Premier League 5:e omgången 2011

Svea – IDG  10- 0
Daniel Jirhäll 5, Kalle Rudstedt 2, Martin Eisele 2, Mattias Björklund.

Efter 6.37 hade Sveas Daniel Jirhäll svarat för ett hattrick och efter åtta minuter stod det 4-0. Efter lite målstiltje så slog Svea något sorts rekord när de gjorde fyra mål på 110 sekunder i slutet på halvleken varpå det stod 8-0 i paus! Det tog bara 35.47 så var årets snabbaste TÖ (teknisk överlägsenhet) ett faktum när Martin Eisele med högern dundrade in sitt andra mål efter en äkta helvolley, vilket kasse! Jirhäll blev femmålsskytt och Kalle Rudstedt bokfördes för två. Mattias Björklund gjorde ett mål och så hamnade även skottvillige Mattias Hermansson i poängligan efter en fin assist. När det blir 10-0 så är det något som är fel och felet är att IDG inte håller Reklamseriemått för tillfället och laget har 1-9 i snitt under våren. Idag kom den femte spelaren inlunkande tio minuter för sent och Svea tog ut en spelare så att det blev sex mot fem på planen, skärpning!!!
MATCHENS LIRARE: DANIEL JIRHÄLL, SVEA.

Expressen – MEC  2 – 2
E.
Martin Hamrin, Kimmo Rolin. M. David Blom 2.

Serieledarna Expressen var det spelförande laget i den första halvleken men MEC hade fantastiske Leslie Marsden i målet och han höll sitt lag kvar i matchen. Samtidigt spelade MEC ett bra försvarsspel där alltid tre gubbar var kvar i defensiven och ibland kom man i någon enstaka farlig kontring. Precis när vi skulle skriva in ett mållöst halvtidsresultat så slog Henrik Ehlesjö en fin yttersida till Martin Hamrin, som i sin tur gjorde en perfekt bollmottagning, avancerade fram några meter och spelade ett perfekt väggpass med Kimmo Rolin varpå Hamrin stänkte upp 1-0 i nättaket med sträckt vrist, ett vackert mål. När sedan Patrik Myrbäck arbetade fram bollen till Rolin i inledningen på andra så stod det 2-0 på anslagstavlan, ett mål som kändes som nådastöten med tanke på hur matchkaraktären såg ut. Med dussinet minuter kvar slog David Blom till med ett eget genombrott till 1-2. I och med det målet fick MEC energi i laget igen samtidigt som Expressen kom av sig och kroknade rejält. MEC gick för en kvittering och med två minuter kom den stora chansen när matchens bästa spelare, Blom, drev in i straffområdet och rullade bollen mot mål. Lagkompisarna jublade men bollen tog i insidan på stolpen och ut. I anfallet efter slog Kalle Ekstam ett perfekt instick till Blom som kvitterade till 2-2, vilken dramatik. Under matchens sista minut hade bägge lagen en bra målchans och Kristoffer Karlsson klackade bollen mot mål men den slogs bort metern från mållinjen varpå Ekstam kom fri från halva plan lite från höger men Fredrik Ehlesjö räddade bollen, det blev 2-2.
MATCHENS LIRARE: LESLIE MARSDEN, MEC.

FC Talentum – FC Seasons 1 – 2
FC T
. Christoffer Sahlin. FC S. Ola Odebäck, Nicklas Thorgerzon.

FC Talentum och FC Seasons bjöd på en jämn och spännande underhållning i matchens samtliga 40 minuter. Den första halvlekens stora profil, Linus Erkhammar, inledde med en fantastisk prestation när han lurade målvakten likt Jesper Blomqvist i Champions League mot Manchester United och sedan fintade han även bort försvararen men när han skulle rulla in bollen i det öppna målet kom han i obalans varpå den rullade strax utanför. Efter halva halvleken så gjorde Erkhammar en ny fin prestation när han höll inne skottet, passade till Pelle Vindelhav och han i sin tur passade bollen vidare till Christoffer Sahlin som snyggt gjorde 1-0. Seasons hade ett rungande ribbskott från Jakob Marky men kvitteringen kom någon minut senare när Ola Odebäck fick iväg ett bra skott i gaveln och där skall Pål Åsberg ha en stor eloge för sitt jobb i momentet innan. I början på andra halvlek forecheckade Åsberg igen varpå Nicklas Thorgerzon snappade upp bollen och så hade Seasons vänt 0-1 till 2-1 efter bra spel. Nu var Seasons på gång och Marky träffade virket en andra gång efter en stolpträff. Sista tio jagade Talentum en kvittering då man skapade en del lägen. I slutminuterna tryckte man på rejält och det blev kalabalik inne i straffområdet men Seasons höll undan och vann. Talentum har inte varit dåliga men fått med sig för få poäng i inledningen på serien.
MATCHENS LIRARE: LINUS ERKHAMMAR, FC TALENTUM.

Aftonbladet – Clear Channel  3 – 9
Peter Hammar, Johan Åsén, Sven-Anders Eriksson. C. Vasilis Birbas 3, Andreas Varnava 2, Alexander Valentini 2, Fredrik Gorosabel 2.

Nu är det dags att hissa stora varningsflaggan för Clear Channel, som spelar den bästa fotbollen i hela Premier League för tillfället. Vi fick gnugga oss i ögonen både en och två gånger om det var sant. Det var inte på Copacabana vi var utan på Skytteholms fina plan i ett underbart vårväder. CC satte högsta fart från start men det var Aftonbladet som ledde med 0-2 efter sex minuter efter mål av Peter Hammar efter en fin klack via stolpen och in. Sedan rullade Johan Åsén elegant in bollen från ett friläge och det var även nära 0-3 när Mikael Samuelsson lobbade från halva plan. CC ångade vidare och i mitten på halvleken så gjorde man hela fyra mål på lika många minuter så att 0-2 blev till 4-2. Innan halvtid så var siffrorna 5-3 i denna offensiva drabbning. Samuelsson svarade för tre assist. I den andra halvleken spelade CC ut hela sitt register och gick från 5-3 till slutresultatet 9-3. Vasilis Birbas var planens kung och svarade för tre mål, några målpassar och annat smått och gott. CC hade även en triss i tremålsskyttar i form av formstarka Alexander Valentini, mästerskytten Andreas Varnava och en på uppåtgående Fredrik Gorosabel. CC ser ruggigt starka ut, hur skal detta sluta? För AB är det bara att komma igen.
MATCHENS LIRARE: VASILIS BIRBAS, CLEAR CHANNEL.

Kanal 5 – MSN/AD Performance  1 – 0
K.
Daniel Cedercrona.

MSN/AD Performance var för en gångs skull decimerat manskap men de som var där stred tappert och spelade ett mycket bra försvarsspel och så länge inte Kanal 5 gjorde mål så var det match i allra högsta grad. Det stod 0-0 i halvtid, 0-0 efter en halvtimme och 0-0 när de självaste slutminuterna inleddes. Femman hade en del lägen och det var speciellt Jens Petterson som fick chanserna. Ett skott tog i utsidan på stolpen, ett stötte han utanför från nära håll och ett stötte han över. Med tre minuter fick samme Petterson det gyllene läget men bollen gick utanför och Björn Bigander såg ut att bli hjälte tillsammans med sina lagkamrater. Matchen skulle få en målchans till innan det hela var över och det var när Tomas Ericsson spelade bollen diagonalt genom straffområdet och vid bortre stolpen dök lagkaptenen Daniel Cedercrona upp och bredsidade in bollen i det öppna målet, ingen blir så glad som Cedercrona när han avgör en match, kul. Bittert för MSN som verkligen föll med flaggan i topp.
MATCHENS LIRARE: DANIEL CEDERCRONA, KANAL 5.

Eurosport – FC Viasat Sport  2 – 4
E.
Rasmus Christensen, Jacob Frisk. F. Ola Wenström 2, Daniel La Placa, Christoffer Braw.

Premier League har fått nya serieledare i form av FC Viasat Sport, som idag fick tufft motstånd av ett på uppåtgående Eurosport. Inledningen på matchen var helt jämn men i den elfte minuten fick VS det viktiga första målet när Ola Wenström elegant klackade in bollen till 1-0. I och med det målet kom VS in i en bra period och Wenström spelade fram Aron Wahlgren men han sköt utanför från ett bra läge. Eurosport var inte ofarliga då Jacob Frisk och Daniel Sjöberg fick en dubbelchans men istället för 1-1 kontrade VS in 2-0 i anfallet efter när Wenström fick fram bollen till Daniel La Placa som i sin tur retfullt enkelt rullade in bollen invid stolpen. Eurosport satsade allt på en reducering men det blev 3-0 när Christoffer Braw lät sin vänster tala. Eurosport skall ta med sig den sista kvarten i fortsättningen för då spelade de riktigt bra anförda av mycket duktiga Rasmus Christenson, som också reducerade till 1-3 samt hade bud på ytterligare ett mål. Matchen avslutades med ett grant mål när Aron Wahlgren slog en inspark och ända borta vid motståndarens kortlinje stod La Placa och på volley passade han in bollen framför mål och där kom Wenström som i sin tur sköt in slutresultatet 4-1 på volley, vilken kasse. Jacob Frisk satte sedan 2-4 innan slutsignalen.
MATCHENS LIRARE: OLA WENSTRÖM, FC VIASAT SPORT.

Lokaltidningen Mitt i – TV 4  6 – 1
L.
Patric Jacobsson 5, Andreas Andersson. T. Marcus Skarphagen.

Det började med att TV 4 hade bollen i tre minuter men Lokaltidningen Mitt i kontrade och formstarka Markus Hellqvist spelade fram Patric Jacobsson som sköt 1-0 i diagonal gavel. TV 4 hade bollen ytterligare en minut och Jacobsson kontrade in 2-0 efter det att han skjutit en kanon från 20 meter invid stolpen. Så fortsatte det resten av halvleken och LMI hade ett ypperligt försvarsspel och Fyran hade det svårt den sista tredjedelen. Det var faktiskt närmare ett 3-0 mål två gånger om när oerhört pigge Jacobsson kom i två fina lägen till. Den andra halvleken var den första lik och Fyran hade bollen och Jacobsson gjorde 3-0 efter en fin hörna slagen av Magnus Meijer. Mot slutet misströstade TV 4 och Jacobsson gjorde både 4-0 och 5-0 och det är inte ofta en spelare gör fem raka mål, dessutom i en toppmatch. Med tre kvar fick i alla fall TV 4 in ett tröstmål genom den notoriske målskytten Marcus Skarphagen. Andreas Andersson avslutade den märkliga matchen med att göra 6-1 och smartare, bättre och framförallt effektivare var väl länge sedan vi sett LMI, vilken utdelning.
MATCHENS LIRARE: PATRIC JACOBSSON, LOKALTIDNINGEN MITT I.