Premier League 3:e omgången 2011

Aftonbladet – MSN/AD Performance  1 – 5
Mikael Samuelsson. M. Jonas Jonsborg 2, Johnas Liljegren 2, Johan Elwin.

MSN/AD Performance bjöd på en riktig påsksmäll i det underbara vårvädret! Det var också en äkta måltjuv som spräckte årets nolla när Jonas ¨Inzaghi¨ Jonsborg gav sitt lag ledningen med 1-0 i den fjärde minuten. Några minuter senare var det kvitterat när vårstarka Mikael Samuelsson gjorde sitt tredje mål för säsongen. Med kvarten spelad så slog Jonsborg till igen efter en vacker framspelning från Patrik Brunnberg, 2-1. Precis innan halvtid kom även ett förlösande mål till 3-1 och denna gång klädde sig Jonsborg i rollen som framspelare när Johan Elwin rullade in bollen invid stolpen. Den andra halvleken var jämn och båda lagen skapade målchanser som när Samuelsson sköt över ett öppet mål och minuterna senare träffade Brunnberg ribban. Matchen stod och vägde men sedan klev Johnas Liljegren in i handlingarna på allvar och efter en halvtimme avgjordes matchen när han slog in 4-1. 5-1 målet var ännu snyggare när Liljegren fastställde slutresultatet efter en volley. Aftonbladet har haft en tung start, Johan Åsén avslutade i alla fall med ett stolpskott, trevlig påsk!
MATCHENS LIRARE: JONAS ¨INZAGHI¨ JONSBORG, MSN/AD PERFORMANCE.

FC Talentum – FC Viasat Sport 2 – 4
FC T.
Michael Johansson, Marcus Carlsson. FC VS. Johan Ringberger 3, Robert Eriksson.

Fjolårets Serie A-lag, FC Talentum och serieledarna FC Viasat Sport bjöd på en första halvlek med en märklig karaktär. Det var nämligen ett på pappret starkt Talentum som hade ett större bollinnehav, man spelade stundtals riktigt bra men man fick inte till det den sista tredjedelen och i halvtid låg laget under med 0-3, bollen är rund! VS hade några tunga pjäser borta men försvarsspelet var klanderfritt, kontringarna väl genomtänkta och så hade man en 100% utdelning. Johan Ringberger gjorde tidigt 1-0, Robert Eriksson sköt en volley till 2-0 efter fint inlägg från Aron Wahlgren och vid 3-0 var Ringberger i farten igen. Talentum försökte givetvis gå ikapp i den andra halvleken och man fick hoppet tillbaka när Michael Johansson reducerade direkt i inledningen. Några minuter senare fick vi se en frisparksvariant från Johansson när han spelade fram Isak Unger som dock sköt i utkanten av stolpen och istället för 3-2 så kontrade VS in 4-1 och en hattrick man presenterade sig i form av Ringberger. Snabbe Hamza El Idrissi svarade för den målgivande passningen. Trots en tremålsledning kändes inte matchen avgjord för Talentum ångade på riktigt bra och Linus Erkhammar klackade bollen i stolpen men VS kontrade som sagt giftigt och Wahlgren träffade ribban. Med sex minuter kvar kom reduceringen 2-4 när Erkhammar kastade ett bra inkast som Marcus Carlsson mycket vackert nickade in i nättaket. Sedan hade Talentum en dubbelchans när Emil Sahlin körde ett solo inne i straffområdet och blev ¨halvt upphakad¨ två gånger men han fick dock iväg ett bra skott som Kalle Mellberg gjorde en vacker reflexräddning på och returen dundrade Unger mot mål men den räddades på mållinjen, VS höll undan. Erkhammars bicycletas med vänstern i burgaveln var mycket vacker att skåda, vilken talang!
MATCHENS LIRARE: JOHAN RINGBERGER, FC VIASAT SPORT.

Svea – Clear Channel  1 – 3
Hans-Olof Johansson. C. Alexander Valentini 2, Nisse Calamnius.

Efter en trevande inledning så skapade Svea den första målchansen när Daniel Jirhäll var fri i den tionde minuten men istället för ett 1-0 mål för Svea så blev det ett 1-0 mål för Clear Channel när vårstarka Nisse Calamnius gjorde en fin prestation och dundrade in bollen. I och med det målet så började CC spela riktigt bra och den rutinerade trion Alexander Nordahl, Thomas Tagesson och Ingo Dahlin lugnar ner spelet på bästa sätt och efter en kvart kom också 2-0 genom Alexander Valentini. I början på andra gjorde Valentini sitt andra mål för dagen vilket betydde 3-0. Svea ryckte upp sig en aning ju längre matchen led och det var synd att inte Tom Lindfors fick in sin rökare men bollen gick i ribban och ut. Precis när vi trodde att den utmärkte målvakten Stefan Fiala skulle få hålla noll tilldelades Svea en straffspark i matchens absolut sista sekund och den förvaltade Hans-Olof Johansson på bästa sätt men CC vann med 3-1 och är fortfarande obesegrade i Premier League 2011.
MATCHENS LIRARE: ALEXANDER VALENTINI, CLEAR CHANNEL.

Lokaltidningen Mitt i – Starcom  3 – 5
Patric Jacobsson 2, Topi Viitala. S. Kalle Bexell 2, Jens Welin 2, David Zetterlund.

Det började med att Starcom centrade och ändå lyckades Lokaltidningen Mitt i ta ledningen efter 15 sekunder genom Patric Jacobsson! Trots den starten och trots att nollan för året sprack spelade Starcom riktigt bra och Mårten Erlandsson träffade utsidan på stolpen och sedan drev matchens bästa spelare, Kalle Bexell, upp farten ordentligt. Först sköt han en kanon som Martin Söderström gjorde en fin reflexräddning på, nästa skott träffade stolpen innan till sist 1-1 bollen låg i nätmaskorna. Innan halvtidsvilan kom kontrade måltjuven Jacobsson in 2-1 för LMI. Lagmoralen i Starcom är hög och efter en halvtimme så kom två snabba mål varpå 1-2 blev till 3-2 efter mål av Jens Welin (direkt på hörna) och så satte Bexell dit sitt andra mål för dagen. I det läget på matchen såg Starcom ut som ett vinnande lag men med sju kvar fick Topi Viitala in en riktig kanon i burgaveln till 3-3. Nu kändes det helt plötsligt som en kryssmatch men med fyra kvar så steg mister magic, Welin, fram och med en frispark från halva plan lobbade han in 4-3. Minuten senare så gjorde David Zetterlund en fantasisk rusch längs högerkanten och den slutade med att han fastställde slutresultatet 5-3 och Starcom är fortfarande obesegrat.
MATCHENS LIRARE: JENS WELIN, STARCOM.

FC Seasons – MEC  2 – 1
Nicklas Thorgerzon, Pål Åsberg. M. Thomas Svensson.

Den första halvleken mellan FC Seasons och MEC bedrevs i ett högt tempo och det bjöds på ganska bra fotboll. Det skulle dröja en kvart innan det första målet kom och det var Thomas Svensson i MEC som fick till ett bra skott som satt i burgaveln. Det målet blev en injektion för MEC och formstarka Pål Åsberg hade två bra målchanser inom någon minut där det ena skottet räddades på mållinjen och det andra räddade den mycket duktige målvakten Göran Malmros. Han räddade även Nicklas Thorgerzons skott och MEC gick till halvtidsvila med en 1-0 ledning. Seasons fick en drömstart på den andra halvleken när laget vände 0-1 till 2-1 på tre minuter och det var Thorgerzon som tryckte in en retur till 1-1 och så var det Åsberg som på ett märkligt sätt forecheckade in ledningsmålet. Sista kvarten blev ett spännande ställningskrig och det båda målvakterna storspelade. Med tre kvar fick MEC den stora chansen men David Bloms skott träffade stolpen och Peter Krokstrand kunde se sitt lag segra och därmed tappade MEC sin serieledning, härlig fotbollsmatch gubbar!
MATCHENS LIRARE: PETER KROKSTRAND, FC SEASONS.

Expressen – IDG  10- 2
Kimmo Rolin 5, Patrik Myrbäck 2, Martin Hamrin, Kristoffer Karlsson, Michael Eklund. I. Magnus Eriksson, Anton Hellström.

Idag var det ungdomlig entusiasm, IDG, mot rutinerat ¨gubbrull¨ i form av Expressen. Det var någorlunda jämnt inledningsvis men sedan tog Expressens rutin över och ett tag var det Kimmo Rolin show. Först sköt han i stolpen (egentligen i det där förbannade hjulet) så det blev inget mål men han bokfördes ändå för hela fyra mål på tio minuter varpå Expressen gick till halvtidsvila med en 5-1 ledning. Det femte målet gjorde pigge Patrik Myrbäck. IDG dök upp med hela 13 spelare och lagkaptenen hade värvat en del innan transferfönstret stängde och de hade två tjejer i laget varav den ena var målvakt i form av Jessica Bergström, starkt. Problemet var att spelarna bytte positioner ideligen och därmed tappade man spelet helt. Magnus Eriksson gjorde det första målet för IDG denna säsong och därmed vann han en vinflaska. Det är väl tur att Expressen inte kör på samma sätt för då hade Rolin blivit alkis. I den andra halvleken tröttnade Expressen något men det blev ändå en TÖ (teknisk överlägsenhet) när Michael Eklund satte dit 10-2 efter 18.15. Rolin blev femmålsskytt, Myrbäck satte dit två, Martin Hamrin klackade elegant in ett mål och Kristoffer Karlsson hamnade även han i målprotokollet.
MATCHENS LIRARE: KIMMO ROLIN, EXPRESSEN

Eurosport – TV 4  1 – 9
Lennart Claesson. T. Marcus Skarphagen 3, Thomas Pickelner 2, Emanuel Sahlin, Robert Björk, Nic Edwards, Jimmy Hjertsson.

TV 4 och Europsort bjöd på en lite märklig match där spelet ute på plan var relativt jämnt inledningsvis men Fyran var ruggigt effektiva den sista tredjedelen. I den fjärde minuten slår Henrik Berndtson ett fint vänsterinlägg som nyförvärvet Emanuel Sahlin vackert nicklobbar in till 1-0. Matchen står sedan och väger men efter dussinet minuter slår Berndtson en hörna och på ett direktskott gör Thomas Pickelner, som kom direkt från Mount Everest basläger, samt rakade in 2-0 som också blev halvtidssiffror. Eurosports chans var att få in ett snabbt reduceringsmål i början på andra men på fyra minuter gick TV 4 från 2-0 till 5-0 och det var Marcus Skarphagen som stod för ett äkta hattrick. Det tredje målet assisterades genialiskt av Berndtson, som med andra ord var planens playmaker. Matchen var givetvis avgjord så den sista kvarten blev mest en transportsträcka fram till otroliga 9-1. Pickelner blev tvåmålsskytt och Robert Björk, Jimmy Hjertsson och Nic Edwards satte varsitt. Lennart Claesson tröstmålade för Eurosport och Henning Wijkmark borde samlat ihop till en straff men den kommer vid ett annat tillfälle. TV 4 ser ruskigt intressanta ut i år medan Eurosport måste bryta ihop samt komma igen snarast.
MATCHENS LIRARE: HENRIK BERNDTSON, TV 4.