Starcom – Dandy Dots  5 – 3
David Zetterlund 2, Linus Jönsson, Anders Bojmar, William Sporre. D. K-G Gustavsson 2, Mattias Pirmann

Vad händer i korridorerna hos Starcom? Man toppar Premier League, idag slog man ut Serie A-laget Dandy Dots och i nästa vecka väntar en ren seriefinal. Fotbollslivet leker! Det var DD som gjorde ett vackert första mål och hjärnan bakom målet var Mattias Pirmann. Han hade bollen vid mittlinjen, spelade ner den till Jonas Andersson som stod vid kortlinjen. Medan bollen rullade avancerade Pirre fram mot mål och blev delikat framspelad och så stod det 1-0. I den tionde minuten hade DD ett läge då bollen var över linjen tyckte vissa, andra tyckte inte det och för domaren var det omöjligt att se. Istället för ett eventuellt 2-0 mål så gjorde Starcom två snabba mål i slutet på halvleken genom Linus Jönsson (ass Johan Petterson) och Anders Bojmar efter ett skott från 17-18 meter. I början på andra trodde vi på att DD skulle snäppa upp tempot ett hack men det var istället Starcom som ökade på till 3-1genom William Sporre efter en fin passning från Martin Palm. När sedan David Zetterlund tryckte in 4-1 med ett vänsterskott i det högra krysset hade det bara gått tre minuter av den andra akten. DD var chockat men trummade vidare och hade en mängd lägen men Mårten Erlandsson var mycket bra i målet. Med sju kvar kom den definitiva nådastöten efter ett mönsteranfall där till sist Zetterlund blev tvåmålsskytt. Starcom hade en grym utdelning på sina målchanser. DD hade ett stort bollinnehav och hyfsade i alla fall till siffrorna till 5-3 efter två sena mål av K-G Gustavsson. En liten skräll var ett faktum.
MATCHENS LIRARE: DAVID ZETTERLUND, STARCOM.

Expressen – Lokaltidningen Mitt i  1 – 0
Michael Norlund.

Expressen spelade riktigt bra den första halvtimmen men sedan tog orken slut för gubbarna. Men man började i stor stil som sagt och både Serdar Ok och Henrik Ehlesjö hade bra lägen till att göra ett mål men det var Michael Norlund som fick till det efter en fin soloraid i den tionde minuten, 1-0. Expressen jagade även ett andra mål men Lokaltidningen Mitt i var inte ofarliga och har man Patric Jacobsson på topp så går inget lag säkert. Sista tio minuterna på matchen så jagade LMI en kvittering men man hade svårt att överlista Mats Garderud, som för övrigt hade en egen show i målet i dag. Det var bara scorpionen som fattades i verktygslådan. I slutminuterna var vi beredda att anteckna en kvittering då både Johan Christensen och Andreas Andersson hade två jättelägen men vid det ena tillfället räddade stabila Patrik Myrbäck på mållinjen medan Garderud tippade det andra friläget till en hörna. Expressen höll till sist undan. Spelarna i Expressen kanske tycker att vårsäsongen varit lite upp och ner men summerar man den så visar det sig att laget bara förlorat en av tio matcher vilket måste betraktas som starkt, trevlig sommar.
MATCHENS LIRARE: MATS GARDERUD, EXPRESSEN.

IEC in Sports – BOW reklam  1 – 2
I.
Richard Morling. B. Jonas Goude 2.

BOW reklam inledde bäst och i den sjunde minuten slog Peter Kisfaludy ett inlägg som Jonas Goude nickade in till 1-0. I anfallet efter så hade BOW ett snyggt triangelspel mellan mycket duktiga Brune Tevell, Kisfaludy och Patrick Luxenburg där den sistnämnde sköt ett närskott som mirakulöst slogs bort på mållinjen. Istället för ett väntat 2-0 mål kontrade IEC in Sports och skaffade sig en hörna. Den slogs av Tomas Lindell och styrdes in av Richard Morling till 1-1. Helt plötsligt öppnades matchen upp och blev helt jämn. Efter en halvtimme så tog BOW ledningen igen och på nytt spelade Kisfaludy fram den 48-årige Goude till 2-1. IEC gav allt för att få in en kvittering mot slutet. I samma anfall låg bollen och studsade på mållinjen två gånger innan Henrik Strömblad mot alla odds fick bort bollen. Till sist höll BOW undan och vann med 2-1, trevlig sommar!
MATCHENS LIRARE: JONAS GOUDE, BOW REKLAM.

Tössinger – FC Seasons  8 – 3
Filip Bergman 2, Fredrik Dahlström 2, Kenth Bergman 2, Adam Stevens, Mikael Nilsson. F. Nicklas Thorgerzon 2, Patrik Mattsson.

Han kom, han sågs och han segrade! En av ¨Hall of fame¨ medlemmarna, den 56-årige Kenth Bergman, dök upp i Tössingers färger. Mycket kul och uppskattat och en klar höjning i snittåldern vilket uppskattas hos arrangören. Det började lite skakigt för suveränen Tössinger där sviterna fanns kvar efter debaclet från den sista våromgången. FC Seasons tog ledningen med både 1-0 och 2-0 genom Nicklas Thorgerzon och det var sånär ett det även stått 3-0 om Pål Åsbergs närskott resulterat men Mathias Tauberman räddade trots solen sken i ögonen. Seasons hade sedan oturen att få en spelare skadad och fick avsluta den sista halvtimmen med en man mindre. Detta går givetvis inte mot Tössinger och innan paussignalen ljöd hade laget vänt 0-2 till 3-2. I början på andra var Tössinger riktigt bra och gick från 3-2 till 8-2 på tio minuter innan det hela stannade upp en smula och till sist skrevs slutresultatet 8-3 efter det att Patrik Mattsson reducerat. Pappa Bergman gjorde två liksom sonen Filip Bergman och Fredrik Dahlström. Sedan svarade Adam Stevens (plus ett stolpskott) och Mikael Nilsson för var sitt. Nu tar Reklamserien uppehåll till den 8 augusti, trevlig sommar!
MATCHENS LIRARE: KENTH BERGMAN, TÖSSINGER.

DHL Reklam – Tidningskungen  2 – 4
Fredrik Persson, Johan Gerdes. T. Rutger Lindquist 2, Andreaz Persson, Jack Melcher Claesson.

DHL Reklam inledde matchen mot Tidningskungen på ett piggt sätt och Johan Gerdes hade två bra chanser att ge sitt lag ledningen men Niklas Hedberg var med på noterna. DHL ångade vidare men Hedberg var fantastisk idag och istället var det TK som tog ledningen när Rutger Lindquist fick se sitt skott turligt gå in och det var Rulles åttonde cupmål i rad. Även i den andra halvleken inledde DHL starkt men man slarvade och så kunde Andreaz Persson göra 2-0. Det mesta gick emot DHL varpå TK blev bättre och bättre ju längre matchen led och Lindquist kunde öka på till 3-0 efter en halvtimme. Med stor glädje kunde vi presentera 4-0 skytten i form av den gamla Reklamserieprofilen Jack Melcher Claesson. Mot slutet hyfsade i alla fall DHL till siffrorna till 4-2 efter mål av Fredrik Persson och Gerdes.
MATCHENS LIRARE: NIKLAS HEDBERG, TIDNINGSKUNGEN.

Frontline Expo – Dagens Nyheter  2 – 5 (1-1 full tid)
Niklas Anbratt. Straffmål: Niklas Anbratt. D. Mats Saxer. Straffmål: Thomas Pagling, Jonas Jonsson, Mats Saxer, Jonas Breding.

Två av Serie A:s plusvarianter under våren var definitivt Frontline Expo (5:a) och Dagens Nyheter (3:a). Nu möttes de i cupen i ett fantastiskt sensommarväder och likt två tungviktsboxare kände de på varandra under den första halvleken som slutade mållös och de där riktigt heta målchanserna lyste med sin frånvaro. I och med att Johan Ström slog en fin stickare till Niklas Anbratt som förlängde bollen in i den bortre gaveln till 1-0 i början på andra halvleken, ja då öppnades matchen upp ordentligt. Efter en halvtimme kom helt plötsligt DN tre mot ett och det var inte vilka dussinlirare som helst utan Thomas Pagling, Jonas Breding och Mats Saxer. Efter smart spel hamnade bollen hos Saxer som var helt fri men målvakten Philip Palmgren räddade. Bollen gick ut till Pagling som snabbt slog in den till Breding som nickade över. Istället kom 1-1 två minuter senare när Saxer fick till ett bra och lågt skott intill stolpen. Med fem kvar var FE nära att avgöra men Mikael Elfwings skott tog klockrent i stolpen och matchen slutade 1-1 och straffar fick avgöra denna välspelade drabbning, Mathias Bengtsson vann lotten och valde att börja enligt följande: Thomas Pagling 1-0, Niklas Anbratt 1-1, Jonas Jonsson 2-1, Per Askerstam utanför, Mats Saxer 3-1, Roger Tell (David Balsam fin räddning) och Jonas Breding gjorde 4-1 vilket betydde 5-2 sammanlagt och DN var vidare.
MATCHENS LIRARE: MATS SAXER, DAGENS NYHETER.

MEC – Mediakompaniet Promedia  0 – 2
MP.
Ludvig Söderlind, Andreas Lifbom.

Matchen mellan MEC och Mediakompaniet Promedia var ett så kallat trippelderby som bara de inblandade kan reda ut. Två spelare som kom i samma bil spelade mot varandra och spelare från tre firmor jobbar i samma hus etc. De som trodde att de skulle bli en munsbit för MKP fick fel för MEC stred emot riktigt bra men man kunde inte hindra dagens kung, Ludvig Söderlind, från att göra 1-0 efter en kvart. Ludde var hal som en hål, snabb, avig och löpte snabbt och mycket samt briljerade med fin teknik. I början på andra spelade Söderlind fram Andreas Lifbom som med ett vackert direktskott kunde göra 2-0. Det blev aldrig tappen ur men samtidigt hade nog MKP en växel till. Laget bevakade sin ledning och var nära ett 3-0 mål två gånger om men Jonny Månsson träffade stolpen två gånger i rad. MKP vann med stabila 2-0 och är därmed i kvartsfinal.
MATCHENS LIRARE: LUDVIG SÖDERLIND, MEDIAKOMPANIET PROMEDIA.