Reklamseriecupen 2011 - 16-delsfinaler


Expressen – Clear Channel  5 – 1
E.
Martin Hamrin 2, Kristoffer Karlsson, Michael Norlund, Serdar Ok. C. Alexis Logothetis.

Första paret ut i Reklamseriecupen 2011 var Expressen och Clear Channel och vi bjöds på en härlig fotbollsmatch precis i Reklamseriens smak. Båda lagen hade många f.d. fotbollspelare som fortfarande hade tekniken kvar men konditionen var det lite si och så med varpå tempot bedrevs i ett makligt och behagligt tempo för spelarna. Dessutom var medelåldern perfekt på plan. Den första halvleken slutade mållös men sedan hände allt i den andra. Redan efter 42 sekunder klackade Kristoffer Karlsson in 1-0 för Expressen efter fint förarbete av Michael Norlund. Ett mål som CC kvitterade fem minuter senare när Alexis Logothetis sköt 1-1 på volley, han gör bara snygga mål den gubben. Matchen stod verkligen och vägde men efter en halvtimme hade Expressen en riktig lyckominut då först Norlund gjorde 2-1 och 30 sekunder senare satte nyförvärvet Martin Hamrin dit 3-1. Nu kroknade CC rejält och Expressen kunde snabbt rinna ifrån så att 3-1 blev till 5-1 efter ytterligare ett mål till från Hamrin och så blev Serdar Ok även han målskytt. Patrik Myrbäck var över allt på banan. Vi har sagt det förut och säger det igen, Thomas Tagesson ser i kroppen ut som en tysk ytterback från Bundesliga. Expressen har fått en utmärkt start på säsongen.
MATCHENS LIRARE: PATRIK MYRBÄCK, EXPRESSEN.


Bizkit – Lokaltidningen Mitt i  5 – 6 (2-2 full tid)
B.
Krister Svensson, Gustav Lundström. Straffmål: Peter Arnesson, Gustav Lundström, Krister Svensson. L. Patric Jacobsson 2. Straffmål: Magnus Forslund, Thomas Ringqvist, Markus Hellqvist, Johan Kristensen.

Bizkit och Lokaltidningen Mitt i bjöd på bra fotbollsunderhållning matchen igenom. Hade inte de två målvakterna Andreas Hagelin och Markus Hellqvist varit så bra hade de producerats många mål redan under den första halvleken. Det blev dock ett mål och det var 42-årige Krister Svensson (ser ut som 22-år i steget) som gjorde 1-0 på ett direktskott efter en kvart. Gustav Lundström ryckte sig loss på högerkanten, spelade in bollen mot straffområdet och där hoppade Peter Arnesson elegant över bollen. Apropå Arnesson, han hade fyra bra chanser men fick inte till avslutningarna. Under några minuter i den andra halvleken kom helt plötsligt tre raska mål varpå det stod 2-2 på anslagstavlan efter det att Patric Jacobsson gjort två och Lundström ett efter en äkta sträckt vrist. Mot slutet lutade det åt straffar men med två kvar dök den stora chansen upp för Jacobsson men returen satt i stolpen och gjorde så att inte han blev hattrickman. Jacobsson hade dessutom en kanon i ribban i den första halvleken, det blev straffar och LMI valde att börja enligt: Patric Jacobsson (Hagelin räddning), Peter Arnesson 0-1, Erik Pettersson (fantastisk räddning från Hagelin), Gustav Lundström 0-2, Magnus Forslund 1-2, Henrik Norgren (Hellqvist räddning), Thomas Ringqvist 2-2, Jörgen Lindqvist (utanför), Markus Hellqvist 3-2, Krister Svensson 3-3. Nu fortsatte det en och en enligt: Johan Kristensen 4-3 och Daniel Adamsson (Hellqvist räddade via stolpen) och därmed slog Premier League laget LMI ut Serie A-laget Bizkit.
MATCHENS LIRARE: MARKUS HELLQVIST, LOKALTIDNINGEN MITT I.


IDG – IEC in Sports  0 -10
IE.
Christoffer Cederblad 4, Phillip Männer, Mattias Lindqvist, Pedro Cubillos, Pelle Lundqvist, Jonas ¨JP¨ Persson, Henrik Skoog.

IEC in Sports hade stor show när man hade kattens lek med råttan mot IDG. Laget gjorde tidigt 1-0, hade 3-0 efter tio minuter och 4-0 i halvtid. Redan efter 35 sekunder in på den andra rundan så låg 5-0 bollen i nätet och sedan rullade det på till 38.52 då 10-0 kom och det blev en TÖ (teknisk överlägsenhet). I början på den andra halvleken hade matchens bästa spelare, Christoffer Cederblad, gjort fyra mål. Sedan radade IEC upp sex olika enmålsskyttar där speciellt Pedro Cubillos glänste med fin teknik och bra spelförståelse. Däremot måste han slipa på konditionen, fortsättning följer.
MATCHENS LIRARE: CHRISTOFFER CEDERBLAD, IEC IN SPORTS.


Kanal 5 – BOW reklam  4 – 6 (2-2 full tid)
K.
Daniel Cedercrona, Jonne Wilkinson. Straffmål: Daniel Cedercrona, Magnus Helin. B. Peter Kisfaludy, David Nildén. Straffmål: Christian Hosenfeld, Jan-Erik Berg, David Nildén, Patrick Luxenburg.

BOW reklam och Kanal 5 spelade en öppen, trevlig och spännande match som var jämn målmässigt in i det sista. En av Sveriges bästa spelare på tvåfotare, Peter Kisfaludy, inledde med att runda målvakten och rullade in 1-0 i den andra minuten. Sedan fortsatte BOW att producera chanser och hade ett större bollinnehav men K5 var giftiga på sina kontringar och Per Hedberg hade en cykelspark i stolpen och ett närskott som Henrik Strömblad gjorde en reflexräddning på. Den andra halvleken bjöds det på målchanser i nästan varje anfall. Kisfaludy som var riktigt het hade ett skott i stolpen, en lobb över och ett skott utanför från ett utmärkt läge. Istället för ett BOW mål kontrade Daniel Cedercrona in 1-1. Femmans lycka varade bara några sekunder för David Nildén gav BOW ledningen med 2-1. Sedan hade Thomas Sellin matchens bästa chans som det inte blev mål på när han sköt över ett vidöppet mål bara några minuter från mållinjen. Cedercrona var i form och var ytterst nära att kvittera men kvitteringen kom ändå när fyra minuter återstod efter ett mål av Jonne Wilkinson, 2-2. Slutminuterna blev dramatiska och med två kvar hade K5 en trippelchans där bollen slogs bort på mållinjen. Undertecknad är inne på sitt 30:e år som domare och har inte sett en värre bicycletas än den som Per Hedberg fick till i slutminuterna! Han var uppe 1,5 meter i luften, i perfekt stilstudie och fick till en perfekt träff och hade det blivit mål så hade det varit det snyggaste målet någonsin i Reklamseriens historia. Hoppas alla närvarande på Skytteholms IP förstod vilken prestation Hedberg gjorde. Det skulle bli straffar som fick avgöra denna tillställning enligt nedan. BOW vann lotten och valde att inleda. Christian Hosenfeld 1-0, Per Hedberg miss, Jan-Erik Berg 2-0, Daniel Cedercrona 2-1, David Nildén 3-1, Magnus Helin 3-2, Patrick Luxenburg 4-2 och Jonne Wilkinson miss. Därmed vann BOW detta drama och vilka grymma straffar de slog.
MATCHENS LIRARE: PER HEDBERG, KANAL 5.


AGO – Tössinger  3 – 6
A.
Per Jonsén 2, Thomas Endler. T. Mats Lundin 3, Filip Bergman 2, Mikael Nilsson.

Som bekant så är det fri lottning i Reklamseriecupen men att Tössinger och AGO skulle drabba samman redan i kvalet var väl lit oflyt för det borde vara i en semifinal eller rent av en final. Samtliga närvarande fick i alla fall se en fotbollsmatch med hög underhållning och mycket bra spel. Tössinger var något bättre i den första halvleken men att de skulle leda med 4-0 var på tok för stort, ett 3-1 resultat hade varit på sin plats. Det gick emellertid inte att stoppa firman Mats Lundin & Filip Bergman och så hade man ju player of the year i målet i form av Magnus Larsson. Lundin gjorde tre mål i den första och ett i den andra. Bergman var grym och gjorde två och spelade fram till tre mål. Conny Liljeqvist hade en nick från nära håll men Larsson gjorde en fantastisk räddning och så blev Michel Gordin fälld och tog själv straffen men Larsson var som Gordon Banks. I den andra halvleken kröp AGO närmare och Jesper Blomqvist (vilket ryck han har kvar) slog en vacker crossboll till Elias Karroum, som i sin tur nickade ner bollen till Per Jonsén som reducerade till 1-4. Med sju minuter kvar kunde den numera snälla gubben Thomas Endler även reducera till 2-4. Nu gick AGO för ännu en reducering och flyttade fram mycket folk varpå matchen öppnades upp än mer. Adam Stevens träffade stolpen, Larsson räddade Gordins nick och Gordin drömmer nog mardrömmar om fenomenet Larsson. Det blev 5-2 och 5-3 (Jonsén igen) innan matchen avslutades med att Tössinger spikade slutresultatet 6-3.
MATCHENS LIRARE: MAGNUS LARSSON, TÖSSINGER.


Svea – FC Seasons  1 – 8
S.
Daniel Jirhäll. F. Kalle Schröder 4, Marcus Hallberg 4.

FC Seasons var ett nummer för stort för Svea i dagens match och som bekant inledde Kalle Schröder sin karriär i tio år hos Svea så släkten är värst. Det gick nämligen till så här inledningsvis, 1-0 Kalle Schröder, 2-0 Kalle Schröder och 3-0 Kalle Schröder, ridå! De båda målvakterna Peter Krokstrand och framför allt Magnus Källman var bra i målet och precis när Svea började komma in i matchen fick vi se dagens snyggaste mål när 4-0 kom i halvlekens sista sekund. Per Olsson slog en cross från högerbacksläge till Nicklas Thorgerzon som stod på kortlinjen och nickade tillbaka bollen och vid straffpunkten kom Marcus Hallberg farande och via stolpen avgjorde han matchen. I den andra halvleken var Hallberg riktigt het och i och med att han sköt 7-1 så hade han svarat för fyra raka mål. Till sist blev även Schröder fyramålskytt, vilket radarpar. Daniel Jirhäll tröstmålade för Svea men Seasons var vassa idag, 8-1.
MATCHENS LIRARE: KALLE SCHRÖDER, FC SEASONS.


DHL Reklam – TV 4  7 – 2
D.
Fredrik Aldegren 2, Michael Björling 2, Pelle Ericsson, Freddy Hägglund, Fredrik Persson. T. Jimmy Hjertsson 2

DHL Reklam inledde i stor stil och gick fram till en 3-0 ledningen efter tio minuter efter det att Fredrik Aldegren (kom in från bänken, rundade målvakten och rullade in bollen) Pelle Ericsson och Freddy Hägglund svarat för målen. Sedan hade Hägglund ett friläge som missades och istället för 4-0 stod det 3-2 några minuter senare efter det att ett decimerat TV 4 reducerat två gånger genom duktige Jimmy Hjertsson. Vid det ena tillfället assisterade klippan Robert Björk och vid det andra svarade Hjertsson för en fin teknisk prestation. I slutminuten hade dessutom Nic Edwards en dubbelchans men DHL kom undan med blotta förskräckelsen. Även i den andra halvleken började DHL bra och när 4-2 kom genom kämpen Aldegren med kvarten kvar kroknade Fyran rejält och under de sista fem minuterna gick DHL från 4-2 till 7-2 som var lite för stora siffror. Michael Björling svarade för två av dessa och Fredrik Persson ett.
MATCHENS LIRARE: FREDRIK ALDEGREN, DHL REKLAM.


Tidningskungen – MSN/AD Performance  5 - 0
T.
Rutger Lindqvist 2, Roger Folkhage, Anders Lennhage, Andreas Gustafsson.

Trots att MSN/AD Performance spelade ett skapligt försvarsspel matchen igenom gick det inte att hindra Serie A laget Tidningskungen från att göra både 1-0, 2-0 och 3-0. Rutger Lindquist dundrade vackert in 1-0 på helvolley med vänstern från 20 meter, Roger Folkhage satte dit 2-0 och så var Lindquist i farten igen till 3-0. MSN:s chans till att eventuellt fixa till lite match igen grusade när Anders Lennhagens kanon mullrade till 4-0. Andreas Gustafsson fastställde slutresultatet 5-0 i slutet på matchen. Folkhage var pigg idag och svarade förutom målet för två träffar i virket där även Jerry Månssons skott tog. MSN var värda både ett och två mål i matchen men Niklas Hedberg ville hålla nollan idag.
MATCHENS LIRARE: ROGER FOLKHAGE, TIDNINGSKUNGEN.


FC Talentum – Frontline Expo  3 – 5
F.
Christoffer Sahlin, Linus Erkhammar, Marcus Carlsson. F. Daniel Larsson 3, Jonas Henriksson, Roger Tell.

Matchen mellan FC Talentum och Frontline Expo var en match i sann Reklamserieanda med bra fotboll, just stämning och spännande in i det sista. FE inledde med två identiska mål där först Daniel Larsson (vi kallar honom hatten här nedan eftersom det fanns en Larsson i vardera lagen) nickade fram Jonas Henriksson som stod vid bortre stolpen och rakade in 1-0. Sedan var det Henriksson som nickade fram Hatten vid bortre stolpen och så var det 2-0. I den tionde minuten träffade Hatten stolpen och istället för 3-0 stod det 2-2 på anslagstavlan några minuter senare efter det att Christoffer Sahlin skjutit en kanon i nättaket och Linus Erkhammar kvitterat efter en fin framspelning av den explosiva debutanten Adam Perman. Sedan hade Talentum bud på ett ledningsmål två gånger om när den andra debutanten, Christoffer Larsson var igenom men Ludvig Grimlund med en räckvidd som en Albatross parerade. Precis innan halvtid fick Hatten se sitt inspel gå in via en försvarare till 3-2. När sedan FE gjorde 4-2 i inledningen på andra genom Roger Tell hade de ånyo en tvåmålsledning. Efter det målet var FE lika nära ett 5-2 mål som Talentum ett 4-3 dito och både Erkhammar och Marcus Carlsson fick varsitt bra läge samtidigt som Mattias Bröms träffade stolpen vid det andra målet. Fyra minuter från slutet kom 3-4 och det var Carlsson som gjorde det. Med två minuter kvar av matchen så dök målchansen med stort M upp när Erkhammar var helt fri två meter närmare än straffpunkten och helt omarkerad. Både det egna laget, motståndarna, domaren och troligtvis även han själv förväntade sig ett kvitteringsmål och en efterföljande straffrysare. Bollen gick dock utanför och istället fick Hatten som verkligen gjorde skäl för det smeknamnet till ett hattrick i slutsekunderna, 5-3.
MATCHENS LIRARE: DANIEL ¨HATTEN¨ LARSSON, FRONTLINE EXPO.
 

FC Viasat Sport – Dagens Nyheter  0 – 3
D.
Thomas Pagling, Mathias Bengtsson, Jesper Olsson.

Dagens Nyheter spelade småtrevligt matchen igenom men matchens första målchans hade FC Viasat Sport när Christoffer Braw löpte längs vänsterkanten, vek in mot mål och helt plötsligt var han fri med den vikarierande målvakten Simon Lindberg som läste situationen på bästa sätt och räddade. I den tionde minuten tog DN ledningen efter en hård frispark från Thomas Pagling som gick igenom muren och in i nättaket. Sedan hade DN bud på 2-0 men Robert Eriksson var bra i målet. I början på andra halvleken hade Mattias Wallenborg två lägen men Eriksson gjorde en fin dubbelräddning och så länge inte tvåan kom var det match. Med sju kvar kom till sist 2-0 genom Mathias Bengtsson och då var matchen klar. DN avslutade matchen med ett vackert triangelspel mellan Lindberg, Matthias Sånemyr och målskytten Jesper Olsson, 3-0. Mats Saxer var bra som vanligt och med Pagling i laget får DN en extra dimension.
MATCHENS LIRARE: ROBERT ERIKSSON, FC VIASAT SPORT.


TNS Sifo – MEC  0 – 3
M.
Samuel Andersson, Thomas Svensson, Niklas Petersson.

Det hände mer de inledande åtta minuterna än det brukar göra på en hel match. Redan i den första spelminuten drev Joacim Runholm sig fram på ett fantastiskt sätt och lirade in bollen till Johan Aronsson som med ett direktskott träffade ribban. I anfallet efter var den pigga debutanten Jonas Bergman fri men Leslie Marsden räddade. Spelet vände och David Blom blev fälld ute i kanten på straffområdet och det var en gåta att domaren inte blåste straff. I den fjärde spelminuten hade Runholm och Aronsson en dubbelchans men Marsden var omutlig. I den åttonde minuten fick Samuel Andersson på en praktträff på volley och bollen fick en ¨Edström¨ båge och så var MEC i ledningen med 1-0. I slutet på första och i början på andra var TNS Sifo mycket bra och man spelade snabbt, rörligt och kom fram i farligheter flera gånger. Runholm var aktiv men kunde inte överlista Marsden i målet. Efter en halvtimme kontrade så Thomas Svensson in 2-0 och bara minuterna senare sköt Niklas Pettersson ett lurigt skott i mål till 3-0. Spelarna från lagen som skulle spela matchen efter frågade vad det stod och de blev överraskade att det var de gröna som ledde. Det kändes som att hur länge än matchen varade så skulle Marsden hålla nollan. Att MEC vann var en liten skräll eftersom TNS ligger i Serie A.
MATCHENS LIRARE: LESLIE MARSDEN, MEC.


Mediekompaniet Promedia – Eurosport 4 – 2 (1-1 full tid)
M.
Andreas Lifbom. Straffmål: Kristoffer Wilén, Johan Holmberg, Andreas Lifbom. E. Jacob Frisk. Straffmål: Mårten Magnusson.

Det flesta trodde att hittills obesegrade Serie A laget Mediekompaniet Promedia skulle käka Eursoport till lunch med lätthet men så blev det inte. I den tionde minuten var Lennart Claesson igenom men han blev upphakad ett ögonblick och domaren friade felaktigt. Precis när vi skulle skriva 0-0 som paussiffror slog MKP till med ett vackert mål där Andreas Lifbom var den som sköt in bollen med ett bra skott i diagonal burgavel. Vi trodde att MKP skulle sätta in ytterligare en växel men den kom aldrig och ett bra spelande och framförallt vilt kämpande Eurosport överraskade alla. Slutet blev dramatiskt och med fyra kvar fick Jonny Månsson den stora chansen men returen sköts över en bra målvakt i Ralf Bjurbo. Med två minuter kvar spelade Mårten Magnusson in bollen i luckan mellan backarna och från höger kom en formtoppad Jacob Frisk löpande och trots uppvaktning fick han med sig bollen och mycket vackert chippade han in bollen över utmärkte Jari Hållman till 1-1, snyggt jobbat. Det hela fick avgöras efter straffar. Claesson vann lotten och valde att börja enligt nedan: Henning Wijkmark (Jari räddade), Kristoffer Wilén 0-1, Mårten Magnusson 1-1, Johan Holmberg 1-2, Jari (Kohonen) mot Jari och Hållman räddade igen, Andreas Lifbom 1-3, Tony Almén och Jari räddade för tredje gången i straffsparksläggningen och MKP gick vidare med blotta förskräckelsen, bra jobbat Eurosport
MATCHENS LIRARE: JARI HÅLLMAN, MEDIEKOMPANIET PROMEDIA.