Premier League 4:e omgången 2011

MSN/AD Performance – FC Talentum  0 – 1

T. Marcus Carlsson.

Matchen mellan FC Talentum och MSN/AD Performance rivstartade och inledningsvis pigge Linus Erkhammar drev igenom två gånger och när bollen hamnade inne i straffområdet sköt först Tom Östberg och sedan nickade Daniel Ahlstrand (f.d. Hedström) men utmärkte Björn Bigander var grym. Sedan hade Jonas Lidén en kanon som Andreas Augustsson gjorde en fin räddning på och så hade även Johan Elwin en nick som inte resulterade. Trots ett övertag från Talentums sida lyckades man inte överlista Bigander och den första halvleken slöt 0-0. Tendensen på matchen var den samma i den andra halvleken och MSN har ett mycket bra försvarsspel detta år men sedan klev matchens bästa spelare, Marcus Carlsson, fram och gjorde det förlösande 1-0 målet efter en halvtimme. Mot slutet var det ett litet chansartat spel och lika nära en kvittering från Jonas Lidén (bra räddning igen från Augustsson) var Andreas Wohlfeil ett 2-0 mål när han lämnade backplatsen och fick till en språngnick men bollen gick över. Talentum höll undan och vann med 1-0, Per Fristedt missade inte en passning och Christopher Sahlin dök upp fast han inte spelade, starkt. MSN har bara släppt in fem mål på fyra matcher, ramstarkt!
MATCHENS LIRARE: ANDREAS AUGUSTSSON, FC TALENTUM.

FC Seasons – Aftonbladet  3 – 4
Alper Celik, Nicklas Thorgerzon, Kalle Schröder. A. Zacharias Ahlberg, Daniel Larsson, Mikael Samuelsson, Fredrik Hammar.

Aftonbladet har inlett säsongen lite knackigt men idag svarade man för en liten skräll när man tog årets första seger och tillfogade FC Seasons deras första förlust. Det var annars Seasons som tog tag i taktpinnen men när Zacharias Ahlberg lite överraskande slog till med ett bra skott från 15 som gick i mål till 1-0 för AB i den sjunde minuten kom Seasons av sig en smula. Man kvitterade dock till 1-1 genom Alper Celik men mot slutet slarvade man riktigt ordentligt varpå Bladet utnyttjade detta direkt och gjorde två snabba mål genom Daniel Larsson som såg sitt inlägg gå via en motståndares och in och så smällde formstarka Mikael Samuelsson in sitt fjärde mål för säsongen, 3-1 i paus! Pål Åsberg hade en boll i stolpen men reduceringen kom istället 20 sekunder in på den andra rundan när Nicklas Thorgerzon tekniskt sköt in en retur till 2-3. Matchen var nu spännande och Seasons gick för en kvittering där man radade upp lägen men Anders Nelin gjorde åtminstone tre bra räddningar och så gick några skott strax utanför. AB hade en del kontringar och det var nära när Samuelsson sköt men Peter Krokstrand gjorde en fin fotparad. Med fyra kvar drev Peter Hammar upp bollen och efter några fina passningar kunde Fredrik Hammar sätta dit 4-2. Med tre kvar reducerade Kalle Schröder till 3-4 och trots dramatik mot slutet höll AB undan.
MATCHENS LIRARE: ANDERS NELIN, AFTONBLADET.

Expressen – Svea  8 – 5
Kimmo Rolin 5, Serdar Ok, Henrik Ehlesjö, Kristoffer Karlsson. S. Martin Eisele 3, Tom Lindfors, Pierre Knutsson.

Expressen inledde i stor stil och efter nio minuter ledde man med hela 3-0 efter mål från Serdar Ok, Henrik Ehlesjö och Kimmo Rolin. Vid två tillfällen var det Patrik Myrbäck som i sina nya blåa skor assisterade och sedan hade han en träff i stolpen. Sedan var det som att trycka på en knapp för Expressen tappade både ork och spel varpå Svea kom in i matchen med stormsteg där Kalle Rudstedt var fri och Daniel Jirhäll sköt i stolpen. Sedan kom reduceringen till 3-1 genom Tom Lindfors. Svea jagade nya reduceringsmål men i slutet på första kunde Expressen öka på till 4-1 genom Rolin. Svea chockstartade i början på andra och gjorde två snabba mål på tre minuter genom Martin Eisele och Pierre Knutsson så ställningen var nu 4-3. Ett lite skakat Expressen gick sedan fram till 6-3 och så fortsatte det resten av matchen. Så fort Svea närmade sig så ökade Expressen varpå slutresultatet skrev otroliga 8-5. Rolin är inne i ett målstim då han bokfördes för hela fem mål och han har nu svarat för 10 fullträffar på två matcher. Lagkaptenen Kristoffer Karlsson satte dit en. Eisele var mycket skottvillig idag och svarade för tre fina mål. Michael Eklund hade en kanon i ribban i denna trevliga match.
MATCHENS LIRARE: KIMMO ROLIN, EXPRESSEN.

TV 4 – Starcom  6 – 2
Sanny Ekstrand 2, Marcus Skarphagen 2, Emanuel Sahlin, Johan Forsberg. S. Linus Jönsson 2.

TV 4 hade en sådan där morgon när allt gick i mål hur man än gjorde. Robert Björk slog ett inlägg från halva plan som Sanny Ekstrand retfullt enkelt skarvade i mål till 1-0 och vid 3-1 så var det samma visa när Emanuel Sahlin lyfte in en boll från halva plan som tog på en försvarare och in. Där emellan smekte Ekstrand upp bollen i det högra krysset till 2-1. Starcom fick jobba i uppförsbacke från början och kom inte upp i samma klass som tidigare matcher utan att för den sakens skull vara dåliga. Linus Jönsson var ganska pigg och det var också han som gjorde målet. Han hade även ett skott i stolpen i slutet på första. Starcom försökte att gå ikapp men det gick inte för först träffade Björk stolpen i inledningen på andra, sedan gjorde Marcus Skarphagen 4-1 och efter en halvtimme kom nådastöten 5-1 genom Johan Forsberg. Lasse Davidsson som var så bra i sin premiär vaknade till liv mot slutet och träffade stolpen och minuten senare blev han fälld. Den efterföljande straffen missade Mårten Erlandsson. Båda lagen gjorde varsitt mål mot slutet och i och med det blev både Skarphagen och Jönsson tvåmålsskyttar och det hela slutade 6-2. TV 4 har något på gång medan Starcom åkte på årets första förlust.
MATCHENS LIRARE: ROBERT BJÖRK, TV 4.

FC Viasat Sport – Kanal 5   0 – 0

Så var det dags för ett äkta prestigederby mellan serieledarna FC Viasat Sport och ¨derbyspecialisterna¨ Kanal 5. Det var också en kamp i kampen mellan Daniel Cedercrona och Manfred Aronsson. Der var ett ställningskrig matchen igenom i det härliga vårvädret och vi fick vänta till slutsekunderna på första halvlek innan matchens riktigt stora målchans dök upp. Det var Johan Gyllenpalm och outtröttlige Tomas Ericsson som friställde artisten Jens Pettersson som valde att chippa bollen över målvakten men den gick retfullt över. Nästa gång en riktigt het målchans dök upp var när klockan tickat iväg till 30 minuter och åter var det Pettersson som var framme och ännu en gång försökte han sig på ett konstmål när han klackade bollen som tog på en back, i stolpen och ut. Det blev för ovanlighetens skull mållöst 0-0 men derbyn brukar ju sluta oavgjort. Om det hade varit boxningsregler hade Femman vunnit på poäng eftersom man vann spelmässigt och chansmässigt. VS var inte dåliga men man kom inte upp i samma standard man visat tidigare i vår, man tappade serieledningen men ligger kvar på slutspelsplats. Ali Tajbakhsh var en riktig klippa där bak och rensade bort allt och lite till på ett imponerande sätt.
MATCHENS LIRARE: ALI TAJBAKHSH, FC VIASAT SPORT.

Clear Channel – MEC  4 – 2
C.
Fredrik Gorosabel, Matteo Poropat, Vasilis Birbas, Alexander Valentini. M. Joel Nyrén, Samuel Andersson.

Clear Channel spelade en fantastisk fotboll med playmakern Alexander Nordahl som speldirigent. Matchen mot MEC, som dök upp i nya gröna sköna tröjor var bra, trevlig och riktigt underhållande. CC inledde med två bra avslut som målvakten Kristian Kurki avvärjde och sedan träffade Vasilis Birbas stolpen. Istället för ett väntat 1-0 mål för CC var det MEC som tog ledningen när Joel Nyrén påpassligt sköt in bollen i nättaket. CC fortsatte sin offensiv men det var nära ett 2-0 mål när Niklas Pettersson dunkade på ett skott i stolpen. I anfallet efter var det kvitterat genom Fredrik Gorosabel som direkt från sängen stötte in en retur till 1-1. CC var det bättre laget i andra halvlek och Birbas träffade stolpen igen, den här gången i insidan av den. Ledningsmålet 2-1 kom i anfallet efter när Birbas, Alexander Valentini och Matteo Poropat var inblandade i ett triangelspel där den sistnämnda iskallt bredsidade in bollen i ett öppet mål. Mot slutet av matchen var det firman Valentini & Birbas show. De spelade fram varandra till var sitt snyggt mål så att 2-1 blev till 4-1 och matchen var då avgjord. John Aleman assisterade Samuel Andersson varpå slutsiffrorna skrevs 4-2 och CC ligger i vinnarhålet.
MATCHENS LIRARE: ALEXANDER NORDAHL, CLEAR CHANNEL.

IDG – Lokaltidningen Mitt i  2 -10
I. John Sundström 2. L. Patric Jacobsson 3, Erik Pettersson 3, Markus Hellqvist 2, Magnus Meijer 2.

Det stod 2-0 efter fem minuter, 3-0 efter tio och 4-0 i halvtid. Trots att IDG spelade upp sig i den andra halvleken blev det en TÖ (teknisk överlägsenhet) efter 36.47 och Lokaltidningen Mitt i huserade lite som de ville och verkar ha fått upp lite av fjolårets ånga för tillfället. Laget hade ett fyrtal i målskyttar där både Patric Jacobsson och Erik Pettersson svarade för ett hattrick. Äntligen lyckades även Markus Hellqvist göra mål när han stod på mållinjen och stötte in Jacobssons stolpretur. När han väl brutit målförbannelsen så gjorde han raskt ett till men det var desto snyggare när han tvåfotade bort målvaken och rullade in bollen. Han blev av med matchens lirare titeln för Magnus Meijer avslutade även han med att göra två mål, när hände det senast? Dagens överraskning var annars John Sundström, han spelade sin bästa Reklamseriematch och gjorde två fina mål, kul.
MATCHENS LIRARE: MAGNUS MEIJER, LOKALTIDNINGEN MITT I.