Premier League 9:e omgången 2011

Kanal 5 – MEC  0 – 1
Henrik Bennarp.

Små gula löv låg på den gröna planen vilket betydde att nu är höstsäsongen igång. Det första som hände var att Kanal 5 målvakt Mathias Zakrisson gjorde två idioträddningar och han stod i kortbyxor, kortarmad och utan handskar, vilken viking! Men när debutanten Henrik Bennarp drev fram i banan, spelade vägg med Leslie Marsden och sköt 1-0 för MEC var Zakrisson chanslös. Resten av matchen var ett ställningskrig och innan den första halvleken var över fick vi se tre träffar i virket. Massimo Minale träffade stolpen och Magnus Helin ribban för K5 och Jonas Olsen träffade stolpen för MEC. I den andra halvleken trodde vi att Femman skulle kvittera två gånger om för både duktiga Jessica Truedsson och fantastiska Tomas Eriksson frispelade Jens Petterson men lugna Kristian Kurki avvärjde bägge skotten med bravur och till sist höll MEC undan och vann med matchens enda mål.
MATCHENS LIRARE: HENRIK BENNARP, MEC.

Expressen – Starcom  6 – 2
Kimmo Rolin 4, Mats Garderud, Michael Eklund. S. Johan Pettersson, William Sporre.

Starcoms lagkapten Johan Pettersson sköt ett skott redan i det första anfallet och fick se bollen lite turligt gå i mål via en försvarare till 1-0. Det målet blev ett startskott till en bra, fartfylld men lite tuffare match än brukligt för Reklamserien. Båda lagen bytte chanser med varandra tills Kimmo Rolin dunkade in 1-1 i diagonal burgavel i den tionde minuten. Precis innan halvtid blev Rolin fälld och slog själv straffen men Martin Palm gjorde en bejublad räddning. Expressen fick sedan en drömstart på den andra halvleken och gick snabbt fram till 3-1 och nu hade Reklamseriens Messi, eller med andra ord Kimmo Rolin, en egen show. Först lobbade han i ribban, sedan förvaltade han Martin Hamrins fina inspel på bästa sätt till 2-1 varpå han elegant friställde formstarka Mats Garderud till 3-1. Starcom tog nu slut och Expressen kunde defilera till slutsignalen och passade även på att öka från 3-1 till 6-1 som sedermera blev till 6-2. Rolin gjorde ytterligare två mål och assisterade till Michael Eklunds balja och därmed satte skyttekungen fyra strutar och ståtar nu på 18 mål på nio matcher, vilket målsnitt!
MATCHENS LIRARE: KIMMO ROLIN, EXPRESSEN.

Aftonbladet – FC Talentum  0 – 2 (WO)

Clear Channel – Lokaltidningen Mitt I  3 – 8
C.
Vasilis Birbas, Matteo Poropat, Patrick Wagemyr. L. Ludvig Norelius 3, Patric Jacobsson 2, Erik Pettersson 2, Andreas Andersson.

Lokaltidningen Mitt I chockstartade och tog ledningen med 2-0 redan efter sex minuter. Vid bägge tillfällena var det Ludvig Norelius som lät sin vänsterslägga tala med två otagbara skott. Serieledarna Clear Channel tog det lugnt, kom in i matchen och började spela riktigt bra. I den tionde minuten reducerade Vasilis Birbas och efter en kvart var det utjämnat när Matteo Poropat kvitterade till 2-2. Den fantastiska matchen, helt i sann Reklamserieanda, fick se två mål till innan halvtidssignalen ljöd. Norelius blev hattrickskytt med minuten kvar och Patrick Wagemyr kvitterade i slutsekunderna, 3-3! Även i den andra halvleken fick LMI en drömstart och efter sex minuter (igen) hade man skaffat sig en tvåmålsledning till otroliga 5-3 efter mål av Patric Jacobsson (hade även ett friläge innan målet) och Erik Pettersson. CC fick därmed börja i uppförsbacke ytterligare en gång och Poropat hade två frilägen men Martin Söderström avvärjde bägge. Istället för en reducering till 5-4 kontrade Andreas Andersson in 6-3, ridå! Jacobsson och Pettersson ökade sedan på till imponerande 8-3 och därmed tar LMI upp jakten på en slutspelsplats på allvar. Serieledarna CC slarvade för mycket i defensiven idag och åkte på årets första nederlag.
MATCHENS LIRARE: LUDVIG NORELIUS, LOKALTIDNINGEN MITT I.

FC Seasons – TV 4  4 – 3
F. Marcus Henricsson 2, Nicklas Thorgerzon, Christopher Rakenius. T. Jimmy Hjertsson, Marcus Skarphagen, Emanuel Sahlin.

De båda topplagen FC Seasons och TV 4 har en klar spelidé där bollen skall vårdas, spelas efter marken och anfallen skall börja bakifrån. Matchen var jämn och bra men det skulle dröja ända till den nionde minuten innan den första riktiga målchansen dök upp och det var Jimmy Hjertsson som spelade vägg med Marcus Skarphagen och där den förstnämnda gjorde 1-0. Efter en kvart visade Skarphagen att vårformen håller i sig när han sköt 2-0 i diagonal gavel. Seasons hade en hel del skott mot mål men Kalle Forsbeck gjorde fyra fem fina fotparader men han behövde inte ingripa när duktige Marcus Henricsson spelade fram Kalle Schröder till öppet mål men skottet gick över. Seasons fick sedan en drömstart på den andra halvleken och det dröjde endast tre minuter så var 2-0 upphämtat till 2-2 och fem minuter senare var vändningen från 0-2 till 3-2 ett faktum. Henricsson (nättaket), Nicklas Thorgerzon (nick efter inlägg från Per Olsson) och Christopher Rakenius var de som hamnade i poängprotokollet. Ett lite chockat TV 4 lyckades kvittera till 3-3 genom alltid så stabila Emanuel Sahlin. Bägge lagen hade sedan lägen för ett segermål men när det såg ut att sluta oavgjort slog Henricsson till med ett 4-3 med två kvar. Seasons tog en viktig seger och parkerar nu på en fin tredje plats i tabellen, bra match alla gubbar på plan.
MATCHENS LIRARE: KALLE FORSBECK, TV 4.

FC Viasat Sport – IDG  8 – 1
F. Per Tellander 2, Christoffer Braw 2, Ali Tajbakhsh, Daniel Ivarsson, Manfred Aronsson, Gustav Lundström. I. Semir Jasarevic.

Reklamserien har fått nya serieledare och det är ett lag som legat i toppen tidigare under våren, nämligen FC Viasat Sport. I dag fick de en behaglig resa fram till 8-1 mot jumbolaget IDG. Det stod 3-0 i paus och enda gången IDG hade lite vittring var när Semir Jasarevic reducerade till 3-1 med kvarten kvar. Då klev tvåmålsskytten Per Tellander och dagens debutant Daniel Ivarsson fram och avgjorde matchen när 3-1 blev till 5-1. Det var efter två liknande mål där bollen vackert spelades snett inåt bakåt och där de två nämnda turades om att assistera och göra mål. Lagkaptenen Christoffer Braw svarade för två mål men dagens kanon stod Ali Tajbakhsh för, vilket klipp! Även de rutinerade rävarna Manfred Aronsson och Gustav Lundström hamnade i målprotokollet. Laget hade även tre stolpskott.
MATCHENS LIRARE: DANIEL IVARSSON, FC VIASAT SPORT.

Svea – Eurosport  2 – 5
Daniel Jirhäll, Kalle Rudstedt. E. Mårten Magnusson 2, Åke Johansson, Jari Kohonen, Lennart Claesson.

Efter fyra minuter stod det 1-1 mellan Svea och Eurosport efter två märkliga mål. Först ut var Eurosports lagkapten, den 55-årige klippan Åke Johansson, som sköt ett skott via en försvarare varpå bollen gick i en båge över målvakten och blev till en perfekt lobb. Sedan vräkte sig tvåmetersmannen Daniel Jirhäll sig fram och sköt ett skott och returen fick han i bröstet till 1-1. I och med Kalle Karlssons intåg i laget har Eurosport fått ett bättre passningsspel och i mitten på första halvlek gick laget ifrån till 3-1 efter det att Janne Möller slog ett perfekt inlägg som Jari Kohonen nickade i mål och så gjorde även den skottvillige Mårten Magnusson mål på just ett långskott. När Magnusson gjorde 4-1 under den första minuten av den andra halvleken kändes matchen avgjord. Ett kämpande Svea lyckades reducera till 4-2 efter en halvtimme och då fick laget blodad tand. Man jagade ytterligare ett reduceringsmål där både Jirhäll och självaste Jens Storberget (f.d Lundström) hade fina lägen för målkänning. Jensa gjorde därmed första matchen på sin 23:e säsong (missade 2008-09) i Reklamserien, mäktigt! Med två minuter kvar fastställde Lennart Claesson slutresultatet 5-2 och Eurosport verkar ha fått upp ångan på allvar.
MATCHENS LIRARE: MÅRTEN MAGNUSSON, EUROSPORT.