Slutspel 2010 - Kvartsfinaler

Mediekompaniet – Dandy Dots  7 – 6
M. Pehr Dunger 5, Johan Sund 2. D. Jonas Andersson 3, Fredrik Käck 2, Birhan Akdag.

Den första kvartsfinalen mellan Mediekompaniet och Dandy Dots bjöd på en sprakande fotbollsfest och när 27 minuter var spelade av matchen hade vi fått se hela 11 mål, ja ni läste rätt! Det var två offensivglada lag som verkligen bjöd på offensiv fotboll. Redan i den första spelminuten gjorde Johan Sund en bra prestation i vänsterbacksläge, spelade fram bollen till Kristoffer Willén, som i sin tur förlängde bollen till Pehr Dunger som rullade in 1-0. DD lät sig inte nedslås av det och sju minuter senare hade man vänt 0-1 till 2-1. Kvitteringen sköt Birhan Akdag på ett hårt direktskott efter en fin passning från Jonas Andersson och ledningsmålet var vackert. Mattias ¨Pirre¨ Pirmann slog en perfekt hörna och bakifrån kom Fredrik Käck farande och nickade med akuratess in bollen. I den tionde spelminuten hade Claes Andberg ett bra läge men Roger Stokki gjorde en fantastisk räddning och sedan ryckte Sund på vänsterkanten och spelade in bollen till Dunger som stötte bollen utanför. I stället för 2-2 så gjorde DD 3-1 i momentet efteråt och det var Tommy Svensson som slog en perfekt crossboll och vid bortre stolpen dök Andersson upp och nickade ner bollen i marken och upp i det bortre krysset. DD kände sig nog lite säkra i det läget men ingen i MK tilläts vika ner sig eftersom man har Johan ¨militären¨ Petersen i laget, vilket vrål han brölade ut, det hördes nog till Brommaplan. MK gjorde sedan en helt fantastisk vändning och innan halvleken var över så hade man fixat så att 1-3 blev till 4-3, grymt! Reduceringsmålet, kvitteringsmålet och ledningsmålet gjordes av den magiska firman Dunger & Sund. I den första spelminuten på andra var Dunger igenom igen men Stokki avvärjde. Dunger är dock i en fantastisk form, ja bättre än idag har han aldrig spelat i Reklamserien och minuterna senare fick han tag på bollen vid mittplan, ryckte sig loss och rullade in 5-3 via den bortre stolpen. Nu trodde via att DD skulle vika ner sig, men icke. Käck fick till en riktig pärla med ett skott i gaveln till 5-4, Sund svarade med 6-4 och i spelminut 27 kunde Andersson sätta dit 6-5, vilken match! Efter ett ställningskrig i ca tolv minuter utan mål för ovanlighetens skull så kunde Dunger göra 7-5. Men trots ett tvåmåls läge med 90 sekunder kvar av denna match var det ännu inte över. Andersson gjorde sitt tredje mål till 7-6 med minuten kvar och med 30 sekunder före full tid fick DD en frispark vid hörnet av straffområdet. Akdag stegade fram, målvakten sprang upp samt in i straffområdet och efter skottet utbröt kalabalik men till sist slogs bollen bort och MK är i semifinal och kan se fram emot nya äventyr. DD har spelat klart. Dunger gjorde fem mål och ett målpass, det måste vara något slags rekord. (Mikael Bergvall gjorde 5 mål och 2 målpass i en slutspelsmatch 1997, Jens anmärkning)
MATCHENS LIRARE: PEHR DUNGER, MEDIAKOMPANIET.

AGO – BOW reklam  2 – 5
A. Per Jonsén, Ted Svensson. B. Patrick Luxenburg 3, Peter Kisfaludy, David Nildén.

Inspirerande av den tidiga morgonmatchen inledde BOW reklam och AGO i ett ruskigt tempo vilket var lite oväntat. Det böljade fram och tillbaka men de där riktigt heta målchanserna uteblev till den elfte minuten då Magnus Laurin slog ett inlägg och från ingenstans dök Per Jonsén upp nickskarvade in 1-0. AGO:s lycka varade bara i två minuter för då vann Michael Eklund en nickduell och bollen studsade mot det öppna målet och frågan var om den skulle gå in, Patrick Luxenburg chansade inte utan förlängde in bollen i mål till 1-1. Tre minuter före halvtidsvilan fick Luxenburg ett läge innanför straffområdet, vände bort sin bevakare och sköt ett rappt skott som lite turligt studsade via både målvakt och stolpe in i mål och därmed hade BOW vänt 0-1 till 2-1. När sedan Peter Kisfaludy slog in en retur till 3-1 efter skott från Jan-Erik Berg i den tredje minuten så såg det ljust för BOW. Man hade sedan ett två mot ett läge men domaren var snäll och blåste av för frispark för AGO och istället kunde Ted Svensson trycka in 2-3 några minuter senare. Nu blev det ett litet ställningskrig igen men idag var BOW det något bättre laget och med åtta kvar så kunde Luxenburg göra sitt tredje mål för dagen och så stod det 4-2. AGO blev tvingade att flytta fram mycket folk mot slutet och givetvis blev det då blottor bakåt och med minuten kvar att spela så kom Hasse Pettersson och David Nildén fria med målvakten och den sistnämnda kunde rulla in slutresultatet 5-2. BOW får nu se fram emot en oviss semifinal och för ovanlighetens skull missar AGO finalspelet, välkomna åter i vår.
MATCHENS LIRARE: PATRIK LUXENBURG, BOW REKLAM.

Tössinger – Expressen 6 – 4
T. Niklas Nestlander 2, Peter Törnqvist, Martin Hamrin, Peter Holm, Mikael Nilsson. E. Michael Eklund, Kristoffer Karlsson, Patrik Myrbäck, Kimmo Rolin.

Till en början kan vi tala om att Tössinger gick genom serien utan att tappa poäng vilket bara inträffat två gånger tidigare sedan 1957. Egentligen kan man väl säga att det bara hänt en gång för premiäråret var det bara fyra lag som spelade över en helg när Ervaco vann men i ¨modern¨ tid så har Lidman & Wickzell (nuvarande BOW reklam) vunnit utan poängtapp och det var 1980 och då var undertecknad med i det segrande laget och gjorde 27 mål. I dagens kvartsfinal så chockstartade Expressen och i den tredje minuten dunkade Michael Eklund med vänstern upp bollen i det högra krysset. I den tionde lyckades Kristoffer Karlsson med konststycket att med vänstern från halva plan lobba in 2-0. Efter det tappade några spelare i Tössinger fattningen när det kände att det kunde gå åt skogen och dessa förstörde hela stämningen. Ett tag var man två utvisade och då var Michael Norlund nära att nicka in 3-0 men bollen gick strax utanför. Mathias Tauberman lyckades få stil på laget, tack och innan halvleken var över hade Niklas Nestlander reducerat till 1-2 och Peter Törnqvist till 2-2. I början på andra var Tössinger det bättre laget och 2-2 blev till 5-2 på tio minuter efter mål av Nestlander, Martin Hamrin och Peter Holm. Några av målen var knappt målchanser och allt gick in. Med åtta kvar kom även 6-2 genom Mikael Nilsson. Mot slutet snyggade Expressen upp siffrorna till 6-4 efter mål av Patrik Myrbäck och mycket duktiga Kimmo Rolin som även hade en träff i ribban. Efter matchen kom medspelare fram och tyckte det var beklagligt och motståndare samt spelare i de lagen som skulle spela efter uttryckte sig, - vilket gävla gnällgäng! Inte kul att höra för de spelare som är gentlemän. Tössinger tog därmed sin 16:e raka seger under året och kan se fram emot en semifinal. Expressen har en kvalmatch till Serie A att se fram emot.
MATCHENS LIRARE: NIKLAS NESTLANDER, TÖSSINGER.

Tidningskungen – TNS SIFO  5 – 0
T. Rutger Lindquist 2, Andreas Bergvall 2, Jimmy Thurby.

De regerande mästarna och årets serie tvåa i Serie A, Tidningskungen, var minst numret för stort för seriesegrarna i Premier League, TNS SIFO, som trots spel utan avbytare stod upp riktigt bra. Fem minuter in på den andra halvleken kom 1-0 genom Rutger Lindquist som stötte in Torbjörn Sahlins inspel. Av bara farten kom även 2-0 genom Jimmy Thurby efter en fin passning från Jerry Månsson. Thurby hade även ett jätteläge i slutet på första halvlek men Erik Blomkvist gjorde en grym räddning. Efter en halvtimme kom nådastöten när Rutger Lindquist gjorde sitt andra mål för dagen som betydde 3-0. Då kroknade TNS och 3-0 blev till 5-0 i slutminuterna efter två vackra mål från Andreas Bergvall. TNS är det lag som kan ge Tössinger en match ända in på mållinjen om spelet stämmer och Anders Lennhage orkar löpa som bara han kan. Skyttekungen Johan Aronsson hade två bra lägen men Niklas Hedberg ville verkligen hålla nollan idag. Joacim Runholm löpte kopiöst, Välkomna i Serie A säsongen 2011.
MATCHENS LIRARE: RUTGER LINDQUIST, TIDNINGSKUNGEN.