Premier League 2:a omgången 2011

Clear Channel – Expressen  3 – 3
C.
Andreas Varnava 2, Alexander Valentini. E. Serdar Ok 2, Michael Norlund.

För en vecka sedan möttes Clear Channel och Expressen i cupen och då var det jämnt i en halvtimme innan Expressen gjorde ett ryck. Dagens match var jämn till absolut sista sekund. Alexander Valentini gav CC ledningen med 1-0 ganska tidigt. Allt eftersom blev Expressen stadigt bättre och innan halvtid hade laget vänt 0-1 till 2-1 efter två mål av Serdar Ok och dessutom hade Kimmo Rolin ett skott i ribban. Innan halvtimmen var spelad så hade CC vänt tillbaka så att 1-2 blev till 3-2 och då hittade vi en ny tvåmålsskytt i Andreas Varnava. Med åtta minuter kvar så kvitterade Michael Norlund efter ett mäktigt ryck och ett skott via stolpen in till 3-3. Båda lagens spelare blev allt tröttare och det var ett ställningskrig mot slutet. Ok var nära att göra ett hattrick men Nisse Calamnius räddade friläget och i matchens absolut sista sekunder slog Alexis Logothetis en frispark och inne i straffområde sköt Valentini en volley stolpen, det blev rättvist 3-3. Henrik Ehlesjö är alltid bra, vilken pondus.
MATCHENS LIRARE: SERDAR OK, EXPRESSEN.

Lokaltidningen Mitt i – Eurosport  2 – 0
L.
Patric Jacobsson 2.

Lokaltidningen Mitt i var det bättre laget den första halvtimmen och gick också till halvtidsvila med en 1-0 ledning efter mål av Patric Jacobsson efter en kvart. Markus Hellqvist hade två bra lägen men det ena skottet gick över och det andra i stolpen. Ett stolpskott hade även Jill Eriksson. Så länge inte tvåan kom var det match och anförda av Rasmus Christenson började Eurosport sakta men säkert äta sig in i matchen. Janne Möller verkar vara i storform dessutom. LMI har en egen Bale (Tottenham) och det är Ludvig Norelius, vilken bra lirare. I slutsekunderna kunde Jacobsson göra sitt andra mål efter en riktig rökare till 2-0.
MATCHENS LIRARE: JANNE MÖLLER, EUROSPORT.

TV 4 – Kanal 5  2 – 3
Marcus Skarphagen, Björn Lindholm. K. Thomas Sellin, Jens Petterson, Daniel Cedercrona.

TV 4 och Kanal 5 drabbade samman i ett klassiskt derby och Femman överraskade med mycket bra spel den första halvtimmen. Jessica Truedsson spelade fram till Thomas Sellin som inte gjorde något misstag den här gången och så var ställningen 1-0 till K5. Med tre minuter kvar till halvtid sköt Sanny Ekstrand ett skott via fingerspetsarna på Mathias Zakrisson och i stolpen. Istället för 1-1 kontrade Femman och Jens Petterson slog in 2-0 efter en retur. När sedan matchens bästa spelare, Tomas Eriksson, spelade fram Daniel Cedercrona till 3-0 i början på andra kändes matchen avgjord. Under matchens sista 7-8 minuter vaknade dock Fyran till liv för de hade många nya spelare som nu hittade rätt i positionerna. En 10 kilo lättare Marcus Skarphagen (bra jobbat) reducerade via stolpen till 1-3 och med två kvar kunde Björn Lindholm sätta dit 2-3. Slutminuten blev dramatisk men Kanal 5 höll undan och kunde nu glömma debaclet från premiären.
MATCHENS LIRARE: TOMAS ERIKSSON, KANAL 5.

IDG – Starcom  0 – 5
Anders Bojmar 2, William Sporre 2, David Zetterlund.

Starcom fick en drömstart när Johan Pettersson slog en genialisk genomskärare till Anders Bojmar som från sitt friläge slog in 1-0, tid 17 sekunder. Stärkta av det målet ångade Starcom på varpå halvtidssiffrorna skrevs till 3-0 efter mål av David Zetterlund och William Sporre. IDG var inte bra men detta var ändå ett fall framåt gemfört med premiären. Starcom kunde i den andra halvleken öka på till både 4-0 och 5-0 och både Bojmar och pigga Sporre blev tvåmålsskyttar. Den trevliga debutanten Lasse Davidsson svarade för hela tre målgivande passningar och Axel Nordblom stred tappert. Starcom har börjat säsongen på ett lysande sätt och hållit nollan i båda matcherna, denna gång stod Mårten Erlandsson mellan stolparna.
MATCHENS LIRARE: LASSE DAVIDSSON, STARCOM.

FC Viasat Sport – Aftonbladet  2 – 0 (WO)

FC Seasons – Svea  4 – 1
Pål Åsberg 3, Nicklas Thorgerzon. S. Andreas Björklund.

Efter sju minuter stod det 2-0 på anslagstavlan och bägge målen svarade Pål Åsberg för. Det första efter en påpasslig retur och det andra var på nick efter en fint slagen hörna från Kalle Schröder. Efter en kvart kom även 3-0 genom Nicklas Thorgerzon. Svea kom inte upp i samma klass som i premiären men man ryckte upp sig i den andra halvleken. Hoppet om poäng i denna match grusades dock när Åsberg (vem annars) sköt en frispark i det vänstra krysset till 4-0. Marcus Hallberg hade en träff i stolpen och en i ribban så att FC Seasons var värdiga vinnare var det inget att snacka om. Kraftpaketet Daniel Jirhäll hade en rungande ribba men till sist kunde i alla fall Anders Björklund spräcka nollan. Joel Holmer såg mer vältränad än på många år och sprang oavbrutet matchen igenom.
MATCHENS LIRARE: PÅL ÅSBERG, FC SEASONS.

MSN/Ad Performance – MEC  0 – 1
ME.
Kalle Ekstam.

MEC och MSN/Ad Performance bjöd på en jämn tillställning och den första halvleken slutade mållös. Efter en timmes spel för bägge lagen i årets serie så var frågan om MEC skulle hålla nollan bakåt eller om MSN skulle spräcka nollan framåt. Det skulle visa sig att Leslie Marsden höll nollan för andra matchen i rad och Kalle Ekstams mål (fyra på två matcher) i början på den andra halvleken räckte för seger. MSN får ha en tävling på jobbet om vem som gör det första målet 2011. MEC behåller serieledningen.
MATCHENS LIRARE: LESLIE MARSDEN, MEC.