Premier League 10:e omgången 2011

Lokaltidningen Mitt i – Expressen  1 – 5
Patric Jacobsson. E. Serdar ok 2, Kimmo Rolin, Mats Garderud, Kristoffer Karlsson.

Redan i inledningen på matchen mellan de två topplagen Lokaltidningen Mitt i och Expressen så hade Patric Jacobsson och Martin Hamrin skjutit två bra skott men de båda målvakterna Fredrik Ehlesjö och Magnus Meijer svarade för två bra räddningar. Efter det hade Expressen en mycket bra period då laget spelade en fin fotboll men man kom av sig då LMI kontrade och Jacobsson kunde slå in sin egen stolpretur till 1-0. Några minuter senare var det rättmätigt kvitterat till 1-1 när Serdar Ok slog in en retur efter ett bra skott från Patrik Myrbäck. Matchen var nu helt öppen och Kimmo Rolin och Kristoffer Karlsson hade en dubbelchans men Meijer var strålande i målet. Sedan fick Martin Söderström på sitt livs träff men Ehlesjö räddade till hörna, den slogs av Markus Hellqvist och Johan Christensen styrde bollen från nära håll strax utanför. En bra halvlek slutade 1-1. Efter ett litet ställningskrig i inledningen på andra kom Expressen farande och fick till ett underbart triangelspel mellan Mats Garderud, Karlsson och målskytten Rolin, 2-1. Efter en halvtimme kom nådastöten när pigge Karlsson spelade fram Garderud till 3-1. Expressens bevakade sedan sin ledning och han även öka på till 5-1 i slutminuterna efter mål av Karlsson och Ok. Expressen har därmed besegrat tvåan och fyran i inledningen på höstsäsongen, vilken vecka! Det blev 1-1 i duellen mellan ettan i skytteligan Kimmo Rolin och tvåan Patric Jacobsson, fortsättning följer!
MATCHENS LIRARE: KRISTOFFER KARLSSON, EXPRESSEN.

Starcom – Svea  1 – 2
St.
William Sporre. Sv. Mattias Björklund, Hans-Olof Johansson.

Starcom tog programenligt ledningen med 1-0 i den femte minuten och det var William Sporre som gjorde sitt sjätte mål för säsongen och han gjort mål i flera matcher i rad nu. Svea kändes pigga idag och Jens Storberget hade ett fint läge men Johan Pettersson räddade förtjänstfullt. I slutet på halvleken kom kvitteringen till 1-1 när Storberget spelade fram Mattias Björklund i en kontring och på ett tillslag satte han dit bollen. Några minuter in på den andra halvleken hände det en matchavgörande situation när först Anders Bojmar träffade stolpen och istället för 1-2 till Starcom så drev Hans-Olof Johansson bollen 20 meter och avslutade med att skjuta 2-1 till Svea. Starcom var idag inte så bra som under våren men man försökte få till en kvittering. Det var dock Svea som var närmare ytterligare ett mål på sina farliga kontringar och man hade en trippelchans där Pettersson tog de två första skotten och Pierre Knutsson sköt över på det sista. Sedan hade Storberget två fina lägen men Pettersson var vass mellan stolparna idag och till sist svarade Svea för en mindre skräll, starkt! Starcom har förlorat de två inledande matcherna men vi får hoppas att de kommer igen med besked.
MATCHENS LIRARE: MATTIAS BJÖRKLUND, SVEA.

Eurosport – MEC 4 – 2
Henning Wijkmark 2, Johan Tappert, Rasmus Christenson. M. Joel Nyrén, David Blom.

Matchen mellan Eurosport och MEC var helt jämn inledningsvis och det var ett ställningskrig på mitten. Båda lagen hade varsin trollgubbe som försökte luckra upp det låsta spelet i David Blom och Rasmus Christenson, sedan hade bägge lagen två bra målvakter i Ralf Bjurbo och Leslie Marsden. Det stod 0-0 efter en kvart men sedan vann Henning Wijkmark en duell med målvakten och rullade in 1-0, frispark eller inte var frågan hos MEC! Av bara farten fick Åke Johansson till en Zlatan nedtagning samt slog ett perfekt inlägg till pigge Johan Tappert men han stötte bollen i stolpen. I början på andra hade MEC sin bästa period i matchen och då räddade Bjurbo sitt lag från påhälsning och mitt i pressen kontrade Eurosport där Christenson fick till en perfekt stickare till Wijkmark som rullade in 2-0. Ett desperat MEC satsade då allt framåt men efter en halvtimme avgjordes matchen när Christenson och Tappert spelade vägg med varandra två gånger om och där den sistnämnda sköt 3-0. I anfallet efter nickade Christenson vackert in 4-0 efter inlägg från Lennart Claesson. Under sista fem hyfsade MEC till siffrorna till 4-2 efter det att Joel Nyrén gjort mål efter vackert triangelspel mellan Henrik Bennarp och David Blom. Det var också Blom som gjorde matchens sista mål.
MATCHENS LIRARE: RASMUS CHRISTENSON, EUROSPORT.

TV 4 – Clear Channel  3 -10
Emanuel Sahlin 2, Henrik Berndtson. C. Ted Ridderborg Dahlin 3, Patrick Wagemyr 2, Vasilis Birbas 2, Alexander Nordahl, Matteo Poropat, Alexander Valentini.

Vårens lag i Premier League, Clear Channel, glömde snabbt bort förlusten i höstpremiären och idag var allt som vanligt igen. Efter 45 sekunder gjorde Alexander Nordahl 1-0, efter 90 sekunder satte Ted Ridderborg Dahlin dit 2-0 och efter 2.45 gjorde Matteo Poropat 3-0. Efter den starten hämtade sig aldrig ett decimerat TV 4 (synd). Efter halva den första halvleken kom 4-0 genom Patrick Wagemyr. Fyran föll inte igenom helt och på två minuter reducerade man två gånger så att det stod 4-2 men i halvtid var det 6-2. I den andra halvleken körde bara CC på och efter 32.36 var det dags för en TÖ (teknisk överlägsenhet). Ridderborg Dahlin svarade för ett hattrick, Wagemyr och Vasilis Birbas (13 totalt) blev tvåmålsskyttar. Även Alexander Valentini (12 totalt) bokfördes för det sista målet. Kämpen Emanuel Sahlin (9 totalt) nätade två gånger och Henrik Berndtson nickade in ett i den andra halvleken. CC ligger på sin specialplats eller med andra ord tvåa och på slutspelsplats.
MATCHENS LIRARE: TED RIDDERBORG DAHLIN, CLEAR CHANNEL.

FC Talentum – IDG  6 – 0
Thomas Rask 2, Andreas Wohlfeil 2, Per Fristedt, Björn Hyllengren.

FC Talentum fick en fin start på matchen när Thomas Rask gjorde 1-0 efter 37 sekunder och Per Fristedt gjorde 2-0 efter fyra minuter. När sedan Andreas Wohlfeil satte dit 3-0 efter halva halvleken kändes saken klar. IDG försöker och försöker men det verkar inte bli några poäng i år. Om matchen inte var helt klar som blev den definitivt det i början på andra när Wohlfeil lobbade in bollen från halva plan med sitt andra mål för dagen vilket betydde 4-0. Mot slutet blev även Rask tvåmålsskytt och så bokfördes även Björn Hyllengren som målskytt. Emil Sahlin var bäst på plan och hans volleyskott i ribban var nog årets hårdaste projektil, dessutom hade han en i stolpen. Talentum avancerar sakta men säkert i tabellen.
MATCHENS LIRARE: ANDREAS WOHLFEIL, FC TALENTUM.

FC Viasat Sport – MSN/AD Performance  8 – 2
Per Tellander 4, Daniel Ivarsson 2, Christoffer Braw, Hans Skarplöth. M. Jonas Lidén 2.

Serieledarna FC Viasat Sport behåller serieledningen efter en storseger mot MSN/AD Performance och har på de inledande två matcherna i höst gjort 8-1 och 8-2, starkt! Per Tellander verkar vara i en hysterisk form och idag svarade han för både 1-0, 2-0 och 3-0 målet. När sedan den bästa transfern hittills under sommaren, Daniel Ivarsson, satte dit 4-0 var saken klar. MSN kämpade och slet som vanligt och brukar hålla ganska tätt bakåt förutom idag. När väl Jonas Lidén gör mål brukar de var snygga och inget undantag denna morgon. Lidén tog ner bollen på bröstet, vände sig om och formligen krutade in bollen via ribban och in, han svarade även för sitt lags andra mål. Tellander blev till sist fyramålsskytt (6 på två matcher) och så hade han även en boll i både i ribba samt stolpe. Ivarsson gjorde två medan Christoffer Braw och Hans Skarplöth satte dit en var.
MATCHENS LIRARE: PER TELLANDER, FC VIASAT SPORT.

Aftonbladet – Kanal 5  1 – 3
Daniel Larsson. K. Tomas Eriksson, Jessica Truedsson, Jens Petterson.

Aftonbladet anförda av den första halvlekens bästa spelare, Daniel Larsson, hade fyra ypperliga lägen för att ta ledningen i matchen men vid två tillfällen gjorde Philip Karlberg fantastiska räddningar och de andra två skotten strök de båda stolparna. Vad var då naturligare än att Kanal 5 tog ledningen och det var just det som inträffade när fenomenet Tomas Eriksson sköt och målvakten hade den låga och starka solen mitt i ögonen, 1-0! I början på andra sköt Jens Petterson ett ¨slipprigt¨ skott som dansade på mållinjen och träffade stolpen vid två tillfällen innan 2-metersmannen Anders Deutgen till sist fick händerna på bollen. Istället för 2-0 spelade Johan Åsén fram Larsson och så var det rättvist kvitterat till 1-1. Sista kvarten var relativt jämn men Bladets spelare som inte hade några avbytare började krokna. Martin Svensson och Magnus Helin är mycket stabila bakåt och idag kom Helin farande längs högerkanten gång efter annan och med sex minuter kvar sköt Jessica Truedsson 2-1, kul! AB satsade allt framåt i slutminuterna men i matchens sista spark kunde Petterson fastställa 3-1.
MATCHENS LIRARE: MAGNUS HELIN, KANAL 5.