Premier League 8:e omgången 2011

Aftonbladet – IDG  4 – 3
Johan Åsén, Fredrik Hammar, Zacharias Ahlberg, Robert Pihl. I. Semir Jasarevic 2, Magnus Ericson.

På grund av ett ihållande regn det senaste dygnet så var ¨centercourten¨ vattensjuk och då använde sig Reklamserien av plan B och flyttade matchen till plan C, snacka om resurser. Aftonbladet gjorde 1-0 i den femte minuten men sedan bet IDG sig fast i matchen på ett sätt de inte mäktat med tidigare under våren och mycket snabbe Magnus Ericson fick en chans men den gången resulterade det inte i ett mål men väl när alltid så duktige Semir Jasasevic höll sig framme och så var det kvitterat till 1-1. Bladet höjde sig mot slutet på halvleken och Daniel Larsson gjorde en 25 meters raid som slutade med att han spelade in bollen framför mål och där kom Fredrik Hammar farande och han formligen gled in 2-1. Det pigga yrvädret Zacharias Ahlberg träffade stolpen innan samma man ökade på till 3-1. I början på andra var Jasarevic framme igen och så var det reducerat till 3-2. Det var ganska jämnt in i det sista och bägge lagen svarade för vardera ett mål genom Robert Pihl och Ericson. Därmed vann AB med 4-3 och avslutade våren på bästa sätt. Detta var ett fall framåt för IDG, trevlig sommar!
MATCHENS LIRARE: ZACHARIAS AHLBERG, AFTONBLADET.

Starcom – Clear Channel  2 – 6
Robert Pihl, William Sporre. C. Vasilis Birbas 2, Alexander Valentini 2, Andreas Varnava, Matteo Poropat.

Program-makaren hade lyckats till 100% för i den sista omgången var det dags för en äkta seriefinal mellan Starcom och Clear Channel. Orangefärgade tröjor verkar vara modellen denna vår för de enda som har dessa färger i Premier League är just dagens två lag. CC fick en bra start då formstarka Vasilis Birbas och Alexander Valentini kortpassade sig fram längs högerkanten och slog sedan en fantastisk passning diagonalt genom straffområdet. Där dök Andreas Varnava upp och satte till ett iskall bredsida som i sin tur satt i diagonal gavel till 1-0, tid två minuter. Valentini hade sedan en vass volley som gick strax över. Efterhand kom Starcom in i matchen och Linus Jönsson var igenom men skottet smet utanför stolpen. Några minuter senare kom kvitteringen när Robert Pihl tryckte in 1-1. Birbas var igenom minuten senare men Mårten Erlandsson gjorde en fantastisk räddning. Mot slutet av halvleken uppstod en matchavgörande situation när Jönsson kom fri men målvakten Niclas Dalevik gjorde en fin räddning. Den efterföljande hörnan plockade han ner och stod för ett fint utkast till Birbas som med full speed drev över plan, vek in och smällde in 2-1. Minuten senare sköt Matteo Poropat in bollen i mål och istället för 1-2 till Starcom stod det 3-1 två minuter senare. Halvleken avslutades med att Valentini lobbade över målvakten men bollen slogs bort på mållinjen. I början på andra så reducerade den notoriske målskytten William Sporre till jämna 2-3 efter en delikat passning från Björn Ivarsson. Efter ett litet ställningskrig avgjorde CC matchen efter en halvtimme när både 4-2 och 5-2 kom genom Birbas och Valentini. Till sist slutade seriefinalen 6-2 till Clear Channel som får fira midsommar som serieledare och det sista målet gjorde Valentini, vilken vår han har haft! Trevlig sommar.
MATCHENS LIRARE: ALEXANDER VALENTINI, CLEAR CHANNEL.

TV 4 – MSN/AD Performance  5 – 2
Marcus Skarphagen 3, Johan Forsberg, Mattias Blomqvist. M. Patrik Brunnberg, Jonas Lidén.

TV 4 och MSN/AD Performance bjöd på en underhållande tillställning med många målchanser. Redan i inledningen på matchen fick både Jonas Lidén och Anders Lundh varsitt läge men Kalle Forsbeck gjorde en fin dubbelräddning. I mitten på halvleken gjorde Fyran två snabba mål så att det stod 2-0 och vid bägge tillfällen så stod Mattias Blomquist för målgivande passningarna till målskyttarna Marcus Skarphagen och Johan Forsberg. På avspark reducerade klippan Patrik Brunnberg med en perfekt lobb till 2-1. Brunnberg hade sedan två fräsande skott som strök virket men mot slutet spelade planens bästa spelare, Emanuel Sahlin, fram både Skarphagen (utanför) och Blomquist (stolpen). Det var lika nära ett 2-2 mål (klack i stolpen från Lundh) som en 3-1 ledning för Fyran i början på andra och det blev det förstnämnda när Jonas Lidén fick på sitt livs träff, ribba ner och frågan var om målvakten ens han se bollen, vilken projektil. Nu blev det liv på MSN och Jonas Lidén var het värre och testade fler skott där bollarna ven runt stolparna. Helt plötsligt slog TV 4 till med två snabba mål genom Skarphagen och så stod det 4-2. Hans tredje mål var en superb lobb i den högre skolan, som borde räckt till matchens lirare titeln men det var bara det att Blomquist hade stått för fyra raka målgivande passningar och när han spädde på med 5-2 var saken klar. Har Blomquist någonsin varit bättre än i dag i hans långa Reklamseriekarriär, vilken poängkung!
MATCHENS LIRARE: MATTIAS BLOMQUIST, TV 4.

FC Talentum – MEC  4 – 3
Marcus Carlsson 3, Emil Sahlin. M. David Blom 2, Niclas Gillqvist.

Inledningen på matchen mellan FC Talentum och MEC var både bra och helt jämn men i mitten på halvleken så kom Talentum in ett otroligt flyt och på sju minuter så gjorde man tre raka mål. Vid samtliga tillfällen var det Marcus Carlsson som var målskytt och han firade stora triumfer som forward, vilket genidrag. Vid det första målet var det Daniel Ahlstrand som assisterade innan Carlsson vickade sig förbi en försvarade och sköt i den bortre gaveln. Vid det andra målet slog Christoffer Sahlin en sagolikt fin crossboll som Carlsson tog ner på ett tekniskt sätt och i steget sköt han i samma gavel. Sedan ville verkligen David Blom göra ett mål för först sköt han via målvakten i ribban, den efterföljande hörnan klackade han men bollen slogs bort på mållinjen men John Aleman jobbade tillbaka den till Blom som reducerade. Herr Carlsson avslutade halvleken med en nick i stolpen. I början på andra började Talentums spelare att krokna allt mer medan MEC stod på sig ordentligt och jagade ytterligare en reducering och efter en halvtimme kom den genom Niclas Gillqvist, 3-2. Noterbart var att domaren blundade för en klar straff för Talentum några minuter innan och nu kändes det nog extra tungt och Kristian Kurki hade två riktiga stänkare så kvitteringen hängde i luften. Talentum hade en bra lagmoral idag och Carlsson spelade fram Emil Sahlin till 4-2 med fyra kvar och nu trodde man att matchen var över. MEC kom tillbaka en gång till i och med att Blom pricksköt vackert bortre krysset och det stod 4-3 med två kvar. Efter viss dramatik höll Talentum undan och C Sahlin hade även en i stolpen i slutsekunderna. Detta var en bra Premier League match, njut av sommaren, vi hörs i höst.
MATCHENS LIRARE: MARCUS CARLSSON. FC TALENTUM.

Eurosport – Expressen  3 – 0
Henning Wijkmark 3.

Eurosport har haft en uppåtgående formkurva och tog i dag årets första ¨riktiga¨ seger mot ett Expressen som har haft en nedåtgående trend och åkte nu på årets första torsk. Eurosport gjorde 1-0 i den femte minuten när Henning Wijkmark nickskarvade in Janne Möllers inlägg. Sedan spelade man efter det resultatet och hade ett mycket bra försvarsspel, en strålande målvakt i Ralf Bjurbo och farliga kontringar. Expressen hade svårt att skapa målchanser men efter dussinet minuter nickade Kimmo Rolin i insidan av stolpen. Pigge Wijkmark hade en nicklobb i ribban och det var det sista som hände i den första rundan. Expressen försökte kvittera i andra och alltid farliga Rolin sköt med vänstern i den vänstra stolpen och sedan hade han ett lurigt skott som Bjurbo gjorde en fin fotparad på. I slutet på matchen duggade chanserna tätt och Filip Tydén var igenom men Mats Garderud parerade och spelet vände där Henrik Ehlesjö hade två fina lägen till en kvittering men med fyra kvar avgjordes tillställningen när Wijkmark gjorde 2-0 framspelad Rasmus Christenson. Minuten senare fullbordade Wijkmark sitt hattrick när han rullade in 3-0 efter en assist av Kalle Karlsson. Eurosport är på gång, kom igen Expressen.
MATCHENS LIRARE: HENNING WIJKMARK, EUROSPORT.

Lokaltidningen Mitt i – FC Seasons  1 – 2
Patric Jacobsson. F. Ola Odebäck, Pål Åsberg.

FC Seasons inledde i stor stil mot Lokaltidningen Mitt i och under det första sju minuterna skapade man hela fem bra målchanser. Pål Åsberg nickade utanför, Jacob Andersson nickade även han men bollen slogs bort på mållinjen, Åsberg spelade fram Jakop Wiberg som dock sköt över ett ganska öppet mål och Jakob Marky var fri men sköt utanför. Där emellan gjorde Ola Odebäck 1-0. I den tionde minuten sköt Kalle Melin i ribban och i och med den målchansen började LMI vakna till liv, för att sedan jämna ut spelet. I inledningen på andra kom kvitteringen från Patric Jacobsson till 1-1 och därmed har han gjort mål i sex matcher i rad. Nu fick LMI segervittring och försökte få in ett ledningsmål men Peter Krokstarnd var bra precis som i hela matchen. När Seasons såg ut att tappa greppet slog Åsberg till med ett överraskande skott som gick in via den bortre stolpen och in. Under matchens sista tio minuter böljade matchen fram och tillbaka och båda lagen hade lägen för ytterligare mål och närmast var nog Ola Odebäck men fri sköt han utanför. De sista tre fyra minuterna minns jag inte så mycket av, skämt å sido. Både LMI och Seasons hakar på i toppen i den jämna tabellen, kul!
MATCHENS LIRARE: ¨DOMAREN¨.

Kanal 5 – Svea  4 – 3
K.
Daniel Cedercrona 2, Per Hedberg, Jens Petterson. S. Martin Eisele 2, Joel Holmer.

Kanal 5 och Svea spelade en väldigt trevlig och underhållande match som var spännande in i det sista. Inledningsvis bytte lagen chanser med varandra innan vårens Komet, Martin Eisele drev bollen från högerkanten tvärs över planen och sköt ett överraskande skott som smet in till 0-1. K5 ville inte vara sämre och Daniel Cedercrona gjorde två snabba mål så att 0-1 blev till 2-1. Det första var efter den tredje returen i rad och det andra gick via en försvarare och in i mål. Cedercrona var sedan nära ett hattrick innan halvtidsvilan men Michel Rydberg som för övrigt var helt strålande matchen igenom avvärjde. I början på andra var Femman riktigt vassa och Per Hedberg gjorde 3-1 och då kändes det som om matchen var på väg att glida ur händerna på Svea. Men efter en halvtimme fick Svea nytt hopp för på två minuter gick man från 3-1 till 3-3 efter det att Joel Holmer reducerat och Eisele kvitterat via en hörna som gick på en försvarare och in. Därmed har backen/mittfältaren Eisele gjort mål i fem matcher i rad och svarat för tio mål under våren vilket ger en delad sjätte plats i hela Reklamseriens skytteliga. Svea var nu inne i ett positivt stim och det kändes som om man även skulle ta ledningen men istället kontrade K5 och äntligen fick Jens Petterson göra sitt efterlängtade mål och det skulle även visa sig vara ett segermål. Däremot var Svea ytterst nära en kvittering två gånger om mot slutet när Kalle Rudstedt sköt ett skott som alla trodde skulle gå i mål men Mathias Zakrisson gjorde kanske årets räddning. Med tio sekunder kvar var Rudstedt igenom igen men Zakrisson räddade igen. Efteråt kändes det som båda lagen var värda att få med sig poäng men det var Kanal 5 som tog hem storkovan.
MATCHENS LIRARE: DANIEL CEDERCRONA, KANAL 5.