Slutspel 2010 - Semifinaler

Tidningskungen – BOW reklam 1 – 2
T. Roberth Westlund. B. Peter Kisfaludy, Hasse Pettersson.

Den första semifinalen mellan Tidningskungen och BOW reklam växte ut till en av årets bästa matcher. BOW började bäst den första kvarten och i den femte minuten kunde den ¨nye¨ Peter Kisfaludy behärskat rulla in 1-0. BOW fortsatte sitt positiva spel och både Kisfaludy och David Nildén var nära att öka på ledningen men Niklas Hedberg gjorde en fantastisk räddning på Kisfaludys närskott och Nildén stötte bollen utanför i anfallet efter. Efterhand kom ett lite trögstartat TK in i matchen och när man väl kom igång var man riktigt bra. Peter de Clairac var igenom men Sonny Nordengrim gjorde sig stor och svarade för en bejublad reflexräddning. I början på andra hängde kvitteringen i luften och i den femte minuten slog Roberth Westlund ett stenhårt inspel från halva plan och bollen gick via en försvarares huvud och in till 1-1. Under den sista kvarten var tempot överraskande högt och det böljade fram och tillbaka mellan anfallen där bägge lagen var lika nära ett ledningsmål. Andreas Bergvall gjorde en fin prestation men fick inte till det där sista för att bollen skulle gå in. Med fem minuter kvar hamnade Kisfaludy ner mot den vänstra hörnflaggan och spelade in bollen framför mål och bakifrån kom Hasse Pettersson farande och helt fri från straffpunkten gjorde han inget misstag och BOW var i ledningen med 2-1. De sista fem minuterna blev dramatiska men till sist segrade ett jublande BOW som därmed är i final igen, man vann ju för två år sedan. TK får nöja sig med cupfinalen på fredag, det är inte fy skam det.
MATCHENS LIRARE: PETER KISFALUDY, BOW REKLAM.

Tössinger – Mediekompaniet  9 – 3
T. Mats Lundin 3, Fredrik Dahlström 2, Niklas Nestlander 2, Niclas Bergh, Martin Hamrin. M. Jari Hållman 2, Jonny Månsson.

Tössinger behövde bara gå på halvfart när man osannolikt nog tog årets 17:e raka seger! Man gick fram till 3-0 på nio minuter mot Mediekompaniet, som tyvärr hade flera tunga pjäser borta och ingen avbytare. Jonny Månsson nickade visserligen vackert in 1-3 men innan halvtidsvilan hade Tössinger gått fram till hela 6-1. Efter en halvtimme var siffrorna 9-1 men MK vägrade att åka på en TÖ (teknisk överlägsenhet) och Johan Petersen räddade bollen på mållinjen två gånger i samma anfall och Martin Hamrin sköt upp bollen i ribban från nära håll och till sist slutade det faktiskt 9-3. Mats Lundin gjorde tre mål medan Fredrik Dahlström och Niklas Nestlander svarade för två var. Niclas Bergh och Hamrin hamnade även de i målprotokollet. I MK blev Jari Hållman tvåmålsskytt, kul. Inget lag har någonsin dominerat så länge i Reklamseriens historia i ¨modern ¨ tid, Ervaco var ju grymma i slutet på 50, och 60-talet. Tössinger är nu uppe i sin fjärde dubbelfinal samt andra raka och på de senaste sex åren har de endast vid två finaler av tolv, där inte Tössinger varit den ena parten, fantastiskt . Det som återstår är just att vinna dubbeln, den som lever får se. Mediakompaniet närmar sig toppen år från år, kör hårt 2011.
MATCHENS LIRARE: MATS LUNDIN, TÖSSINGER.