Premier League 7:e omgången 2011

Clear Channel – Eurosport  2 – 2
C.
Alexander Valentini, Vasilis Birbas. E. Jacob Frisk, John Löwbäck.

Eurosport chocköppnande mot serieledarna Clear Channel när man tog ledningen med 1-0 efter ett mycket vackert mål. Debutanten Johan Andersson slog ett perfekt inlägg från vänstra hörnflaggan och inne i straffområdet kom Jacob Frisk farande och med en språngnick gjorde han mål. Detta blev starten på en mycket bra Reklamseriematch och hade det inte varit för de båda duktiga målvakterna Jonas Bingestam och Stefan Fiala hade det blivit fler mål under de första 20 minuterna. Stor speldirigent var Alexander Nordahl som har ett spelsinne inte långt ifrån Barcelonas gyllene triangel. I början på andra spelade CC upp ett mycket vackert anfall där till sist Vasilis Birbas spelade fram Alexander Valentini som löpte in i straffområdet och stötte in 1-1. Det var ett härligt ställningskrig ute på planen i ett härligt sommarväder och efter en halvtimme tog Eurosport ledningen igen när snabbe John Löwbäck styrde in Mårten Magnussons passning. Två minuter senare var det  kvitterat när formstarka Birbas hade en egen liten show. Spelarna i Eurosport kunde inte ta bollen från honom och till sist avslutade han med att prickskjuta 2-2 i nättaket, starkt jobbat! Sista sju åtta minuterna blev spännande och Henning Wijkmark träffade ribban, spelet vände och CC stod för en frisparksvariant där Birbas spelade fram Nisse Calamnius som sköt ett bra närskott men Bingestam räddade förtjänstfullt. Spelet vände igen och Löwbäck fick bra läge men nu var det Fialas tur att glänsa. Till sist slöt matchen 2-2 och det får betraktas som rättvist. Eurosport är på gång och CC har fortfarande förlustnollan intakt.
MATCHENS LIRARE: ALEXANDER NORDAHL, CLEAR CHANNEL.

FC Viasat Sport – TV 4  2 – 2
Saulius Vaiginas 2. T. Emanuel Sahlin 2.

FC Viasat Sport hade haft MTG AWARDS och för säkerhets skull kallade man både den ena och den andra för att vara säkra på att ha fullt lag och så kom det 15 man! Halva gänget var nog dopade men det är tillåtet. Så mycket folk hade definitivt inte TV 4. VS började bäst och tekniske Saulius Vaiginas gjorde 1-0. Minuterna senare var det nära 2-0 när Kristofer Anderzon var i farten men det blev inte mål den gången. Allt eftersom kom ett kämpande TV 4 in i matchen och den vikarierande målvakten Henrik Berndtson sköt en frispark i stolpen. Fyran fick en drömöppning på andra när Emanuel Sahlin sköt ett överraskande skott i burgaveln redan efter 30 sekunder till 1-1. VS låg sedan på för ett ledningsmål och man fick både ett, två och tre lägen men Berndtson svarade för flera fotparader men när Vaiginas fick läget och formligen krutade in 2-1 var han chanslös. Det kändes då som det målet var ett segermål men med tre kvar blev det kalabalik inne i VS straffområde och efter många om och men så lyckades kämpen Sahlin trycka in kvitteringsbollen och toppmatchen slöt 2-2.
MATCHENS LIRARE: EMANUEL SAHLIN, TV 4.

Aftonbladet – MEC  9 – 2
Thomas Hanusek 2, Sven-Anders Eriksson 2, Daniel Larsson 2, Johan Åsén, Pontus Ogebjer, Fredrik Hammar. M. Samuel Andersson, Thomas Svensson.

Det fanns många superlativ att ta till för att beskriva Aftonbladets spel men till sist fastnade jag för ordet TOTALFOTBOLL. Där fanns klackar, dragningar, bicycletas (Johan Åsén) en härlig lagmoral och framförallt många vackra mål. Det stod 1-1 efter tio minuter men några avgörande minuter inträffade i slutet på första när MEC hade ett friläge till 2-1 genom Jimmy Pettersson men Anders Nelin räddade och minuten senare stod det 4-1. MEC:s chans att gå ikapp var att få in ett snabbt reduceringsmål i början på andra men detta var Bladets match till 100% för 5-1 kom redan i den tredje minuten. Slutet blev en ren defilering och slutresultatet skrevs till fantastiska 9-2. AB hade tre tvåmålskyttar i grymma Thomas Hanusek, 66-årige Sven-Anders Eriksson (dessutom en assist) och mycket duktiga Daniel Larsson (tur att det inte var dopingkontroll). Vidare så svarade Åsén (plus en stolpe), Pontus Ogebjer och Fredrik Hammar för var sin balja och det var länge sedan Aftonbladet spelade en sådan propagandafotboll. MEC som hade en helt ok laguppställning fick inte till det men Samuel Andersson skall hedras för en fin strut ribba ner och så hamnade även Thomas Svensson i målprotokollet.
MATCHENS LIRARE: SVEN-ANDERS ERIKSSON, AFTONBLADET.

FC Seasons – Starcom  0 – 2 (WO)

MSN/AD Performance – Lokaltidningen Mitt i  1 – 2
M. Jonas Jonsborg. L. Patric Jacobsson, Topi Viitala.

Det var en gåta att den första halvleken slutade mållös för det fanns mängder av lägen för nätkänning. MSN/AD Performance inledde väldigt bra första fem och vaskade fram en del lägen där Jonas Jonsborg hade det bästa men skottet gick utanför. Allt eftersom så kom Lokaltidningen Mitt i in i matchen och även de hade två tre bra målchanser. Mot slutet på halvleken så drev Jonas Lidén sig förbi tre spelare med urkraft och helt plötsligt var han och Jonsborg ensamma med målvakten men det blev en passning för mycket. Spelet vände och Anders Uhlin träffade ribban och i anfallet efter var det Patric Jacobssons tur att träffa stolpen. Fem minuter in på den andra halvleken så tog LMI ledningen med 1-0 genom Jacobsson som därmed gjorde sitt 13:e mål för säsongen. Sedan bevakade man sin ledning på ett bra sätt och ett tag såg det ut som om man skulle hålla nollan men med tre kvar slog Jonsborg till med en vänsterretur till 1-1. Det lutade åt ett kryss men LMI startade matchens sista anfall och med 15 sekunder kvar sköt Jacobsson ett lurigt skott som Björn Bigander gjorde en fin fotparad på. Domaren tog fram blocket för att skriva in 1-1, satte pipan i munnen men just då snappade Marcus Hellqvist upp bollen vid högra hörnflaggan och spelade in den diagonalt genom straffområdet och vid den bortre stolpen dök Topi Viitala upp och bredsidade in 2-1 med endast fyra sekunder kvar. Snacka om matjord i fickorna samtidigt som vi led med MSN, ännu en hedersam förlust och den sista för i år får vi hoppas.
MATCHENS LIRARE: JOHAN LIDÈN, MSN/AD PERFORMANCE.

Svea – FC Talentum  3 – 5
S. Martin Eisele 2, Mattias Björklund. F. Christoffer Sahlin 2, Niklas Portelbäck, Christoffer Larsson, Pelle Vindelhav.

FC Talentum inledde matchen i stor stil och redan i den andra minuten spelade Christoffer Sahlin bollen till debutanten Niklas Portelbäck som kom fri från egen planhalva och han förvaltade läget på ett perfekt sätt och rullade in 1-0. I mitten på halvleken så slog Johan Jansson ett perfekt inlägg och Christoffer Larsson dök upp som gubben i lådan och nickade elegant in 2-0 i det vänstra krysset. I slutet på halvleken vaknade helt plötsligt Svea till liv pådrivna av duktiga och och inte minst vältränade Joel Holmer och på tre minuter både reducerade och kvitterade man varpå det stod 2-2. Martin Eisele vann en duell och sköt och så rakade Mattias Björklund in returen och vid det andra målet slog Holmer en fantastisk passning till Eisele som styrde in bollen från en dålig vinkel. Nu var Svea verkligen på gång och i början på andra hade Hans-Olof Johansson två bra lägen men bollen ville inte in men några minuter senare var vändningen från 2-0 till 2-3 ett faktum när Eisele slog ett inlägg från egen planhalva och ett missförstånd uppstod i försvaret som ledde till ett självmål och Eisele har nu gjort åtta kassar. Sveas lycka varade alldeles för kort för nu var det Talentums tur att vända tillbaka och på tre minuter blev 2-3 till 4-3. Sahlin kvitterade och Pelle Vindelhav gjorde ledningsmålet. Sista tio blev spännande och i slutminuten flyttade Svea upp mycket folk varpå Talentum kontrade då Sahlin och Portelbäck kom fria mot målvaken. Efter flera passningar ¨stal¨ till sist Sahlin målet och en efterlängtad seger kom, har marschen uppåt börjat nu?
MATCHENS LIRARE: NIKLAS PORTELBÄCK, FC TALENTUM.

Expressen – Kanal 5  2 – 2
Kimmo Rolin 2. K. Per Hedberg 2.

Så högt som solen stod idag klockan 6.30 kommer den inte att göra många mornar till detta år och vädret var dessutom helt perfekt. Det såg ut att bli en mållös första halvlek och var det något lag som skulle haft ledningen var det Expressen efter det att Mikael Norlund haft ett genombrott som duktige Max Kjellvestad avvärjde och så var ständigt farliga Kimmo Rolin nära vid två tre tillfällen. Men det var istället kanal 5 som tog ledningen med 1-0 genom slitstarke Per Hedberg. När samma man gjorde 2-0 i början på andra kändes det som om K5 skulle koppla segergreppet. Ett lite tröttkört Expressen tog sig i kragen och Kimmo Rolin fick in en snabb reducering till 1-2 efter ett mycket vackert samarbete mellan Norlund och Kristoffer Karlsson. Det målet gav Expressen extra energi och efter en halvtimme gjorde Rolin sitt 14:e mål och det var kvitterat till 2-2. Sista tio blev spännande och bägge lagens spelare blev allt tröttare och bägge lagen hade in i de sista lägen för ett segermål där Hedberg var närmast med ett stolpskott men till sist ljöd domarens pipa och samtliga spelare hade väl gått ner ett kilo var och var lite nöjda med en pinne.
MATCHENS LIRARE: PER HEDBERG, KANAL 5.