Premier League 1:a omgången 2011

IDG – MEC  0-10
M. Kalle Ekstam 3, David Blom 2, John Aleman, Thomas Svensson, Johan Högfeldt, Leslie Marsden, Jimmy Pettersson.

Så är då Reklamseriesäsongen 2011 igång. Det blev ett lite överraskande resultat i den första matchen och det var inte för att MEC (f.d. Mediaedge: cia) skulle kunna slå IDG utan för hur man gjorde det. Det såg ut som om MEC legat på träningsläger för laget spelade direkt lysande med fina kombinationer, rappt passningsspel och många fina mål. Första set slöt hela 6-0 och årets första mål gjordes av alltid så spelsugne John Aleman. Elva minuter in på den andra halvleken så spikades 10-0 (TÖ) men trots tio insläppta var Martin De Besche riktigt bra i målet. Kalle Ekstam svarade för tre mål medan debutanten David Blom satte dit två. Även Thomas Svensson, Johan Högfeldt, Leslie Marsden (på straff) och Jimmy Pettersson hamnade i målprotokollet. Är detta MEC:s år? Den som lever får se. Ett vårvirrigt IDG har förlorat stort förut, så de kommer säkert igen.
MATCHENS LIRARE: DAVID BLOM, MEC.

FC Talentum – Expressen 1 – 3
F. Linus Erkhammar. E. Serdar Ok, Kimmo Rolin, Michael Eklund.

Redan i andra paret ut så drabbade två tippade topplag samman i form av fjolårets serietvåa Expressen och förra årets Serie A lag FC Talentum. Tempot från Serie A satt i inledningsvis då Talentum ångade på riktigt friskt och i den sjunde minuten kom också 1-0 genom ett rappt skott i burgaveln från Linus Erkhammar. Efterhand kom Expressen in i matchen samtidigt som Talentum kroknade rejält och efter en kvart slog Serdar Ok till med en äkta tåpaj till 1-1. I början på andra letade sig nickspecialisten Kimmo Rolins skott sig in i nätmaskorna med knapp styrfart och i och med vändningen från 0-1 till 2-1 gled matchen allt mer över till Expressens fördel. Efter en halvtimme kom också nådastöten när matchens bästa spelare, evigt unge Michael Eklund, dundrade in 3-1 från 20 meter efter ett mäktigt skott. De siffrorna blev också slutresultatet och mot slutet var bägge lagens spelare rejält trötta. En spelare undrade om man kunde få mjölksyra i lungorna.
MATCHENS LIRARE: MICHAEL EKLUND, EXPRESSEN.

Aftonbladet – Svea  2 – 3
A. Mikael Samuelsson 2. S. Mattias Björklund, Hans-Olof Johansson, Daniel Jirhäll.

Äntligen april men vädret var kallt. Desto roligare då att spelet värmde när Svea och Aftonbladet möttes i en öppen match. Det skulle dröja till en kvart innan matchens nolla sprack och det var Kalle Rudstedt som klackpassade fram till Mattias Björklund som sköt 1-0, samme Björklund hade några minuter innan haft ett skott i insidan på stolpen. I och med ledningsmålet började Svea spela riktigt bra och precis innan halvtidsvilan kunde en några kilo lättare Hans-Olof Johansson sätta dit 2-0. Svea såg ut som ett segrande lag men efter en halvtimme spetsade det till sig. Först reducerade den gamla rinkräven Mikael Samuelsson när han såg sitt skott gå in via en försvarare till 1-2. Bara minuten senare ökade Svea på till 3-1 genom för dagen mycket pigge Daniel Jirhäll. Svea kunde bara andas ut några sekunder för på avspark lobbade Samuelsson in 2-3, vilken känsla. Sista tio minuterna var det ett ställningskrig där det var lika nära ett 4-2 mål som ett 3-3 dito. Svea höll undan och knep tre poäng. Jens Nyström var överraskande bra i målet.
MATCHENS LIRARE: MIKAEL SAMUELSSON, AFTONBLADET.

Starcom – MSN/Ad Performance  2 – 0
S. Martin Palm, Anders Bojmar.

Starcom och MSN/Ad Performance inledde med offensivt spel och hade det inte varit för de två duktiga målvakterna Anders Uhlin och Johan Pettersson hade ett mål kommit tidigt. Målet lät vänta på sig till det endast återstod sju minuter av matchen. Mårten Erlandsson lirade fram energiknippet Martin Palm som gjorde 1-0. MSN blev nu tvungen att flytta fram mer folk och då passade Starcom på att avgöra matchen med ett 2-0 mål genom Anders Bojmar fint framspelad av Henrik Eriksson. Däremellan hade David Zetterlund ett rungande stolpskott så att rätt lag vann var det inget snack om. MSN gjorde en klart godkänd laginsats där playmakern och Jonas Thern kopian Patrik Bunnberg var matchens bästa spelare. Sedan utvecklas Anders Lundh hela tiden med ett fint targetspel. Jonas Liljegren har väl aldrig sätt bättre ut än nu i Reklamserien.
MATCHENS LIRARE: JONAS LILJEGREN, MSN/AD PERFORMANCE.

Eurosport – FC Seasons  1 – 1
E. Jacob Frisk. F. Ola Odebäck.

Eurosport och FC Seasons bjöd på en tuff match och inte för att den var för ful men det var några frisparkar för mycket för att det skulle vara den sanna Reklamserieandan. Spelarna höll humöret uppe och det var helt jämnt inledningsvis. Den som bröt isen var Ola Gustavsson som efter en kvart gjorde en bejublad raid och serverade bollen till en annan Ola, nämligen Odebäck och han gjorde inget misstag och med sitt direktskott satte han dit 1-0 i burgaveln. Någon minut innan halvtidsvilans signal ljöd kvitterade Jacob Frisk till 1-1. Den andra halvleken bjöds också på ett ställningskrig men mot slutet hade Seasons lite mer kraft och låg på för ett segermål. Janne Möller var en riktig klippa och nickade bort det mesta. I slutminuten kontrade Eurosport och Rasmus Christensen fick på ett bra skott men Peter Krokstrand briljerade.
MATCHENS LIRARE: OLA GUSTAVSSON, FC SEASONS.

Kanal 5 – Clear Channel  0 – 1
C. Ingo Dahlin.

Redan i den andra matchminuten slår klippan Ingo Dahlin till med en superlobb och Clear Channel är i ledning med 1-0. Stärkta av det målet spelar CC mycket smart, ja rent av Rumänskt. Ju längre matchen lider ju tröttare blir spelarna i CC och Kanal 5 börjar skapa målchans efter målchans. Thomas Sellin (kul att du är tillbaka) hade tre klara, Daniel Cedercrona ett friläge och Jonne Wilkingson en riktig kanon i ribban men bollen ville bara inte in. Sedan växte den lille Nisse Calamnius ut till en jätte i målet. Han tog verkligen allt och lite till. Till sist blev spelarna i K5 desperata men det hjälpte inte utan CC höll undan och tog en härlig trepoängare. Som vanligt slet Vasilis Birbas för två personer.
MATCHENS LIRARE: NISSE CALAMNIUS, CLEAR CHANNEL.

Lokaltidningen Mitt i – FC Viasat Sport  0 – 6
F. Aron Wahlgren 2, Gustav Lundström, Erik Westberg, Daniel La Placa, Ola Wenström.

Fjolårets två topplag Lokaltidningen Mitt i (kom trea på sämre målskillnad än tvåan) och FC Viasat Sport (kom fyra) möttes i en match som var jämn inledningsvis men sedan klev en viss Gustav Lundström (presentation överflödig) in i handlingarna och gjorde några klart matchavgörande saker. Först spelade han vägg med Aron Wahlgren som gjorde 1-0, sedan smällde han in 2-0 på egen hand innan han med ett överlångt inkast hittade Wahlgren som gjorde sitt andra mål för dagen vilket betydde 3-0 i inledningen på andra. Då tröt orken hos LMI varpå VS kunde defilera in i mål. Erik Westberg hade en träff i stolpen och bokfördes även för 4-0 målet. Lundström hade även han en träff i stolpen men än värre var Daniel La Placa som träffade virket två gånger men fick även han sätta dit 5-0. I matchens absolut sista sekund fastställde Ola Wenström slutresultatet 6-0 och aldrig har VS öppnat en serie så här bra. Hur kommer detta sluta!
MATCHENS LIRARE: GUSTAV LUNDSTRÖM, FC VIASAT SPORT.