Starcom – Aftonbladet  2 – 0 (WO)

Expressen – BOW Reklam  0 – 2 (WO)

Tössinger – Tidningskungen  2 – 4
Tö. Mats Lundin, Filip Bergman. Ti. Johan Hageus, Jerry Månsson, Andreas Gustafsson, Rutger Lindquist.

Matchen mellan Tössinger och Tidningskungen var en repris på fjolårets Reklamseriecupfinal och den gången drog TK det längsta strået. Tössinger började klart bäst och redan i den femte minuten fick vi se ett drömanfall där Filip Bergman och Fredrik Dahlström stod för ett fint förarbete till Mats Lundin som kom farande vid den bortre stolpen och satte dit 1-0. Efter dussinet minuter stänkte Bergman upp 2-0 i nättaket och Tössinger kändes som ett segrande lag. Helt plötsligt slappnande Tössinger av och vips så högg TK som en kobra. På sex minuter gjorde de en fantastisk vändning från 0-2 till 3-2 efter mål av Johan Hageus (stolpe in), Jerry Månsson (fin rusch) och Andreas Gustafsson (från 20 meter). Ett lite chockat Tössinger tog sig i kragen och försökte nå en kvittering i ett första läge. TK hade nu ett bra försvarsspel men trots det skapade Tössinger en hel del farligheter men Niklas Hedberg var mycket vaken i målet och minuterna tickade iväg. Mot slutet flyttade Tössinger fram mycket folk men då kontrade Rutger Lindquist in 4-2 vilket också var hans 200:e mål i Reklamserien, starkt jobbat TK. Att Tössinger bara skulle ta en seger på de fyra senaste matcherna får betraktas som en smärre sensation. Nu kan man rikta in sig på bara en eventuell final. För några veckor sedan såg det mörkt ut för TK. Under strecket med en omgång kvar och Tössinger i kvartsfinal i cupen.
MATCHENS LIRARE: NIKLAS HEDBERG, TIDNINGSKUNGEN.

Dagens Nyheter – Mediakompaniet Promedia  2 – 4
Simon Lindberg, Jesper Olsson. M. Johan Sund 2, Andreas Lifbom, Pehr Dunger.

Mediakompaniet Promedia kom med en 12 man stark trupp plus Kristoffer Willén som var där och tittade (starkt igen) och laget rivstartade i semifinalen mot Dagens Nyheter. I den tredje minuten blev Ludvig Söderlind berövad på en straff (domaren samspråkade med två spelare från matchen innan och såg händelsen för sent) och så träffade Thomas Lekander stolpen minuten senare. MKP ledningsmål lät vänta på sig till den elfte minuten när Andreas Lifbom dunkade in 1-0. MKP har svårt med DN som är det lag i Reklamserien som utnyttjar sina resurser på absolut bästa sätt och istället för ett väntat 2-0 mål så var kvitteringen nära när Jesper Olsson skarvade bollen men Jari Hållman gjorde en helt fantastisk räddning nere vid stolproten. Kvittering till 1-1 kom med fem sekunder kvar till halvtidsvilan när Simon Lindberg kanon hittade rätt till 1-1. I den andra halvleken hade DN ett mycket bra försvarsspel men det hindrade inte Pehr Dunger från att göra 2-1. Ytterligare än gång reste dig DN när Olsson kvitterade med kvarten kvar. Minuterna tickade iväg och för några veckor sedan avgjorde Johan Sund matchen med endast en minut kvar. Idag väntade han till det återstod sex minuter då han kämpade in 3-2. DN måste då chansa och lyfta fram folk varpå Sund kontrade in 4-2 med 30 sekunder kvar och nu bjöd han på ett klassmål. Båda dessa lag har ett slutspel att se fram emot och MKP har dessutom en semifinal i cupen som bonus.
MATCHENS LIRARE: JESPER OLSSON, DAGENS NYHETER.