Serie A 11:e omgången 2010

Dagens Nyheter – FC Talentum  4 – 2
D.
Mattias Wallenborg 2, Thomas Pagling 2. F. Pelle Pettersson, Björn Hyllengren.

Tian Dagens Nyheter mötte jumbon FC Talentum och DN har så gott som klarat nytt kontrakt men det fanns en liten, liten teoretisk chans att hamna på kvalplats vid förlust. För Talentum gällde det oavgjort eller seger för att nå en kvalplats om Done sedan förlorade. Matchen inleddes med att starke Thomas Pagling fick fram bollen till formstarka Mattias Wallenborg som fri med målvakten gjorde 1-0. Sedan klev den första halvlekens bästa spelare, Pelle Pettersson, in i handlingen. Först kom han fri men David Balsam räddade. Minuterna senare drog han på från 20 meter och bollen satt nere vid stolproten till 1-1. Friskusen Pettersson fortsatte att riva djupa sår i DN:s backlinje med sina löpningar och i den tionde minuten drev han med full kraft igenom men skottet mitt framifrån gick strax utanför. Istället för 2-1 till Talentum så gjorde DN 2-1 minuterna senare när Pagling på nytt spelade fram Wallenborg som från nära håll stötte upp bollen i det vänstra krysset med vänstern. I början på den andra halvleken var rollerna ombytta när Pagling spelade vägg med Wallenborg och den förstnämnda kunde behärskat sätta dit 3-1. Efter det målet bevakade DN matchen med stor säkerhet mot ett för tillfället uddlöst Talentum. Med tre minuter kvar av matchen blev det lite spänning när Björn Hyllengren fick på en bra träff och bollen satt i nättaket. Nu var Talentum endast ett mål från en kvalplats men den där riktigt stora anstormningen uteblev och istället slog Balsam en lång utspark som Pagling nickade in till slutresultatet 4-2 och därmed avslutade DN stort med två raka segrar i ett pressat läge. Talentum får börja om i Premier League, där hör de kanske hemma. Man glimtar till ibland men är för ojämna.
MATCHENS LIRARE: THOMAS PAGLING, DAGENS NYHETER.

DHL Reklam – Tidningskungen 1 – 1
D. Dick Hedevi. T. Roger Folkhage.

Vid seger för Tidningskungen och om Tössinger förlorar sista matchen, så blir det serieseger. För DHL Rekalm gällde det att vinna samtidigt som två av tre lag måste förlora i sista omgången för att laget skulle nå slutspelet. Vid oavgjort fanns det fortfarande en teoretisk chans men då måste tre lag av tre förlora. TK inledde piggt och Rutger Lindquist fick ett bra läge inne i straffområdet men för ovanlighetens skull bredsidade han bollen strax utanför. Minuterna senare var Jerry Månsson fri men Stefan Tengvall i målet räddade. Stärkta av det började DHL komma in i matchen och Freddy Hägglund fick ett gyllene läge men sköt utanför och några anfall senare var Fredrik Persson igenom men Niklas Hedberg stod i vägen. Det kom därför inte överraskande när DHL tog ledningen efter en kvart. Det var ett vackert triangelspel mellan Persson och Michael Björling där till sist för dagen duktiga Dick Hedivi smällde upp bollen i nättaket till 1-0. Halvleken avslutades med att Månsson gjorde en fin raid efter vänsterkanten och spelade bollen snett inåt bakåt till Andreas Bergvall som kom farande utanför straffområdet och sköt i stolpens utsida. I början på den andra halvleken pressade TK på kraftigt men DHL försvarade sig väl. Månsson hade tre hårda skott utifrån men Tengvall var med på noterna. På en av få kontringar fick Hedivi ett jätteläge, helt fri närmare än straffpunkten drog han till på halvvolley men Hedberg reflexräddade och där var det nära 2-0. TK malde på och med åtta minuter kvar kunde inte DHL stå emot längre när Månsson slog en kort hörna till Jimmy Thurby som slog in bollen i straffområdet och där dök formstarka Roger Folkhage upp och stötte bollen i nättaket till 1-1. TK gick nu för seger och med tio sekunder kvar kom den stora chansen när Bergvall fick fritt skottläge men Tengvall var grym och räddade närskottet. TK slutar tvåa i tabellen och i skrivande stund finns en liten chans för DHL att gå till slutspel.
MATCHENS LIRARE: STEFAN TENGVALL, DHL REKLAM.

BOW reklam – IEC in Sports 4 – 1
B. Patrick Luxenburg 2, David Nildén 2. I. Daniel Gimenez

BOW reklam startade slutspelsduellen mot IEC in Sports piggast och i den fjärde spelminuten spelade Håkan Stegrud in bollen till Patrick Luxenburg som stod omarkerad inne i straffområdet och iskallt bredsidade han in 1-0. I anfallet efter fick Peter Kisfaludy på en praktträff med vänstern från en dålig vinkel och bollen tog i kryssribban och ut. Resten av halvleken var ett ställningskrig och bägge lagen hade några halvchanser var men 1-0 stod sig de första 20 minuterna. Inledningen på den andra halvleken blev dramatisk för redan i den tredje minuten så spelade BOW upp matchens vackraste anfall och bollen gick mellan fyra spelare i ett klapp, klapp spel där till sist Anders Hammargren spelade fram David Nildén som vräkte sig fram och sköt 2-0. Minuten senare var det reducerat när Daniel Gimenez via stolpen dundrade in bollen till 2-1. Ytterligare en minut senare fick Nildén på en praktträff från nära håll men Max Malm gjorde årets reflexräddning. Det blev inte 3-1 den gången men efter en halvtimme så kontrade BOW och kom i ett två mot en läge där Kisfaludy lirade bollen till Nildén som denna gång satte dit 3-1. BOW spelade nu riktigt bra och Jan-Erik Berg slog in en frispark framför målet och från nära håll dök Hammargren upp men stötte bollen utanför. IEC försökte att komma närmare och flyttade fram allt mer folk men med fyra kvar kom nådastöten när tvåmålsskytten Luxenburg fastställde 4-1. BOW tog sig alltså i kragen i sista stund och avslutade med en 4-1 seger när det behövdes som bäst. Man kom sexa med två poäng upp till tredje platsen och endast tre poäng ner till den åttonde. Man hade en poäng till laget under slutspelsstrecket. IEC har spelat färdigt och klarade sig bra i Serie A samt hade en teoretisk chans att nå slutspelet inför den sista omgången, starkt jobbat bägge lagen.
MATCHENS LIRARE: PATRICK LUXENBURG, BOW REKLAM.

AGO – Bizkit 4 – 4
Olle Kullinger 2, Fredrik Sträng, Peter Waltre. B. Peter Arnesson 2, Björn Eriksson, Martin Andreasson

För AGO handlade ¨bara¨ denna match om placeringarna tre, fyra och fem medan Bizkit hade mer att spela om. Vid vinst med fem mål så var laget klart för slutspel, vid seger med mindre så måste Dandy Dots förlora och vid oavgjort så måste DD förlora med fem mål. Det var en bra och relativt hög medelålder i de bägge lagen och spelet var öppet matchen igenom. Det var Bizkit som gjorde det första målet i den tionde minuten när Peter Arnesson slog in en retur efter ett skott från Martin Andreasson. AGO hade en bra period i slutet på den första halvleken då man vände 0-1 till 2-1 efter det att Peter Waltre spelat fram Fredrik Sträng som stod vid den bortre stolpen och rakade in kvitteringen. Det andra målet gjorde Olle Kullinger efter en framspelning från Per Jonsén med fyra sekunder kvar till paus. Jonsén spelade även fram Kent Svensson men 3-1 målet uteblev. Efter en halvtimme blixtrade matchen till liv ordentligt. Jonsén var i passningstagen igen och Waltre slog in matchavgörande 3-1, trodde man. Fem minuter senare var det både reducerat och kvitterat till 3-3 när Arnesson gjorde sitt andra mål och Bizkits tredje mål var en riktig delikatess. Sten-Ove ¨Putte¨ Ramberg höll i bollen som bara han kan och smekte i väg bollen i rätt läge varpå Björn Ericsson klackade in bollen via stolpen med ryggen vänd mot målet. Med tre minuter kvar tog 55-årige Ramberg ned bollen på bröstet inne i straffområdet, lobbade över målvakten och nickade i ribban, vilken prestation. Istället för 4-3 till Bizkit så kontrade AGO och Kullinger slog in 4-3. Denna trevliga match skulle få se ett mål till när Andreasson dundrade in 4-4 efter det att Arnesson skymt målvakten. AGO kan se fram emot ett spännande slutspel medan säsongen är över för Bizkits del, tyvärr. Välkomna tillbaka nästa år.
MATCHENS LIRARE: STEN-OVE ¨PUTTE¨ RAMBERG, BIZKIT.

Dandy Dots – Done  7 – 1
Da.
Jonas Andersson 4, Tolga Duran, Magnus Ahlström, Birhan Akdag. Do. Niklas Anbratt.

Det är dags att hissa varningsflagg för Dandy Dots. Laget avslutade säsongen i Serie A med en 7-0 seger i den näst sista matchen och en 7-1 viktoria i och med dagens match mot Done. Ute på plan var matchen relativt jämn men DD var ruskigt effektiva och gick fram till en 4-0 ledning på en kvart. I början på andra spelade Done upp sig och reducerade till 1-4 genom duktiga Niklas Anbratt efter fin assist från Mikael Mehrsson. Sedan hade Roger Tell två chanser att reducera ytterligare men istället för ett 4-2 mål så sköt Jonas Andersson in 5-1. Tell hade sedan läge för 5-2 men Andersson satte dit otroliga 6-1. Apropå måltjuven Andersson så bokfördes han för hela fyra mål och slutade på 19 fullträffar i serien, starkt. Tolga Duran (vilket Maradona inlägg), Magnus Ahlström och Birhan Akdag svarade samtliga för ett mål. DD blir livsfarliga i slutspelet. Done har trevliga matcher att se fram emot, dels kvartsfinalen i cupen och dels kvalmatchen den 22/10.
MATCHENS LIRARE: BIRHAN AKDAG, DANDY DOTS.

Mediakompaniet – Tössinger  0 – 2 (WO)