Premier League 6:e omgången 2011

Expressen – Aftonbladet  2 – 2
Michael Eklund, Martin Hamrin. A. Johan Åsén, Thomas Hanusek.

Av många derbyn är nog det mellan Expressen och Aftonbladet det mest prestigefulla och stämningen innan avspark var rå men hjärtlig varpå en av spelarna i Bladet sa, - Jag visste inte att Expressen hade en sådan tjock upplaga! Inledningsvis kände spelarna på varandra innan det blixtrade till ordentligt i matchen. Årsdebuterande Pontus Ogebjer kastade ett långt inkast (det borde Expressen vetat) och inne i straffområdet mötte Johan Åsén med en kraftfull nick som satt bergsäkert under ribban, vilken kasse! Några minuter senare sköt Martin Hamrin ett direktskott från ett friläge men bollen gick utanför och det gjorde den även när Mikael Samuelsson fick läge i anfallet efter. Spelet vände igen och Hamrin träffade stolpen. I början på andra hade Expressen en mycket bra period och pressade på storligen och efter fyra minuter kom rättmätigt kvitteringen när Michael Eklund laddade stora kanonen. Två minuter senare så var vändningen från 0-1 till 2-1 ett faktum när Hamrin iskallt höll i bollen, fintade bort en försvarare och lättade in bollen i nättaket. I det läget på matchen såg Expressen ut som ett vinnande lag men ojämna AB får något i blicken som bara finnarna fick i Hockey-VM förr i tiden, man kunde spela dåligt mot alla lag men mot Sverige slet man hund. Efter en halvtimme så skjuter Thomas Hanusek från 25 meter och bollen träffar i stolpen i närheten av krysset och in till 2-2, grymt mål! Under matchens slutskede pressar Expressen på ordentligt men AB håller undan och kniper en poäng. Expressen glömde knyta till säcken men man är fortfarande obesegrade. Mats Garderud har aldrig setts bättre som utespelare i en sådan här viktigt match.
MATCHENS LIRARE: MATS GARDERUD, EXPRESSEN.

FC Viasat Sport - Starcom  1 – 2
Daniel La Placa. S. David Zetterlund, William Sporre.

Starcom chockstartade mot serieledande FC Viasat Sport när David Zetterlund påpassligt slog in 1-0 redan i den andra minuten. VS kom dock starkt tillbaka och efter någon minut var det kvitterat när matchens bästa spelare, Daniel La Placa, skottfintade sig förbi en spelare innan han satte dit bollen med vänstern i nättaket till 1-1. VS fortsatte sin offensiv och Johan Ringberger träffade stolpen och Ola Wenström var igenom och fick två lägen framför mål men Mårten Erlandsson gjorde en bejublad dubbelräddning. Det blev inga fler mål i den första halvleken och det var kul att se friskusen Patrik Sandberg göra comeback. Starcom försvarade sig bra och kontrade emellanåt men det var VS som låg närmast ett ledningsmål och Hasse Skarplöth träffade ribban med ett vänsterskott och Ringberger träffade för andra gången i matchen stolpen vilket också var VS tredje träff i virket. Med fem kvar kontrade Starcom och Zetterlund fick på en riktig praktträff men Robert Eriksson låg som stålmannen i luften och boxade ut bollen till hörna, en hörna som Jens Welin slog helt perfekt och bakifrån kom William Sporre farande och nickade in 2-1. Efter det målet återhämtade sig inte VS och Starcom tog en trepoängare om än lite turligt och därmed passerade man VS i tabellen.
MATCHENS LIRARE: WILLIAM SPORRE, STARCOM.

Clear Channel – FC Talentum  6 – 2
C.
Vasilis Birbas 3, Alexander Valentini 2, Matteo Poropat. F. Adam Perman, Pelle Vindelhav.

Premier League har fått nya serieledare i form av ett Clear Channel som är i en hysterisk form för närvarande. Man förstod att det är något stort på gång hos CC för när domaren dök upp 6.15 stod halva laget och väntade på att få komma in i omklädningsrummet, hela laget var matchklart fem minuter innan och det var endast Fredrik Gorosabel som kom i mitten på den första halvleken, ¨som vanligt¨! Efter tio minuter var matchen klar mot fjolårets Serie A lag FC Talentum. Det hela inleddes med att Alexander Valentini slog ett inlägg från höger hörnflagga och precis utanför straffområdets kryss stod Vasilis Birbas och fick på en drömträff på helvolley där bollen satt otagbart i diagonal burgavel, matchens lirare var redan utsedd! Minuterna senare sköt Birbas även 2-0. Sedan fortsatte det med att Valentini smekte in en yttersida till 3-0 innan Matteo Poropat spelade vägg med Alexander Nordahl och såg låg 4-0 bollen i nätmaskorna, vilken show! Resten av matchen var det ganska jämn och spelet fartfyllt. CC ökade på till 5-0 efter en halvtimme genom Valtentini. Talentum var värda både ett och två mål men Stefan Fiala var grym i målet. Mot slutet hyfsade i alla fall Talentum till siffrorna när Adam Perman och Pelle Vindelhav såg till så att 5-0 blev till 5-2 men planens kung, Birbas, fick sista ordet när han bokfördes för ett hattrick och matchen slutade med tennissiffrorna 6-2.
MATCHENS LIRARE: VASILIS BIRBAS, CLEAR CHANNEL.

IDG – TV 4  0 -10
Marcus Skarphagen 4, Nic Edwards 2, Emanuel Sahlin 2, Robert Björk, Quintus Sundin.

TV 4 gick på halvfart inledningsvis för att sedan öka successivt och till sist låg 10-0 bollen i nätmaskorna efter 31.55. Marcus Skarphagen går mot en fantastisk säsong och gjorde fyra mål idag och sammanlagt ståtar han på 11 fullträffar. Både Emanuel Sahlin (bra som vanligt och sköt ett skott i stolpe, stolpe och ut) och Nic Edwards (hoppsan) gjorde två var medan Robert Björk och Quintus Sundin bokfördes för ett var. Fyran kan slå vilket lag som helst i serien när de har den rätta dagen. Vi lider med kämparna i IDG, som idag gjorde en hyfsad första halvlek (0-4) och det såg ut som att man skulle undvika en TÖ (teknisk överlägsenhet) men man föll tillbaka till gamla synder i inledningen på andra. En som springer för två gubbar match efter match är mycket duktiga John Sundström. Ola Ljungstedt var närmast mål med sitt ribbskott.
MATCHENS LIRARE: JOHN SUNDSTRÖM, IDG.

Svea – MEC  5 – 1
Pierre Knutsson 2, Martin Eisele, Hans-Olof Johansson, Mattias Björklund. M. Samuel Andersson.

Svea mönstrade så gott som ordinarie lag och gjorde en fantastisk match och tog hem en äkta femetta. Första halvlek var jämn och bedrevs i ett ganska högt tempo och den såg ut att sluta mållös men i slutminuterna slog Samuel Andersson till med ett skott som gick via stolpen och in till 1-0. MEC kunde fått in ytterligare något mål men Michel Rydberg, som för övrigt har spelat mer eller mindre i 27 säsonger i rad, var mycket bra mellan stolparna. Vi vet inte vad Sveas spelare drack i pausen men något spetsat måste det varit för de kom ut och spelade drömfotboll. Både Hans-Olof Johansson och Martin Eisele hade bra lägen men Kristian Kurki storspelade och i den fjärde minuten fick de ytterligare en målchans när Mattias Björklund nickade men Kurki tippade bollen i ribban och över. Johan Högfeldt kontrade och men lobben gick över och istället för ett viktigt 2-0 mål så kom kvitteringen när Eisele slog en crossboll till Joel Holmer som i sin tur nickade in bollen i straffområdet och där tryckte Pierre Knutsson in bollen. Några minuter senare hade Svea vänt 0-1 till 2-1 när Johansson stod för ett mycket bra förarbete och till sist spelade han fram Eisele som styrde in kulan. Svea bara öste på och Daniel Jirhäll vann två dueller och lirade fram Johansson som iskallt drog målvakten och rullade in 3-1. I slutminuterna hade MEC inget att hämta så att 3-1 blev snabbt till 5-1 efter det att Knutsson gjort sitt andra mål och M Björklund sitt första. Svea vände med andra ord 0-1 i paus till 5-1, starkt.
MATCHENS LIRARE: HANS-OLOF JOHANSSON, SVEA.

FC Seasons – Kanal 5  2 – 0
Nisse Rasmusson, Ola Gustavsson.

FC Seasons hade ett stort bollinnehav men då Kanal 5 försvarade sig så bra blev övertaget bara skenbart eftersom några riktigt heta målchanser var det inte att tala om. Efter en kvart drev Ola Gustavsson bollen i 30 meter men blev fälld, domaren behövde dock inte blåsa frispark och en tvåminuters utvisning för bollen hamnade hos Nisse Rasmusson som bara hade att raka in bollen i ett öppet mål till 1-0. I den andra halvleken försökte Seasons avgöra matchen men Mathias Zakrisson var mycket bra i målet och har också släppt in minst mål av alla målvakter i Reklamserien hittills under våren. Duktige Marcus Henricsson slog ett fint inlägg efter en halvtimme och Gustavsson nickade bollen otagbart ribba ner, ribba in och så satt 2-0 bollen där. Femman försökte att få in en boll mot slutet men Peter Krokstrand höll nollen rätt dag och rätt tid.
MATCHENS LIRARE: MARCUS HENRICSSON, FC SEASONS.

MSN/AD Performance – Eurosport  3 – 3
Jonas Jonsborg, Martin Olsson, Jonas Lidén. E. Daniel Sjöberg 2, Mårten Magnusson.

Trots att Eurosport tog ledningen i både den första och i den andra halvleken fick laget vara nöjt med en pinne efter ett sent kvitteringsmål mot ett stabilt MSN/AD Performance. Det här var en sevärd och spännande match och redan under den första spelminuten löpte Anders Lundh i djupet, hann före målvakten men bollen gick över. I den tionde minuten kastade Janne Möller ett inkast och Jari Kohonen skarvade bollen i stolpen och ut. Minuten senare kom matchens första mål när Mårten ¨bulldozern¨ Magnusson blev fälld, tog själv frisparken och framför mål stod Daniel Sjöberg och styrde in 1-0. Några minuter senare blev Jonas Jonsborg frispelad och han var lugnet själv och rullade iskallt in 1-1. I början av andra var Magnusson i farten igen när han tog emot bollen, vände och kliniskt sköt han 2-1. Minuterna tickade iväg och Eurosport såg ut att gå mot en seger men då slog MSN till med full kraft och med sex minuter kvar kom kvitteringen och med tre kvar var vändningen från 1-2 till 3-2 ett faktum. Vid kvitteringen kastade Lundh ett inkast och som en katt bland hermelinerna dök en rödklädd Martin Olsson fram emellan fyra blå klädda och styrde bollen i stolpen och in. Ledningsmålet svarade Jonas Liden för när han ryckte längs vänsterkanten, vek in mot mitten och sköt lågt invid vänstra stolpen, ett klassmål. Med två minuter kvar knäade dagens flytgubbe, Sjöberg, in 3-3, vilken dramatik. Båda lagen fick med sig en pinne till jobbet.
MATCHENS LIRARE: DANIEL SJÖBERG, EUROSPORT