallet efter var matchen nära att avgöras för andra gången när både Andreasson och Wennermo ¨bara¨ skulle sätta dit den men Stokki gjorde en makalös dubbelräddning så istället för 4-1 stod det 3-2 femton sekunder senare när Birhan Akdag gjorde mål. Det var spännande in i det sista och mot slutet pressade DD på ordentligt. Med 20 sekunder kvar kunde till sist slutresultatet spikas till 4-2 till Bizkit efter att Hans Grobecker rullat in bollen fri med målvakten. Nu bytte de bägge lagen plats, fortsättning följer!
MATCHENS LIRARE: GUSTAV LUNDSTRÖM, BIZKIT.

BOW reklam – Tössinger  4 – 6
David Nildén, Håkan Stegrud, Jan-Erik Berg, Christian Hosenfeld. T. Fredrik Dahlström 3, Martin Hamrin, Adam Stevens, Niclas Bergh.

BOW reklam tog ledningen med 1-0 i matchens första spelminut när David Nildén avlossade sin vänster och han fick en ¨Ralf Edström¨ båge på bollen som satt stenhårt i nätmaskorna. Nildén har hela Reklamseriens vassaste vänster. Hittills obesegrade Tössinger fick sakta men säkert igång sitt maskineri och formstarka Fredrik Dahlström var inblandad i två straffsituationer (som vanligt). Domaren friade vid bägge tillfällena men till sist kom 1-1 när Martin Hamrin klackade in bollen retfullt enkelt via stolpen. Mot slutet av halvleken hade Håkan Stegrud två bra lägen men tog det lite för lugnt och istället var det Tössinger som fick gå till halvtidsvila med en 2-1 ledning efter det att Adam Stevens från ingen vinkel alls såg sin boll gå i den bortre stolpen och knappt rullade bollen över mållinjen och in. Det tog bara några minuter in på den andra halvleken så presenterade sig Dahlström två gånger om och så stod det helt plötsligt 4-1 i den jämna matchen. Dahlströms andra mål var en delikatess när han först vände bort backen och med full kraft träffade han kryssribban och in. I detta läge på matchen kändes segern vikt för Tössinger men spelet böljade fram och tillbaka och efter en halvtimme kunde BOW reducera två gånger så att ställningen var 4-3 och nu var det match igen. Det var Stegrud som tråcklade in ett mål och så stod Anders Hammargren för ett grandiost förspel till duktige Jan-Erik Berg. Med sex kvar kunde Niclas Bergh se sitt luriga skott gå i mål till 5-3 och nu orkade inte BOW resa sig igen. Mikael Nilsson sköt sedan en frispark och Dahlström touchade bollen med håret och bollen satt i krysset. Christian Hosenfeld fick göra ett sista tröstmål. Tössinger har inlett höstsäsongen med tennissiffrorna 6-3 och 6-4. BOW föll för fjärde matchen i rad och får svårt att ta sig till slutspelet, man spelar bra men får inte med sig några poäng.
MATCHENS LIRARE: ADAM STEVENS, TÖSSINGER.

AGO – IEC in Sports  3 – 1
Olle Kullinger 2, Elias Karroum. I. Simon Schleich.

AGO och IEC in Sports bjöd oväntat på en mycket öppen och svängig match från första till sista sekunden. AGO skaffade sig till en början en halvchans i så gott som varje anfall. Det var dock IEC som tog ledningen med 1-0 när det tyska nyförvärvet Simon Schleich stötte in bollen. Några minuter senare var det kvitterat när Kent Svensson slog en härlig boll till Simon Thylander som i sin tur lirade in bollen till Olle Kullinger som gjorde målet. I anfallet efter kom Kullinger fri och lurade ner målvakten och skulle bara chippa in bollen men Max Malm stod för en förstklassig räddning. Minuten senare skulle via skriva in ett mål för IEC men Kristian Kaufmann räddade mirakulöst Petter Werners volley från nära håll. Ytterligare någon minut senare var det Per Apelgrens tur att slå ett smörpass och på nytt så slog Thylander en fin passning till Per Jonsén som stötte bollen över det öppna målet. Att det bara stod 1-1 i halvtid var en gåta. Efter endast nio sekunder in på den andra halvleken sågade Elias Karroum och Kullinger sig igenom direkt efter centring men den förstnämnda träffade stolpen. Efter en halvtimme spelade Apelgren vägg med Fredrik Sträng men skottet smet utanför. Sedan fick Karroum sin revansch när han förvaltade Kullingers passning på bästa sätt, 2-1. Mot slutet jagade IEC en kvittering och Schleich hade två bra lägen, dels en nick i ribban och sedan ett skott strax utanför. I slutminuten avgjorde Kullinger med sitt andra mål för dagen till 3-1, slutspelet är så gott som säkrat.
MATCHENS LIRARE: SIMON SCHLEICH, IEC IN SPORTS.