Serie A 10:e omgången 2010

IEC in Sports – DHL Reklam  5 – 4
I.
Christoffer Cederblad 3, Daniel Gimenez, Pelle Lundquist. D. Mikael Brunell 2, Ulf Kramer, Pelle Ericsson.

IEC in Sports startade mycket optimistiskt mot DHL Reklam och hade inte Stefan Karlsson i målet gjort två tre bra räddningar inledningsvis hade IEC fått ett mycket tidigt mål. IEC var det bättre laget den första kvarten och gick fram till en enkel 3-1 ledning ändå. Debutanten Daniel Gimenez bredsidade iskallt in 1-0 och Pelle Lundquist nickskarvade in 2-0 efter det att Kalle Samuelsson slagit en perfekt passning från egen planhalva. Sakta men säkert kom DHL in i matchen och i den tionde minuten slog Ulf Kramer till på halvvolley med ett skott i gaveln. Men som vi tidigare nämnt så kom 3-1 via Christoffer Cederblad efter fint pass från Gimenez. Med minuten kvar sköt Pelle Ericsson årets första seriemål till 3-2 och i slutsekunderna var Freddy Hägglund nära en kvittering efter Kramers fina passning men Max Malm räddade men lika nära ett 3-3 mål för DHL var det ett 4-2 mål i början på andra men Karlsson räddade. I den andra halvleken bjöds det på Hawaiispel och i mitten på den samma så kom tre raska mål. Först var Dick Hedevi nära att näta men Malm räddade igen. Sedan kom ändå en kvittering genom Mikael Brunell till 3-3 efter fin passning från Michael Börling. I anfallet efter gjorde dock Cederblad sitt andra mål till 4-3. DHL gav inte upp utan Ericsson slog en perfekt hörna som Brunell krutade in på volley till 4-4, vilken match! Med fem kvar kom till sist ett avgörande. Mycket pigge Cederblad som nickat i stolpen minuten innan svarade till sist för ett hattrick när han fastställde slutresultatet till härliga 5-4 och därmed lämnade IEC troligtvis ett hotande kvalstreck bakom sig. DHL tappade slutspelsplatsen men man skall ha en eloge för att hämtade upp 0-2, 1-3 och 2-4 till 4-4, men man föll ändå, oflyt!
MATCHENS LIRARE: CHRISTOFFER CEDERBLAD, IEC IN SPORTS.

Mediakompaniet – BOW reklam  1 - 7
Johan Holmberg. B. David Nildén 2, Christian Hosenfeld 2, Anders Hammargren 2, Hans Pettersson.

Efter fyra raka förluster för BOW reklam knep man det sista halmstrået att nå en slutspelsplats och man hade också lite flyt att Mediakompaniet hade några av sina äss borta. BOW dominerade efter behag och det började med att David Nildén lossade stora vänstersläggan i ribban men i den sjunde minuten kom 1-0 genom Hasse Pettersson. MK försvarade sig bra och Jonny Månssson sprang för två och så länge inte tvåan kom var det match. Christian Hosenfeld var nära men skottet gick över och med minuten före pausvilan kunde Nildén slå in en retur till 2-0. Efter det att Hosenfeld rullat in 3-0 i början på den andra handlade det mest om defilering från BOW:s sida mot ett allt tröttare MK. Både, Nildén, Hosenfeld och kämpen Anders Hammargren blev tvåmålsskyttar och alltid så tekniska och följsamma allroundgubben Jan-Erik Berg träffade ribban med ett skott. BOW vann med hela 7-1 efter ett tröstmål från Johan Holmbergs sida. BOW har en chans på slutspel men då måste man vinna sista matchen och hoppas på att de övriga resultaten går vägen.
MATCHENS LIRARE: ANDERS HAMMARGREN, BOW REKLAM.

FC Talentum – Dandy Dots  0 – 7
Jonas Andersson 4, Birhan Akdag, Tolga Duran, Bosse Eriksson.

Dandy Dots spelade entouch och tvåtouch och rörde sig hela tiden. Man visade upp en härlig propaganda med många vackra mål och i början på den andra halvleken så hade Jonas Andersson redan gjort sitt fjärde mål för dagen och dessutom svarat för ett målpass. Debutanten Tolga Duran sköt ett fantastiskt skott i steget och skruvade in bollen likt en Brassestjärna. Sedan slog Bosse Eriksson till på helvolley medan alltid så duktiga Birhan Akdag även hamnade i målprotokollet. DD vann med hela 7-0 och upprepar man detta spel resten av hösten blir de livsfarliga. FC Talentum vann i premiären den 6 april men har sedan spelat nio raka matcher i serien utan seger. Trots det har man en avgörande match i den sista omgången. Idag hade man lägen för att spräcka nollan men Roger Stokki vägrade släppa någon över bron.
MATCHENS LIRARE: TOLGA DURAN, DANDY DOTS.

Tidningskungen – AGO  8 – 2
Andreas Bergvall 4, Jerry Månsson 2, Rutger Lindquist 2. A. Per Jonsén, Fredrik Sträng.

De regerande mästarna, Tidningskungen, öppnade i stor stil mot ett trögt AGO, som var de regerande cupmästarna. Redan i den andra spelminuten så slog Anders Lennhagen en fantastisk boll till Jerry Månsson som bara hade att sätta fram foten till 1-0. Några minuter senare så dundrade Andreas Bergvall in 2-0 vid stolpen och så hade TK fått en perfekt start. Ju längre halvleken led ju piggare blev AGO och efter en kvart kunde Per Jonsén reducera. Minuten senare fick TK ett psykologiskt mål när Bergvall satte sitt andra för dagen till 3-1. Men som sagt var så var AGO på gång och med minuten kvar till halvtidsvilan slog Fredrik Sträng in 3-2. För andra gången denna morgon fick TK ett psykologiskt mål för med endast två sekunder kvar av halvleken kunde Rutger Lindquist göra 4-2, vilken målfest. AGO inledde den andra starkt och Jonsén var igenom men Klaus Bengtsson räddade innan han utgick med en lårkaka. I den sjätte minuten svarade Bergvall för ett hattrick till 5-2 och under matchens sista kvart kontrade TK sönder AGO och gick från 5-2 till 8-2. Rätt lag vann men siffrorna blev alltför stora. Roger Folkhage, som hoppade in mellan stolparna hade en egen målvaktsstil och med den höll han nollan. Bergvall bokfördes för hela fyra mål och både Månsson och Lindquist blev tvåmålsskyttar. TK ser farliga ut även i år, ett stundande slutspel väntar, även för AGO.
MATCHENS LIRARE: ANDREAS BERGVALL, TIDNINGSKUNGEN.

Bizkit – Dagens Nyheter  1 – 2
Martin Andreasson. D. Thomas Pagling, Mathias Bengtsson.

För några veckor sedan så möttes Bizkit och Dagens Nyheter i en rafflande cupmatch som slutade 2-2 men där till sist DN vann på straffar. Även dagens match hade cupkaraktär över sig. Bizkit måste ta en pinne för att ligga kvar på en slutspelsplats och DN skulle vid en seger så gott som säkra nytt kontrakt. Från första till sista sekunden var det en härlig puls i matchen och ju längre matchen led ju mer började det regna. Det var jämnt ute på plan och det dröjde till en kvart innan vi fick se dagens första mål och det var duktiga Thomas Pagling som smällde in bollen. Bara 30 sekunder senare så var det kvitterat när Martin Andreasson otagbart sköt 1-1. Under de sista fem minuterna på första halvlek pressade Bizkit på ordentligt och först hade Andreasson ett bra läge och lite senare även Björn Ericsson. I början på den andra var DN mycket bra och först hade Jonas Breding en nick som Andreas Hagelin gjorde en fantastisk räddning på och sedan var Pagling i farten men 1-1 stod sig till den sjunde minuten då Mathias Bengtsson slog en hörna som turligt gick in via en försvarare till 2-1. Sista tio låg Bizkit på för en nödvändig kvittering och man radade upp chanser på det hala underlaget. Daniel Adamsson var fri men David Balsam räddade och sedan hade Hans Grobecker två gyllene lägen men båda skotten strök stolpen på var sin sida. Till sist höll DN undan och klarade därmed av ett nytt kontrakt medan BIzkit som vara värda en poäng halkade under slutspelsstrecket med en omgång kvar.
MATCHENS LIRARE: DAVID BALSAM, DAGENS NYHETER.

Tössinger – Done  9 – 2
Fredrik Dahlström 4, Peter Holm 2, Niklas Nestlander, Martin Hamrin, Niclas Bergh. D. Roger Tell, Niklas Anbratt.

Oslagbara Tössinger tog sin tionde raka seger i Serie A, fantastiskt! Trots att matchen inte kom upp i några större höjder så ramlade målen in med jämna mellanrum. Tössinger har ju en Fredrik Dahlström i storform och han gjorde både 1-0, 2-0, 3-0 och 4-1. Sedan hade han en boll som gick stolpe, stolpe och ut men den kanske gick hjulet, stolpe och in men det var inte matchavgörande som tur var. Det regnade under hela matchen och i den andra halvleken böljade spelet fram och tillbaka och de båda målvakterna Magnus Larsson och Philip Claesson storspelade stundtals. Peter Holm blev tvåmålsskytt och både Martin Hamrin, Niklas Nestlander och Niclas Bergh hamnade i målprotokollet. Finurlige Roger Tell hade två frilägen och gjorde mål på det ena och så fick även Niklas Anbratt sätta dit den, Tössinger vann med 9-2. För Done blir det kval eller nedflyttning. Dahlström kan ju bli matchens lirare varje gång nu för tiden men en som inte gjorde ett enda misstag var Erik Johannisson som verkade trivas i regnet.
MATCHENS LIRARE: ERIK JOHANNISSON, TÖSSINGER.